08 июнь 2019 244

Як зварити саму смачну домашню юшку з тріски

Вуха завжди пахне літом. Нагадати собі про теплі днинки на природі можна навіть взимку, якщо приготувати смачну юшку з тріски. Її аромат і ніжний смак багатьом подобається і навіть не приїдається. Відмінний спосіб урізноманітнити своє меню.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
води - 1800 мл
солі - 10 г
картоплин - 2 шт.
кропу - 10 г
лимона - 6 часточок
цибулин - 2 шт.
тріска (філе) - 1100 г
лавра - 2 аркуша
петрушки - 1 корінь
моркви - 1 шт.
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 32 Ккал

Процес приготування:

  1. Цілу тріску почистити від нутрощів, луски і плавників. Вимити її і гострим ножем обережно відокремити філе. Знову помити його, перевірити на наявність кісток, витягнути їх;
  2. Очищену від лушпиння цибулину подрібнити ножем;
  3. Картопля вимити, зняти шкірку і порізати коренеплід невеликими кубиками;
  4. Очистити моркву від шкірки і нарізати її чверть-кільцями;
  5. З картаючи петрушки зчистити шкірку і порізати його маленькими шматочками;
  6. У каструлі закип'ятити воду з сіллю, після чого кинути туди всі коренеплоди відразу;
  7. На маленькому вогні, але щоб обов'язково кипіло, потрібно довести картоплю до готовності. Це зазвичай займає хвилин п'ятнадцять;
  8. Додати спеції: лист лавра, перець горохом. Якщо є шафран, можна покласти одну-дві штучки;
  9. Філе риби нарізати акуратними однаковими шматочками;
  10. Покласти шматочки до іншим продуктам в бульйон;
  11. Через п'ять хвилин додати солі за смаком і варити ще п'ять хвилин, потім газ виключити;
  12. Кріп сполоснути під водою і дрібно порубати. Посипати їм суп при подачі і в кожну порцію покласти по часточці лимона.

Найсмачніша юшка з тріски

  • 450 г тріски (хвостова частина);
  • 3 картоплини;
  • 4 помідора;
  • 40 г зелені;
  • 1 цибулина;
  • 120 г білої квасолі;
  • 1300 мл води;
  • 1 морква;
  • 1 лист лавра;
  • 5 г суміші перців;
  • 25 мл соняшникової олії.

Скільки готувати – 1 годину і 20 хвилин.

Калорійність на 100 г – 39 ккал.

Процес приготування:

  1. Квасоля перебрати і залити холодною водою. Краще залишити її на ніч, але вистачить і семи годин замочування. Потім злити Воду;
  2. Налити нову воду в каструлю і зварити в ній квасоля повністю. Можна додати трохи солі;
  3. Очищену картоплю помити і нарізати шматочками довільного розміру;
  4. Морква звільнити від шкірки і натерти крупно;
  5. Очищену цибулину дуже дрібно порізати;
  6. У сковороді з розігрітим олією обсмажити цибулю і моркву;
  7. Томати потрібно бланшувати. Для цього їх потрібно вимити, потім зробити внизу хрестоподібний надріз і опустити в окріп. Витягнути через дві хвилини і зняти ножем шкірку. Плодоніжку теж вирізати, а саму м'якоть дрібно порізати і відправити на сковорідку до коренеплодів;
  8. Почистити рибу і вимити її, нарізати порційно;
  9. Картоплю поставити варитися з малою кількістю солі. Коли він ось-ось буде готовий, опустити туди квасолю;
  10. Через п'ять хвилин додати шматочки риби і дати масі покипіти ще десять хвилин;
  11. Зі сковороди все перекласти в бульйон і перемішати, приправити;
  12. Через сім хвилин кипіння суп вимкнути і дати постояти двадцять хвилин. Доповнити рубаною зеленню.

Суп з баклажанами — просте овочеве блюдо, яке обов'язково потрібно спробувати.

Деруни з м'ясом, рецепт простого і смачної страви.

Приготуйте На десерт печиво на майонезі. Незважаючи на свою простоту випічка виходить повітряної і надзвичайно смачною. Покрокові фото допоможуть вам приготувати випічку правильно.

Юшка з філе тріски з вершками

  • 120 г кореня селери;
  • 550 г тріски;
  • 1 морква;
  • 1 жовток;
  • 1 цибуля-порей;
  • 440 мл рибного бульйону;
  • 1 картоплина;
  • 35 мл оливкової олії;
  • 25 г зелені;
  • 240 мл вершків.

Скільки готувати – 50 хвилин.

Калорійність на 100 г – 75 ккал.

Процес приготування:

  1. Очищену від луски, нутрощів, плавників, голови і хвоста рибу помістити в каструлю, залити її водою і зварити до готовності. Для варіння потрібно близько двадцяти хвилин;
  2. Бульйон після цього процідити, а саму рибу, коли вона трохи охолоне, розібрати на м'ясо, тобто відокремити його від кісток. Воно повинно бути великими шматочками;
  3. Корінь селери слід почистити від шкірки і нарізати соломкою. Те ж саме зробити і з морквою;
  4. Білу частину цибулі-порею потрібно вимити і порізати її кільцями;
  5. Очищений від шкірки картоплю слід нарізати брусочками;
  6. Взяти посуд з товстим дном, влити туди краплю олії і на ній обсмажити пір, поки він не стане м'якше;
  7. Потім сюди ж додати моркву і селеру, перемішати і так само обсмажити. Процес займає не більше десяти хвилин;
  8. Сюди ж потім влити бульйон, додати картоплю і масу довести до кипіння. Після цього її потрібно приправити;
  9. Закрити ємність кришкою і дати продуктів проваритися п'ятнадцять хвилин;
  10. Філе риби покласти в суп, потримати його там на маленькому вогні десять хвилин, потім знову витягнути;
  11. Взяти приблизно склянку рідини з супу і охолодити його. В окремій посудині змішати його з вершками і жовтком. Вершків може знадобитися і менше, ніж вказано, це залежить від кількості води в супі;
  12. Повернути той стакан рідини вже разом з вершками в загальну масу і обережно перемішати;
  13. Потримати на вогні ще три хвилини і вимкнути. При подачі викласти рибу спочатку в тарілку, потім залити її супом, а в кінці прикрасити зеленню.

Мультиварка в допомогу зайнятим господаркам

  • 550 г рибної основи (хребет, голова і т. д.);
  • 2 листків лавра;
  • 2 картоплини;
  • 1 морква;
  • 120 г пшоняної крупи;
  • 1 цибулина;
  • 10 г кропу.

Скільки готувати – 1 годину і 10 хвилин.

Калорійність на 100 г – 58 ккал.

Рецепт юшки з тріски в мультиварці покроково:

  1. З голови риби обов'язково потрібно видалити зябра, щоб майбутній суп не був гірким. Потім всі частини риби промити під проточною водою;
  2. Скласти все це в чашу мультиварки, додати лист лавра і спеції. Залити приблизно півтора літра води і вибрати режим «Суп», таймер – п'ятнадцять хвилин. Вода повинна бути холодною, а кришка – закритою;
  3. Очищену цибулю нашаткувати як можна дрібніше;
  4. Почистити моркву і на середній тертці натерти її;
  5. Промити пшоно, а потім залити його окропом. Залишити на десять хвилин, далі воду злити;
  6. Картоплю очистити і порізати на кілька шматочків;
  7. Готову рибу вийняти і відокремити м'ясо, а сам бульйон потрібно процідити;
  8. Повернути в бульйон чашу пристрою і відразу в нього покласти моркву, картоплю, цибулю і пшоно;
  9. Посолити і приправити за смаком, знову вибрати режим «Суп» і готувати протягом півгодини;
  10. Відкрити кришку мультиварки, покласти зверху м'ясо, закрити кришку і дати супу постояти хвилин десять. При подачі присипати рубаним кропом чи можна замінити його на зелений лук.

Поради кухарів

Важливо не переварити рибу, щоб вона не втратила свою форму. Це дозволить уникнути розшаровування м'яса і шматочки тріски будуть виглядати акуратніше. Довго ніяка риба не вариться, тому потрібно стежити за нею.

А ось спеції в бульйон можна додавати різні: від вже згаданого шафрану до куркуми, пряних сумішей трав, різних перців (в тому числі і чилі). Для ситності рекомендується додати трохи пшоняної крупи, але деякі люди воліють перлову крупу. Рідше юшка готується з рисом або зовсім з гречкою.

Щоб посилити смак овочів у страві, їх бажано спочатку обсмажити на олії в сковороді. Масло може бути будь-яким: арахісовим, кунжутною, конопляним і т. д. Тільки після цього коренеплоди можна додавати в суп.

Юшка з тріски – досить просте і дуже апетитне перше блюдо. Його низька калорійність дозволяє їсти суп навіть тим, хто дотримується дієти. Вуха не обтяжує шлунок, наповнює організм енергією і суттєво економить час на приготування їжі, особливо це важливо, якщо готувати потрібно після трудового дня.

Що ще почитати: