17 апрель 2019 10 472

Як зварити суп із зелених стручків квасолі

Стручкова квасоля дуже корисна і смачна. З неї, як правило, готують салати і другі страви. Але сьогодні ми поговоримо про супах, приготованих з її використанням.
Супи зі стручковою квасолею виходять легкими, малокалорийными і досить простими у приготуванні. Їх можна готувати з м'ясом, овочами, рибою, а так само макаронними виробами. За консистенцією це можуть бути, як звичайні рідкі, так і супи-пюре – вибір на ваш розсуд.

До речі, для приготування можна використовувати не тільки свіжу, але і заморожену квасолю. А в деяких випадках – навіть консервовану. Головне правило, яке вам необхідно запам'ятати – це те, що стручкову квасолю слід вводити в яку готують страву в кінці його приготування і піддавати тепловій обробці не більше 5-7 хвилин. В іншому випадку вона може втратити свою форму (перетворюючись у волокнисту масу) і корисні властивості.

Суп зі стручковою квасолею і куркою
Інгредієнти Кількість
цибуля-порей - 2 шт.
куряча тушка (супова) - 1 шт.
картопляні бульби - 4 шт.
стручки квасолі - 200 г
коренеплід моркви - 1 шт.
кухонна сіль - за смаком
суміш чорного перцю і запашного - за смаком
хмелі-сунелі - за смаком
кріп - 2 гілочки
лист лавра - 2 шт.
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 26 Ккал

Приготування:

  1. Курячу тушку промити, а потім помістіть в підходящу за розміром каструлю, залийте водою (за рівнем орієнтуйтеся так, щоб вона повністю покривала тушку) і поставте на плиту. Відразу після того, як вода почне закипати, вам необхідно буде зняти утворюється на поверхні пінку, присмачити бульйон сіллю (по вашому смаку) і варити протягом півгодини;
  2. Картопляні бульби необхідно очистити і розрізати на кубики середньої величини. Лук-порей нашаткувати, а моркву нарізати тонкими скибочками. Введіть подрібнені овочі в киплячий бульйон і проваріть 20-25 хвилин;
  3. В кінці приправте суп дрібкою хмелі-сунелі і сумішшю перців. Додайте лавровий лист і нарізані на 2 половинки стручки квасолі. Після повторного закипання має пройти 5 хвилин і все – каструлю можна знімати з плити;
  4. Готовий стручковий суп посипте подрібненим кропом. Варену курку перекладіть на велике блюдо. При бажанні, можете обібрати з неї м'ясо і покласти порційно в кожну тарілку при подачі. Але можна подати її до столу і, безпосередньо цілісної, на блюді. І в такому випадку, кожен зможе взяти собі той шматочок, який йому найбільше сподобався.

Дієтичний суп з стручків замороженої квасолі

Інгредієнти:

  • картоплини – 3 шт.;
  • заморожені квасолеві стручки – 250 г;
  • помідор – 2 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • коренеплід моркви – 1 шт.;
  • сіль;
  • мелений перчик;
  • зелень петрушки – 3 гілочки;
  • часникові часточки – 2 шт.

Тривалість готування: 35 хв.

Енергетична цінність на 100 г: 21 кКал.

Покрокове опис:

  1. Очищений картопля, умийтесь і наріжте невеликими кубиками. Залийте 1,5 л води і поставте отвариваться. Посоліть і зменшіть вогонь до мінімально можливого;
  2. Цибуля довільно нашаткуйте, моркву подрібніть за допомогою терки. Помідори наріжте на невеликі шматочки (краще за допомогою дуже гострого ножа). Введіть всі підготовлені інгредієнти в каструлю з киплячим картоплею. Варіть протягом наступних 20-25 хвилин;
  3. Заморожену стручкову квасолю і чорний перчик необхідно додавати в самому кінці приготування. Даний вид квасолі необхідно піддавати впливу термічної обробки на протязі 5-6 хвилин, після чого знімайте каструлю з плити;
  4. Готову страву приправте подрібненою петрушкою і часником. При бажанні в нього можна додати шматочок вершкового масла. Дієтичний суп зі стручковою квасолею готовий. Насолоджуйтесь!

Суп з вермішеллю і стручкової квасолею

Складові:

  • гомілки курячі – 2 шт.;
  • морковина – 1 шт.;
  • цибуля червоний – 2 шт.;
  • стручки квасолі – 250 г;
  • картопляні бульби – 2 шт.;
  • вермішель тонка – 100 г;
  • сіль, перчик;
  • суміш прянощів «Хмелі-сунелі»;
  • лист лавра.

Тривалість приготування: 40 хв.

Кількість кКал на 100 г: 28 кКал.

Поетапне опис приготування:

  1. Курячі гомілки помістіть в каструльку, залийте необхідною кількістю води і поставте отвариваться на помірний вогонь;
  2. Картоплю наріжте на брусочки. Моркву натріть на звичайній тертці, а цибулю подрібніть четвертинками. Введіть овочі в киплячий курячий бульйон і варіть близько 25 хвилин;
  3. Далі суп потрібно буде приправити сіллю з перцем і щіпкою хмелі-сунелі. Додайте лавровий лист;
  4. Стручкову квасолю можна залишити цільної, а можна нарізати на 2-3 частини – це вже на ваш розсуд. Введіть квасоля в киплячий бульйон одночасно з вермішеллю. Перемішайте, доведіть до кипіння і через 7 хвилин зніміть з плити;
  5. Готову страву подавати в порціонних бульонницах, доповнюючи тостами з білого хліба.

Суп із зеленим горошком і стручками квасолі

Компоненти:

  • гомілка індички – 1 шт.;
  • горошок свіжоморожений – 1 ст.;
  • стручки бобів свежемороженные – 200 г;
  • білий цибуля – 2 шт.;
  • бульби картоплі – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • пюре томатне – 2 ст. л.;
  • зубки часнику – 5 шт.;
  • сіль кам'яна, перець червоний пекучий, перець чорний.

Час готування: 60 хв

Харчова цінність на 100 г: 30 кКал.

Покрокове опис:

  1. З индюшиной гомілки поставте варити бульйон, а самі, не втрачаючи часу, приступайте до підготовки решти інгредієнтів. Картоплю наріжте на кубики середнього розміру, моркву – на довгі брусочки, а цибулю — довільними шматочками;
  2. Введіть овочі в бульйон і приправити на даному етапі сіллю і червоним пекучим перцем;
  3. Після того, як картопля буде готовий (через 25 хвилин), заправте суп томатним пюре, замороженим горошком і стручкової квасолею. Після того, як суп повторно закипить, приправте його чорним перцем і проваріть 10 хвилин. Потім знімайте з плити;
  4. Готовий суп розлийте в порційні тарілки, здобріть дрібкою подрібненого часнику і подавайте до столу.

Суп із стручкової квасолі з рисом

Інгредієнти:

  • свиняча цукрова кісточка – 300 г;
  • картоплини – 3 шт.;
  • рисова крупа – 40 г;
  • квасолеві стручки – 150 г;
  • цибуля кущівка — 1 шт.;
  • морква – ½ частину;
  • сіль;
  • перець чорний запашний горошком;
  • гілочки петрушки – 3 шт.

Час приготування: 40 хв.

Енергетична цінність на 100 г: 30 кКал.

Приготування:

  1. Свинину промийте, залийте 2,5 л води і поставте на середній вогонь. Зніміть за допомогою шумівки утворюється пінку. Додайте сіль і по 4 горошини чорного і запашного перцю;
  2. Картоплю наріжте на кубики середньої величини і введіть до киплячий свинячий бульйон;
  3. Слідом за картоплею відправте промитий в декількох водах рис, натерту на тертці моркву і нашатковану четвертинками цибулину. Варіть до готовності;
  4. Наприкінці варіння введіть в суп зелений горошок і стручкову квасолю (можна навіть безпосередньо замороженими). Дайте вмісту каструлі знову кип'ятити близько 10 хвилин, а потім посипте нарубаною зеленню петрушки і знімайте з вогню;
  5. Суп з рисом і стручкової квасолею готовий. Блюдо виходить досить наваристое і поживне.

Житні коржі — рецепт без дріжджів, читайте як приготувати цю випічку, яка відмінно підійде до перших страв.

На літо спробуйте приготувати холодний борщ на кефірі.

Читайте як приготувати ароматні котлети з м'яса в духовці.

Суп овочевий зі стручковою квасолею

Інгредієнти для приготування:

  • стручкова квасоля – 250 г;
  • селера (стебла) – 100 г;
  • морква – 2 шт.;
  • червоний болгарський цибуля – 2 шт.;
  • цукіні – 1 шт.;
  • картопля – 2 шт.;
  • яловича кісточка – 250 г;
  • сіль;
  • перець;
  • лавр – 2 шт.

Тривалість приготування: 1 ч.

Кількість кКал на 100 г: 29 кКал.

Приготування:

  1. Яловичу кісточку помістіть в каструлю з водою і поставте на вогонь. Варити під закритою кришкою протягом півгодини;
  2. Тим часом займіться підготовкою овочів: цукіні і картоплю поріжте кубиками однакового розміру. Цибулю наріжте четвертинками, а моркву і стебла селери наріжте кружечками;
  3. Введіть всі овочі в киплячий суп, здобріть його сіллю, меленим перцем і варіть до готовності (20-25 хвилин);
  4. За 5 хвилин до закінчення приготування введіть в суп 1-2 лавра. Для додання пікантності, лавровий лист перед тим, як кинути в суп підпаліть, а потім прикрийте кришкою і дайте настоятися 5 хвилин. Після проведення такої нехитрої операції ваш суп придбає особливий пікантний, злегка копчений аромат;
  5. Овочевий суп зі стручковою квасолею подається до столу як в гарячому, так і в холодному вигляді. Вже в тарілках, посипте його подрібненою зеленню кропу і часником. Окремо подавайте сухарі з житнього хліба.

Кулінарні поради

Для того, щоб стручкова квасоля зберігала свій естетичний вигляд в готовому блюді, нарізайте її на 2 частини і додайте в суп за 5-7 хвилин до закінчення приготування.

Не рекомендується готувати страви із стручкової квасолі в посуді, виготовленої з алюмінію. Даний метал, в процесі термічного нагріву, сприяє втрати смакових властивостей та природного кольору стручкової квасолі.

Якщо в процесі приготування супу ви будете використовувати заморожену стручкову квасолю – не варто попередньо розморожувати. Кидайте її в суп безпосередньо в замороженому вигляді.

З овочевого супу зі стручковою квасолею можна приготувати дуже смачний суп-пюре, який із задоволенням будуть їсти діти. Для цього зваріть суп за традиційним рецептом, а потім подрібніть блендером до пюреобразного стану. Перед подачею прикрасьте листочками базиліку.

Що ще почитати: