Як готувати торт з заварним кремом на сковороді
Відсутність духовки не повинно бути перешкодою для приготування смачних, улюблених тортиків з ніжною заварний начинкою. Вашій увазі пропонуються 3 простих рецепти десертів, які можна приготувати на плиті. Свято не залишиться без солоденького, навіть якщо немає печі. До того ж, такий спосіб випікання значно економить час. Переконайтеся самі!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Для основи: - | |
згущене молоко варене магазинне - | 1 банку (350 г) |
яєчний білок - | 1 шт. |
яєчний жовток - | 1 шт. |
пшеничний порошок (борошно) - | 450 г |
розпушувач тіста - | 4 р |
Для прошарку: - | |
молоко - | 500 мл |
курячий білок - | 2 шт. |
жовток курячий - | 2 шт. |
ванільний екстракт солодкий - | підлогу ч. л. |
пшеничний порошок (борошно) - | 50 г |
цукровий пісок - | 50 г |
вершкове масло - | 1 пачка (1/5 кг) |
Для посипання: - | |
горіхи - | 1/5 кг (волоських наприклад) |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 326 Ккал |
Простий рецепт торта з заварним кремом на сковороді по крокам:
- Приготуємо крем. У каструлі змішуємо всі інгредієнти. Ставимо на несильний вогонь, часто помішуємо. Суміш повинна закипіти і загуснути. Додаємо вершкове масло і відставляємо з вогню. Розтоплене масло збиваємо з основною масою.
- Приготуємо коржі. Згущене молоко, білки, жовтки і розпушувач ретельно перемішуємо. Додаємо частинами борошно через сито і замішуємо тісто. Ділимо отриманий обсяг на 8 частин.
- Встановлюємо посуд для смаження на плиту. Масло додавати не потрібно!
- Кожен шматочок тіста перетворюємо в тонкий пласт, за допомогою тарілки обрізаємо, щоб у нас вийшов рівний круг.
- Готуємо корж 1 хвилину з одного боку і півхвилини – з іншого.
- Підсмажені коржі промазуємо кремом. Коли укладемо останній шар, то весь торт заливаємо кремом і обсипаємо горіхом.
- Відправляємо тортик в холод на 3 години.
Торт з сиру з ніжним кремом без духовки
Для інгредієнтів використовуємо стакан об'ємом ¼ л!
Для основи:
- сир 9% — 1 пачка (1/5 кг);
- сода харчова — 1 ч. л;
- курячий білок — 1 шт.;
- курячий жовток — 1 шт.;
- цукор — 1 склянка;
- пшеничний порошок (борошно) – ½ кг + для розкачування;
- розпушувач тіста -1 ч. л;
- ваніль на кінчику ножа.
Для прошарку:
- курячий білок — 2 шт.;
- курячий жовток — 2 шт.;
- цукор — 1 склянка;
- пшеничний порошок (борошно) – 75 г;
- молоко — 2 склянки.
Затрати часу: 60 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 241 ккал.
Як готувати сирний торт з заварним кремом на сковороді:
- Почнемо з замішування тіста. Для цього сир розітремо з цукром, білком і жовтком, додамо соду і залишимо на 10 хв.
- Займемося кремом, поки тісто доходить. В одній ємності змішуємо 250 мл молока, білки, жовтки і борошно, добре збиваємо.
- В останні 250 мл молока додаємо цукор, і в сотейнику на повільному вогні варимо, чекаємо, коли закипить. Потім, повільно і постійно помішуючи, вливаємо в кипляче молоко заздалегідь збиту суміш з пункту №2. Маса повинна загуснути. Стежимо, щоб не утворилися грудочки. Знімаємо з вогню і залишаємо остигати.
- В нашу відстояну сирну масу додаємо борошно з розпушувачем, ванілін і починаємо місити. Заміс повинен вийде м'яким і відставати від рук.
- Відриваємо 6 однакових частин. Формуємо кульки, накриваємо їх, щоб не підсохли.
- Присипаємо суху сковорідку борошном і ставимо на вогонь розігріватися.
- Беремо першу частину тіста розкачуємо корж на поверхні, посипаною борошном. Він повинен вийти тоненьким, але не рватися.
- Виделкою робимо проколи у кількох місцях і відправляємо на підігріту сковороду. На невеликому вогні підрум'янюємо з двох сторін. Після того, як перегорнемо корж, необхідно знову проткнути виделкою, щоб не утворилося бульбашок.
- Готовому пласту надаємо круглу форму, наприклад, за допомогою тарілки або кришки. Обрізки складаємо.
- Так підсмажуємо всі наші коржі і залишаємо охолоджуватися. В кінці підсмажуємо наші обрізки, щоб зробити з них крихту для присипки.
- Охолоджені коржі змащуємо кремом. Посипаємо сухарями.
- Залишаємо на 12-14 годин.
Простий «Наполеон»
Для основи:
- підлогу кг пшеничного порошку в/с (борошно);
- 1/4 л склянки цукру;
- 40 г вершкового масла кімнатної температури;
- 1 яєчний білок;
- 1 яєчний жовток;
- 1/5 л склянки жирних вершків;
- 10 г соди;
- сіль на кінчику ножа.
Для прошарку:
- молоко — 4 склянки по ¼ л;
- 3 курячих білка;
- 3 курячих жовтка;
- 50 р. пшеничного порошку (борошна);
- 1/5 кг цукру;
- пачка (1/4 кг) вершкового масла;
- ванілін на кінчику ложки.
Затрати часу: 50 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 257 ккал.
Торт «Наполеон» з заварним кремом на сковороді готується так:
- Приготуємо тісто. Білок добре збиваємо з цукром до однорідної маси, додаємо жовток. Домішуємо масло, вершки, гашену соду, сіль і 400 гр борошна. Готове тісто залишаємо підходити хвилин на 20.
- Переходимо до крему. У каструлі білки і жовтки розтираємо з цукром. Додаємо борошно і перемішуємо до однорідної маси без грудочок. Вливаємо в цю суміш холодне молоко.
- Ставимо каструлю з майбутнім кремом на середній вогонь, доводимо до закипання. При цьому постійно заважаємо, особливо масу на дні – вона не повинна пригоріти. Коли побачимо, що загуснув крем – додаємо ванілін, знімаємо з плити і залишаємо остигати.
- Наше тісто розділяємо на 12 шматків, формуємо з них кульки і складаємо в ємність, яку можна буде накрити.
- Розігріваємо порожню сковорідку.
- З кожної кульки розкачуємо тоненькі коржі круглої форми. Краї можна обрізати, приклавши тарілку як трафарету. Кожен корж пропекаем з двох сторін. Так як тісто тоненьке, смажаться вони швидко, на всі пласти піде 15 хвилин. Стежимо, щоб не підгоріли.
- В кінці викладаємо на сковорідку наші обрізки і теж їх румяним. Потім перетворюємо шматочки в крихту – вона піде на посипання. За бажанням можна змішати з подрібненими горіхами.
- До цього часу наш крем повинен охолонути. Кладемо в нього розм'якшене вершкове масло і трохи збиваємо до однорідної структури.
- Збираємо наш Наполеон, змащуючи звареної помадкою кожний поверх. Коли всі коржі будуть на своїх місцях, обмазуємо кремом по колу і посипаємо зверху крихтою.
- Залишаємо на пару годин мінімум, а по можливості годин на 10-12.
Читайте як приготувати ароматну домашню ковбасу з свинини і курки в харчовій плівці.
Млинці з яблучним припеком — спробуйте, це дуже смачно!
Простий перловий суп з солоним огірком пробував майже кожен, але от як його правильно зварити знають не всі. Читайте наші варіанти рецептів в статті.
Представлені рецепти досить прості в приготуванні, подужати їх зможе навіть початківець кухарчук. Більш того, для приготування торта на сковороді з заварним кремом потрібно мінімальний набір продуктів. А результат перевершить всі очікування!