21 май 2019 81

Як посмажити шніцель зі свинини на сковороді

М'ясні страви завжди виходять смачними, а їх запах в момент приготування заповнює все приміщення. При цьому, їх можна готувати як для повсякденного, так і для святкового меню. Одним з таких страв і відноситься шніцель.

Шніцель прийшов до нас на стіл з німецької кухні, це шматок м'яса, обваленный в паніровці і обсмажений на сковороді. Готувати його можна з будь-якого м'яса, але особливо смачним він виходить зі свинини. Тому ми і розглянемо рецепти приготування цієї страви саме зі свинячого м'яса.
Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
свиняча вирізка - кілограм
борошно - півсклянки
курячі яйця - 2 шт.
сухарі панірувальні - 100 грам
масло рослинне - 2 ст. ложки
масло вершкове селянське - 2 великі ложки
сіль - на свій смак
перець чорний мелений - 1 ч. ложка
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 290 Ккал

Процес приготування шніцеля зі свинини на сковороді:

  1. Для початку споліскуємо м'ясо під прохолодною водою;
  2. Потім свинину нарізаємо на тонкі шматочки, так вона швидше просмажиться;
  3. Найкраще м'ясо відбити спеціальним кухонним молоточком, але не занадто сильно;
  4. Посипте кожну скибочку сіллю і чорним перцем, ретельно натріть;
  5. У чашку розбиваємо яйця і добре збиваємо до однорідності;
  6. На одну тарілку насипаємо борошно, на іншу панірувальні сухарі;
  7. Потім ставимо на вогонь сковорідку, наливаємо рослинне масло і викладаємо вершкове масло;
  8. Залишаємо масло прогріватися;
  9. Спочатку скибочки обвалюємо зі всіх сторін у борошні;
  10. Кожен шматочок свинини занурюємо в яєчну суміш, щоб він був повністю в яйці;
  11. Далі обвалюють у панірувальних сухарях, щоб вони повністю покрити м'ясо;
  12. Викладаємо скибочки в сковороду з прогрітим маслом;
  13. Обсмажуємо з усіх боків. Кожну сторону слід смажити не більше 3 хвилин, інакше м'ясо вийде зажаристым зверху, а всередині сухим;
  14. Готові шніцелі з свинини викладаємо на тарілку і подаємо на стіл разом з овочевим гарніром.

Як приготувати рубаний шніцель зі свинини на сковороді

Нам будуть потрібні наступні продукти:

  • свинина – 700 грам;
  • 60 грам панірувальних сухарів;
  • 50 грам борошна;
  • одне куряче яйце;
  • трохи солі на свій розсуд;
  • перець чорний мелений – ¼ ч. ложки;
  • рослинна олія для смаження.

Приготування складе близько 1 години, калорійність – 295 ккал.

Як треба буде готувати свинячий шніцель січений:

  1. Шматочок м'яса обов'язково промивається під прохолодною водою;
  2. Далі розрізаємо на тонкі шари;
  3. Після цього кожен пласт ріжемо на поздовжні смужки з розміром ширини близько половини сантиметра;
  4. Після цього розрізаємо всі смужки поперек, рубаємо всі невеликі кубики;
  5. Свинячі шматочки слід накрити харчовою плівкою і акуратно відбити кухонним молотком;
  6. Перекладаємо всі шматочки в пакет, засипаємо туди сіль, мелений перець, а також борошно;
  7. Зав'язуємо пакет на вузол і гарненько перетряхиваем кілька разів, щоб спеції рівномірно розподілилися по всім кусочкам;
  8. Далі викладаємо м'ясо в миску, додаємо куряче яйце і добре розмішуємо;
  9. Викладаємо паніровку на плоску тарілку;
  10. На плиту попередньо потрібно поставити жаровню і залити в неї масло. Залишаємо прогріватися;
  11. Тим часом з отриманої м'ясної суміші робимо невеликі тонкі овальні заготовки і викладаємо в панірування;
  12. Обвалюємо майбутні шніцелі в сухарях і викладаємо в прогріте масло;
  13. Обсмажуємо шніцелі з двох сторін. Кожну сторону обсмажуємо протягом 7 хвилин;
  14. Після цього викладаємо на паперові рушники, щоб вбралося зайве масло;
  15. Викладаємо шніцелі на тарілку і подаємо на стіл разом з овочами або відварним рисом.

Готуємо страву з сиром на сковороді

Що потрібно для приготування:

  • свиняче м'ясо — близько 1-1,5 кілограма;
  • півсклянки борошна для панірування;
  • 5 курячих яєць;
  • сир – шматочок на 200 грам;
  • трохи солі на свій смак;
  • щіпка перцю чорного меленого;
  • 150 мл рослинного масла.

Приготування займе приблизно 1 годину, калорійність складе 320 ккал.

Як посмажити шніцель зі свинини з сиром на сковороді:

  1. М'ясо обов'язково промиваємо під прохолодною водою, просушуємо за допомогою паперових серветок;
  2. Далі розрізаємо його на середні порційні шматочки;
  3. Кожен шматочок слід натерти сіллю, перцем. Спеції використовуємо на свій смак, головне обтираем м'ясо ними з усіх боків, щоб воно вийшло більш соковите і ароматне;
  4. Паніровка буде подвійна. Для цього шматочок сиру натираємо на тертці з дрібною решіткою;
  5. Викладаємо сир в миску і розбиваємо до нього 5 яєць;
  6. Всі компоненти добре розмішуємо до однорідності;
  7. На плоску тарілку висипаємо борошно, при бажанні її можна замінити панірувальними сухарями;
  8. Далі поміщаємо на плиту сковорідку, наливаємо масло і прогріваємо;
  9. Тим часом кожен шматочок свинини спочатку опускаємо в сирно-яєчну суміш і обвалюємо там з усіх сторін;
  10. Після цього обвалюємо його в борошні або панірувальних сухарях;
  11. Потім відправляємо його обсмажуватися на розігріте масло;
  12. Обсмажуємо кожну сторону не більше 7 хвилин, можна менше;
  13. Викладаємо шніцелі на паперову серветку, щоб вбралося все зайве масло;
  14. Потім викладаємо на тарілку і подаємо на стіл з будь-яким гарніром.

Приготуйте смачний заливний пиріг з начинкою з картоплі і рибних консервів.

Читайте як приготувати пряний кавказький харчо рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.

Тушкована свинина з овочами — ситне блюдо, яким так легко нагодувати всю сім'ю. Візьміть цей рецепт на замітку.

Рецепт приготування з грибами і яблуками

Що потрібно для готування:

  • кілограм свинини;
  • 200 грам білих грибів печериці в свіжому або замороженому вигляді;
  • одне яблуко кисло-солодке;
  • цибуля – 1 головка;
  • 100 грам борошна;
  • 100 грам панірування;
  • два яйця;
  • 2 великі ложки меленого волоського горіха;
  • трохи солі;
  • спеції;
  • 1,5 ст. ложки вершкового масла;
  • рослинне масло.

Приготування складе – 1 годину 20 хвилин, калорійність – 325 ккал.

Приготування шніцеля зі свинини з грибами і яблуками буде виглядати наступним чином:

  1. М'ясо промиваємо та нарізаємо тонкими шматочками;
  2. Відбиваємо з усіх боків кухонним молотком;
  3. Обсипаємо кожен шматочок сіллю і спеціями;
  4. У миску викладаємо яйця і збиваємо;
  5. На одну тарілку висипаємо борошно, на іншу панірування;
  6. Далі м'ясо обвалюють у борошні;
  7. Потім занурюємо в яєчну суміш;
  8. Після цього обвалюємо з усіх сторін в панірувальних сухарях;
  9. Обсмажуємо шніцелі з усіх сторін на грилі або на спеціальній сковороді-гриль;
  10. Викладаємо готові шніцелі на тарілку і відставляємо в сторону;
  11. Цибулю треба очистити і розрізати дрібними кубиками;
  12. Ставимо на плиту сковорідку, наливаємо масло і розігріваємо;
  13. На розігріте масло викладаємо цибулю і обсмажуємо;
  14. Яблуко протираємо на дрібній тертці, гриби ріжемо пластинками;
  15. Далі викладаємо до цибулі яблука і обсмажуємо близько 5 хвилин;
  16. Після цього викладаємо гриби, додаємо горіхи;
  17. Додаємо вершкове масло, сіль і спеції. Всі смажимо близько 10 хвилин;
  18. На готові шніцелі зверху викладаємо гриби з яблуком і подаємо на стіл.

Корисні поради

  • найкраще м'ясо різати тонкими шматочками і попередньо відбивати. Так вони краще просмажаться;
  • свинину можна приправити спеціями, від цього вона вийде тільки ароматні;
  • подавати шніцелі можна з будь-яким гарніром – тушковані овочі, картопляне пюре, відварений рис або гречка;
  • додатково можна подати будь-який соус.

Шніцель зі свинини – це дуже ситне блюдо, яке сподобається всім. Тим більше його приготування не займе дуже багато часу, адже все так просто. Не забудьте додатково подати будь-який гарнір.

Що ще почитати: