10 апрель 2019 1 585

Як приготувати тріску по-польськи на сковороді в духовці і мультиварці

Морська риба вважається корисним продуктом, який обов'язково повинен бути присутнім в меню у кожного. Тим більше, що морські види риб дуже смачні і поживні, особливо тріска.

Її можна готувати по-різному, але особливо смачною вона виходить по-польськи. Цей рецепт прийшов до нас досить давно, але багато господинь не знають, як готувати тріску за цим рецептом.

Рецепт приготування страви на сковороді
Інгредієнти Кількість
тріска - 1 шт. вагою 1 кг
яйця курячі - 5-6 шт.
вершкове масло - 100 г
сметана - 50 г
перець чорний мелений - 2 г
перець чорний в горошинах - 4-5 шт.
лавровий лист - 2 шт.
кухонна сіль - за смаком
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 г: 110 Ккал

Процес покрокового приготування тріски по-польськи:

  1. У першу чергу потрібно підготувати тріску. Риба добре промивається, просушується;
  2. Відрізаємо у риби голову, хвіст, плавники. Вичищаємо всі нутрощі і знову ретельно миємо зверху і всередині;
  3. Розрізаємо очищену на середні шматочки;
  4. У сковорідку з товстою основою потрібно помістити шматочок коров'ячого масла на 30 грам і помістити на вогонь;
  5. На прогріте масло поміщаємо тріску і обсмажуємо їх з кожної сторони по 1 хвилині;
  6. Далі заливаємо тріску гарячою водою, додаємо лаврові листки, кілька горошин чорного перцю і залишаємо варитися до кипіння;
  7. Після закипання тріску потрібно проварити чверть години;
  8. Викладаємо в окрему каструлю курячі яйця, заливаємо водою і ставимо на вогонь;
  9. Відварюємо приблизно хвилин 10. Після цього перекладаємо їх у холодну воду і залишаємо остуджуватися;
  10. Готову тріску перекладаємо на тарілку;
  11. Бульйон після тріски потрібно пропустити через сито, це дозволить очистити його від лаврушки і горошин запашного перцю;
  12. З відварених яєць зчищаємо шкаралупу і ріжемо на невеликі кубики;
  13. Перекладаємо В миску курячі яйця, 70 г коров'ячого масла, підливаємо склянку процідженого бульйону. Всі інгредієнти добре перемішати;
  14. Ставимо ємність з соусом на водяну баню;
  15. Соус для тріски потрібно робити приблизно 5 хвилин до однорідного стану;
  16. Після цього викладаємо шматочки тріски на тарілку, поливаємо соусом і подаємо до столу.

Тріска під польським соусом в мультиварці

Компоненти для приготування:

  • кілограм тріски;
  • 3-4 курячих яєць;
  • шматочок коров'ячого масла на 100 грам;
  • молоко – 500 мл;
  • один плавлений сирок;
  • дві штуки лаврового листа;
  • 4-5 горошин запашного перцю;
  • кріп – 1 пучок;
  • лимон – ½ частину;
  • сіль поварена на свій смак.

Скільки будемо готувати – 40 хвилин.

Калорійність – 120 ккал.

Як потрібно готувати:

  1. Тріску потрібно почистити, розрізати і вичистити всі нутрощі;
  2. Далі зрізаємо голову, плавники, хвіст;
  3. Зрізаємо ножем філе від хребта, акуратно витягуємо хребет, вибираємо всі кістки;
  4. Ріжемо філе на середні шматочки, посипаємо їх сіллю, чорним перцем;
  5. Викладаємо тріску в чашу мультиварки, заливаємо молоко, щоб воно покривало всі шматочки;
  6. Додаємо в молоко лаврові листочки, виставляємо режим «Гасіння» і залишаємо готуватися протягом 20-25 хвилин;
  7. Яйця кладемо в каструлю, наливаємо воду і ставимо на вогонь отвариваться до крутого стану;
  8. Після цього охолоджуємо в холодній воді;
  9. Очищаємо від шкаралупи і ріжемо ножем дрібними кубиками;
  10. Ставимо На вогонь сковорідку викладаємо вершкове масло і розтоплюємо;
  11. Зелень кропу споліскуємо, струшуємо, ножем нарізаємо дрібними шматочками;
  12. Плавлений сирок нарізаємо або протираємо. Викладаємо його до рубленому яйцю;
  13. Далі заливаємо до яйця з сиром розтоплене масло;
  14. Засипаємо зелень, підсолюємо і перемішуємо;
  15. Після того як риба буде готова, викладаємо її на тарілку
  16. Молочний бульйон перелити в суміш з яєць, сиру і зелені. Добре перемішуємо соус;
  17. Поливаємо рибу соусом і подаємо на стіл.

Читайте як приготувати коржики на сметані — це відмінна випічка до чаю, яку легко приготувати в домашніх умовах.

Що можна зробити з картоплі і яєць — спробуйте приготувати страви за нашими рецептами.

Тушкована картопля з копченими реберцями — спробуйте приготувати страву за нашими рецептами.

Як готувати рибу в соусі в духовці

Інгредієнти:

  • кілограм тріски;
  • молоко – 300 мл;
  • яйця – 3-4 штуки;
  • 80 грам коров'ячого масла;
  • одна головка цибулі;
  • суміш спецій;
  • сіль на свій смак.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 105 ккал.

Як приготувати тріску в соусі по-польськи в духовці:

  1. Для початку потрібно рибу почистити, розрізати і вийняти всі нутрощі;
  2. Далі гарненько промиваємо, відрізаємо голову, плавники, хвіст;
  3. Нарізаємо тріску середніми шматочками;
  4. Деко бажано змастити маслом;
  5. Викладаємо на поверхню листа шматочки риби рівномірним шаром;
  6. Посипаємо шматочки риби сіллю, спеціями;
  7. Три курячого яйця потрібно відварити до крутого стану;
  8. Далі охолоджуємо, очищаємо від шкаралупи і нарізаємо дрібними кубиками;
  9. Головку цибулі потрібно очистити від шкірки, нарізаємо на невеликі шматочки;
  10. На поверхню риби слід викласти шматочки нарізаного яєць і цибулі;
  11. У чашку наливають молоко, розбиваємо в нього одне яйце і добре розмішуємо;
  12. Заливаємо рибу сумішшю з молока і яйця;
  13. Прогріваємо духовку до 180 градусів, поміщаємо в неї деко і залишаємо на 15 хвилин;
  14. Через чверть години виймаємо деко викладаємо до риби шматочки вершкового масла;
  15. Відправляємо знову в духовку і залишаємо запікати протягом 30 хвилин;
  16. Готову рибу варто подавати разом з відварною картоплею або рисом.

Корисні поради

  • краще всього перед приготуванням рибу очистити від кісточок, варто нарізати філе на невеликі шматочки;
  • відварювати тріску можна у воді або молоці. У молоці риба виходить більш ніжною, соковитою;
  • подавати готову тріску по-польськи слід з гарніром з відвареної картоплі, тушкованих овочів або рису.

Тріска по-польськи виходить вельми оригінальною. Це блюдо не схоже на традиційні рецепти приготування цієї риби. Соус з яйцем, дарує незвичайний смак і аромат. Але при цьому воно дуже смачне і святкове, тому його можна сміливо використовувати для подання на свята.

Що ще почитати: