01 май 2019 2 068

Як приготувати лангет з яловичини в домашніх умовах

Лангет – м'ясне блюдо, назва якого походить від французького слова «languette», що перекладається як «язичок». Страва отримала саме таку назву від того, що кожен шматок м'яса являє собою довгий відріз, зовні дуже нагадує «язичок».

Що це, яка частина яловичини?

Спочатку, лангет був виключно ресторанним стравою, але незабаром простота його приготування, а так само неповторний смак, перевели його в розряд домашній кулінарії. Головний секрет приготування смачного лангета – це вибір «правильного» м'яса і подальша «вміла» обжарювання його на розпеченій сковороді.

Відмінною особливістю лангета від інших подібних йому м'ясних страв (ростбіф, біфштекс, антрекот) є те, що готується він виключно з яловичини.

Для приготування лангета необхідно вибрати особливу внутрішню м'яз (поперекову). М'ясо з цієї частини яловичини відрізняється особливою ніжністю і соковитістю, так як поперековий м'яз не піддається ніяким фізичним навантаженням, а значить і не має всередині жорстких сполучних волокон.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
вирізка яловича - 800 г
кам'яна сіль - щіпка
перчик чорний мелений - за смаком
свіже сало - 100 г
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 168 Ккал

Апетитний шматок смаженого м'яса приведе в захват будь-якого чоловіка! Хочете побалувати свого коханого? Приготуйте йому на вечерю легендарний лангет, з насиченим натуральним смаком (без будь-яких додаткових спецій), подайте разом з ним на гарнір смажену картоплю зі свіжими овочами і готуйтеся приймати компліменти в свою адресу.

Приготувати лангет з яловичини на сковороді можна так:

  1. Яловичу вирізку умийтесь, а потім ретельно осушіть (паперові кухонні рушники – незамінна річ при цьому). Після наріжте її на довгасті шматочки, товщиною в 10-15 мм. Злегка відбийте кожен шматочок, натріть сіллю і меленим перцем;
  2. Свіже несолоне сало дрібно наріжте, а потім вытопите на розпеченій сковороді;
  3. Викладіть в кипляче масло підготовлене м'ясо (по кілька штук, не більше!) і обсмажте протягом 5-7 хвилин з обох сторін. Час обсмажування регулюйте самостійно, в залежності від того, який ступінь підсмажування м'яса ви віддаєте перевагу;
  4. У сковороду з м'ясним соком, що утворився після смаження, влийте кілька ложок води і прокип'ятіть;
  5. Готові лангеты викладіть на блюдо, полийте м'ясним соусом з сковороди, гарніруйте і подавайте до столу.

Як приготувати лангет з яловичини під соусом

Існує кілька способів приготування лангета: традиційний і оригінальний (з додаванням пікантних нот, індивідуальних для кожного кухаря). Сьогодні ми розглянемо оригінальний рецепт приготування лангета з яловичини під червоним соусом.

Інгредієнти:

  • вирізка – 600 г;
  • несолоне сало – 50 г;
  • сіль, чорний перчик – по дрібку;
  • томатний соус – 100 мл;
  • червоне напівсолодке вино – 50 мл;
  • зелень петрушки – кілька гілочок;
  • часник – 1 зубчик.

Час приготування страви: 35 хв.

Калорійність на 100 г: 173 кКал.

Приготування:

  1. Вирізку осушіть, наріжте довгастими шматочками (товщиною до 10 мм), трохи відбийте і приправте сіллю і перцем (кількість визначайте в залежності від своїх особистих переваг);
  2. Сало выжарьте на розпеченій сковороді, а потім витягніть – воно вам більше не знадобиться;
  3. Викладіть 2-3 шматочки вирізки в киплячий жир і обсмажте з обох сторін протягом 3-4 хвилин. Далі повторіть ті ж дії з іншим м'ясом;
  4. У сковороду, в якій обсмажувалося м'ясо, введіть томатний соус, червоне напівсолодке вино і подрібнений зубчик часнику. Прокип'ятіть соус протягом 1-2 хвилин, потім введіть нашатковану зелень петрушки;
  5. Викладіть готові лангеты на блюдо, щедро полийте кожен з них пікантним червоним соусом і подавайте до столу. Гарнір вибирайте на свій розсуд.

Читайте як приготувати легкий салат з куркою — просте блюдо, яке можна вживати навіть під час дієти.

Що можна вживати у піст, як підготуватися до причастя та інші корисні рекомендації для віруючих.

Як приготувати безалкогольний глінтвейн в домашніх умовах. Це кращі рецепти зігріваючого напою.

Варіант страви з грибами в духовці

Лангет з яловичини з грибами – це по-справжньому святкове блюдо, яке можна приготувати з мінімальної кількості інгредієнтів і з найменшим додатком зусиль. Головне, вибрати правильний шматок м'яса.

Необхідні інгредієнти:

  • поперекова вирізка – 1 кг;
  • кухонна сіль, чорний перець – по щіпці;
  • гриби (печериці) – 0,5 кг;
  • цибуля – 2-3 шт.;
  • сметана – 150 мл

Тривалість приготування: 45 хв.

Калорійність на 100 г: 165 кКал.

Як готувати лангет з яловичини з грибами в духовці:

  1. Яловичину наріжте довгастими «язичками», трохи відбийте і обсмажте по 2 хвилини з кожного боку на сильно розпеченій сковороді. Вже обсмажені шматочки посипте сіллю і перцем;
  2. Розкладіть лангеты в один ряд на змащений маслом деко. Зверху розподіліть нерезаные півкільцями цибулю і пластинами печериці;
  3. Полийте все сметаною і відправте в духовку на 30 хвилин при 1800С;
  4. Готові лангеты викладіть на порційні тарілки і подавайте до столу.

Дві поради наостанок

  • м'ясо для приготування страви необхідно нарізати в поперечному напрямку;
  • лангеты необхідно обсмажувати швидко і обов'язково на розпеченій сковороді – м'ясо повинно залишитися соковитим всередині і не пересушиться.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: