10 апрель 2019 35 633

При якій температурі потрібно запікати курку до готовності в духовці

Запечена курка з хрусткою скоринкою і ніжним м'ясом всередині є улюбленим стравою у багатьох сім'ях. Її готують не тільки на свята, але і подають на вечерю у звичайні дні.

При якій температурі запікати курку в духовці (простим способом на деку)

Варіант з запіканням тушки на деку є класичним і самим простим у приготуванні. Для нього не потрібно володіти особливими кулінарними навичками і мати у своєму хазяйському арсеналі безліч спеціальних пристосувань. Досить помістити курку в заздалегідь прогріту духовку і залишити нудитися до утворення хрусткої скоринки.

Перед приготуванням необхідно подбає про температурі духової шафи. Вона повинна становити 175 градусів. Можна і більше, але тоді страва може вийти трохи сухуватим.

Після курку відправляють в духовку. Час розраховують за формулою: 20 хвилин запікання на кожні 450 грам ваги птиці. До отриманого часу додають ще 15 хвилин для зарум'янювання.

Для того, щоб готова курка вийшла по-справжньому соковитою, ароматною і рум'яною, її необхідно запікати в особливому режимі. Для цього перші 10 хвилин вона повинна дбати під температурою 230 градусів. Після остуджують духовку до 175 градусів. Решту часу розраховується за формулою, наведеною вище.

Батончики мюслі в домашніх умовах — смачний і корисний десерт в домашніх умовах.

Як приготувати свиняче легке — рецепти страв з нашої колекції.

Читайте як приготувати смачний торт із зефіру без випічки — цікавий десерт до чаю.

Запікаємо в фользі, в рукаві, в банку

Запікання цього виду птиці не обмежується стандартним способом. Існує кілька варіацій.

До першого відноситься приготування у фользі. Цей матеріал зберігає соковитість усередині м'яса. Додані ароматні спеції набувають додаткових відтінків завдяки такому виду запікання птиці.

У розігріту духовку, температура якої повинна бути приблизно 185 градусів, поміщають курку. Для розрахунку часу використовують обчислення, згідно з яким на 1 кг припадає близько 40 хвилин на випікання.

Другий варіант використовується для приготування курки в спеціальному кухарському пакеті. Страву готують протягом однієї години. Духова шафа попередньо повинен бути розігрітий до температури 180 градусів. Запікають при такому температурному режимі. Але не слід розігрівати духовку занадто сильно. Це може призвести до пошкодження пакета під впливом високих температур.

Для останнього способу потрібна звичайна скляна банка. Вміщену в неї курку готують 40 хвилин. Необхідний рівень тепла виставляється в діапазоні 190 — 200 градусів. Курка, приготована за допомогою цього способу, виходить дуже ніжною і буквально тане в роті.

Яка температура підходить для випікання фаршированої курки

Способів запікання цієї страви на вечерю не перелічити. Існує ще кілька варіантів того, як перетворити звичайну курку в пікантне блюдо.

Фарширована птиця має особливий смак за рахунок пряної начинки. Для її випікання необхідно всього 40 хвилин. Температурний режим стандартний і становить 190 градусів. Загальний час приготування — 50 хвилин.

До іншої, не менш смачним способом, відноситься тушка выпекаемая з овочами. Завдяки цьому методу до готового м'яса відразу подається гарнір, приготований разом з ним. Випікають близько однієї години. Відповідна температура — 185 градусів.

Для третього методу необхідна спеціально обладнана духовка, що має в своїй конструкції пристрій для гриля. З його допомогою ароматне м'ясо виходить соковите. Протягом однієї години і 20 хвилин тушка повинна нудитися на грилі при температурному режимі до 190 градусів.

Скільки часу запікати птицю цілком і шматочками

Цілком птах готується набагато довше, ніж оброблена на невеликі частини.

У першому випадку час випікання залежить від його способу, але в середньому становить одну годину.

Курячі шматочки готуються набагато швидше. При температурі 200 градусів вони пропікаються всього за півгодини. Цей спосіб може стати відмінним варіантом приготування вечері на швидку руку.

Секрети приготування

При випіканні тушки є кілька секретів, завдяки яким вона стане ще смачніше:

  • для любителів хрусткої скоринки необхідно створити умови для її утворення. Для цього потрібно в останні хвилини приготування встановити верхній режим нагрівання духової шафи. Температуру варто підвищити до 230 градусів. Всього 3 хвилини і добре подрумяненное блюдо готове;
  • щоб курка не вийшла сухою, застосовують один нехитрий спосіб. Додатковий лист ставлять на дно духовки і заповнюють його водою до середини. Її випаровування дозволяють залишатися страви злегка вологим і не втратити свою соковитість. А якщо у воду додати пряні трави, готова курка придбає додаткові нотки смаку та аромату;
  • наступна хитрість полягає в додавання сиру при запіканні. Для цього на тушці роблять глибокі поздовжні розрізи, але не прорізати наскрізь. Скибочки сиру поміщають в утворилися поглиблення і злегка змащують рослинним маслом. Випікають як зазвичай.

Просте на перший погляд страва може заграти новими фарбами. Для цього досить дотримуватися не тільки рецептуру, але і температурний режим, а також час приготування.

Що ще почитати: