22 апрель 2019 45

Як приготувати млинцевий торт зі згущеним молоком

Млинці – це повсякденне блюдо в кожній родині. Фаршировані м'ясом, яйцем, грибами, рисом або просто зі сметаною і медом, ці тонкі круглі вироби відрізняються гарним смаком, швидкістю в приготуванні, і ситністю.

Але варто перемазати стопку млинців сметанним кремом, згущеним молоком або додати в тісто какао – це відразу стає святковим блюдом до будь-якого придатного нагоди.

Готувати млинцевий торт досить просто – це під силу навіть початківцю кулінару.

Традиційний млинцевий торт зі згущеним молоком
Інгредієнти Кількість
Борошно - 500 г
Яйця - 6 шт.
Цукор-пісок - 1 ч. л.
Молоко - 1 л
Сіль - щіпка
Рослинна олія - 5 ст. л.
Згущене молоко - 1 банку
Вершкове масло - 200 г
Ванілін - 1 пакетик
Час приготування: 150 хвилин Калорійність на 100 грам: 240 Ккал
Рецепт млинцевого торта необов'язково передбачає солодку начинку. Вона може бути з м'яса або риби. Торт взагалі може бути запечений у духовці під сиром. Однак традиційний млинцевий готують торт зі згущеним молоком.

У велику пластмасову миску вбиваємо яйця, вливаємо частина молока, збиваємо міксером на слабкою швидкості.

Додаємо частинами протрушенную борошно, сіль, молоко, що залишилося і цукор. Знову включаємо електроприлад і перемішуємо тісто до тих пір, поки маса не стане однорідною.

Не варто висипати борошно всю відразу, так як з'являться грудочки, від яких важко буде позбутися. Коли млинцеве тісто досягне необхідної консистенції, вливаємо олію. Ставимо сковороду на конфорку, добре розігріваємо.

Наливаємо ополоником рідку масу на поверхню і маніпуляціями руки рівномірно розподіляємо її по всій площині. Коли млинець почне відставати по боках, обережно піддягаємо його лопаткою і перевертаємо на інший бік.

Якщо тісто зробили правильно, процес не займе багато часу і не виникне ніяких труднощів.

В глибоку скляну миску викладаємо згущене молоко, нарізаємо м'яке вершкове масло і додаємо ванілін. Виделкою розтираємо крем в однорідну масу.

Беремо плоске блюдо, велика по діаметру. Кладемо перший млинець, рясно змащуємо зверху згущеним кремом і накриваємо другим млинцем, акуратно придавлюючи його. За цією схемою перемазываем всю стопку млинців. Залишаємо просочитися на одну годину.

Потім відправляємо в холодильник.

Торт з млинцями зі сметаною і згущеним молоком

Якщо вам хочеться в десерті з'єднати солодкість і кислинку одночасно, ніжний, що тане в роті млинцевий торт з чудовим сметанним кремом і звичайної солоденькою згущеним молоком — саме те, що вам треба.

Компоненти:

  • Борошно 550 г;
  • Яйця – 5 шт.;
  • Масло соняшнику (ростить.) – 4 ст. л.;
  • Цукор-пісок – щіпка;
  • Сіль – щіпка;
  • Кефір нежирний – 1 л.;
  • Сметана домашня – 350 р.;
  • Згущене молоко – 350 г;
  • Плитка – 1 шт.;
  • Ківі – 3 шт.;
  • Мандарин – 2 шт.

У чашу блендера виливаємо кімнатної температури кефір, розбиваємо яйця і додаємо цукор. Все перемішуємо. Коли жовтки з білками повністю з'єднаються з рідкою масою, починаємо всипати потроху протрушенную борошно. Робимо це, продовжуючи збивати.

Так імовірність появи грудочок значно знизиться. У завершенні замішування вливаємо олію і ще раз перемішуємо. Якщо ви бажаєте отримати більш щільні млинці, можна збільшити дозу борошна або просто додати половину чайної ложки сухих дріжджів.

Дайте млинців тесту постояти 30 хвилин. Потім смажте на чавунній, добре прогрітій сковороді. Не потрібно змащувати її салом або наливати масло, досить того, що входить до складу тесту.

В окрему ємність викладаємо холодну домашню сметану і згущене молоко, перемішуємо все великою ложкою і ставимо в холодильник. Можна використовувати і магазинну сметану, але тоді крем буде рідкуватим. Очищаємо ківі, мандарин від шкірки і шаткуємо тонкими слайсами.

Змащуємо млинці кремом, перекладаючи кожен шар фруктами. Рясно змащуємо верх і боки торта. Посипаємо тертою плиткою і ставимо в холодильну камеру на всю ніч.

Торт з «мереживних» млинців зі згущеним молоком і бананами

Якщо ви хочете отримати тонкі ажурні млинці, варто при замішуванні тіста в кінці додати крутого окропу.

Компоненти за рецептом:

  • Борошно – 750 р.;
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.;
  • Сіль – 1 ч. л.;
  • Яйця – 7 шт.;
  • Молоко – 1 л;
  • Оливкова олія – 3 ст. л.;
  • Згущене молоко – 400 мл;
  • Банан – 4 шт.;
  • Стружка кокоса – 100 г;
  • Очищена Вода – 250 мл;
  • Шоколад чорний – 1 шт.

В емальованій каструлі збиваємо яйця, сіль, цукор і половину молока. Додаємо по трохи протрушенную борошно і одночасно вливаємо молоко, що залишилося. Борошно обов'язково просіяти перед застосуванням: піде зайвий сміття, вона насититься киснем, а млинці будуть більш легким.

Отримана маса буде дуже густий, вливаємо крутий окріп і швидко перемішуємо. Виходить ефект заварного тіста. Додаємо оливкову олію. Ставимо на плиту спеціальну млинцеву сковороду, прогріваємо. Наливаємо черпаком тісто і смажимо мереживні млинці.

Знімаємо шкірку з бананів, нарізаємо тонкими слайсами. Змащуємо кожен млинець згущеним молоком, викладаємо банани і поливаємо розтопленим шоколадом. Зверху посипаємо кокосовою стружкою. Даємо просочитися три години і можна нарізати на порції.

Сирники дієтичні з сиру — рецепт на кожен день.

Як зробити журавлинний морс із замороженої журавлини за бабусиним рецептом.

Як приготувати тірамісу з маскарпоне в домашніх умовах. Читайте тут.

Торт з шоколадних млинців з горіхами

Незвичайними і дуже смачними виходять шоколадні млинці. Варто в тісто додати трохи какао, в крем – горіхи, і вийде урочистий торт.

Компоненти:

  • Борошно – 500 г;
  • Яйця – 6 шт.;
  • Молоко – 1 л;
  • Масло соняшнику (ростить.) – 3 ст. л.;
  • Цукор – 500 г;
  • Сіль – щіпка;
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ч. л.;
  • Мигдаль – 50 г;
  • Фундук – 50 г;
  • Волоські горішки – 50 г;
  • Вершки 33% – 450 мл;
  • Какао – 4 ст. л.

У глибокій ємності змішуємо яйця, сіль і молоко. Всипаємо протрушенную борошно з крохмалем і какао, не зупиняючи процес перемішування. Вливаємо олію соняшника (рослинна) і даємо масі постояти 40 хвилин.

Висипаємо в блендер всі почищені горіхи подрібнюємо в крихту. Залиште кілька штук для прикраси. Смажимо шоколадні млинці.

За рахунок додавання крохмалю і какао по структурі вони виходять дуже м'якими.

Всипаємо цукор в кавомолку і робимо пудру. Якщо у вас немає такого електроприладу, цукрову пудру можна купити в магазині.

Виливаємо свіжі охолоджені вершки в чистий стакан блендера і, поступово збільшуючи швидкість, починаємо їх збивати. Як тільки вони почнуть густіти, всипаємо невеликими порціями пудру. Дуже важливо, щоб посуд була сухою і чистою, інакше вершки просто не взобьются.

Коли маса збільшиться в три рази, обережно всипаємо горіхову борошно. Все добре перемішуємо і перемазываем посмажені шоколадні млинці. Зверху прикрашаємо цілими шматочками горіхів.

Корисні поради

  1. Млинці найкраще смажити на старій чавунній сковороді, жодна сучасна не зрівняється з нею;
  2. Якщо ви дотримуєтесь посту, млинці можна робити на воді, а щоб вони вийшли пишніше – додайте трохи соди;
  3. Для солодкого млинцевого торта відмінно підійдуть сметанні, сирні, масляні креми. Вони повинні бути густої консистенції, інакше не буде триматися форма;
  4. Якщо ви готуєте несолодкий торт, непоганим доповненням буде вершковий, грибний або майонезний соус;
  5. В якості прикраси підійдуть: тонко нашаткована полуниця, ківі, виноград або тертий шоколад, кокосова стружка, цукрова пудра.

Фантазуйте на кухні і приємного апетиту!

Що ще почитати: