05 июнь 2019 493

Як спекти шарлотку з варенням в духовці і мультиварці

Господині всього світу просто обожнюють шарлотки: це неймовірно простий спосіб приготувати десерт для всієї родини. Досить просто змішати всі інгредієнти і запекти їх. Рецепти пирогів з варенням користуються особливою популярністю в зимовий період, коли потрібні вітаміни, а сезонних фруктів на полиці магазинів майже немає.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
яблучного варення - 130 г
яєць - 3 шт.
порошку для тіста - 5 г
борошна - 220 г
ванілі - 1 г
цукру - 210 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 301 Ккал

Приготування шарлотки з яблучним варенням в духовці:

  1. Яйця потрібно пару хвилин потримати в морозилці, щоб вони краще взбивались. Потім за допомогою міксера потрібно домогтися піни при збиванні;
  2. По частинам підсипати до яєць цукор, не вимикаючи міксер. Повинна вийти стійка піна з яєчної маси;
  3. Далі всипати борошно, вже ложкою або звичайним віночком замішуючи тісто. Коли вся мука втрутилася, продовжити змішувати можна блендером – так простіше позбутися від грудочок;
  4. Додати щіпку розпушувача і ваніль, вмішати їх;
  5. У форму для випікання покласти пергамент, а в нього вилити тісто;
  6. Маленькою ложкою зверху викласти варення і трохи притопити його. Розподілити по всій поверхні, але не щільним шаром;
  7. Поставити в духовку хвилин на сорок при 190 за Цельсієм. Через двадцять хвилин після початку випікання в духовку потрібно поставити миску з водою, щоб пиріг не пригорів.

Шарлотка з варенням і яблуками

  • 60 р масла;
  • 180 г борошна;
  • 2 яблука;
  • 2 яйця;
  • 35 г цукру;
  • 200 мл варення.

Час – 1 ч.

Калорійність – 226 ккал/100 р.

Етапи приготування:

  1. Просіяти борошно, змішати її з цукром. Можна взагалі не додавати, якщо варення та яблука солодкі;
  2. М'яке масло слід порізати на шматочки і покласти їх у борошно. Руками або в комбайні перетерти в крихту всю масу;
  3. Додати жовтки. А білки можна залишити на іншу випічку або збити їх і додати згори при подачі. Вимісити крихту з жовтками в однорідну масу;
  4. Розкачати тісто, щоб воно мало товщину близько 4 мм. Викласти його у вогнетривку форму, обов'язково повинні бути бортики;
  5. В отриману кошик необхідно вилити варення. Можна використовувати будь-який. Для кращого смаку можна взяти солодке малинове варення, якщо яблука кислі. А якщо вони солодкі, то підійде вишневе з легкою кислинкою;
  6. Яблука помити, вирізати їх серцевини. Нарізати досить великими слайсами і вкруговую розкласти їх прямо поверх варення. Бортики тесту можна трохи підігнути, а яблука – присипати корицею;
  7. Відправити випікатися на сорок п'ять хвилин при 170 за Цельсієм. Подавати або з білками, або з морозивом, або з вершками.

Шарлотка з полуничним варенням

  • 320 г борошна;
  • 3 г соди;
  • 3 яйця;
  • 7 мл оцту;
  • 280 г варення;
  • 30 мл сметани;
  • 90 г цукру.

Час – 45 хв.

Калорійність – 280 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. Спершу необхідно міксером збити яйця. Повинна вийти піна, в яку далі потрібно всипати цукор. Продовжити збивати, щоб піна стала міцнішою, а крупинки повністю розчинилися;
  2. Взяти ложку і по частинах додавати борошно, ретельно її вмішуючи. Не повинно бути ніяких грудочок;
  3. Після цього полити оцтом соду і цю шипучі суміш теж вмішати;
  4. В кінці додати сметану. Перемішати, повинно вийти однорідне рідке тісто;
  5. Варення (бажано з цільними ягодами) поступово додати до тесту. Не потрібно сильно перемішувати;
  6. Змастити форму маслом і вилити в неї всю масу;
  7. Випікати тридцять п'ять хвилин при 200 за Цельсієм. Подавати зі склянкою компоту.

Як приготувати котлети з моркви читайте в нашій статті.

Як приготувати печеня по домашньому в горщиках — це смачне блюдо, яке можна готувати кожен день.

Спробуйте приготувати неймовірно смачний і оригінальний салат з куркою «Кавунова часточка».

Рецепт випічки з варенням в мультиварці

  • 2 яблука;
  • 3 яйця;
  • 4 г соди;
  • 60 г сиру;
  • 15 мл олії;
  • 45 г цукру;
  • 60 г варення;
  • 190 г борошна;
  • 20 г масла.

Час – 1 год 25 хв.

Калорійність – 198 ккал/100 р.

Спосіб готування:

  1. Міксером спершу потрібно збити яйця і цукор. Коли з'явиться піна, додати варення з вершковим маслом і знову перебити;
  2. Далі додати сир. Бажано, щоб він був з мінімальним відсотком жирності, а то і зовсім знежирений. Теж його вимішати, щоб не було крупинок;
  3. Всипати борошно і продовжувати вимішувати, можна тим же міксером;
  4. В кінці додати соду, перемішати все. Вийде досить рідка консистенція;
  5. Яблука помити, видалити у них серцевини і нарізати невеликими шматочками. Їх потрібно додавати прямо в тісто. Якщо немає яблук, можна просто використовувати яблучне варення, де ці фрукти теж шматочками. Але тоді в тісто слід класти менше цукру;
  6. Чашу мультиварки злегка змастити рослинним маслом. В неї слід перелити тісто;
  7. Встановити форму і закрити кришку. Вибрати режим «Випічка» з таймером на п'ятдесят хвилин;
  8. Після сигналу мультиварки потрібно змінити режим на «Смаження» і залишити ще на п'ятнадцять хвилин, щоб на пирозі утворилася красива корочка.

Корисні поради

У шарлотку практично завжди додається сода, інакше пиріг буде дуже щільним і може не пропектися. Сода допомагає бути тесту пишніше і м'якше. Замість неї можна додати розпушувач. Якщо немає ні того, ні того, можна використовувати дріжджі або мінеральну воду, а деякі господині додають навіть пару ложок пива. На смак це не позначиться.

Так як до складу шарлотки входить спрощений варіант бісквіта, духовку не слід відкривати, поки пиріг повністю не пропечеться. Інакше повітряний бісквіт перетвориться в клейку масу, особливо з-за варення.

Шарлотка з варенням помітно економить час і сили, адже її легко приготувати всього за годину. Справжня палочка-виручалочка для вічно зайнятих мам або несподіваних гостей.

Що ще почитати: