Як варити смачну традиційну юшку з минтая
Звичайно ж, всі ми неодноразово чули про користь супів. Їх регулярне вживання відновлює роботу ШКТ, сприяє очищенню організму і, відповідно, схудненню. Саме тому суп – це невід'ємна частина обіднього столу людей, що піклуються про своє здоров'я.
Різноманітність супів, безумовно, велике, але сьогодні ми з вами розглянемо рецепт приготування традиційного російського супу – юшки, а саме юшки з минтая.
Справжня, класична вуха не містить у своєму складі великої кількості інгредієнтів і спецій, тільки риба, картопля, цибуля, морква і свіжа зелень.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
вода - | 3 л |
минтай свіжоморожений - | 1 кг |
картопля - | 0,8 кг |
морквина - | 1 шт. |
цибуля болгарський - | 3 шт. |
зелень кропу - | невеликий пучок |
лаврушка - | 2 шт. |
сіль поварена - | за смаком |
суміш чорного і запашного перцю - | по дрібці |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 32 Ккал |
Приготування юшки з минтая:
- Тушки минтая необхідно розморозити, промити, а потім, нарізавши на шматочки середньої величини, відварити протягом 25 хвилин (після закипання) в 3 л підсоленої по вашому смаку води;
- За той час, поки буде варитися рибний бульйон, підготуйте овочі. Картоплю наріжте на невеликі кубики, цибулю наріжте півкільцями, а моркву брусочками;
- Після того, як рибний бульйон буде зварений, вийміть з нього шматочки риби і додайте овочі. Варіть протягом 35 хвилин, до готовності картоплі;
- Охолоджену рибу очистити від кісток, а потім, в кінці приготування, знову поверніть в суп;
- Так само, за 2-3 хвилини до кінця приготування в юшку необхідно додати подрібнену зелень кропу і суміш перців (на ваш смак);
- Готову юшку залиште на 10-15 хвилин під закритою кришкою – їй необхідно настоятися. Це дозволить всім смаків і ароматів розкритися повною мірою.
Рецепт юшки з минтая з рисом
Серед усього розмаїття супів величезною популярністю користуються саме рибні, або як їх ще називають – вуха. Вуха – це легке, нежирне, дієтичне і дуже корисне перше блюдо, яке в оригіналі має варитися зі свіжої риби і обов'язково на багатті.
Але, на жаль, у сучасному світі не кожна господиня може під час приготування обіду вдатися до використання казанка і багаття. Та й свіжого минтая в наших регіонах вже точно не роздобути.
Тому пропонуємо вашій увазі рецепт юшки з минтая з рисом, модифікований під умови сучасної кухні.
Інгредієнти:
- минтай – 3 тушки;
- рис – 2 ст. л.;
- картоплини – 4-5 шт.;
- морква – 1-2 шт.;
- болгарський цибуля – 2-3 головки;
- вода – 3,5 л;
- кам'яна сіль;
- перчик чорний горошок – 6-7 шт.;
- перець духмяний горошок – 3-4 шт.;
- горілка – 2 ст. л.
Час приготування страви: 60 хв.
Калорійність на 100 г: 49 кКал.
Приготування:
- Обробіть риб'ячі тушки: відріжте голови, видаліть зябра, очистіть тушки від нутрощів і ретельно промийте під проточною водою;
- У каструлю з водою покладіть очищену рибу разом з головами і поставте варитися на середній вогонь. Варіть рибний бульйон протягом півгодини, а потім витягніть з нього всі риб'ячі частини: голови вам більше не знадобляться, а ось тушки очистіть від кісток і поверніть в бульйон;
- У цей же самий час введіть в киплячий рибний бульйон і овочі: картоплю і моркву, нарізані брусочками, цибулю – нашатковану півкільцями.
- Рис промийте в декількох водах і так само введіть в вуха;
- Приправити суп сіллю, перцем (запашним і чорним) і варіть до готовності, приблизно 30 хвилин;
- В кінці приготування додайте в юшку горілку і відразу ж зніміть каструлю з вогню. Дайте супу настоятися протягом декількох хвилин;
- При подачі до столу, для додання пікантності, можете додати в кожну тарілку з юшкою по часточці лимона.
Ситний рибний суп з пшоном
Такий суп, як вуха – дуже цінний серед любителів риби. Кожна господиня його готує за своїм «фірмовим» рецептом. Ми пропонуємо вам приготувати юшку з філе минтая з пшоном.
Пшоно – це ідеальна крупа для приготування рибних супів, так як вона не перебиває рибний смак і аромат. Юшка з минтая з пшоном виходить неймовірно ситної, смачною і корисною. Обов'язково спробуйте!
Необхідні інгредієнти:
- свіжоморожена риба (минтай) – 3 шт.;
- пшоно – 0,5 ст.;
- картоплини – 6 шт.;
- морква – 1 шт.;
- цибулини – 3 шт.;
- вода – 3 л;
- сіль, перчик – за смаком;
- свіжа зелень коріандру – кілька гілочок.
Тривалість приготування: 1 год.
Калорійність на 100 г: 37 кКал.
Приготування страви:
- Розморозьте рибу, а потім очистіть її і промийте. Наріжте на порційні шматочки і, заливши водою, поставте варитися на слабкому вогні, протягом 25-30 хвилин;
- Тим часом, поки вариться рибний бульйон, займіться підготовкою інших інгредієнтів. Картоплю наріжте кубиками, моркву натріть на тертці з великими отворами, а цибулю нашаткуйте зручним для вас способом;
- Додайте підготовлені овочі і промите пшоно в киплячий рибний бульйон, приправте сіллю і перцем за смаком, прикрийте кришкою і варіть до готовності (близько півгодини);
- Промийте гілочки коріандру, обтрусіть від зайвої рідини і подрібніть. Потім введіть зелень у вже готову юшку. Накрийте каструлю кришкою і залиште настоюватися (не менше 10 хвилин);
- Смачна юшка з минтая з пшоном готова, приємного апетиту!
Як приготувати смачну мамалигу з кукурудзяного крупи читайте в нашій статті.
Рецепти соковитою тріски — спробуйте приготувати рибу за нашими рецептами.
Читайте як приготувати брусничний соус до м'яса — його кислуватий смак прекрасно гармонує з будь-яким м'ясом.
Варіант приготування в мультиварці
В мультиварці можна приготувати безліч різноманітних страв і суп вуха – не виняток. Для того щоб приготувати цей чудовий суп, все що від вас потрібно – це підготувати необхідні інгредієнти, помістити їх у чашу мультиварки і, включивши програму «суп», займатися своїми улюбленими справами або ж просто відпочивати.
Інгредієнти для приготування:
- свіжий минтай – 1 шт.;
- болгарський цибуля – 2 шт.;
- картопля (велика) – 3-5 шт.;
- морква – 1 шт.;
- вода – 2 л;
- слив. масло – 50 г;
- лавр. лист – 1 шт.;
- сіль, перець – по щіпці;
- оливки – кілька штук;
- зелень петрушки – невеликий пучок.
Час приготування: 45 хв.
Калорійність на 100 г: 35 кКал.
Етапи приготування наваристого супу з минтая в мультиварці:
- Підготуйте всі інгредієнти, необхідні для приготування супу юшки: рибу наріжте порційними шматочками, картоплю кубиками, цибулю нашаткуйте, а моркву натріть на тертці;
- Складіть всі підготовлені інгредієнти в чашу мультиварки, залийте водою, приправити сіллю і перцем за смаком, додайте шматочок масла і лаврушку. Закрийте каструлю, увімкніть програму «суп» на 40 хвилин;
- Після сигналу про закінчення приготування відкрийте кришку мультиварки, спробуйте суп на смак, при необхідності досоліть. Подрібніть зелень петрушки, наріжте кільцями кілька оливок і додайте у вже готову юшку;
- Подавайте суп вуха гарячої, безпосередньо після приготування.
Поради кулінарам
- В юшку додаються овочі і мінімальна кількість спецій, так як їх велика кількість може призвести до того, що бульйон втратить свій особливий рибний аромат;
- При купівлі замороженого минтая, зверніть свою увагу на те, щоб він був покритий тонкою крижаною глазур'ю. Риба, позбавлена такого покриття, при тривалому заморожуванні всихає і стає несмачною;
- Для того, щоб вуха вийшла прозорою, уважно стежте за процесом її закипання. Як тільки бульйон закипить – тут же зніміть шумівкою утворюється пінку.
Приємного апетиту!