20 март 2019 2 067

Як правильно приготувати качку з яблуками в духовці

Фарширована яблуками качка – царський блюдо. Якщо вона стоїть на урочистому столі, господиня може пишатися собою, оскільки не кожен кулінар здатний зробити її на відмінно. Якісно і смачно приготувати це блюдо, насправді, досить важко.

М'ясо цієї птиці, якщо допускати порушення технології, буде жорстким, а яблука – нудними, і ніяк не доповнять блюдо. Але якщо зосередитися на процесі, адекватного результату можна досягти вже з першого разу.
Традиційний рецепт качки з яблуками в духовці
Інгредієнти Кількість
Тушка качки - 1 шт.
Яблука - 1 кг
Сіль, спеції - за смаком
Часник - 1 головка
Оцет - 3 ст. л.
Вода - 2 склянки
Час приготування: 240 хвилин Калорійність на 100 грам: 195 Ккал

Качка – дуже жирна птах зі специфічним ароматом, але якщо промаринувати її в оцті або вини, то можна нейтралізувати запах і знизити калорійність.

Ощипанную і випатрану тушку птиці поміщаємо у великий казан, заливаємо розчином з води і оцту (однієї склянки і трьох столових ложок відповідно).

Яблука нарізаємо на четвертини, вирізаємо серцевину. Шкірку знімати не потрібно. Витягаємо птицю з маринаду, рясно натираємо сіллю і спеціями, всередині теж. На дно чавунної жаровні викладаємо частину яблук.

Ще деяку кількість з часником закладаємо в тушку. Зашиваємо отвір нитками, щоб начинка не випадали. Занурюємо в жаровню, відокремлюємо від стінок посуду за допомогою яблук. Решта фрукти накладаємо зверху.

Заливаємо одним склянкою води і ставимо запікатися в електродуховку на три години. Першу половину часу – під кришкою, другу – без кришки. Не бійтеся того, що страва виявиться пересушеним, яблука цього не допустять.

Готовність перевіряємо, протикаючи зубочисткою як можна глибше. Якщо з отвору витікає прозорий сік – готова, якщо сукровиця – ще готуємо.

Витягаємо блюдо, відразу розрізаємо нитки. Перекладаємо на заздалегідь підготовлене блюдо. Яблука кладемо поруч. Ті фрукти, які лежали на дні, в їжу не використовують. Вони накопичили величезну кількість жиру і відрізняються не самим кращим смаком.

Качка, запечена з яблуками і апельсинами

Дуже щільне і досить делікатесне м'ясо качки гідно займати центральне місце на урочистому столі. А додавши до нього фрукти, можна надати йому пікантний і оригінальний смак.

Компоненти:

  • Тушка качки – 2 кг;
  • Яблука – 1 кг;
  • Апельсини – 4 шт.;
  • Часник – 1 головка;
  • Олія оливкова – 100 мл;
  • Сіль, спеції – за смаком;
  • Лимон – 0.5 шт.

Промиту і обсушену птицю рясно натираємо сіллю і спеціями, даємо полежати півгодини, щоб прянощі вбралися в пори. У маленькій піалі змішуємо олію оливкову, подрібнений часник і залишки спецій.

Промиваємо всі фрукти. Візьмемо один апельсин і разрежем на четвертини. З однієї частини видавлюємо сік в майбутній маринад. Поливаємо всередині і зовні птицю рідиною, покласти в пакет і маринуємо ще півгодини.

Зрізаємо шкірку і видаляємо серцевину з яблук. Потрухи птиці подрібнюємо филейным ножем, додаємо яблука, кропимо все лимонним соком, щоб фрукти не почорніли, і можна фарширувати качку.

Щільно утрамбуйте начинку, зшиваємо отвір і залишаємо промаринуватися ще на три години.

Деко устеляємо у кілька шарів фольгою, на неї нарізаємо часточками або великими кільцями апельсин. Загортаємо у фольгу птицю і укладаємо на деко. Занурюємо в розігріту електродуховку на 3 години. По закінченні розгортаємо фольгу і даємо поверхні підрум'янитися.

Приготування качки з рисом і фруктами

Приготувавши качку з начинкою з яблук і рису в духовці, ви одночасно отримаєте повноцінний вечерю – м'ясо плюс гарнір.

Компоненти:

  • Рис пропарений – 2 склянки;
  • Яблука – 0.5 кг;
  • Качка домашня – 2 кг;
  • Сіль, спеції – за смаком;
  • Морква – 2 шт.;
  • Часник – 5 зубків;
  • Вода – 1 стакан.

Очищаємо і натираємо моркву, половину від загальної маси змішуємо зі спеціями, зеленню, часником і сіллю. Тушку моєму і обтираем паперовими кухонними рушниками. Якщо залишилися волоски або пір'я, выщипываем їх пінцетом. Промазуємо птицю морквяним маринадом всередині і зовні. Залишаємо на півгодини.

Рис промиваємо кілька разів. Відварюємо до напівготовності. Відкидаємо на сито і даємо охолонути.

Яблука очищаємо від шкірки, шаткуємо скибочками. Змішуємо рис, фрукти і залишилася моркву. Фаршируємо цією сумішшю птицю і зашиваємо отвір або скріплюємо зубочистками його краю.

Занурюємо готуватися в погретую духовку на дві години, заливши в жаровню склянку води. Періодично поливаємо качку присутніх соком, так вона придбає апетитний колір.

Качка з яблуками та чорносливом, запечена в рукаві

Птах, приготовлена з такими фруктами як чорнослив і яблука, повністю просочиться цими ароматними компонентами і буде мати пряний солодкуватий смак. А закупорити її в рукаві для запікання, ви зробите страву ще соковитіше.

Компоненти:

  • Качка 2.5 кг;
  • Чорнослив – 50 г;
  • Яблука – 0.5 кг;
  • Сік лимона – 2 ст. л.;
  • Мед – 3 ст. л;
  • Соєвий соус – 3 ст. л.;
  • Сіль – за смаком.

У невеликій піалі змішайте натуральний рідкий мед, соєвий соус, сік лимона олія рослинна.

Тушку птиці добре промийте, дайте обсохнути. Натріть сіллю і рясно пряними добавками з усіх боків.

В яблуках виріжте серцевину. В'ялений чорнослив замочіть в злегка підігрітій воді. Після размякания вийміть кісточку і наріжте фрукти соломкою.

Нашпигуйте птицю начинкою і зашейте отвір. Добре промажте з усіх боків медово-соєвим маринадом. Розжаримо електродуховку до 190 °С.

Відріжте потрібного розміру два рукави для запікання, вкладіть один в інший та з одного боку туго зав'яжіть. Занурте в нього качку, зафіксуйте другий отвір. Надішліть готуватися на дві години. Через годину розріжте пакет, щоб пташка взялася скоринкою.

Як готувати качку з овочами і яблучками

Птах, приготовлена в духовці з начинкою з яблук кисло-солодких сортів і свіжих овочів, вимагає чіткого дотримання правил приготування.

Компоненти:

  • Качка – 1 шт.;
  • Яблука – 0.5 кг;
  • Капуста – 300 г;
  • Гриби сушені – 200 г;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Морква – 1 шт.;
  • Сіль – за смаком;
  • Рослинне масло – 100 мл;
  • Чебрець – 1 ч. л.;
  • Мускатний горіх – 1 ч. л.;
  • Мед рідкий – 2 ст. л.;
  • Соєвий соус – 150 мл;
  • Вода – 1 ст.

У невеликій піалі змішуємо мускатний горіх, натуральний мед, чебрець і соєвий соус. Птицю вимиваємо, обсушуємо і рясно натираємо сіллю.

Овочі чистимо. Цибулю і моркву нарізаємо скибочками, капусту шаткуємо соломкою. Набираємо в сотейник пісне масло і засмажуємо підготовлені овочі до напівготовності.

Яблука чистимо, вирізаємо серцевину, ріжемо кубиками. Знімаємо потушенные овочі з вогню. Даємо охолонути і змішати з яблуками і сушеними грибами. Цією масою щільно нашпиговываем птицю, зашиваємо отвір чи защипуємо зубочистками.

Рясно натираємо соєво-медовим маринадом. Даємо просочитися дві години. Активуємо електродуховку. Занурюємо птицю в жаровню, вливаємо воду і готуємо дві години, періодично поливаючи власним соком. Не передержите блюдо в духовій шафі, інакше вийде сухим.

Спробуйте цей рецепт бісквіта для торта — це буде самий пишний і смачний десерт, який ви пробували приготувати. Це те, що потрібно для справжнього свята!

Які приготувати бутерброди на дитячий День народження. Чим дитячі закуски відрізняються від «дорослих». Читайте рецепти та найцікавіші ідеї.

Читайте як правильно зварити сало в цибулинні, щоб воно стало м'яким і ніжним на смак. Збережіть цей рецепт в закладках — це один з найпростіших варіантів закуски.

Корисні поради

  1. Якщо для фарширування качки знайшлися тільки солодкі яблука, полийте їх лимонним соком, щоб додати кислинки;
  2. Під час запікання птиці в рукаві натопившийся жир можна злити в простерилизованную скляну ємність і тримати у двері холодильника. На ньому можна смажити картоплю. Також він вважається відмінним ліками від застуди;
  3. Залишки м'яса можна застосувати в салат або піцу;
  4. Обов'язково перед приготуванням зріжте огузок у птахи, в ньому міститься багато залоз, і саме він є джерелом не дуже приємного запаху;
  5. Якщо ваше завдання — отримати ніжна, легко відходить від кістки м'ясо, попередньо відваріть качку. Тоді час на запікання значно зменшиться і бульйон можна застосовувати в якості поливання;
  6. Для маринаду застосовують червоне сухе вино. Не варто переживати що страва не можна буде давати дітям або гостям за кермом. Під впливом високої температури всі спирти випаруються;
  7. При купівлі птиці зверніть увагу на її вага: молода важить не більше 2.5 кілограмів;
  8. Запікають качку на деко, решітці, в утятнице, рукаві або фользі.

Приємного апетиту і легкого готування!

Що ще почитати: