06 март 2019 5 568

Сосиски в картопляному пюре — смачну вечерю для всієї родини

Багато, напевно, пробували сосиски з картопляним пюре, а що якщо зробити з цього страви подобу пиріжків? Вийде дуже смачно і красиво, а що найголовніше – це не займе у вас багато часу.

Сосиски в картопляному пюре на сковороді
Інгредієнти Кількість
сосиски - 6 шт.
картопля - 500 г
борошно - 3 ст. л.
яйце - 1 шт.
сир - 100 г
масло - за смаком
сіль, перець - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 232 Ккал
  1. Першим ділом чистимо картоплю, вирізаючи оченята. Промиваємо її і кладемо в каструлю в підсолену воду і варимо до готовності. Готовність перевіряємо виделкою, овоч має бути м'яким. Як буде готово, зливаємо воду і розминаємо картоплю в пюре товкачиком.
  2. Як пюре трохи охолоне, додаємо туди яйце і посипаємо перцем на свій смак. Зверху можна додати ще й сир, натертий на середній тертці, але можна і без нього, якщо комусь не подобається. Додаємо ложку борошна, можна використовувати ще і крохмаль, але це необов'язково.
  3. Отриману масу ми перемішуємо до однорідного стану, щоб в результаті вийшло подобу тесту – щільне по консистенції. Якщо дуже рихлим вийшло, можна додати ще борошна.
  4. Тісто, ми ділимо на шість частин і розминаємо кожну корж, поверх якої викладаємо сосиски. Далі слепляем своєрідні пиріжки так, щоб сосиски не було видно, і обвалюють у борошні або, якщо хочеться, в панірувальних сухарях.
  5. Розігріваємо олію в сковороді і смажимо сосиски в пюре до золотистої скоринки. Після цього їх потрібно остудити і бажано позбавити від масла, поклавши, наприклад, остигати на паперовій серветці, щоб зайве масло вбралося в неї.

Рецепт для духовки

Для початку очищаємо картоплю від шкірки, не забуваючи вирізати очі. Промиваємо її і починаємо варити в підсоленій воді. Щоб зварилася швидше, можна розрізати її навпіл, так варіння займе близько 15 хвилин. Як тільки картопля буде готовий, зіллємо всю рідину і ретельно розімніть його в пюре і залишаємо остигати.

Після охолодження додаємо яйце і вершкове масло, після чого розминаємо масу до однорідного стану. Потім додаємо манну крупу, борошно і солимо. Замішуємо тісто руками і ділимо його на частини, вийде близько 12 шматків. Їх розкочуємо тонко на столі.

Тим часом варимо сосиски в окропі близько півхвилини. Як закінчимо, остуджуємо їх і викладаємо на коржі з картопляного тіста і слепляем пиріжки. Змащуємо їх сумішшю яйця і вершкового масла, а зверху посипаємо кунжутом.

Відправляємо сосиски в духовку на змащеному олією деку. Запікати при 200 градусах близько 25 хвилин. Після виймаємо і посипаємо сиром, натертим на середній тертці, потім відправляємо ще хвилин на 10 в духовку.

Як пройде зазначений час, можна подавати до столу, але перед цим краще трохи остудити.

Варіант приготування у вафлях

Спочатку ретельно чистимо картоплю і вирізаємо оченята. Далі відправляємо її варитися у воду, яку попередньо солимо. Щоб картопля зварилася швидше, її можна порізати навпіл. Як буде готово, зливаємо воду і товкачем розминаємо картоплю в пюре.

Далі беремо вафлю, бажано квадратну. Треба викласти на неї рівномірно пюре по всій поверхні і залишити на кілька хвилин, щоб вафля за цей час трохи пом'якшилася, інакше ми просто зламаємо її в процесі. Так потрібно зробити з усіма вафлями.

По закінченні декількох хвилин викладаємо на вафлю, на самий край очищену сосиску і загортаємо її так, щоб рулет вийшов щільним. Також туди можна при бажанні додати натертий сир, цибулю або спеції. Кожен рулет нарізати на 4-5 гуртків.

Слідом розбиваємо яйце в маленьку глибоку тарілку, солимо і збиваємо. Можна додати спеції і молоко.

Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і кладемо на неї наші кружечки, попередньо змазані яйцем. Смажити до рум'яної скоринки.

Ну ось і все, приємного апетиту!

Як зробити картопляне пюре з сосискою

Першим ділом ми очищаємо картоплю від шкірки і вічок. Промиваємо її в холодній воді й перекладаємо в каструлю.

Щоб картопля зварилася швидше, її можна нарізати, але не дуже дрібно, приблизно на 2-3 частини. Після цього можна її варити. Як вода закипить, додаємо сіль і спеції на свій смак. Варити до готовності, перевірити яку можна виделкою, проткнувши картоплю – якщо готова, то вилка увійде легко.

Коли картопля приготується, зливаємо воду і розминаємо товкачиком до стану пюре. Зверху заливаємо молоком і ретельно розмішуємо, не повинно залишитися грудочок. Далі пробуємо і при необхідності солимо або додаємо спеції. Крім того, можна використовувати вершкове масло.

Потім можна приступати до сосисок. Їх можна приготувати двома способами — зварити або обсмажити.

Для варіння їх досить сполоснути під холодною водою і покласти в каструлю, після чого зварити. Варяться вони близько 5-10 хвилин в киплячій воді, але можна і трохи довше. Після варіння їх слід очистити від плівки і подавати разом з пюре або можна їх додатково обсмажити, щоб надати більш цікавий смак.

Для обжарювання, незалежно від того, зварені сосиски вже чи ні, їх слід очистити від плівки і розрізати вздовж на дві або чотири частини, щоб простіше було смажити. Смажимо ми їх на гарячій сковороді з рослинним маслом. Варені досить просто обсмажити, а ось ще сирі можна гарненько прожарити, щоб було смачніше. Врахуйте, багато сосиски прилипають до сковороди, якщо їх не перевертати і не перемішувати. Після обжарювання викладаємо в окремий посуд.

Подавати слід разом з пюре, а зверху можна покришити зелень або навіть додати соус. Блюдо готове. Приємного апетиту!

Дізнайтеся, як приготувати тісто для сосисок у тісті.

Дуже смачно виходять сосиски в листковому тісті. Тут ви знайдете рецепт.

Приготуйте тушковану капусту з сосискою в мультиварці по цього рецептом.

Готовність картоплі слід перевіряти виделкою, протикаючи її. Готова картопля буде м'якою.

З будь-пюре з сосисками можна використовувати сир, він додасть страві чудовий смак, крім того, можна використовувати під час їжі сирний соус, що зробить його ще більш смачним.

На відео розповідається, як швидко і просто приготувати сосиски в картопляному пюре:

Що ще почитати: