13 апрель 2019 56

Як готувати торт з заварним кремом на сковороді

Відсутність духовки не повинно бути перешкодою для приготування смачних, улюблених тортиків з ніжною заварний начинкою. Вашій увазі пропонуються 3 простих рецепти десертів, які можна приготувати на плиті. Свято не залишиться без солоденького, навіть якщо немає печі. До того ж, такий спосіб випікання значно економить час. Переконайтеся самі!

Торт з згущеного молока з несолодким заварним кремом
Інгредієнти Кількість
Для основи: -
згущене молоко варене магазинне - 1 банку (350 г)
яєчний білок - 1 шт.
яєчний жовток - 1 шт.
пшеничний порошок (борошно) - 450 г
розпушувач тіста - 4 р
Для прошарку: -
молоко - 500 мл
курячий білок - 2 шт.
жовток курячий - 2 шт.
ванільний екстракт солодкий - підлогу ч. л.
пшеничний порошок (борошно) - 50 г
цукровий пісок - 50 г
вершкове масло - 1 пачка (1/5 кг)
Для посипання: -
горіхи - 1/5 кг (волоських наприклад)
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 326 Ккал

Простий рецепт торта з заварним кремом на сковороді по крокам:

  1. Приготуємо крем. У каструлі змішуємо всі інгредієнти. Ставимо на несильний вогонь, часто помішуємо. Суміш повинна закипіти і загуснути. Додаємо вершкове масло і відставляємо з вогню. Розтоплене масло збиваємо з основною масою.
  2. Приготуємо коржі. Згущене молоко, білки, жовтки і розпушувач ретельно перемішуємо. Додаємо частинами борошно через сито і замішуємо тісто. Ділимо отриманий обсяг на 8 частин.
  3. Встановлюємо посуд для смаження на плиту. Масло додавати не потрібно!
  4. Кожен шматочок тіста перетворюємо в тонкий пласт, за допомогою тарілки обрізаємо, щоб у нас вийшов рівний круг.
  5. Готуємо корж 1 хвилину з одного боку і півхвилини – з іншого.
  6. Підсмажені коржі промазуємо кремом. Коли укладемо останній шар, то весь торт заливаємо кремом і обсипаємо горіхом.
  7. Відправляємо тортик в холод на 3 години.

Торт з сиру з ніжним кремом без духовки

Для інгредієнтів використовуємо стакан об'ємом ¼ л!

Для основи:

  • сир 9% — 1 пачка (1/5 кг);
  • сода харчова — 1 ч. л;
  • курячий білок — 1 шт.;
  • курячий жовток — 1 шт.;
  • цукор — 1 склянка;
  • пшеничний порошок (борошно) – ½ кг + для розкачування;
  • розпушувач тіста -1 ч. л;
  • ваніль на кінчику ножа.

Для прошарку:

  • курячий білок — 2 шт.;
  • курячий жовток — 2 шт.;
  • цукор — 1 склянка;
  • пшеничний порошок (борошно) – 75 г;
  • молоко — 2 склянки.

Затрати часу: 60 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 241 ккал.

Як готувати сирний торт з заварним кремом на сковороді:

  1. Почнемо з замішування тіста. Для цього сир розітремо з цукром, білком і жовтком, додамо соду і залишимо на 10 хв.
  2. Займемося кремом, поки тісто доходить. В одній ємності змішуємо 250 мл молока, білки, жовтки і борошно, добре збиваємо.
  3. В останні 250 мл молока додаємо цукор, і в сотейнику на повільному вогні варимо, чекаємо, коли закипить. Потім, повільно і постійно помішуючи, вливаємо в кипляче молоко заздалегідь збиту суміш з пункту №2. Маса повинна загуснути. Стежимо, щоб не утворилися грудочки. Знімаємо з вогню і залишаємо остигати.
  4. В нашу відстояну сирну масу додаємо борошно з розпушувачем, ванілін і починаємо місити. Заміс повинен вийде м'яким і відставати від рук.
  5. Відриваємо 6 однакових частин. Формуємо кульки, накриваємо їх, щоб не підсохли.
  6. Присипаємо суху сковорідку борошном і ставимо на вогонь розігріватися.
  7. Беремо першу частину тіста розкачуємо корж на поверхні, посипаною борошном. Він повинен вийти тоненьким, але не рватися.
  8. Виделкою робимо проколи у кількох місцях і відправляємо на підігріту сковороду. На невеликому вогні підрум'янюємо з двох сторін. Після того, як перегорнемо корж, необхідно знову проткнути виделкою, щоб не утворилося бульбашок.
  9. Готовому пласту надаємо круглу форму, наприклад, за допомогою тарілки або кришки. Обрізки складаємо.
  10. Так підсмажуємо всі наші коржі і залишаємо охолоджуватися. В кінці підсмажуємо наші обрізки, щоб зробити з них крихту для присипки.
  11. Охолоджені коржі змащуємо кремом. Посипаємо сухарями.
  12. Залишаємо на 12-14 годин.

Простий «Наполеон»

Для основи:

  • підлогу кг пшеничного порошку в/с (борошно);
  • 1/4 л склянки цукру;
  • 40 г вершкового масла кімнатної температури;
  • 1 яєчний білок;
  • 1 яєчний жовток;
  • 1/5 л склянки жирних вершків;
  • 10 г соди;
  • сіль на кінчику ножа.

Для прошарку:

  • молоко — 4 склянки по ¼ л;
  • 3 курячих білка;
  • 3 курячих жовтка;
  • 50 р. пшеничного порошку (борошна);
  • 1/5 кг цукру;
  • пачка (1/4 кг) вершкового масла;
  • ванілін на кінчику ложки.

Затрати часу: 50 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 257 ккал.

Торт «Наполеон» з заварним кремом на сковороді готується так:

  1. Приготуємо тісто. Білок добре збиваємо з цукром до однорідної маси, додаємо жовток. Домішуємо масло, вершки, гашену соду, сіль і 400 гр борошна. Готове тісто залишаємо підходити хвилин на 20.
  2. Переходимо до крему. У каструлі білки і жовтки розтираємо з цукром. Додаємо борошно і перемішуємо до однорідної маси без грудочок. Вливаємо в цю суміш холодне молоко.
  3. Ставимо каструлю з майбутнім кремом на середній вогонь, доводимо до закипання. При цьому постійно заважаємо, особливо масу на дні – вона не повинна пригоріти. Коли побачимо, що загуснув крем – додаємо ванілін, знімаємо з плити і залишаємо остигати.
  4. Наше тісто розділяємо на 12 шматків, формуємо з них кульки і складаємо в ємність, яку можна буде накрити.
  5. Розігріваємо порожню сковорідку.
  6. З кожної кульки розкачуємо тоненькі коржі круглої форми. Краї можна обрізати, приклавши тарілку як трафарету. Кожен корж пропекаем з двох сторін. Так як тісто тоненьке, смажаться вони швидко, на всі пласти піде 15 хвилин. Стежимо, щоб не підгоріли.
  7. В кінці викладаємо на сковорідку наші обрізки і теж їх румяним. Потім перетворюємо шматочки в крихту – вона піде на посипання. За бажанням можна змішати з подрібненими горіхами.
  8. До цього часу наш крем повинен охолонути. Кладемо в нього розм'якшене вершкове масло і трохи збиваємо до однорідної структури.
  9. Збираємо наш Наполеон, змащуючи звареної помадкою кожний поверх. Коли всі коржі будуть на своїх місцях, обмазуємо кремом по колу і посипаємо зверху крихтою.
  10. Залишаємо на пару годин мінімум, а по можливості годин на 10-12.

Читайте як приготувати ароматну домашню ковбасу з свинини і курки в харчовій плівці.

Млинці з яблучним припеком — спробуйте, це дуже смачно!

Простий перловий суп з солоним огірком пробував майже кожен, але от як його правильно зварити знають не всі. Читайте наші варіанти рецептів в статті.

Представлені рецепти досить прості в приготуванні, подужати їх зможе навіть початківець кухарчук. Більш того, для приготування торта на сковороді з заварним кремом потрібно мінімальний набір продуктів. А результат перевершить всі очікування!

Що ще почитати: