04 март 2019 3 062

Прості рецепти приготування яблучних рулетів

Яблука – фрукти, які є у продажу круглий рік. Їх можна купити і влітку, і взимку. Вони завжди смачні, соковиті і солодкі. А скільки всього з них можна приготувати! Сьогодні ми поділимося невеликим списком рецептів, які допоможуть вам в майбутньому у виборі випічки.

Рецепт випічки з дріжджового тіста
Інгредієнти Кількість
жовтків яєць - 1 шт.
яблук - 750 г
яєць - 3 шт.
пшеничного борошна - 650 г
молока - 260 мл
кориці - 5 г
солі - 5 г
пресованих дріжджів - 35 г
цукру - 110 г
маргарину - 160 р
крохмалю - 10 г
Час приготування: 225 хвилин Калорійність на 100 грам: 221 Ккал

Алгоритм дій:

  1. Борошно для тіста пустити через сито в глибоку ємність;
  2. Молоко підігріти, щоб стало теплим, не гарячим;
  3. Додати в молоко трохи цукру (з більшої частини) і покришити дріжджі;
  4. Заважати молоко до повного їх розчинення;
  5. Додати в молоко трохи борошна, пустивши її знову в сито;
  6. Масу перемішати, щоб отримати рідку консистенцію;
  7. Накрити і прибрати в тепло хвилин на десять-п'ятнадцять, щоб дріжджі піднялися шапкою;
  8. За цей час розтопити маргарин і дати йому охолонути до кімнатної температури;
  9. Залишки борошна змішати з цукром і сіллю, додати яйця, перемішати до однорідності;
  10. Додати до борошна вже виросла опару, добре перемішати;
  11. Туди ж відправити охолоджений маргарин;
  12. Отриману масу необхідно зібрати в тісто, додаю стільки борошна, скільки воно бере;
  13. Зібрати масу в кулю, який повинен бути м'яким, не липне до рук і трохи жирне з-за маргарину;
  14. Накрити тісто і поставити в тепло на дві години;
  15. Поки воно росте, зайнятися начинкою, вимивши і очистивши для початку яблука;
  16. Далі фрукти порізати кубиками, додати другу частину цукру, корицю і крохмаль;
  17. Всі інгредієнти добре перемішати;
  18. Отриманого тесту надати форму трикутника;
  19. Викласти начинку на всю площу і скрутити рулет, обов'язково защипнувши краю, щоб під час запікання не витік сік;
  20. Викласти рулет на деко, який вже укритий пергаментом або змащений маслом;
  21. Бажано ставити швом вниз, щоб рулет вийшов максимально красивим і апетитним;
  22. Зробити на поверхні рулету надрізи, щоб зміг виходити непотрібний пар;
  23. Дати рулету постояти хвилин двадцять, трохи піднятися;
  24. Змастити жовтком, скориставшись пензликом;
  25. Запікати його п'ятдесят хвилин при 180 за Цельсієм.

Бісквітний яблучний рулет

  • 4 яблука;
  • 1 уп. ваніліну;
  • 270 г борошна;
  • 3 яйця;
  • 10 г розпушувача.

Скільки по часу – 40 хвилин.

Поживність – 133 ккал.

Алгоритм дій:

  1. Яблука промити, видалити ним шкірку;
  2. За допомогою звичайної терки подрібнити яблука в глибоку миску;
  3. Дати постояти їм, за цей час яблука дадуть сік;
  4. Взяти глибоке деко, викласти туди яблука, але спочатку віджати від соку і вкрити дно пергаментом;
  5. Яйця поділити в різні миски;
  6. Жовтки змішати з цукром і збити їх в пишну, повітряну масу так, щоб вона ще й посвітлішала;
  7. Додати ванілін і розпушувач, перемішати, пустити борошно в сито, знову збити;
  8. Білки трохи посолити, збити віночком в стоячу піну;
  9. Змішати білки з жовтковою масою, акуратно перемішуючи лопаткою, щоб білки не впали;
  10. Отримане бісквітне тісто вилити на яблука, рівномірно розподіляючи масу по листу;
  11. Духовку нагріти до 180 за Цельсієм і помістити туди деко не більше ніж на двадцять хвилин;
  12. Після цього дістати його, перевернути яблуками вгору, зняти папір;
  13. За допомогою рушника акуратно і щільно згорнути бісквіт в рулет, поки він гарячий.

Рулет з листкового тіста з яблуками

  • 130 г цукру;
  • 540 г листкового тіста;
  • 5 г кориці;
  • 60 г мигдалю;
  • 25 г вершкового масла;
  • 470 г яблук.

Скільки по часу – 55 хвилин.

Поживність – 275 ккал.

Алгоритм дій:

  1. Яблука сполоснути, прибрати шкірку і нарізати м'якоть кубиками;
  2. Всипати горішки на сковороду, підрум'янити їх;
  3. Потім остудити і у блендері подрібнити;
  4. Нагріти глибоку сковорідку, покласти в неї масло, дати йому розтанути;
  5. Всипати до яблук цукор, корицю і перемішати компоненти;
  6. Всипати горішки і тушкувати протягом трьох хвилин;
  7. Потім зняти з вогню всю начинку і остудити її;
  8. Тісто попередньо витягнути з морозилки, щоб встиг розтанути;
  9. Краще зробити це хоча б за годину до початку готування пирога;
  10. Витягнути тісто з упаковки і покласти його на поверхню, де з ним планується робота;
  11. Присипати місце під тестом борошном, щоб воно не пристало до поверхні;
  12. Викласти на тісто начинку, скрутити в рулет;
  13. Викласти його на деко з папером і відправити в духову шафу на тридцять хвилин.

Рулет з сирного тіста з яблуками

  • 440 г пшеничного борошна;
  • 160 г масла вершкового;
  • 1 жовток;
  • 1 пучку солі;
  • 270 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 65 г цукру;
  • 7 яблук.

Скільки по часу – 2 години 35 хвилин.

Поживність – 193 ккал.

Алгоритм дій:

  1. Олію заздалегідь витягнути, щоб стало м'яким;
  2. У глибокій мисці змішати цукор, сіль, розбити яйце, туди ж кубики масла;
  3. Сир пустити крізь сито, щоб став однорідним;
  4. Додати борошно через сито і з отриманої маси замісити тісто;
  5. Помістити в плівку або в миску, але тоді накрити плівкою і прибрати в холодильник на півтори години;
  6. По закінченню часу розділити тісто на три частини;
  7. Фрукти сполоснути, почистити від шкірки, порізати на кубики;
  8. Розкачати кожен шматочок тіста, укрити начинкою і згорнути в три рулету;
  9. Перемістити їх на деко з пергаментом;
  10. Жовток трохи розвести водою, змастити рулети і прибрати їх у розпечений шафа до рум'яного кольору при 200 за Цельсієм.

Лаваш з яблуками

  • 1 лаваш;
  • 3 яблука;
  • 40 + 25 г вершкового масла;
  • 85 г цукру;
  • 8 г кориці.

Скільки по часу – 35 хвилин.

Поживність – 162 ккал.

Алгоритм дій:

  1. Яблука вимити, зрізати з них шкірку і порізати м'якоть на кубики;
  2. У сковорідку покласти масло (більший шматочок), розтопити його;
  3. Всипати яблука і корицю, перемішати, тушкувати до м'якості;
  4. Розкласти лаваш, викласти на нього остигнула начинку;
  5. Згорнути рулет так, щоб в результаті він вийшов плоским;
  6. Готовий рулет нарізати порційно квадратиками;
  7. Нагріти чисту сковорідку, розтопити на ній масло, викласти шматочки рулету і готувати з обох боків до хрусткої скоринки.

Рецепт пирога з яблуками на швидку руку — смачна, ароматна випічка на кожен день.

Читайте як приготувати вишукану карпаччо з лосося в нашій статті.

Читайте як приготувати ароматний рулет з бісквітного тіста з яблучним повидлом.

Швидкий сирно-яблучний рулет

  • 25 г цукрового піску;
  • 270 г пшеничного борошна;
  • 130 мл води;
  • 80 мл будь-якого масла;
  • 1 г солі;
  • 1 жовток;
  • 65 г цукру в начинку;
  • 2 яблука;
  • 250 г сиру;
  • 11 г ванільного цукру;
  • 5 г кориці.

Скільки по часу – 40 хвилин.

Поживність – 222 ккал.

Алгоритм дій:

  1. Воду трохи підігріти, змішати її з маслом;
  2. Туди ж відправити сіль і цукор, щоб кристали в теплі швидше розчинилися;
  3. Далі додати борошно, пускаючи її крізь сито;
  4. З отриманих інгредієнтів замісити м'яке і еластичне тісто;
  5. Прибрати його в бік відпочити, за цей час приготувати начинку;
  6. Яблука промити, почистити і нарізати кубиками;
  7. Сир розім'яти виделкою, змішати з яблуками, додати корицю, цукор і ванільний цукор, добре перемішати;
  8. Тісто розрізати на дві частини, розкачати кожну з них;
  9. Викласти начинку уздовж по центру, загорнути в рулети;
  10. Жовток трохи розбавити водою, змастити рулети;
  11. Прибрати їх до рум'яності в гарячий шафа, заздалегідь включений на 190 за Цельсієм.

Корисні поради

Тісто з дріжджами обов'язково потрібно замішувати в теплому приміщенні без протягів і вітру. Коли таке тісто піднімається, теж потрібно дати йому тепло і ні в якому разі не турбувати його. Це стосується і духовки, яку суворо заборонено відкривати, поки рулет не почне зарумяниваться.

Для бісквітного тіста найважливіше добре збити білки. Чим пишніше вони будуть, тим пишніше в підсумку вийде бісквіт. Добре охолоджені білки збиваються з додаванням солі. А крапелька соку лимона або оцту не дасть білків впасти раніше часу.

Щоб сирне тісто було максимально однорідним, можна скористатися не тільки ситом або м'ясорубкою, можна пробити сир заглибним блендером, щоб взагалі отримати кремову текстуру продукту.

Пироги з яблуками можна їсти до кави зранку і до чаю ввечері. Ними можна перекусити і навіть взяти шматочок на роботу. Сусіди і друзі, які випадково зайдуть, теж навряд чи відмовляться від такої спокуси.

Що ще почитати: