Юшка з миня в домашніх умовах: 4 найкращі рецепти
Рецепти призначені для тих, хто любить пробувати нові супи. Всім відомо, що найчастіше юшку готують з сьомги, коропа, осетра, але сьогодні ми вирішили виділитися і взяли миня. Якщо ви любитель риби, обов'язково спробуйте.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
листи лавра - | 2 шт. |
кріп - | 20 г |
минь - | 280 р |
сіль - | за смаком |
корінь петрушки - | 1 шт. |
морква - | 1 шт. |
цибулю - | 1 головка |
чорний мелений перець - | за смаком |
маслини - | 10 шт. |
чорний перець-горошок - | 5 горошин |
каперси - | 15 г |
вода - | 1,5 л |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 22 Ккал |
Як приготувати:
- Моркву очистити від шкірки, нарізати кубиками.
- Кріп зв'язати ниткою в пучок, обполоснути.
- Миня вимити проточною водою, очистити від кісточок, луски і нутрощів.
- Цибуля очистити від лушпиння, обполоснути і помістити в сотейник.
- Туди ж всипати листочки лавра і чорний горошок з морквою.
- Корінь петрушки помити, почистити і довільно подрібнити.
- Додати в суп разом з кропом і прибрати все на плиту.
- Включити середній вогонь і дати закипіти. На цьому етапі вогонь зменшити до мінімального, варити хвилин десять.
- Потім викласти рибу в сотейник, готувати юшку ще стільки ж.
- За цей час каперси трохи подрібнити, а маслини нарізати кільцями.
- З готового супу дістати чорний горошок, кріп, цибулю, лаврове листя.
- Додати оливки і каперси, сіль, мелений перець.
- Перемішати і дати трохи настоятися, потім подавати до столу.
Спосіб приготування по-царськи
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
перепелині яйця | 8 шт. |
морква | 1 шт. |
спеції | за смаком |
борошно | 30 г |
вершкове масло | 0,1 кг |
вершки | 50 мл |
часник | 5 шматочків |
філе миня | 1,5 кг |
сіль | за смаком |
кінза | 50 г |
розмарин | 10 г |
вода | 1,5 л |
Скільки по часу – 1 годину і 10 хвилин.
Яка калорійність – 73 калорії.
Як приготувати:
- Філе риби ретельно вимити проточною водою.
- Перевірити його на наявність кісток. Якщо вони є, прибрати їх спеціальним пінцетом.
- Обов'язково зрізати шкірку гострим ножем.
- Нарізати філе невеликими скибочками, які буде зручно їсти.
- Викласти їх у сотейник, залити водою і прибрати на плиту.
- Включити вогонь і потихеньку почати варити суп.
- Яйця помістити в невелику миску, залити водою і прибрати на плиту.
- Включити сильний вогонь і довести вміст посуду до кипіння.
- З цього моменту варити яйця не більше десяти хвилин. Так як вони маленькі, цього часу буде цілком достатньо.
- Потім злити з них киплячу воду і залити крижаною.
- Як тільки охолонуть, почистити і потім натерти на дрібній тертці.
- Кінзу прополоскати проточною водою, дрібно порубати гострим ножем або кухонною сокиркою.
- З моркви зрізати шкірку, обполоснути коренеплід і натерти його або порізати кубиками.
- Висипати подрібнену моркву до риби на плиту.
- Часник почистити, зрізати сухі хвостики і пропустити часточки через тисняву.
- У сковороду покласти вершкове масло і прибрати на плиту.
- Дати йому розійтися і викласти вимиту, але вже обсушену гілку розмарину.
- Через кілька хвилин і додати часник.
- Приблизно через хвилину всипати борошно, активно помішуючи весь вміст сковороди.
- Готувати до золотистого кольору.
- Потім поступово вливати вершки, активно помішуючи масу віночком. Якщо заважати її повільно або використовувати для цього лопатку, в засмажки сформуються грудочки.
- Отриману масу вилити до риби в сотейник.
- Варити суп до повної готовності, приправивши сіллю і доповнивши спеціями.
- Розлити по тарілках, присипаючи кожну порцію кінзою і тертими яйцями.
Юшка з миня з печінкою
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вершкове масло | 10 г |
минь | 400 г |
сіль | за смаком |
бульйон | 0,4 л |
морква | 1 шт. |
чорний перець-горошок | 5 шт. |
печінка | 30 г |
зелень | 20 г |
Скільки по часу – 35 хвилин.
Як приготувати – 60 калорій.
Як приготувати:
- Бульйон налити в сотейник невеликого розміру і прибрати на плиту.
- Моркву почистити і вимити, натерти на тертці.
- Зелень помити і дрібно покришити.
- Минь очистити від шкірки і кісток, подрібнити.
- Додати у бульйон разом із зеленню, морквою, чорним горошком.
- Варити близько двадцяти хвилин з моменту закипання.
- Печінку помити і нарізати невеликими шматочками.
- У сковороді розігріти і розтопити вершкове масло.
- Викласти туди печінку і тушкувати до готовності.
- В кінці посолити і перемістити в суп.
- Довести його до смаку і розливати по тарілках.
Як приготувати юшку з голови товстолобика, можна прочитати за посиланням.
Ви також можете зварити юшку з сома. Тут ви знайдете рецепт з фото.
Спробуйте зробити вуха в мультиварці по цього рецептом.
Рецепт рибного супу з рисом
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
морква | 1 шт. |
рис | 0,1 кг |
чорний перець мелений | за смаком |
минь | 350 г |
вода | 2 л |
сіль | за смаком |
вершкове масло | 30 г |
картопля | 2 бульби |
цибуля | 1 головка |
Скільки по часу – 50 хвилин.
Яка калорійність – 36 калорій.
Як приготувати:
- Воду налити в сотейник невеликого розміру.
- Прибрати на плиту і включити середній вогонь, дати закипіти.
- У цей час очистити картоплю від шкірки.
- Далі бульби нарізати скибочками і засипати в миску.
- Промити проточною водою, щоб змити весь крохмаль.
- Підготовлений картопля помістити в киплячу воду.
- Знову дочекатися закипання, варити протягом п'яти хвилин.
- За цей час лук очистити від лушпиння, вимити його і покришити гострим ножем.
- З моркви зрізати шкірку, обполоснути її і натерти на тертці.
- У сковорідку покласти шматочок вершкового масла і прибрати на плиту.
- Дати йому розпуститися і додати цибулю з морквою.
- Тушкувати, помішуючи, до м'якості.
- Рис промити до прозорої води.
- Всипати в суп і засмажку, і рис.
- Перемішати компоненти і варити все разом ще хвилин десять.
- Рибу вимити проточною водою, очистити від кісточок.
- Зрізати шкірку і нарізати миня невеликими шматочками.
- Додати в суп через десять хвилин і готувати ще чверть години.
- В кінці додати сіль і чорний перець. Можна подавати!
В юшку можна додавати не тільки картоплю, як буває найчастіше. Підійдуть рис, перлова крупа, пшоно, гречка і так далі. Додавайте те, що подобається вам найбільше, щоб отримати максимально смачний суп.
На відео — швидкий рецепт дуже смачної юшки з миня:
Вуха – дуже насичений, ароматний і яскравий суп! Він ситний і дуже ніжний, а значить, сподобається навіть дітям. Запропонуйте, вони точно не відмовляться!