22 июнь 2019 44

Як приготувати пиріжки з сосискою на сковороді і в духовці

Багато хто сприймають сосиски тільки в звареному вигляді з гарніром. Виходить досить непоганий і смачний обід. Але варто ці ковбасні вироби загорнути в тісто і приготувати в духовці або на сковороді, то виходять ароматні пиріжки.

За якими критеріями вибирати сосиски

Сосиски – продукт з досить сумнівним змістом інгредієнтів. Зрозуміло, якщо купувати їх у магазині, а не виготовляти самостійно вдома. До вибору таких виробів необхідно ставитися вкрай скрупульозно. Звертати увагу слід на:

  • ціну, яка не повинна бути занадто низькою. Всім відомо, що головний компонент сосисок – м'ясо. Тому орієнтуйтеся на його вартість. Якщо сосисочні вироби дешевше свого головного інгредієнта, то варто засумніватися в тому, що вони зроблені з м'яса;
  • умови зберігання в магазині. Такий продукт зобов'язаний зберігатися виключно у холодильній камері при температурі, зазначеній на упаковці. Практично всі магазини оснащені сучасними професійними холодильниками, температура в яких видно на вивідному датчику;
  • упаковку. Купуючи сосиски у вакуумних пакетах, варто звернути увагу на те, що в упаковці не повинно бути ніякої каламутної рідини. Таким способом хитрі працівники супермаркетів намагаються продовжити термін придатності виробів, впорскуючи всередину підсолену воду;
  • термін придатності. Завжди перевіряйте дату виробництва та строк, за який необхідно сосиски вжити;
  • зовнішній вигляд. Поверхня ковбасних виробів повинна бути гладкою, без складок і «зморшок». На колір також звертаємо увагу. Якщо він занадто насичений – додано багато барвника, бліді – задумайтесь про терміни придатності;
  • склад. Ретельно вивчайте компоненти сосисок, м'ясо повинно бути на першому місці. Віддавайте перевагу максимально натуральному складу, з мінімальною кількістю неприродних добавок.

Читайте як приготувати корисну, дієтичну вівсянку з яблуками — кілька варіантів страви, і дієти.

Як приготувати ніжне пюре з моркви читайте в нашій статті.

Візьміть на замітку рецепт віденського тесту — його можна використовувати як для великодньої випічки, так і для святкових пирогів і кексів.

Базовий рецепт
Інгредієнти Кількість
борошна (з пшениці) - півкіло
молока - 150 мл
води - ¾ Ст.
дріжджів - 15 г
солі - 10 г
цукру - 120 г
олії соняшникової - 100 мл
сосисок - 15 шт.
Час приготування: 160 хвилин Калорійність на 100 грам: 287 Ккал

Як готувати пиріжки з сосискою на сковороді:

  1. Злегка підігрійте молоко, розбавивши його водою, у великій каструлі;
  2. В теплу молочно-водну рідина відправте дріжджі з цукром, перемішавши, залиште на 15 хвилин;
  3. Потім туди вмішайте борошно, попередньо просіяне, присоліть, здобріть маслом (зовсім небагато);
  4. Вимісіть тісто так, щоб воно злегка липло до рук;
  5. Прикрийте ємність теплим рушником і 2 години не чіпайте;
  6. З настоявшегося тесту накатайте яйцеподібні шматочки;
  7. Кожен кульку розімніть і розкачайте;
  8. У заготівлі помістіть по сосисці, витягнутої з оболонки;
  9. Заліпіть краю, формуючи пиріжки овальної форми;
  10. У підігріту сковороду влийте заготовлене олія, коли нагріється – розміщуйте тісто з сосисками;
  11. Вогонь задайте середній і 3 хвилині обсмажуйте кожну сторону до рум'яності.

Смажені пиріжки з картоплею та ковбасою

 

  • цукор – 30 г;
  • дріжджі – пакетик;
  • яйце;
  • борошно – 450 г;
  • масло – 120 мл;
  • молоко – 130 мл;
  • картопля – 5 шт.;
  • 1,5 кг сосисок;
  • сухий бульйон – 1 кубик;
  • сіль.

Час: 80 хвилин.

Калорії: 254,9.

Етапи приготування:

  1. У молоко покласти дріжджі, сахарим. Якісно вимішуємо і розташовуємо в теплому місці на 15 хвилин;
  2. Субстанція покрилася пухирями – додаємо пару ложок олії, яйце, борошно і присаливаем;
  3. Рясно вимішуємо, домагаючись однорідності;
  4. Накривши рушником, ємність з тістом залишаємо в теплі на годину;
  5. Очищений і покришений картоплю відварюємо, додаючи бульйонний кубик у воду;
  6. Перетворюємо у пюре, ретельно розминаючи картопляні шматочки товкачем;
  7. Витягуємо з оболонки сосиски і розрізаємо кожну впоперек;
  8. Від цільного шматка тіста відокремлюємо частини, розміром з великий мандарин;
  9. Розкачуємо кружечками, в кожен занурюємо трохи картопляного пюре, розподіливши рівномірно, і впроваджуємо ½ сосиски;
  10. Слепляем краю, избегав потрапляння начинки назовні;
  11. Рясно змащуємо маслом сковороду і надаємо пиріжкам золотавості на помірному вогні.

Пиріжки з картоплею, ковбасою та сиром у духовці

  • вода – 100 мл;
  • сосисочні вироби – 200 г;
  • картопля – 4 шт.;
  • сир – 200 г;
  • улюблена зелень;
  • борошно – 300 г;
  • яйце;
  • масло – ½ ст.;
  • сіль – 10 р.

Час: 80 хвилин.

Калорії: 247,3.

Як готувати випічку:

  1. Зваріть картоплю в підсоленій воді, перетворіть в пюре і змішати з рубаною зеленню;
  2. Просіяне борошно помістіть в миску, посоліть;
  3. Для замішування тіста додайте до борошна воду (теплу) та олію;
  4. Вимішуванням позбавтеся від липкості субстанції;
  5. Із загального кома скачайте невеликі кульки;
  6. Кожен круглий шматочок перетворіть в овальний пласт качалкою;
  7. Сир і сосиски шаткуємо невеликим кубиком і відправляємо в картопляне пюре, добре перемішуємо;
  8. У середину кожної заготовки поміщаємо начинки стільки, щоб можна було заліпити;
  9. Виліплені пиріжки викладаємо на устеленный пергаментом деко;
  10. Збитим яйцем измазываем заготовки і визначаємо на 20 хвилин форму в духова шафа, прогрітий до 200°С.

Духові пиріжки-гусениці з сосисками

  • сметана – 2 ст. л.;
  • тепла вода – 70 мл;
  • борошно просеянная – 2 ст.;
  • 70 мл олії;
  • яйце;
  • дріжджі – 15 г (пачка);
  • 7 сосисок;
  • сіль – 10 г;
  • молоко – 130 г;
  • цукор – 20 р.

Час: 120 хвилин.

Калорії: 276,3.

Етапи приготування:

  1. Воду замішуємо з дріжджами, присмачивши цукром;
  2. Отриману субстанцію поміщаємо в тепло, 15 хвилин для початку бродіння вистачить;
  3. У глибокій піалі з'єднайте сметану, масло і молоко, присолите і збийте вінчиком;
  4. Визначте в борошно молочно-сметанную дріжджову суміш і воду;
  5. Вимішуйте субстанцію до щільної консистенції;
  6. Вкриваємо рушником і 45 хвилин очікуємо;
  7. Тісто знову переминаем і залишаємо на півгодини;
  8. Збільшене в об'ємі тісто розрізаємо на частини, приблизно на 7;
  9. Робочу поверхню притрушиваем борошном;
  10. Кожну відрізану частину розгортаємо в сплющений овал, довжиною в сосиску;
  11. Розміщуємо у заготівлі за сосисочному виробу і загортаємо, щільно защепив краю;
  12. Перевертаємо напівфабрикат «швом» вниз і до нього прорізаємо кілька разів майбутній пиріжок. Головне не пошкодити цілісність «шва»;
  13. Формуємо гусеницю. Один прикріплений гурток вивертаємо вправо так, щоб зверху був кругляшек сосиски, другий – вліво. Викладаємо у такій черговості всі надрізані частини;
  14. Повторюємо процедуру перетворення в гусеницю з кожної заготівлею;
  15. Викладаємо на деко ці оригінальні вироби, встеливши його пергаментом;
  16. Яйце збиваємо і присмачую їм кожен пиріжок;
  17. 20 хвилин випікайте в духовці, задавши 180°С.

Корисні поради

  • при розкачування і формування пиріжків тісто часто прилипає до рук і кухонного начиння. Це допоможе запобігти посипання борошном поверхні або змочені в олії руки;
  • пиріжки смажені в маслі, вбирають занадто багато жиру, позбутися від надлишків якого допоможе проста хитрість. Зняті зі сковороди вироби слід помістити на паперові рушники. Так зайве масло вбереться в серветки;
  • запечені в духовці пиріжки зовсім не рум'яні? Врятує 2 виходи. Можна змастити поверхню виробів збитим жовтком або в режимі «Гриль» подзолотить пару хвилин;
  • лист з сирим тестом не можна відправляти в холодну духовку, попередньо варто її розігріти;
  • звичайна сірник допоможе визначити готовність пиріжків. Просто проколюємо нею здобний край. Відсутність тестових грудочок на дереві символізує готовність куховаріння;
  • використовуйте виключно «працюють» дріжджі. Якщо в настоявшейся суміші відсутні бульбашки, сміливо позбавляйтеся від неї. Від такої речовини толку немає, і тісто не підніметься;
  • начинку пиріжків з сосисками можна модифікувати за бажанням, наприклад, додати тушковану капусту, запашні гриби або перець.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: