26 июнь 2019 2 891

Пироги з варенням на швидку руку — просто, але як смачно!

Буває так, що гості вже на підході, але запропонувати їм до чаю нічого.

Або хочеться чогось смачненького, але часу з-за великого потоку справ не вистачає.

В такі моменти виручають перевірені рецепти швидких пирогів. Їх, на щастя достатньо, щоб задовольнити абсолютно будь-який смак.

Головне, що для їх приготування потрібні найпростіші складові, які є в запасі на кухні в кожної господині.

Рецепт закритого пирога з яблучним варенням
Інгредієнти Кількість
Молоко - 150 мл
Яйце куряче - 2 шт.
Яблучне варення - 250 мл
Сода - 0,5 чайної ложки
Цукор - 150 г
Борошно - 2 склянки
Вершкове масло - 120 г
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 грам: 317 Ккал

Для його приготування знадобиться мінімум зусиль, часу і інгредієнтів. Це найпростіший рецепт пирога з варенням на швидку руку.

Розтерти цукор і яйця, влити 150 мл молока, перемішати. Гашену оцтом соду додати в суміш. Всипати просіяне борошно.

Додати дрібно нарубленное масло і яблучне варення. Перемішати всі інгредієнти. Тісто готове.

Потім слід надати йому форму і перекласти в ємність для випічки. Відправити в духову піч. Вона повинна бути попередньо розігріта до 180 °C.

Час випікання — 40 хвилин. Можна прикрасити готовий пиріг цукровою пудрою або глазур'ю.

Зараз пропонуємо вам переглянути відео-рецепт неймовірно красивого закритого пирога з пісочного тіста.

Чудова ідея для творчих хазяєчок!

Тертий десерт з повидлом на швидку руку

Ще один надзвичайно смачний і простий рецепт. Для приготування тертого пирога на швидку руку відмінно підійде смородинове, чорничне, полуничне або сливове варення.

Необхідні складові:

  • Борошно – 3,5 склянки;
  • Варення/повидло – 200 г;
  • Цукор – 200 г;
  • Масло – 150 г;
  • Харчова сода – 0,5 чайної ложки;
  • Яйце – 3 шт.;
  • Ванілін – 1,5 м;
  • Оцет столовий – 0,5 їдальні ложки.

Вершкове масло потрібно заздалегідь потримати в теплі, можна дрібно порубати його, щоб воно швидше стало м'яким. Або ж можна помістити його в мікрохвильовку на 10 секунд.

Коли масло розм'якне, необхідно перемішати його з цукром і додати ванілін. Потім вбити яйця.

Погасити оцтом соду і влити в отриману суміш. Ретельно перемішати.

Далі потрібно 3 склянки борошна висипати в суміш і перемішати. Решту борошно залишити, вона нам знадобиться для верхівки пирога.

Тісто має стати еластичним. Потім розрізати його на 2 частини. Перша частина повинна скласти приблизно 75%, друга, відповідно, 25%.

Більшу частину залишити без змін, а до меншої додати борошно.

Вимісити до отримання однорідного стану і помістити її в холодильник на кілька хвилин.

Взяти деко постелити на неї папір, призначену для випічки. Потім більшу частину необхідно розкачати і покласти на деко. Його товщина повинна бути 10-12 див.

Необхідно намазати варенням розкатане тісто.

Після цього натерти, використовуючи велику тертку тісто поверх варення.

В духовку, заздалегідь розігріту до 200 °C помістити пиріг і випікати 30 хвилин.

Пісочний пиріг з абрикосовим варенням

У цього пирога дуже простий рецепт. Але він зовсім не поступається двом попереднім. А ніжне пісочне тісто і абрикосове варення додають йому неповторний смак.

Для приготування пісочного пирога з варенням на швидку руку потрібні наступні продукти:

  • 400 г борошна;
  • 200 г цукру;
  • Ложка соди;
  • 3 яйця;
  • 150 г маргарину або вершкового масла;
  • 300 г абрикосового варення.

Цукор і яйця потрібно розтерти. Рубане додати масло і добре вимішати до однорідного стану. Ввести гашену оцтом соду і борошно.

З отриманої суміші замісити тісто. Відокремити від нього 3/4.

Частина, яка поменше, помістити в холодильник. Другу частину розкачати, защипнути краю і акуратно перемістити на деко.

Викласти абрикосове варення на розкатане тісто. Взяти меншу частину тіста і з допомогою терки, натерти зверху. Випікати 30 хвилин при 200 °C.

А ось і відео-інструкція!

Не забувайте, що варення можна брати будь-для рецепта.

Смачна відкрита випічка на швидку руку

Для тіста знадобиться:

  • Маргарин – 150 г;
  • 0,5 склянки сметани;
  • 4 варених яєчних жовтка;
  • ¼ Ч. л. солі;
  • Борошно – 3 склянки;
  • 0,5 чайної ложки соди.

Для начинки:

  • 500 г будь-якого варення;
  • 250 г волоських горіхів при наявності, можна використовувати кешью, фундук і мигдаль.

Борошно просіяти, жовтки розтерти через сито, з'єднати, додати сіль і перемішати. Нарізати застигле масло дуже дрібними скибочками в борошно з жовтками.

Додати сметану і гашену оцтом соду. Замісити тісто і залишити його ненадовго в морозильній камері.

Висушені волоські горіхи подрібнити і перемішати з варенням. Начинка готова.

Потім потрібно дістати тісто і відокремити від нього 2/3. Розкачати і зробити бортики. Рівномірно розкласти начинку на розкатане тісто.

Тісто необхідно тонко розкачати. Потім із розкатаного листа акуратно нарізати смужки.

З цих смужок зробити решітку зверху начинки. Випікати відкритий пиріг з варенням при 190°C.

Інгредієнти можуть трохи змінюватися, але в цілому відео нижче відмінно показує, як потрібно готувати швидкий відкритий пиріг:

Корисні поради кулінарам

Щоб пироги не підгоряли, а тісто виходило без грудочок і процес приготування приносив тільки задоволення, можна скористатися наступними порадами:

  1. Щоб у тісті не утворилося грудок, всі рідкі інгредієнти потрібно вливати тонкою цівкою, ретельно перемішуючи суміш;
  2. Змастіть руки оливковою або іншим маслом, тісто не буде липнути до них. Це значно полегшить процес приготування;
  3. Борошно завжди потрібно просіяти, щоб вона наситилася киснем. Тісто в такому випадку буде пишним;
  4. Перед випічкою бажано постелити на форму пергамент або спеціальний папір, щоб готовий виріб легко вынималось;
  5. Подрібнена цедра апельсина або лимона підійде, як замінник ваніліну;
  6. Коньяк може замінити розпушувач. Тільки додавати його потрібно зовсім небагато;
  7. При наявності часу виріб не слід ставити відразу в духовку, а по можливості залишити на кілька хвилин настоятися при 20-25 °C і дати тісту підійти;
  8. Перед випіканням пиріг бажано змастити сирим яйцем. Він тоді вийде з золотистою скоринкою;
  9. Якщо гарячу форму поставити на мокрий рушник, то через кілька хвилин виріб легко можна буде дістати, не деформувавши і не зламавши;
  10. Щоб пиріг довго не засыхал і не втрачав свій початковий вигляд, краще всього зберігати в глиняному посуді, і обов'язково накритим.
Часто результат випічки залежить від особливості плити. Використовувати електричну плиту набагато зручніше, ніж газову. В ній жар розподіляється рівномірно і можна використовувати систему нижнього і верхнього нагрівання, залежно від потреб.

Особливості випікання в електричній духовці

Така духовка зручна тим, що автоматично підтримує потрібну температуру. Нерідко електричні плити оснащені таймером, що тільки додає комфорту. А щоб не виникало проблем при роботі з нею, ось кілька порад:

  1. Перед тим як включити електричну духовку, необхідно дістати з неї всі листи і решітки, які не будуть використовуватися;
  2. Перш ніж відправити виріб випікатися, необхідно розігріти духовку до потрібної температури;
  3. При бажанні повітря в електричній духовці можна зволожити, поставивши в неї ємність з водою або збризнувши пиріг;
  4. Скляний і керамічний посуд не можна ставити в розжарену піч, вона повинна нагріватися поступово, інакше може лопнути;
  5. Щоб дізнатися, що пиріг готовий, його треба чимось проткнути, наприклад, зубочисткою або сірником. Відсутність липкого тіста на зубочистці свідчить про те, що продукт готовий;
  6. Рекомендована температура випікання – 180 °C. Вироби з листкового тіста рекомендується випікати при 200 °C.

Якщо у вас є брусниця, то замініть нею варення у випічці. Рецепти пирога з брусницею — смачно і з користю для здоров'я! Свіжі брусничні ягідки зроблять пиріг красивим, а припорошив їх пудрою, буде здаватися, що вони під снігом! Фантазуйте!

А що пропонують готувати по-швидкому кулінари інших країн, наприклад, Франції? Читайте відповідь тут, там же і рецепти знайдете. Відкрию вам таємницю, вони воліють Кіш. Можна сказати, що це теж пиріг, але з якоїсь французької родзинкою.

Якщо часу на пиріг зовсім немає або ж гості не хочуть його чекати, то на виручку прийдуть бутерброди. Тут читайте про те, як їх готувати на швидку руку.

Особливості випікання в газовій духовці

Газова духовка прогрівається знизу. Тому користувачі часто стикаються з проблемою того, що пиріг пригорає і при цьому погано пропікається. Як з цим впоратися?

  1. Перш, ніж відправити виріб випікатися, необхідно добре прогріти газову духовку на максимальному вогні;
  2. Щоб пиріг не пригорав, під форму необхідно поставити деко з сіллю або піском;
  3. Завжди потрібно змащувати форму для випікання або спеціальний папір жиром, це значно зменшить ризик пригорання;
  4. Навколо пирога має бути вільне місце, для нормальної циркуляції повітря;
  5. Золотисту скоринку можна зробити, збільшивши вогонь в останні кілька хвилин випікання;
  6. Для того щоб в газовій духовці пиріг точно не підгорів, на її дно поміщають вогнетривка цегла. Це найефективніший спосіб проти підгоряння.
Перед початком використання будь духовки важливо вивчити інструкцію до неї. Це допоможе значно полегшити роботу з нею. Навіть для досвідчених кондитерів зі стажем читання інструкції до печі може виявитися корисним.

З допомогою цих простих рецептів ви будете радувати себе і всіх своїх близьких смачними пирогами, при цьому не втрачаючи багато часу. А слідуючи корисним порадам, випікання пирогів буде приносити лише задоволення.

Що ще почитати: