23 апрель 2019 70

Як приготувати капустяний шніцель в домашніх умовах

Просте і швидке блюдо – «вегетаріанський» шніцель з капусти. Їм легко перекусити – і при цьому жодна тварина не постраждає! А ще це дуже бюджетний і оригінальний вечерю, що не обтяжить шлунок.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
капустяного листя - 7 штук
борошна - 30 г
соняшникової олії - 20 мл
яєць - 1 шт.
солі - 3 р
панірувальних сухарів - 30 г
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 148 Ккал

Приготування шніцеля з білокачанної капусти:

  1. Листя відокремити від капусти, вимити їх;
  2. У невелику каструлю налити води і дати їй закипіти, потім всипати сіль;
  3. Опустити листя у воду і дати прокипіти протягом п'яти хвилин, кришкою не накривати;
  4. По закінченню часу витягнути листя і дати їм трохи охолонути;
  5. Молотком для відбивних злегка відбити стовщену частину кожного листочка;
  6. В маленьку миску просіяти борошно;
  7. Ще в одну миску вбити яйце і трохи присолити його, перемішати вилкою;
  8. У третю миску висипати панірувальні сухарі;
  9. Кожен лист капусти скласти в кілька разів, зазвичай вистачає двох разів, щоб вийшов конвертик. Щоб він не розкривався, потрібно добре натиснути на згині;
  10. Потім кожен конверт занурити спочатку в просіяне борошно, потім в підсолене яйце і в кінці сухарі;
  11. У сковороді розігріти олію, можна використовувати оливкову і навіть вершкове;
  12. Викласти шніцелі на сковороду і обсмажити з двох сторін, доки не з'явиться приємна золота скоринка;
  13. Викласти на паперову серветку, щоб прибрати зайве масло.

Шніцель з молодої капусти

  • 0,5 шт качана молодої капусти;
  • 80 г панірувальних сухарів;
  • 40 мл сметани;
  • 2 яйця;
  • 40 мл соняшникової олії;
  • 5 г солі;
  • 80 г борошна.

Час – 20 хвилин.

Калорії – 123.

Приготування:

  1. Качан капусти вимити і відокремити перші кілька листочків;
  2. Відрізати половину і одну з частин порізати на скибочки товщиною приблизно півтора див. Біля основи качана вони повинні вийти товщі, саму качан не відрізати, щоб ніжні листочки не розпалися;
  3. У каструлю налити води і закип'ятити її;
  4. У воду акуратно опустити шматочки капусти і проварити їх не більше трьох хвилин, потім витягнути. Воду можна заздалегідь посолити або пізніше посолити яйце або борошно;
  5. В окремій мисці збити яйця, додати до них приправи за смаком;
  6. Ще у дві окремі мисочки насипати панірувальні сухарі і просіяти борошно;
  7. Остиглі шматочки капусти опустити в борошно, а потім в яйце. Можна борошно зовсім не використовувати, тоді капусту відразу занурити в яйця;
  8. Далі вивалити шматочки в панірувальних сухарях;
  9. У розігрітому на сковороді олії обсмажити, поки не з'явиться золота скоринка. Дати охолонути і при подачі полити сметаною.

Капустяний шніцель в клярі

  • 1 качан молодої капусти (невеликий);
  • 60 г борошна;
  • 40 г кропу;
  • 70 мл молока;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 яйця;
  • 60 мл соняшникової олії;
  • 7 г солі.

Час – 25 хвилин.

Калорії – 75.

Приготування:

  1. Зняти перші кілька аркушів з молодої капусти, решті качан помити і порізати його на кружечки завтовшки не більше сантиметра. Якщо качан занадто великий, можна порізати навпіл і далі на половинки;
  2. У великій каструлі закип'ятити воду і додати половину солі;
  3. Покласти кружечки капусти у воду на чотири хвилини, потім витягнути їх шумівкою і дати охолонути;
  4. В окремій глибокій мисці збити яйця з молоком;
  5. В іншу миску просіяти борошно і сюди ж перелити молочно-яєчну суміш, перемішати;
  6. Додати спеції і залишилася сіль;
  7. Кріп сполоснути під водою і дрібно порубати, додати до кляру;
  8. Очищений від лушпиння часник видавити через давильню в загальну масу і перемішати. Чи можна очищену головку просто покласти в гаряче масло під час смаження;
  9. Шматочки капусти опустити в кляр;
  10. У сковороді на розпеченому маслі обсмажити кружечки до золотого кольору.

Смажені креветки в соєвому соусі — смачна і соковита закуска, яка чудово підійде до пива.

Рецепт сирного пудингу з фото і покроковими рекомендаціями в нашій статті.

Як приготувати піцу на швидку руку зі всілякими начинками читайте тут.

Капустяний шніцель з сиром в духовці

  • 1 качан капусти (середнього розміру);
  • 160 г панірувальних сухарів;
  • 10 г солі;
  • 1 пачка або 180 мл сметани;
  • 3 яйця;
  • 20 мл соняшникової олії;
  • 300 г сиру;
  • 130 г борошна.

Час – 45 хвилин.

Калорії – 131.

Приготування:

  1. Качан капусти вимити і акуратно вирізати качан;
  2. У каструлю налити побільше води і закип'ятити її;
  3. Занурити туди весь качан капусти і через п'ять хвилин витягнути його. Зняти перші кілька м'яких листя. Знову опустити кочан і повторити процедуру. Робити до тих пір, поки все листя не стануть м'якими. Дати їм час охолонути;
  4. При необхідності, виступаючу тверду частину зрізати і відбити молотком обережно по товстій ніжці;
  5. Згорнути кожен листочок конвертом;
  6. В окрему миску просіяти трохи борошна, в іншу – панірувальні сухарі;
  7. Яйця збити виделкою в третій мисці;
  8. Конвертики по черзі опустити в борошно, потім в яйце і сухарі. Процедуру можна повторити, якщо дуже подобається шар панірування;
  9. У сковороду влити олії і на ньому трохи підрум'янити конвертики з двох сторін;
  10. Перекласти їх у форму для запікання;
  11. Сир натерти і змішати його зі сметаною;
  12. Дану сметанную суміш розподілити по всьому конвертикам і поставити запікати при 180 градусах за Цельсієм. Буде готове, коли зверху з'явиться скориночка золотого кольору. Витягнути і подавати з додатковою сметаною або майонезом. Прикрасити зеленню.

Кулінарні хитрості

Якщо качан досить тугий і листя рвуться при розбиранні, то спосіб варіння, описаний у четвертому рецепті – єдиний вихід. Качан з дуже товстими листям може зажадати додаткові дві-три хвилини варіння, а ось молоду капусту дуже важливо не переварити, щоб вона залишалася цілою.

В паніровку або в кляр завжди можна додавати різні спеції. Приміром, куркума подарує не тільки смак, але і приємний жовтий колір. Чорний перець, гострий перець, часник, імбир, пряні трави – все, що подобається. Найлегше додати це яйце, а потім занурити туди шматочок капусти.

Сухарі можна приготувати самостійно. Просто дводенний хліб нарізати на шматочки. Далі у сковороду налити олію, всипати різні пряні трави (базилік, орегано, суміш прованських трав і т. д.), додати часнику. Обсмажити сухарики, охолодити їх і перемолоти. Такі панірувальні сухарі позбавляють від потреби додавати спеції яйце.

Шніцель з капусти – смачне і легке блюдо, що виходить завжди. Невелика кількість калорій і максимальна економія часу є головними помічниками вечері після трудового дня. Виходить дуже ароматно і апетитно!

Що ще почитати: