29 июнь 2019 42

Як правильно фарширувати курку без кісток

Варто один раз навчитися знімати шкіру з курки, і у вас виявиться в руках чудесний мішечок», який можна нескінченно наповнювати різними начинками. Сьогодні нехай це буде курка, фарширована рисом і грибами, завтра може бути начинка з млинців, післязавтра – з яблук.

Як вилучити кістки курки

Багато хто чомусь думають, що знімати шкірку з курки – вкрай складне заняття, вищий пілотаж кулінарного майстерності. Не правда, насправді шкурка з птиці прибирається легко за допомогою тонкого ножа.

Як вилучити кістки:

Крок 1. Тушку птиці ретельно обов'язково помийте і обсушіть. Подрежьте спочатку шкіру на грудці.

Крок 2. Переверніть птицю, з хвостика почніть підрізати жировий прошарок між шкуркою і м'ясом до горлечка.

Крок 3. Звільніть ніжки від шкірки, зіскоблити з кістки м'ясо і переріжте кістку так, щоб в шкірці залишився шматочок не більше 1,5 см. Це не важко зробити спеціальними ножицями, якими обробляють будь-яку птицю. До речі, щоб нафарширувати курку, можна ніжки не прибирати, на смак це абсолютно не позначиться.

Крок 4. Шкіру крилець не знімайте. Просто за допомогою ножиць відокремте їх зсередини від курки.

Крок 5. Виверніть підрізану шкірку як панчоху. Зі знятою шкурки зріжте залишки жиру, хоча це і не обов'язково.

Крок 6. Приберіть шкіру, зняту з курки в холодильник або покладіть в холодну воду.

На замітку: для фарширування не варто брати домашню курку, відмінно підійде тушка птиці, куплена в магазині, шкура знімається з неї набагато легше.

Традиційний рецепт покроково
Інгредієнти Кількість
курки - 1 тушка
яєць - 2 шт.
солодкого перцю - 1 стручок
маринованих грибів - 70 г
маслин - 70 г
сметани - 30 г
приправ - на свій розсуд
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 299 Ккал

Приготувати фаршировану птицю не дуже складно: зніміть шкіру, а з кісток зріжте м'ясо, приготувавши з нього фарш з будь-якими добавками, просто заповніть ним вийшов «мішечок» з курячої шкіри.

Фарширована курка без кісток в духовці готується так:

  1. З птиці зніміть шкіру, крильця і ніжки залиште. Підрізайте шкіру тонким ножем, починаючи з куприка. Намагайтеся робити це акуратно, щоб шкіра залишилася цілою;
  2. Коли зніміть шкіру, приступайте до зрізання м'яса з кісток;
  3. З отриманої м'якоті зробіть фарш. До нього додайте яйця, приправте за смаком, перемішайте;
  4. Додайте у фарш нарізані кубиками гриби, перець, кружечки маслин і переміщайте;
  5. Курку рівномірно наповніть приготованим фаршем, зашейте. Нитка і голка можуть бути самими звичайними, тільки вибирайте нитки товсті і відповідну їм голку;
  6. Змастіть курку з усіх боків сметаною. Толстой зв'яжіть ниткою ніжки і поставте в духовку запікатися на 1 годину. Температура духовки повинна бути 180 градусів;
  7. Готову курку покласти на блюдо, зняти нитки і нарізати порційними шматочками.

Курка, фарширована грибами і рисом в духовці

Першим ділом приготуйте начинку для курки: оливкова олія має бути якісне, обсмажте на ньому цибулю з грибами, потім додайте рис і прогрійте, щоб він наситився грибним ароматом.

Необхідну кількість продуктів:

  • 1 куряча тушка;
  • 1 цибулина;
  • 2 пакетики рису;
  • 50 г сметани;
  • 6 середньої величини печериць;
  • 60 г якісного оливкової олії;
  • спеції додаються на свій розсуд і за смаком.

Загальний час приготування — близько 2 годин. Готову страву (в розрахунку на 100 г) містить 300 ккал.

Як фарширувати курку:

  1. Відваріть рис до повної готовності (згідно з рекомендаціями на упаковці);
  2. Розігрійте в сковороді оливкове масло, додайте цибулю. Коли він трохи підрум'яниться, покладіть до нього шампіньйони, нарізані кубиком. Смажити до готовності грибів. Додати рис і, помішуючи, прогріти його;
  3. Тушку курки звільніть від кісток. Стегна і крильця залишаються цілими, підрізають зсередини тільки кістки. Тонким ножем піднімайте шкіру, починаючи з хвостика поступово піднімаючись вгору, потім виверніть птицю «навиворіт»;
  4. З білого м'яса (грудка) зробіть фарш і змішайте його з підготовленою начинкою (гриби+рис), приправте спеціями;
  5. Курку наповнити начинкою, зашити або скріпити краю зубочистками, обмазати сметаною і відправити в духовку на годину. В середині готування перевернути курку.

Як нафарширувати птицю млинцями

Справжні кулінарні фанати можуть нескінченно урізноманітнити рецепт фаршированої курки, додаючи в неї різні начинки, які просто вражають уяву. Мова йде про начинку з млинців.

Кількість необхідних продуктів:

  • курка – 1 тушка;
  • 1 упаковка готових млинців;
  • шампіньйони – 6 шт;
  • звичайна цибулина – 2 шт;
  • 1 яйце;
  • 80-100 г сиру;
  • кріп – 1 невеликий пучок;
  • 40 р селянського масла;
  • 50 г свіжої сметани;
  • приправляти за смаком.

На приготування знадобиться 1 годину 30 хвилин. На 100 грам припадає 250 ккал.

Спосіб готування:

Крок 1. Звільнити курку від кісток. Починайте відокремлювати з грудки, акуратно підрізаючи шкіру тонким ножем і піднімаючи її руками.

Крок 2. Переверніть курку, відріжте гузку (хвостик) і такими ж обережними рухами знизу вгору подрежьте шкіру.

Крок 3. Шкіру з ніжок зніміть, м'ясо зіскоблити з кісток, потім розріжте кістки по суглобу і видаліть їх. Шкіру заправте всередину тушки.

Крок 4. Крильця звільніть від шкіри, розламайте кістки по суглобу і відріжте їх ножицями або ножем.

Крок 5. Коли вся шкіра буде відокремлена від м'яса, зняти її, вивернувши як панчоху. З усіх боків натерти її сіллю і поки прибрати в холодильник.

Крок 6. З кісточок по максимуму зрізати все м'ясо. Яким зручним способом приготувати з нього фарш.

Крок 7. Розтопіть селянське масло в сковорідці, додайте туди трохи цибулі і обсмажуйте 2-3 хвилини, потім додайте подрібнені печериці, готуйте протягом 8 хвилин.

Крок 8. Фарш з курячого м'яса змішайте з грибами, рубаний кропом, додайте яйце, будь-які спеції за смаком, сіль і перець.

Крок 9. Викладіть начинку в центр кожного млинця, посипте сиром, загорніть кожен млинець рулетом.

Крок 10. Звільнену від кісток нафарширувати курку млинцями. Отвір зашити звичайними нитками або скріпити зубочистками. Крильця і ніжки зав'язати. Всю тушку обмазати сметаною. Запікати в попередньо добре розігрітій духовці приблизно 1 годину до освіти карамельної скоринки.

Крок 11. Дістаньте, трохи остудіть і гострим ножем наріжте. Подавайте на стіл в якості гарячої закуски з салатом з овочів або як самостійне блюдо.

У літній сезон варто побалувати себе новими стравами з овочів. Спробуйте рецепт бігуса з све.жей капусти

Читайте як приготувати смачний і ароматний суп з пельменями за нашими рецептами.

Зібравшись на риболовлю захватіть наш рецепт шашлику з сома на решітці. Це дуже смачно!

Фаршировані стегна курки без кістки яблуками

Курячі стегна фаршируються елементарно і досить швидко. Трохи досвіду і ви будете штампувати це блюдо за 15 хвилин.

Необхідну кількість продуктів:

  • курячі стегна – 1 упаковка (в середньому 4 шт.);
  • масло вершкове – 1 ст. ложка;
  • жменька родзинок;
  • 30 г портвейну;
  • 2 великих яблука;
  • додавати сіль і перець на свій розсуд.

Час приготування — трохи більше години, а калорійність — всього 298 ккал (на 100г).

Рекомендації по готуванні:

  1. З курячих стегон вирізати кісточку. Філе курки злегка відбити, посолити;
  2. Промити родзинки спочатку в гарячій воді, потім обполоснути холодною і залити портвейном на 8 хвилин. Яблука помити, нашаткувати брусочками, вирізати серцевину;
  3. У сковороді розтопити масло, додати туди яблука, і обсмажувати їх 4 хвилини, перемішуючи. Поступово додати портвейн разом з родзинками, тримати на невеликому вогні 3-4 хвилини;
  4. «Смажені» з родзинками яблука тонким шаром розкласти на м'ясо, згорнути його конвертом і скріпити в двох місцях дерев'яними зубочистками, обмазати сметаною;
  5. Духовку попередньо розігріти до 190 градусів, запікати стегна приблизно 40 хвилин. Подавати на стіл в гарячому вигляді, але перед цим зубочистки обов'язково вийняти.

Кулінарні поради

Купуючи курячу тушку для фарширування, зверніть увагу на її розмір. Радимо вибрати невелику курочку, великі екземпляри, швидше за все, напхані гормонами. Відмітна особливість «юної» і якісної птиці – біла шкіра, злегка жовтуватий жирок і міцне м'ясо. У «літніх» представниць курячого сімейства шкіра занадто товста і на ній великі пупиришки.

З молодої курки шкіру знімати буде легше. До речі, вона і тягнеться краще, тому її фарширувати і зашивати досить просто. Обов'язково охолоджуйте начинку, тоді вона не буде розвалюватися, поки ви наповнюєте курку. Кісточки із залишками м'яса, не пропадуть, вони згодяться вам для приготування бульйону.

При фаршируванні курячих стегон їх можна відбити, але злегка, щоб не порушити м'ясну структуру, все-таки курка повинна залишатися куркою, а не тонким листом чогось незрозумілого. Відбивайте м'ясо, загорнувши його в плівку, так ви уникнете бризок.

В результаті вийде дуже ефектне блюдо, і навіть дуже ефективне. Таку птицю простіше нарізати, так і порцій вийде в два рази більше.

Що ще почитати: