31 май 2019 13 567

Як правильно готувати заморожену стручкову квасолю: рецепти страв та підказки

Останнім часом настав справжній «бум» на здорове харчування. І не даремно, оскільки погіршується як загальна обстановка, так і екологічна ситуація. І все це разом впливає на стан організму. Тому так важливо стежити за тим, що ти використовуєш в їжу і як ти готуєш.

Стручкова квасоля: в чому її користь і головні секрети приготування

Це рослина відносно недавно стали використовувати в якості продукту харчування. У 18-му столітті вживали тільки зерна, і то окремі народи, яким сподобався цей смак.

Трохи пізніше ця рослина стали більш широко культивувати. В першу чергу, це пов'язано було з тим, що вона досить невибаглива, а по-друге, в зеленої стручкової квасолі велику кількість корисних речовин, які благотворно діють на багато системи органів людини.

Головними корисними впливами можна виділити:

  1. Загальне зміцнювальне, тонізуючу;
  2. Відновлення захисних функцій організму;
  3. Показана при недокрів'ї;
  4. Очищення крові від цукру, холестерину;
  5. Швидке та легке» угамування голоду;
  6. Антимікробна.
Крім усього іншого, варто відзначити, що стручкова квасоля є продуктом, який містить дуже малу кількість калорій, що, безсумнівно, буде на руку тим, хто намагається стежити за фігурою або скинути пару зайвих кілограм. Адже не дарма є кілька комплексів дієт, які базуються саме на цьому рослині.

Перед тим, як використовувати цей вид бобових, варто звернути увагу на:

  • При виборі замороженої квасолі зверніть увагу на сорт. Деякі з них можуть мати між стулками жилку або, як вона по-іншому називають, перетинчаста частина. З-за неї квасоля може бути трохи важко жеваться;
  • Якщо окремі стручки занадто довгі, перед готуванням розділіть їх на більш дрібні частини;
  • Використовуються стручки не повністю. Перед приготуванням потрібно обов'язково видалити основу плодоніжки;
  • Якщо свіжу квасолю варити в алюмінієвому начиння, вона може втратити свій колір;
  • Якщо ви купили стручкову квасолю і забули про неї в холодильнику, не обов'язково її викидати. Повернути свіжість і соковитість можна, якщо замочити її в прохолодній воді на пару годин.
Як правильно й скільки готувати заморожену стручкову квасолю на сковороді
Інгредієнти Кількість
Квасоля стручкова - 0,4-0,5 кг
Масло вершкове - приблизно половина пачки (100 г)
Часник - 3-4 зубчики
Лимон - половинка
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений, кунжут - за бажанням
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 150 Ккал

Готувати цей вид бобових дуже легко на сковороді: абсолютно без проблем і клопоту.

Для початку роздруковуємо пачку і викладаємо заморожену квасолю на друшляк. Обполіскуємо її теплою водою, щоб змити лід і сніг.

Включаємо комфорки, ставимо сковороду і кидаємо туди шматочок масла. Коли масло розтопиться, кладемо квасолю, додати сіль. Після цього накриваємо сковороду кришкою.

Поки вона обсмажується, швиденько чистимо часник і дуже дрібно подрібнюємо його. Якщо не хочеться різати, можна кинути в блендер. Далі додаємо в сковороду перець і часник і обсмажуємо ще хвилинки 4-5.

Останній крок – це лимон. Моєму його і збризкуємо нашу страву. Загалом, смаження заміт приблизно 15-17 хвилин, а в результаті виходить надзвичайно корисне і смачне частування.

Заморожена стручкова квасоля – відмінна альтернатива свіжому продукту

Квасоля заморожена – прекрасна альтернатива свіжому продукту. Якщо її правильно готувати, то можна не боятися про те, що вона втратить свої корисні властивості або втратить свій зовнішній вигляд і апетитність.

Найпростіший рецепт приготування квасолі

Для приготування квасолі знадобляться такі інгредієнти:

  • Упаковка замороженої квасолі (0,5 кг);
  • Шматочок вершкового масла (приблизно 45-50 г);
  • Сік 1/2 лимона;
  • Зелень (переважно петрушка) – 10-15 г;
  • Сіль, перець.

Перший кроком є варіння. Беремо пачку квасолі, дістаємо звідти заморожений продукт і хорошенечко споліскуємо її під струменем гарячої води. Лід повинен повністю змитися. Кладемо стручки в друшляк і чекаємо, поки вона добре стече. Можна викласти на вафельний рушник, який через пару хвилин вбере всі зайві крапельки води.

Беремо каструлю (не алюмінієву), наливаємо на ½ води і ставимо на вогонь. Вода повинна закипіти. Тільки після цього, кладемо туди квасолю і варимо буквально кілька хвилинок (5-6). Дістаємо шумівкою і даємо їй стекти.

Готуємо сковороду, розігріваємо масло і викладаємо. Після викладаємо вже трохи остигнула і стекшую квасоля, часник, пропущений через прес, сіль, перець. У розігрітій сковороді стручки повинні обсмажуватися не більше 2-3 хвилинок. В кінці збризкуємо страву лимонним соком і дрібно подрібненою петрушкою.

Зелена квасоля з яйцями на сніданок: ситне і просте блюдо

Для приготування цієї страви знадобиться:

  • 0,4-0,5 кг квасолі замороженої;
  • Пару курячих яєць;
  • Масло (вершкове або оливкове) – на око;
  • Сіль;
  • оцет.

Для початку заморожену квасолю варимо згідно з рекомендаціями (обмиваємо в гарячій воді, даємо стекти, після чого кидаємо в киплячу воду не алюмінієву каструльку) приблизно 5 хвилин.

Щоб вона не втратила свій колір, споліскуємо її після варіння літром воду з додаванням ложку оцту.

Далі розігріваємо сковороду для смаження, кладемо або вершкове, або вливаємо трохи оливкової олії. Викладаємо стекшую квасоля. Через 2-3 хвилини додаємо злегка збиті виделкою яйця, сіль. Обсмажуємо до готовності яєчної суміші.

Смачний і простий рецепт салату з консервованою квасолею і сухариками з покроковими фото.

Класичний вінегрет з квасолею, готуйте за нашими рецептами.

Як приготувати чинахи з квасолею в горщиках, читайте в нашій статті.

Квасоля в сирному соусі з часником

Для створення такої страви знадобляться:

  • 0,45-0,5 кг квасолі;
  • 150-180 г плавленого сиру;
  • Часник – 15 г;
  • Борошно – 1-2 ложки;
  • Сіль;
  • Перець;
  • Орегано або інші спеції.

Ця страва може виступати як закуска, а також в якості основного блюда для перекусу.

В першу чергу промиваємо фасольку, сушимо на рушнику або в друшляку, після чого кидаємо в окріп. Води повинно бути не надто багато. Варимо не більше 7 хвилин.

Важливо: не виливаємо бульйон. Він використовується для приготування соусу.

Через відведений час, зливаємо половину склянки рідини, розбавляємо в ній борошно.

Це потрібно робити швидко, оскільки вогонь не згасає і квасоля все ще вариться. В каструлі має залишитися стільки води, щоб вона тільки покривала квасолю. Надлишок видаляємо. Тепер додаємо борошно, розведене у воді, спеції (сіль, перець і орегано), сир і подрібнений часник.

Через хвилину блюдо готове і його можна зняти з вогню.

Хитрощі при використанні замороженого продукту

Якщо ви використовуєте заморожену рослина, то слід дізнатися, як його використовувати, щоб воно не втратило своїх корисних властивостей, ні свого апетитного вигляду. Більш того, частіше всього, якщо готувати заморожену стручкову квасолю так, як написано на упаковці – у результаті вийде щось зеленуватого кольору і не особливо смачне.

Перед тим як почати готувати, дістаньте рослина з пачки і промийте його під струменем гарячої води. Робити це необхідно з кількох причин:

в першу чергу, це допоможе змити чи крижану приморозь;

  1. По-друге, якщо лід залишиться, то при завантаженні квасолі в каструлю, температура води в ній різко знизиться і, отже, час готування збільшиться;
  2. Якщо на упаковці написано варити 10-15 хвилин, то насправді, після того як ви обмоете бобові, варити достатньо 5-6 хвилин.

Також рекомендується для більшої корисності страви замінювати вершкове масло, на якому багато обсмажують бобові, на оливкову.

Що ще почитати: