12 апрель 2019 3 647

Рецепти приготування ніжного крем-суп з кабачків

Восени на прилавках продуктового магазину можна зустріти кабачки. В інший час вони теж з'являються, але саме осінні найсмачніші і в них найбільше корисних речовин. Приготувати з цих овочів можна безліч страв. Вони малокалорійні і легко засвоюються.

Якщо зробити з них крем-суп, то така страва набуде більш щільну і ситну консистенцію. Варіантів такого супу трохи, тому можна вибрати найбільш підходящий.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
лука - 1 шт.
кабачка - 2 шт.
часнику - 1-2 зубчики
вершків - 120 мл
рослинної олії - 25 мл
бульйону - 0,5-0,7 л
зелені (петрушка, кріп) - за смаком
спецій - за смаком
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 55 Ккал

Кабачковий суп-пюре з вершками володіє м'якою, ніжною консистенцією. Він додасть бадьорості і при цьому не буде тяжкості в животі. Таке блюдо підійде і дітям старше двох років.

  1. Часник трохи придавити і подрібнити.
  2. Цибулю нарізати кубиками.
  3. Обсмажити їх на розпеченій сковорідці до золотистого кольору.
  4. До них додати нарізані кабачки і обсмажити протягом 5-8 хвилин.
  5. Далі перекласти вміст сковороди в каструлю і залити бульйоном.
  6. Варити на слабкому вогні 10-12 хвилин до м'якості овочів.
  7. Зняти каструлю з плити і подрібнити її вміст за допомогою блендера в пюре.
  8. Потім влити вершки, знову підігріти на плиті і розлити по тарілках.
  9. При подачі прикрасити посіченою зеленню.

Крем-суп з кабачків з плавленим сиром

Крем-суп з плавленим сиром чудово підійде в якості першого страви. Він має густу щільну текстуру, з-за чого стає дуже ситним, але знову ж таки не навантажує травну систему.

Інгредієнти:

  • 2 кабачка;
  • 1-2 зубчики часнику;
  • 150-180 г плавленого сиру (у баночці, пастоподібного);
  • 1 цибулина;
  • 0,7-0,9 л бульйону;
  • олія рослинна;
  • зелень;
  • сіль, перець.

Загальний час приготування – 45 хвилин.

Калорійність – 65 ккал/100 р.

  1. Цибулю і часник подрібнити і обсмажити на сковорідці до золотистого кольору. Нарізану кабачок відправити варитися в бульйоні.
  2. Через 15 хвилин після закипання додати до нього інші овочі. Поступово додавати плавлений сир, постійно помішуючи.
  3. Потім зняти каструлю з плити і подрібнити вміст за допомогою блендера в пюре. Подавати гарячим з посіченою зеленню.

Поєднання з цвітною капустою брокколі

Цей суп підійде для всіх. В тому числі і для прихильників правильного харчування і вегетаріанців. Хороший він буде і для маленьких дітей з 9-10 місяців, які вже знайомі з перерахованими овочами.

Інгредієнти:

  • 2 середніх кабачка;
  • 1 середній качан цвітної капусти;
  • 1 цибулина;
  • 1 л бульйону;
  • рослинна олія;
  • зелень;
  • сіль, перець.

Загальний час приготування – 40-50 хвилин.

Калорійність – 56 ккал/100 р.

  1. Цибулю нарізати кубиками і покласти обсмажуватися на сковороді (до прозорості). Кабачок нарізати кубиками. Капусту вимити і розділити на суцвіття.
  2. Покласти кабачок і капусту в каструлю, залити бульйоном і поставити варитися на середньому вогні протягом 15-18 хвилин. Потім додати цибулю і тушкувати ще 5-8 хвилин.
  3. Далі зняти каструлю з вогню і подрібнити овочі за допомогою блендера в пюре. Розлити по тарілках, посипати посіченою зеленню.
Цвітну капусту можна замінити брокколі. На час приготування це ніяк не вплине. Смак страви трохи зміниться, але для любителів брокколі цей варіант більш кращий.

Крем-суп з кабачків з цибулею-пореєм

Інгредієнти:

  • 2-3 кабачка;
  • 100 г цибулі-порею (біла частина);
  • 150-180 мл вершків;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 0,6-1 л бульйон;
  • 50 г вершкового масла;
  • зелень;
  • сіль, перець.

Загальний час готування — 35-45 хвилин.

Калорійність – 68 ккал/100 р.

  1. Овочі вимити. Цибулю очистити. Ріпчасту цибулю нарізати кубиками. Цибулю-порей нарізати півкільцями. Вершкове масло розтопити на сковороді і кинути туди бланшувати цибулю.
  2. Кабачок нарізати кубиками і відправити в сковороду до цибулі. Через 5-8 хвилин перемістити овочеву суміш у каструлю і налити бульйон.
  3. Залишити готуватися на 10-12 хвилин на малому вогні. Слідом за тим прибрати з вогню, подрібнити за допомогою блендера в пюре. Налити вершки, перемішати і знову прогріти на плиті. Подавати з зеленню.

Овочеве перше блюдо з куркою

Не всі люблять чисто овочеві супи. Для тих, хто хоче тримати свою вагу в нормі, але не уявляють собі прийом їжі без м'яса, підійде крем-суп з кабачків з куркою. Він не змінює свою м'яку текстуру, але його смак і аромат стають набагато насиченішим за рахунок курячого бульйону.

Інгредієнти:

  • 2 кабачка;
  • курка або куряче філе;
  • 1 морквина;
  • лавровий лист, перець-горошок;
  • 3 цибулини;
  • 50-80 г вершкового масла;
  • рослинна олія;
  • сіль, перець мелений.

Загальний час приготування – 1 годину 40 хвилин.

Калорійність – 105 ккал/100 р.

  1. Курку або куряче філе поставити варити. Для більш приємного смаку в бульйон викласти лавровий лист, моркву, перець-горошок, цибулю. Варити до повної готовності курячого м'яса.
  2. Витягнути м'ясо, залишити остуджуватися. Бульйон процідити. Решті цибулю очистити і подрібнити кубиками. Масло вершкове розтоплювати на сковороді і відправити туди цибулю.
  3. Довести його до прозорості. Туди ж відправити подрібнений кабачок і тушкувати протягом 10-13 хвилин. Далі перемістити овочі в каструлю і влити бульйон. Потомити його 8-10 хвилин. Подрібнити блендером. Курятину порізати на шматочки, покласти в суп і прокип'ятити 2-3 хвилини.

Ситний суп з картоплею

Картопля — це не дуже дієтичний продукт. Але в складі цієї страви вона не завдає особливої шкоди. Вона тільки додасть поживності, отже швидкого насичення. Багато цей суп порівнюють з гороховим, але при цьому він не має такого побічного ефекту, як поява метеоризму.

Інгредієнти:

  • 2 кабачка;
  • 3 картоплини;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • рослинна олія;
  • сіль, перець.

Загальний час приготування – 1 годину.

Калорійність – 98 ккал/100 р.

  1. Всі овочі помити, картоплю, цибулю та моркву почистити. Цибулю і моркву подрібнити і бланшувати на сковороді. Картоплю порізати і поставити варитися в каструлі.
  2. Коли картопля буде доведений до напівготовності кинути туди ж порізані кабачки. Пізніше додати туди ж цибульно-морквяне вміст сковороди.
  3. Тушкувати протягом 5-8 хвилин. Прибрати з плити і подрібнити блендером.

Рецепт з зеленим горошком

Такий суп буде хороший для прийому як у теплом, так і в холодному вигляді. Він має дуже ніжну текстуру. Має приємний літній смак. Можна пропонувати дітям, які досягли 12 місяців.

Інгредієнти:

  • 2 кабачка;
  • 300 г зеленого горошку;
  • бульйон;
  • 1 цибулина;
  • сіль, перець;
  • масло вершкове (50 г) або рослинне (30 мл).

Загальний час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 76 ккал/100 р.

  1. Цибулину почистити і порізати на кубики. Обсмажують на розпеченій сковорідці. Кабачок подрібнити і відправити до цибулі. Коли вони стануть прозорими, додати зелений горошок.
  2. Його можна взяти як свіжий, так і заморожений. Але в останньому разі його треба або заздалегідь розморозити, або додати трохи раніше.
  3. Тушкувати протягом 8-10 хвилин і перекласти в каструлю. Залити бульйоном і варити 10-12 хвилин. Далі прибрати з вогню і подрібнити блендером в пюре.

Дізнайтеся ще один спосіб, як приготувати овочевий крем-суп в мультиварці.

Рецепт ароматної крем-суп з білих грибів ви знайдете тут.

Любителям морепродуктів сподобається вершковий суп з креветками. Тут можна дізнатися, як його готувати.

Кабачковий запечений крем-суп

Інгредієнти:

  • 2 кабачка;
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • 180 г сиру;
  • 0,8 л бульйону;
  • сіль, перець.

Час готування – 45-55 хвилин.

Калорійність – 123 ккал/100 р.

  1. Цибулю і моркву подрібнити і обсмажити на сковороді до рум'яного кольору. Потім туди ж відправити нарізаний кабачок. Гасити 10-12 хвилин і перекласти в каструлю.
  2. Влити бульйон і варити 5-8 хвилин. Зробити пюре Блендером.
  3. Розлити по супницам, натерти зверху сир і поставити в розігріту духовку (180 градусів) на 7-10 хвилин. Подавати в тій же посуді.

Корисні поради

  1. Дуже смачно подавати кабачковий суп з житніми сухарями, тертим сиром, обсмаженими лісовими грибами, підсмаженою беконом, нарізаними свіжими помідорами, цибульно-сирним хлібом. Все це подають вже до розлитого по тарілках супу. Сухарики краще за все робити самим, підсмаживши і підсушивши хліб і потім натерти маслом, спеціями, часником.
  2. До кабачковому супу-пюре добре підійдуть такі приправи: будь прованські та італійські суміші, майоран, орегано, базилік, чебрець, кмин, часник, хмелі-сунелі, перець (червоний і чорний), аніс, шафран, паприка, шавлія, каррі, селеру, естрагон. Із зелені добре додавати петрушку, кріп, кинзу, базилік, м'яту та інші.
  3. Для приготування цієї страви краще всього вибирати молоді плоди з тонкою і м'якою шкіркою. Якщо ж шкурка вже більш жорстка, «задубевшая», то перед приготуванням овочі треба очистити від шкірки. Так само слід вчинити, якщо всередині занадто великі насіння, залишити тільки м'якоть.
  4. Яким чином подрібнювати інгредієнти страви, не важливо, так як в кінцевому підсумку вони будуть все подрібнені в пюре блендером. Але при цьому треба ретельно стежити, щоб всі компоненти були доведені до повної готовності.
  5. Застосовувати бульйон можна абсолютно будь: овочевий, м'ясний, грибний і навіть просто воду. Але так як кабачок не володіє яскравим смаком, варто використовувати ті, які це компенсують. Тому навіть в овочевий бульйон треба додавати моркву, лавровий лист, цибулю та інші природні підсилювачі смаку і аромату.
  6. Якщо хочеться отримати більш цікаві нотки смаку, то можна додати трохи горішків: волоські, кедрові, фундук.
  7. Якщо хочеться, щоб цей суп вийшов більш поживним і густим, потрібно додати соус льєзон. Його готують на основі сирих курячих яєць та гарячого молока, після чого вводять в саму страву.
  8. Суп-пюре – та їжа, яка смачніше у свіжому вигляді. Не варто його довго зберігати, краще приготувати тільки певну кількість порцій на один раз.

На відео — поради з приготування смачного крем-суп з кабачків:

Що ще почитати: