08 май 2019 1 134

Як приготувати смачну солянку з куркою на обід

Цей суп навіть на сьогоднішній день ще не всі знають. Але ті, хто з ним знайомий, люблять і обожнюють його. Солянка з куркою — насичений, густий суп, який найчастіше буває гостро-кислий. Так би мовити, на любителя.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
солоних огірків - 4 шт.
лимона - 4 часточки
маслин - 50 г
курячого м'яса - 450 г
лаврового листа - 2 шт.
каперсів - 25 г
петрушки - 4 гілки
масла вершкового - 40 г
лука - 2 шт.
сметани - 75 г
пасти томату - 45 г
Час приготування: 85 хвилин Калорійність на 100 грам: 66 Ккал

Процес приготування солянки з куркою:

  1. Філе вимити, очистити його від плівок і жирових ниточок;
  2. Помістити м'ясо в великій сотейник або каструлю, дати до нього води;
  3. Вона повинна обов'язково бути майже до самого верху ємності;
  4. Прибрати на плиту і включити середній вогонь, закип'ятити;
  5. Після цього зменшити вогонь до мінімального і варити м'ясо до готовності, обов'язково знімаючи піну з поверхні води;
  6. Остудити м'ясо в бульйоні, потім витягнути його і подрібнити, а бульйон процідити;
  7. Цибулинам зрізати коріння, прибрати лушпиння;
  8. Вимити обидва коренеплоду, нарізати їх дрібними кубиками;
  9. Налити на сковорідку масло, розтопити його і всипати цибулю;
  10. Обсмажити до м'якості і додати пасту томата;
  11. Перемішати і уварювати, поки томат не відокремиться від масла;
  12. Огірки почистити, видалити насіння і порізати огірки кубиками;
  13. Налити в сковороду трохи бульйону, всипати огірки і тушкувати десять хвилин;
  14. Маслини краще взяти без кісточок і нарізати їх кільцями;
  15. Проціджений бульйон покласти на плиту, закип'ятити його;
  16. Всипати подрібнене м'ясо, цибулю з томатами, огірки, оливки і каперси;
  17. Варити суп близько десяти хвилин, після цього зняти вогонь і прикрити кришкою на п'ятнадцять хвилин;
  18. Петрушку сполоснути і подрібнити;
  19. Розлити суп по тарілках, прикрасити шматочками лимона, присипати зеленню і заправити сметаною.

Солянка з куркою, ковбасою і капустою

  • 240 г квашеної капусти;
  • 450 г ковбаси;
  • 230 г томатів у власному соку;
  • 5 г копченої паприки;
  • 4300 мл води;
  • 850 г картоплі;
  • 550 г курки;
  • 70 мл олії;
  • 3 цибулини.

Скільки готувати – 1 годину і 50 хвилин.

Калорійність на 100 г – 53 ккал.

Процес приготування:

  1. М'ясо промити, видалити плівки і видалити жирові ниточки;
  2. Помістити отримані шматочки у великий сотейник, дати до них води і прибрати на плиту;
  3. Закип'ятити і варити курку до готовності, не забуваючи знімати піну з поверхні;
  4. В кінці приготування вогонь вимкнути і дати курці охолонути в бульйоні, посолити його;
  5. Далі м'ясо витягнути, нарізати його скибочками;
  6. Бульйон після цього процідити в іншу каструлю;
  7. Цибуля очистити від шкірки, видалити коріння;
  8. Далі головки вимити, нарізати їх півкільцями;
  9. Картоплю почистити, подрібнити її соломкою або на кубики;
  10. Бульйон знову включити, покласти туди картоплю і варити до напівготовності;
  11. Масло нагріти в сковороді, додати цибулю і готувати до м'якості;
  12. Томати вилити до цибулі, туди ж відправити томатну пасту, перемішати;
  13. Тушкувати цибулю десять хвилин;
  14. Ковбасу подрібнити соломкою або на кубики;
  15. До майже готової картоплі додати капусту, варити десять хвилин;
  16. Туди ж помістити курку і ковбасу, томати з цибулинами;
  17. Варити близько п'яти хвилин, потім додати паприку;
  18. Знову ж готувати протягом п'яти хвилин, потім вимкнути вогонь, накрити каструлю і дати супу настоятися хоча б тридцять хвилин.

Солянка з копченою куркою, грибами та ковбасою

  • 550 г копченого курячого філе;
  • 3 лаврових листа;
  • 260 г ковбаси;
  • 140 г грибів;
  • 30 мл соняшникової олії;
  • ½ Лимона;
  • 45 г томатної пасти;
  • 1 морквина;
  • 2 солоних огірка;
  • 2 головки цибулі;
  • 160 г маслин.

Скільки готувати – 1 годину.

Калорійність на 100 г – 88 ккал.

Процес приготування:

  1. Куряче м'ясо зняти з кістки, якщо вона є, і подрібнити його;
  2. Ковбасу позбавити від упаковки, нарізати кубиками;
  3. Гриби почистити ніжки і капелюшки, нарізати їх дрібним кубиком;
  4. Оливки позбавити від розсолу, нарізати кільцями;
  5. Огірки порізати на кубики;
  6. Моркву почистити від шкірки, промити її і подрібнити за допомогою тертки;
  7. Цибуля позбавити від коренів, прибрати лушпиння;
  8. Головки промити і порізати маленьким кубиком;
  9. Лимону зняти шкірку, нарізати м'якоть кубиками;
  10. Нагріти масло на сковорідці, всипати курку і ковбасу, обсмажувати п'ять хвилин, помішуючи, щоб отримати рівномірну рум'яну скоринку;
  11. Додати моркву, цибулю, гриби і тушкувати разом усі п'ять компонентів ще сім хвилин;
  12. По закінченню часу додати компоненти в суп, туди ж кинути оливки, лимон і вмішати томатну пасту;
  13. Варити ще півгодини, потім розлити по тарілках і не забути заправити сметаною.

Млинці з фаршем — дуже смачне і ситне блюдо, яке ви можете приготувати, дотримуючись наших порад.

Читайте як правильно приготувати спагетті по-італійськи за нашими рецептами.

Спробуйте приготувати смачну запіканку з курної грудки. Рецепт з покроковими фото і відео тут.

Рецепт для мультиварки

  • 1 морква;
  • 6 курячих гомілок;
  • 5 часточок часнику;
  • 70 г томатної пасти;
  • 1 качан капусти;
  • 240 мл води;
  • 45 мл соняшникової олії;
  • ½ Лимона;
  • 2 головки цибулі;
  • 20 маслин без кісточок.

Скільки готувати – 2 години і 40 хвилин.

Калорійність на 100 г – 95 ккал.

Процес приготування:

  1. Курячі гомілки вимити, посолити їх і відставити у бік ненадовго;
  2. У каструлю налити олію, включити її;
  3. За цей час почистити моркву, натерти її на терці;
  4. Луку зрізати коріння, видалити лушпиння, теж вимити головки;
  5. Нарізати їх дрібним кубиком;
  6. Всипати в нагріту чашу моркву і цибулю, тушкувати п'ятнадцять хвилин, не забуваючи помішувати;
  7. Викласти курку, обсмажити з усіх боків до рум'яної скоринки;
  8. Коли скоринка схопиться, закрити кришку і тушкувати м'ясо з овочами тридцять хвилин;
  9. Капусти зняти верхні листки, нашаткувати головку тонкою соломкою;
  10. Капусту посолити, обім'яти руками;
  11. Маслини позбавити від розсолу, нарізати кільцями або соломкою;
  12. Лимона зняти цедру, нарізати його шматочками;
  13. Томатну пасту змішати з водою;
  14. По закінченню півгодини в чашу додати капусту, лимонні часточки, цедру цитруса, томатну воду і маслини, трохи солі;
  15. Закрити кришку і тушкувати компоненти протягом півтора годин;
  16. По закінченню півгодини масу перемішати і знову закрити кришку;
  17. Після сигналу страву можна подавати до столу.

Поради досвідчених кухарів

У суп ми в основному додавали курку і ковбасу. У вигляді ковбаси ви можете використовувати будь-яку шинку, копчену ковбаску, в'ялену, сосиски, сардельки і так далі. І чим більше м'ясних інгредієнтів буде в страві, тим він буде смачнішим.

Бульйон потрібно готувати дуже ретельно. В першу чергу дуже важливо помістити м'ясо в ще холодну воду, щоб бульйон максимально просочився його смаком і ароматом. Також дуже важливо знімати пінку з поверхні води, щоб суп не вийшов каламутним.

Огірки рекомендується очищати від шкірки, щоб вона не затверділа під час варіння. До того ж, брати треба тільки солоні огірки, так як свіжі сюди ніяк не підуть. У деяких рецептах огірки попередньо тушкують. Це потрібно для того, щоб в супі вони були м'якими.

Продукти краще нарізати невеликого розміру, щоб вони вміщалися в ложку, а не висипалися з неї. Для цього їх краще різати соломкою або кубиками.

Особливою солянку з куркою роблять кілька продуктів: каперси, маслини/оливки, лимони. Якщо вам вони не подобаються, їх можна не додавати, але важливо пам'ятати, що саме вони роблять суп солянкою.

Якщо ви ніколи не пробували солянку, то обов'язково повинні її приготувати найближчим часом. Це той суп, який подобається з першого погляду, аромату і смаку. В нього закохуються раз і назавжди, так що такий шанс упускати не варто!

Що ще почитати: