Як приготувати млинцевий торт з заварним кремом
Ажурні найтонші млинці люблять всі: і дорослі, і діти. Щоб зробити смак цієї страви ще цікавіше, господині змагаються, придумуючи все нові солодкі і несолодкі начинки. І ось, коли, здавалося б, всі варіанти подачі млинців випробувані, саме час об'єднати їх з заварним кремом і створити з цієї смакоти млинцевий торт.
Такий десерт можна зробити не тільки просто перемазав млинці кремом, але і використовуючи для випічки основи шоколадне тісто або з додаванням маку, додавши в прошарок фрукти (полуницю, вишню, банани, ківі тощо). Найсмачніші варіанти цієї страви зібрані нижче.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кефіру - | 750 мл |
окропу - | 250 мл |
яєць - | 4 шт. |
білого кристалічного цукру - | 50 г |
рідкого розтопленого вершкового масла - | 10 г |
соди - | 5 г |
солі - | 3 р |
борошна - | 500 г |
Для заварний крем прошарку: - | |
молока - | 750 мл |
цукру - | 200 г |
борошна - | 120 г |
цукру з ароматом ванілі - | 10 г |
вершкового (краще взяти пожирніше 72,0% і вище) олії - | 100 г |
Час приготування: 300 хвилин | Калорійність на 100 грам: 168 Ккал |
Хороший млинцевий торт починається з смачних млинців. Кожна господиня має в арсеналі свій рецепт таких тонких і ніжних млинців, але якщо ідеальний склад млинцевої основи не знайде або хочеться спробувати новий рецепт, можна спекти торт із млинців на заварному кефирном тесті з заварним кремом.
Як приготувати млинцевий торт з заварним кремом:
- Для тіста трохи збити віночком яйця з дрібкою солі і цукром. Влити кефір, потім вмішати соду і борошно. Вийде досить густа маса;
- Закип'ятити воду і, інтенсивно помішуючи тісто, влити крутий окріп. В останню чергу ввести рідке масло, масу розмішати і дати постояти готовому тісту чверть години;
- На сковороді з обох боків обсмажити тонкі млинчики. Скласти їх стопкою і дозволити їм охолонути до кімнатної температури;
- Поки спечені млинці будуть охолоджуватися, зварити заварний крем. У теплому молоці розмішати цукор, борошно і ваніль, щоб не було грудочок;
- Потім поставити суміш на вогонь і проварити кілька хвилин до загустіння. Прибрати сотейник з заварний основою з вогню, злегка остудити і збити з допомогою міксера разом з м'яким вершковим маслом до однорідної кремового стану;
- Сформувати торт, перемазуючи щедро кожен млинець двома – трьома столовими ложками приготованого заварного крему. Зверху так само перемазати кремом і прикрасити по своєму смаку.
Рецепт млинцевого торта з маком і заварним кремом
Родзинка цього десерту – крем, заварений на жовтках з насінням маку. Здавалося б, рецепт не дуже сильно відрізняється від попереднього, але підсумок виходить настільки смачним і оригінальним, що така страва має право бути поданим на святковому столі.
Інгредієнти, які входять до складу тіста:
- 800 мл молока;
- 2 курячих яйця;
- 70 г кристалічного цукру;
- 3 г кухонної солі;
- 50 мл рафінованої соняшникової олії;
- 450 г пшеничного борошна;
Для крему з жовтками і маком треба взяти:
- 90 г зерен маку;
- 3 жовтка курячих яєць;
- 150 г цукрового піску;
- 60 г борошна;
- 60 г вершкового масла;
- 400 мл молока.
Від початку роботи до готового до подачі торта пройде близько 4 годин.
Калорійність стограммового шматочка цього млинцевого торта – 194,4 кілокалорії.
Алгоритм приготування:
- Приготувати тісто на млинці, змішавши спочатку яйця з цукром і сіллю, потім влити молоко, вмішати муку і останнім інгредієнтом в тісто має потрапити соняшникова олія;
- Після того, як тісто трохи відпочине, на розпеченій сковороді спекти найтонші солодкі млинці;
- Після випічки млинців, саме час приступити до заварному крему. Жовтки змішати з цукром і борошном, потім влити їх в молоко, розмішати і відправити на вогонь;
- Варити суміш до загустіння, зняти з плити, додати мак і вершкове масло, до однорідності все старанно змішати;
- Остиглі млинці переслоить приготованим заварним кремом із зернами маку. Готового десерту потрібно провести в холоді і спокої від 2 до 3 годин, щоб він просочився.
Як приготувати шашлик по-карски читайте в нашій статті.
Як приготувати смачний житній хліб з висівками читайте в нашій статті.
Ще один рецепт для пікніка — свинячі реберця на мангалі, спробуйте приготувати за нашими рецептами.
Шоколадний торт на основі млинців
У цього тортика насичений смак шоколаду завдяки тому, що в тісто додається не тільки какао-порошок, але і трохи темного шоколаду. Доповнити млинці-коржі можна заварним кремом, який був зварений по одному з вище наведених рецептів, а можна скористатися ніжним заварним молочним кремом без масла і яєць (пісним).
Для шоколадних млинців знадобляться:
- 120 г пшеничного борошна;
- 120 г кукурудзяного (або картопляного) крохмалю;
- 300 мл молока;
- 250 мл гарячої киплячої води;
- 50 г какао-порошку;
- 90 г цукрового піску;
- 50 г темного гіркого шоколаду;
- 30 мл рослинного масла;
- 3 г солі.
Для пісного заварного молочного крему потрібно взяти:
- 500 мл молока;
- 40 г кукурудзяного (або картопляного) крохмалю;
- 50 г ванільного цукру (в якості заміни може виступити звичайний з ванільною есенцією);
На випічку млинців, приготування заварного крему і складання торта піде близько 1,5 годин, а час просочення торта в холоді буде залежати тільки від сили волі домашніх ласунів, але краще все ж почекати не менше 60 хвилин.
Харчова і енергетична цінність такого десерту дорівнює 157,4 ккал/100 р.
Інструкція зі створення шоколадного ласощі:
- У глибокому посуді (миска або каструля) збовтати яйця з сіллю і цукром, влити молоко;
- Крохмаль заварити в окропі, добре перемішати і вилити до яєць з молоком, продовжуючи перемішувати, щоб суміш стала однорідною;
- Слідом ввести в тісто муку змішану і просіяне разом з какао-порошком;
- В останню чергу в масу вводять розтоплений шоколад та олію;
- Приклавши максимум зусиль ретельно все перемішати, дати млинців тесту трішки відпочити і спекти тонкі млинці, обсмажуючи їх з кожного боку за кілька хвилин;
- Для крему 100 мл молока залишити холодним, змішати з крохмалем і цукром. Молоко, що залишилося закип'ятити, ввести в нього молоко з крохмалем і цукром. Варити суміш до загустіння;
- Зібрати торт, перемазуючи кожен млинець кремом. Прикрасити десерт можна шоколадною або кокосовою стружкою.
Млинцевий торт з заварним кремом і полуницею
Щоб описати смак цього десерту важко буде підібрати слова, які зможуть точно передати всю гаму смаку і емоцій, які він здатний подарувати. Тут є молочно-вершкова ніжність заварного крему, полуничний смак літа – яскравий і динамічний. Звичайно, над таким тортом доведеться потрудитися і докласти максимум зусиль.
Щоб спекти млинці потрібно:
- 3 курячих яйця;
- 50 г кристалічного цукру;
- 500 мл молока;
- 3 г солі;
- 300 г борошна;
- 40 мл соняшникової рафінованої олії.
Під час приготування ніжного заварного крему використовуються:
- 500 мл молока;
- 100 г цукрового піску;
- 100 г вершкового масла;
- 2 курячих яйця;
- 90 г борошна;
- 2-3 краплі екстракту ванілі.
Для полуничного желе і прошарку торта знадобляться:
- 1000 г полуниці;
- 100 г цукру;
- 20 г желатину.
Час приготування цього літнього десерту складе приблизно 4-4,5 годин.
Харчова цінність, розрахована на шматочок торта вагою 100 г – 145,7 ккал.
Хід роботи:
- Змішати віночком яйця, цукор і сіль, потім просіяти і вмішати в тісто борошно, а після неї рослинне масло. З отриманого тіста спекти тонкі млинчики;
- Для крему з яєць, борошна і цукрового мелкокристаллического піску з додаванням кількох крапель ванільного екстракту зробити суміш – основу для заварювання. Цю основу розчинити в молоці і уварити на вогні до густоти. Збити вершкове масло і по столовій ложці ввести в нього заварную основу;
- Половину полуниці пюрировать блендером (пюре бажано процідити через сито з дрібними отворами, щоб у ньому не було кісточок). У пюре додати цукор і желатин, розмішати суміш і відставити вбік на деякий час. Полуницю, що залишилася порізати на невеликі шматочки;
- У роз'ємну форму з діаметром більшим, ніж діаметр млинців укладати млинці, перемазуючи їх заварним кремом і перешаровуючи шматочками полуниці. Верхній млинець не потрібно змащувати;
- Полуничне пюре з цукром і набряклим желатином прогріти на вогні, але не доводити до кипіння. Завдання – розчинити желатин у загальній масі. Отриманою сумішшю залити торт в рознімної формі і відправити на кілька годин в холодильник для застигання;
- Застиглий торт дістати з форми і перекласти на блюдо. Зробити це буде простіше, якщо стінки форми вистелити щільною плівкою або прогріти їх феном перед виїмкою. Прикрасити торт свіжими ягідками полуниці і зеленими листочками м'яти.
Корисні поради
Обов'язковий етап приготування цього десерту – просочення. Щоб млинців торту знадобилося менше часу на цьому етапі, потрібно намагатися спекти млинці максимально тонкими.
У тонких млинців часто краю виходять дуже тонкими і сухими, тому їх краще обрізати по шаблону торта, яким може стати кришка від каструлі відповідного розміру, дно рознімної форми або велика тарілка.
Заварний крем для цього десерту може бути будь-яким: зі згущеним молоком, на яйцях і маслі або пісним. Важливо тільки одна умова – він повинен бути досить густим, щоб не випливати з торта.