Як приготувати торт «Наполеон» на сковороді
Торт «Наполеон» багатьом знайомий з дитинства. Це листковий десерт, який має чудовий смак, а при його вживанні він просто тане у роті. Його можна готувати як для повсякденного чаювання, так і для святкового меню.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошно - | 550-600 г |
цукор - | півкілограма |
масло вершкове - | 170 грам |
яйця курячі - | 6 штук |
молоко - | 1 літр |
гашене сода харчова - | ½ Ч. ложки |
ванільний порошок - | 1 маленька ложка |
горіхи будь - | за смаком |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 258 Ккал |
Як готувати торт «Наполеон» на сковороді:
- Стакан цукру висипаємо в миску, додаємо туди 3 курячих яйця;
- Всі компоненти потрібно гарненько збити до появи піни. Збивати можна виделкою або міксером;
- Половину вершкового масла розтоплюємо і виливаємо до яєчно-цукрової суміші;
- Харчову соду потрібно погасити оцтовою кислотою, додаємо в суміш;
- Всі компоненти знову добре перемішуємо до однорідної структури;
- Далі просіваємо борошно, половину склянки залишаємо для крему;
- Решту борошно трохи засипаємо в рідку суміш і замішуємо тісто;
- Прикриваємо чашку з тістом рушником, залишаємо постояти протягом півгодини при кімнатній температурі;
- Далі розбиваємо і викладаємо в миску 3 яйця, засипаємо цукровий пісок, борошно і заливаємо молоком;
- Всі компоненти перемішуємо міксером до рівномірного стану, розбиваємо всі грудочки;
- Ставимо на вогонь і відварюємо крем до закипання. Під час відварювання обов'язково перемішуємо;
- У киплячий крем додаємо трохи ваніліну, розмішуємо і знімаємо з вогню;
- Вершкове масло розтоплюємо, вливаємо в крем і збиваємо остиглий крем міксером;
- Тісто розділяємо на 14 частин;
- Кожну частину прокатуємо в шар однакової форми і розміру. Щоб кожен пласт можна було розмістити на поверхні сковороди;
- Ставимо на плиту сковорідку, розжарюємо і викладаємо на неї пласт тіста;
- Зменшуємо вогонь і обсмажуємо тісто з двох сторін;
- Кожен шар викладаємо один на одного і промазуємо між шарами кремом;
- Верх і боки торта рясно змащуємо заварним кремом;
- Посипаємо торт з усіх боків горіхами;
- Залишаємо постояти кілька годин, щоб випічка просочилася.
Сирний торт «Наполеон» на сковороді
Компоненти для тіста:
- сир – 400 грам;
- 500 грам борошна;
- 1,5 склянки цукру;
- два яйця;
- півпачки масла вершкового;
- сода – 1 ч. ложка.
Для крему:
- 250 грам цукру;
- 2 великі ложки борошна;
- крохмальний порошок – 3 великі ложки з гіркою;
- 4 курячих яйця середнього розміру;
- ванільний порошок – 2 пакетика;
- молоко – 1 літр;
- вершки домашні жирні – 150 мл
Для посипання:
- горіхи будь – 100 грам;
- 100 грам будь-якого печива галетного або пісочного виду.
Період готування – 1 годину.
Скільки калорій на 100 грам – 248 ккал.
Процедура приготування сирного торта «Наполеон» на сковороді:
- У ємність викладаємо сир, шматочок вершкового масла, яйця, цукровий пісок;
- Всі компоненти розмішуємо;
- Далі додаємо харчову соду і знову все перемішуємо;
- Борошно просіваємо і вводимо в рідку масу;
- Вимішуємо тісто з еластичною структурою;
- Накриваємо рушником, залишаємо постояти 30 хвилин при кімнатній температурі;
- У чашку висипаємо борошно, крохмаль, цукровий пісок і ванільний порошок. Всі компоненти перемішуємо;
- Викладаємо курячі яйця збиваємо міксером;
- Вливаємо молоко і перемішуємо;
- Ставимо крем на плиту, відварюємо до загустіння, постійно перемішуємо;
- Далі заливаємо в крем жирні вершки і все збиваємо міксером;
- Поділяємо тісто на 18-20 частин;
- Кожну частину тонко розкачуємо;
- Розмір пласт повинен відповідати розміру сковороди;
- Кожен пласт наколюємо виделкою по всій поверхні;
- Ставимо сковороду на плиту, прогріваємо;
- Викладаємо на поверхню сковороди коржик і обсмажуємо з кожної сторони по 2-3 хвилини;
- Кожен шар змащуємо кремом і складаємо один на одного;
- Верх і боки промазуємо кремом, обсипаємо шматочками печива, горіхами;
- Торт краще залишити при кімнатній температурі на 12 годин.
«Наполеон» зі згущеним молоком
Які інгредієнти потрібні:
- 700 грам борошна;
- яйця – 3 штуки;
- 1 маленька ложка соди;
- банку згущеного молока;
- пакетик ванільного порошку;
- 400 грам цукрового піску;
- 500 мл молока;
- шматочок вершкового масла на 60 грам.
Витрачений час – 1 година.
Калорійність на 100 грам – 280 ккал.
Сирники в мультиварці — читайте як приготувати десерт на сніданок зі солодко начинкою.
Азу з індички — соковите м'ясо, яке просто тане в роті. Рецепт тут.
Дивовижний торт «Норка крота» — шоколадний торт з бананами. Рецепти з фото і покроковими рекомендаціями.
Процедура приготування:
- Виливаємо згущене молоко у велику миску, додаємо одне куряче яйце і все перемішуємо;
- Соду потрібно погасити оцтовою кислотою, додати до інших компонентів;
- Залишаємо ½ склянки борошна для крему;
- Решту борошно трохи засипаємо в суміш і замішуємо тісто. У результаті повинна вийти м'яка основа з м'якою структурою;
- Потім тісто ділимо на 8 частин;
- З кожної частини прокатуємо тонкий коло. Проколюємо його поверхня в кількох місцях;
- Під час розкочування залишаться непотрібні частини, їх краще залишити, надалі вони підуть на приготування посипання для торта;
- Ставимо на вогонь сковорідку, прогріваємо;
- На розпечену поверхню сковороди викладаємо шар, обсмажуємо з кожної сторони протягом 1 хвилини;
- Всі коржі слід скласти стопкою і накрити рушником;
- Далі переходимо до готування крему;
- У сотейник засипаємо цукровий пісок, викладаємо залишилися курячі яйця, заливаємо молоко, засипаємо борошно і пакетик ванільного порошку;
- Всі компоненти ретельно збиваємо міксером;
- Поміщаємо крем на газ, відварюємо до густоти. Під час відварювання обов'язково помішуємо, щоб низ не підгорів;
- Далі знімаємо крем з вогню, викладаємо шматочок вершкового масла і збиваємо;
- Потім кожен шар змащуємо кремом, викладаємо один на одного;
- Верх і боки рясно поливаємо кремом;
- Обсипаємо залишилися шматочками від коржів;
- Найкраще торт залишити постояти при кімнатній температурі протягом 2 годин і на ніч прибрати в холодильник, щоб він добре просочився.
Хитрощі досвідчених кондитерів
- тісто слід обсмажувати на сильному вогні, інакше воно підгорить;
- для смаження слід використовувати сковороду з товстим дном і високими стінками;
- обов'язково прикрасьте готовий торт горіхами, тертим шоколадом і разломанным печивом.
Торт «Наполеон», приготовлений на сковороді, виходить набагато м'якше і ніжніше. Крім цього, його приготування забирає не так вже багато часу, коржі випікаються досить швидко. Тому обов'язково зробіть цю випічку, адже це так просто.
Приємного апетиту!