Рецепти приготування ніжного крем-суп з кабачків
Восени на прилавках продуктового магазину можна зустріти кабачки. В інший час вони теж з'являються, але саме осінні найсмачніші і в них найбільше корисних речовин. Приготувати з цих овочів можна безліч страв. Вони малокалорійні і легко засвоюються.
Якщо зробити з них крем-суп, то така страва набуде більш щільну і ситну консистенцію. Варіантів такого супу трохи, тому можна вибрати найбільш підходящий.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
лука - | 1 шт. |
кабачка - | 2 шт. |
часнику - | 1-2 зубчики |
вершків - | 120 мл |
рослинної олії - | 25 мл |
бульйону - | 0,5-0,7 л |
зелені (петрушка, кріп) - | за смаком |
спецій - | за смаком |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 55 Ккал |
Кабачковий суп-пюре з вершками володіє м'якою, ніжною консистенцією. Він додасть бадьорості і при цьому не буде тяжкості в животі. Таке блюдо підійде і дітям старше двох років.
- Часник трохи придавити і подрібнити.
- Цибулю нарізати кубиками.
- Обсмажити їх на розпеченій сковорідці до золотистого кольору.
- До них додати нарізані кабачки і обсмажити протягом 5-8 хвилин.
- Далі перекласти вміст сковороди в каструлю і залити бульйоном.
- Варити на слабкому вогні 10-12 хвилин до м'якості овочів.
- Зняти каструлю з плити і подрібнити її вміст за допомогою блендера в пюре.
- Потім влити вершки, знову підігріти на плиті і розлити по тарілках.
- При подачі прикрасити посіченою зеленню.
Крем-суп з кабачків з плавленим сиром
Крем-суп з плавленим сиром чудово підійде в якості першого страви. Він має густу щільну текстуру, з-за чого стає дуже ситним, але знову ж таки не навантажує травну систему.
Інгредієнти:
- 2 кабачка;
- 1-2 зубчики часнику;
- 150-180 г плавленого сиру (у баночці, пастоподібного);
- 1 цибулина;
- 0,7-0,9 л бульйону;
- олія рослинна;
- зелень;
- сіль, перець.
Загальний час приготування – 45 хвилин.
Калорійність – 65 ккал/100 р.
- Цибулю і часник подрібнити і обсмажити на сковорідці до золотистого кольору. Нарізану кабачок відправити варитися в бульйоні.
- Через 15 хвилин після закипання додати до нього інші овочі. Поступово додавати плавлений сир, постійно помішуючи.
- Потім зняти каструлю з плити і подрібнити вміст за допомогою блендера в пюре. Подавати гарячим з посіченою зеленню.
Поєднання з цвітною капустою брокколі
Цей суп підійде для всіх. В тому числі і для прихильників правильного харчування і вегетаріанців. Хороший він буде і для маленьких дітей з 9-10 місяців, які вже знайомі з перерахованими овочами.
Інгредієнти:
- 2 середніх кабачка;
- 1 середній качан цвітної капусти;
- 1 цибулина;
- 1 л бульйону;
- рослинна олія;
- зелень;
- сіль, перець.
Загальний час приготування – 40-50 хвилин.
Калорійність – 56 ккал/100 р.
- Цибулю нарізати кубиками і покласти обсмажуватися на сковороді (до прозорості). Кабачок нарізати кубиками. Капусту вимити і розділити на суцвіття.
- Покласти кабачок і капусту в каструлю, залити бульйоном і поставити варитися на середньому вогні протягом 15-18 хвилин. Потім додати цибулю і тушкувати ще 5-8 хвилин.
- Далі зняти каструлю з вогню і подрібнити овочі за допомогою блендера в пюре. Розлити по тарілках, посипати посіченою зеленню.
Крем-суп з кабачків з цибулею-пореєм
Інгредієнти:
- 2-3 кабачка;
- 100 г цибулі-порею (біла частина);
- 150-180 мл вершків;
- 1 ріпчаста цибуля;
- 0,6-1 л бульйон;
- 50 г вершкового масла;
- зелень;
- сіль, перець.
Загальний час готування — 35-45 хвилин.
Калорійність – 68 ккал/100 р.
- Овочі вимити. Цибулю очистити. Ріпчасту цибулю нарізати кубиками. Цибулю-порей нарізати півкільцями. Вершкове масло розтопити на сковороді і кинути туди бланшувати цибулю.
- Кабачок нарізати кубиками і відправити в сковороду до цибулі. Через 5-8 хвилин перемістити овочеву суміш у каструлю і налити бульйон.
- Залишити готуватися на 10-12 хвилин на малому вогні. Слідом за тим прибрати з вогню, подрібнити за допомогою блендера в пюре. Налити вершки, перемішати і знову прогріти на плиті. Подавати з зеленню.
Овочеве перше блюдо з куркою
Не всі люблять чисто овочеві супи. Для тих, хто хоче тримати свою вагу в нормі, але не уявляють собі прийом їжі без м'яса, підійде крем-суп з кабачків з куркою. Він не змінює свою м'яку текстуру, але його смак і аромат стають набагато насиченішим за рахунок курячого бульйону.
Інгредієнти:
- 2 кабачка;
- курка або куряче філе;
- 1 морквина;
- лавровий лист, перець-горошок;
- 3 цибулини;
- 50-80 г вершкового масла;
- рослинна олія;
- сіль, перець мелений.
Загальний час приготування – 1 годину 40 хвилин.
Калорійність – 105 ккал/100 р.
- Курку або куряче філе поставити варити. Для більш приємного смаку в бульйон викласти лавровий лист, моркву, перець-горошок, цибулю. Варити до повної готовності курячого м'яса.
- Витягнути м'ясо, залишити остуджуватися. Бульйон процідити. Решті цибулю очистити і подрібнити кубиками. Масло вершкове розтоплювати на сковороді і відправити туди цибулю.
- Довести його до прозорості. Туди ж відправити подрібнений кабачок і тушкувати протягом 10-13 хвилин. Далі перемістити овочі в каструлю і влити бульйон. Потомити його 8-10 хвилин. Подрібнити блендером. Курятину порізати на шматочки, покласти в суп і прокип'ятити 2-3 хвилини.
Ситний суп з картоплею
Картопля — це не дуже дієтичний продукт. Але в складі цієї страви вона не завдає особливої шкоди. Вона тільки додасть поживності, отже швидкого насичення. Багато цей суп порівнюють з гороховим, але при цьому він не має такого побічного ефекту, як поява метеоризму.
Інгредієнти:
- 2 кабачка;
- 3 картоплини;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- рослинна олія;
- сіль, перець.
Загальний час приготування – 1 годину.
Калорійність – 98 ккал/100 р.
- Всі овочі помити, картоплю, цибулю та моркву почистити. Цибулю і моркву подрібнити і бланшувати на сковороді. Картоплю порізати і поставити варитися в каструлі.
- Коли картопля буде доведений до напівготовності кинути туди ж порізані кабачки. Пізніше додати туди ж цибульно-морквяне вміст сковороди.
- Тушкувати протягом 5-8 хвилин. Прибрати з плити і подрібнити блендером.
Рецепт з зеленим горошком
Такий суп буде хороший для прийому як у теплом, так і в холодному вигляді. Він має дуже ніжну текстуру. Має приємний літній смак. Можна пропонувати дітям, які досягли 12 місяців.
Інгредієнти:
- 2 кабачка;
- 300 г зеленого горошку;
- бульйон;
- 1 цибулина;
- сіль, перець;
- масло вершкове (50 г) або рослинне (30 мл).
Загальний час приготування – 40 хвилин.
Калорійність – 76 ккал/100 р.
- Цибулину почистити і порізати на кубики. Обсмажують на розпеченій сковорідці. Кабачок подрібнити і відправити до цибулі. Коли вони стануть прозорими, додати зелений горошок.
- Його можна взяти як свіжий, так і заморожений. Але в останньому разі його треба або заздалегідь розморозити, або додати трохи раніше.
- Тушкувати протягом 8-10 хвилин і перекласти в каструлю. Залити бульйоном і варити 10-12 хвилин. Далі прибрати з вогню і подрібнити блендером в пюре.
Дізнайтеся ще один спосіб, як приготувати овочевий крем-суп в мультиварці.
Рецепт ароматної крем-суп з білих грибів ви знайдете тут.
Любителям морепродуктів сподобається вершковий суп з креветками. Тут можна дізнатися, як його готувати.
Кабачковий запечений крем-суп
Інгредієнти:
- 2 кабачка;
- 1 цибулина;
- 1 морквина;
- 180 г сиру;
- 0,8 л бульйону;
- сіль, перець.
Час готування – 45-55 хвилин.
Калорійність – 123 ккал/100 р.
- Цибулю і моркву подрібнити і обсмажити на сковороді до рум'яного кольору. Потім туди ж відправити нарізаний кабачок. Гасити 10-12 хвилин і перекласти в каструлю.
- Влити бульйон і варити 5-8 хвилин. Зробити пюре Блендером.
- Розлити по супницам, натерти зверху сир і поставити в розігріту духовку (180 градусів) на 7-10 хвилин. Подавати в тій же посуді.
Корисні поради
- Дуже смачно подавати кабачковий суп з житніми сухарями, тертим сиром, обсмаженими лісовими грибами, підсмаженою беконом, нарізаними свіжими помідорами, цибульно-сирним хлібом. Все це подають вже до розлитого по тарілках супу. Сухарики краще за все робити самим, підсмаживши і підсушивши хліб і потім натерти маслом, спеціями, часником.
- До кабачковому супу-пюре добре підійдуть такі приправи: будь прованські та італійські суміші, майоран, орегано, базилік, чебрець, кмин, часник, хмелі-сунелі, перець (червоний і чорний), аніс, шафран, паприка, шавлія, каррі, селеру, естрагон. Із зелені добре додавати петрушку, кріп, кинзу, базилік, м'яту та інші.
- Для приготування цієї страви краще всього вибирати молоді плоди з тонкою і м'якою шкіркою. Якщо ж шкурка вже більш жорстка, «задубевшая», то перед приготуванням овочі треба очистити від шкірки. Так само слід вчинити, якщо всередині занадто великі насіння, залишити тільки м'якоть.
- Яким чином подрібнювати інгредієнти страви, не важливо, так як в кінцевому підсумку вони будуть все подрібнені в пюре блендером. Але при цьому треба ретельно стежити, щоб всі компоненти були доведені до повної готовності.
- Застосовувати бульйон можна абсолютно будь: овочевий, м'ясний, грибний і навіть просто воду. Але так як кабачок не володіє яскравим смаком, варто використовувати ті, які це компенсують. Тому навіть в овочевий бульйон треба додавати моркву, лавровий лист, цибулю та інші природні підсилювачі смаку і аромату.
- Якщо хочеться отримати більш цікаві нотки смаку, то можна додати трохи горішків: волоські, кедрові, фундук.
- Якщо хочеться, щоб цей суп вийшов більш поживним і густим, потрібно додати соус льєзон. Його готують на основі сирих курячих яєць та гарячого молока, після чого вводять в саму страву.
- Суп-пюре – та їжа, яка смачніше у свіжому вигляді. Не варто його довго зберігати, краще приготувати тільки певну кількість порцій на один раз.
На відео — поради з приготування смачного крем-суп з кабачків: