01 апрель 2019 1 120

Як приготувати відбивні з яловичини в духовці

Будь-яке м'ясо, приготоване на сковороді, є дуже шкідливою і важкою для роботи шлунка їжею. Існує прекрасна альтернатива сковороді – духовка або аерогриль. Для того щоб ще більше зменшити навантаження на шлунок варто для відбивних використовувати яловичину. Недолік такого м'яса в тому, що для даної страви його необхідно ретельно підбирати.

Єдиним варіантом тут може бути тільки філейна частина, в деяких випадках можна застосувати вирізку. Всі інші частини будуть надто жорсткими і зіпсують страву.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
вирізка яловича - ½ Кг
цибулини - 2 шт.
томатний соус - одна столова ложка
універсальна приправа - одна чайна ложка
суміш перців - ½ Чайної ложки
сіль поварена - одна чайна ложка
лавровий лист - 2 шт.
рафінована соняшникова олія - п'ять столових ложок
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 216 Ккал

Приготувати це блюдо досить просто. Головне, підібрати правильний шматок м'яса. Він повинен бути м'яким, молодим і без прожилків. Особливість даного рецепта полягає в приготуванні м'яса із соусом.

Покрокове приготування відбивних з яловичини в духовці:

  1. Підготовлене м'ясо ретельно вимити, видалити з нього в міру можливості все плівки. Розподілити на шматки потрібного розміру;
  2. Кожен з відокремлених частин м'яса ретельно відбити кухонним молоточком з двох сторін;
  3. Присипати сумішшю перців і зовсім додати трохи солі. З сіллю дуже важливо на даному етапі не перестаратися, оскільки м'ясо буде занадто жорстким;
  4. Скласти всі оброблені шматки разом і залишити хвилин на 25;
  5. Обсмажити на попередньо розпеченій сковороді з додаванням рослинної олії. Інтенсивність вогню повинна бути максимальною, кожна сторона шматків повинна обсмажуватися не менше трьох хвилин;
  6. Цибуля очистити від лушпиння, нарізати у формі дрібних кубиків і обсмажити на сковороді з додаванням рослинної олії до появи золотистого кольору. В процесі додати до цибулі підготовлене кількість універсальної приправи;
  7. На деко викласти вже обсмажені відбивні, присипати зверху підготовленим цибулею;
  8. Вилити підготовлений томатний соус і додати лавровий лист;
  9. У попередньо розігріту духовку поставити деко і залишити на 15 хвилин;
  10. Вживати можна як гарячими, так і холодними.

Як приготувати відбивні з яловичини під сиром

Це блюдо відрізняється особливою соковитість і аппетитностью. Його можна приготувати в якості святкового страви, а можна і порадувати домочадців смачним м'ясом. Для приготування необхідно:

  • м'яка свіжа яловичина – ½ кг;
  • твердий сир – 150 грам;
  • нежирний майонез – дві столові ложки;
  • невелика щіпка солі;
  • невелика щіпка перцю чорного меленого;
  • панірувальні сухарі або борошно пшеничне – 100 грам;
  • одне куряче яйце;
  • рослинна рафінована олія.

Час приготування – 35 хвилин.

Калорійність – 217,87 ккал.

Приготування страви:

  1. Підготовлене м'ясо дуже ретельно промити під проточною водою і висушити за допомогою паперового кухонного рушника;
  2. Нарізати на скибочки з середньою товщиною;
  3. Кожен шматок з двох сторін присипати сіллю і перцем;
  4. Підготовлений твердий сир нарізати на тоненькі скибочки;
  5. Яйце вбити в окрему ємність і добре збити за допомогою звичайної виделки. Додати майонез, щіпку солі і знову дуже ретельно збити;
  6. Кожен з підготовлених шматочків м'яса опустити у підготовлений яєчно-майонезну суміш, потім обваляти в панірувальних сухарях або борошні;
  7. Викласти зверху сирні скибочки, і знову обваляти в панірувальних сухарях;
  8. Викласти на деко, попередньо змащений олією;
  9. Відправити в нагріту до 200 º с духовку на 30 хвилин.

Яловича відбивна з помідорами в духовці

Перед тим, як приступити до безпосереднього процесу приготування страви необхідно підготувати всі потрібні складові:

  • філе яловичини – 300 грам;
  • два помідора великих розмірів;
  • твердий сир – 150 грам;
  • нежирний майонез – дві столові ложки;
  • три курячих яйця;
  • кількість спецій додавати у відповідності з особистими смаковими уподобаннями;
  • невеликий пучок зелені;
  • пшеничне борошно — 100 грам;
  • рослинна рафінована олія.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 232,31 ккал.

Етапи приготування відбивних:

  1. Яловичину ретельно вимити, а потім висушити;
  2. Розділити на довгасті шматки товщиною в 2 див. Важливо різати м'ясо за напрямом проти волокон;
  3. Відбити кожен зі шматків кухонним молотком, потім присипати необхідною кількістю солі і перцю з обох сторін;
  4. Обкатати окремо кожен шматок в пшеничного борошні;
  5. Яйця добре збити в окремій ємності і опустити в них повністю кожну відбивну;
  6. Добре розігріти сковороду, налити рослинного рафінованого масла і викласти підготовлені відбивні;
  7. Обсмажити до появи скоринки з обох сторін;
  8. Деко змастити рослинним маслом і перекласти в неї з духовки обсмажені відбивні;
  9. Помідори добре вимити і нарізати на тоненькі часточки. Викласти їх поверх розкладених відбивних;
  10. Поверх помідор налити тоненькою павутинкою майонез;
  11. Твердий сир натерти на дрібній тертці і присипати зверху відбивні;
  12. Розігріти до 200 º с духовку і помістити туди деко з підготовленими відбивними. Час випікання має скласти не більше 10 хвилин;
  13. Дістати з духовки, викласти на тарілки і прикрасити свіжою зеленню. Після цього страву готове до подачі на стіл.

Вареники з сирою картоплею — незвичайний варіант картопляної начинки з смачними добавками.

Візьміть на замітку рецепт скумбрії на решітці — це страва чудовий варіант для заміського пікніка.

Читайте як приготувати незвичайну лазанью з лаваша з допомогою мультиварки.

Відбивна з м'яса яловичини з картоплею

Для того щоб приготувати це надзвичайно смачне і красиве блюдо, буде потрібно наступний перелік інгредієнтів:

  • яловича вирізка – ½ кг;
  • нежирний майонез – 250 грам;
  • твердий сир – 100 грам;
  • рослинна рафінована олія – 10 грам;
  • п'ять картоплин середнього розміру;
  • одна ріпчаста цибулина великих розмірів;
  • трохи чорного меленого перцю;
  • невелика кількість сушеного часнику;
  • додавання коріандру і солі залежить від особистих смакових уподобань;
  • невеликий пучок зелені.

Час приготування – 1 година 30 хвилин.

Калорійність – 303 ккал.

Приготування страви:

  1. Картоплю, цибулю почистити і ретельно вимити. Картопля з допомогою гострого ножа розділити на тонкі скибки, а цибулю нарізати у формі тоненьких півкілець;
  2. Твердий сир натерти на тертці дрібного розміру і перемішати разом з підготовленим кількістю майонезу;
  3. Яловичину вимити, висушити, нарізати на шматки довгастої форми і добре відбити з обох сторін. Присипати коріандром, чорним меленим перцем, сіллю і сушеним часником. Помістити в загальну ємність і залишити хвилин на десять;
  4. Деко змастити невеликою кількістю рослинної олії, викласти шар нарізаної картоплі і присипати чорним меленим перцем;
  5. Поверх картоплі викласти половину підготовленого відбитого м'яса;
  6. Поверх яловичини викладається тонким шаром цибулю;
  7. Далі йде шар сирно-майонезній суміші;
  8. Повторити знову всі шари в ідентичному порядку;
  9. Розігріти духовку до 180 º с і помістити туди деко;
  10. Час випікання скласти близько однієї години. Після закінчення цього часу дістати деко, викласти відбивні з картоплею на блюдо, прикрасити зеленню і подати в гарячому вигляді до столу.

Як готувати відбивні з грибами і сиром

Приготувати це блюдо дуже просто. М'ясо виходить ніжне, характерна жорсткість пропадає. Для того щоб приготувати, потрібно:

  • відбивна яловича – дві штуки;
  • свіжі печериці – 100 грам;
  • один помідор середніх розмірів;
  • одна ріпчаста цибулина невеликих розмірів;
  • сир «Гауда» — 100 грам;
  • рослинна рафінована олія – 80 мл;
  • один часниковий зубок;
  • гірчиця – дві столові ложки;
  • пшеничне борошно – 50 грам.

Час приготування — 20 хвилин.

Калорійність – 225 ккал.

Безпосереднє приготування страви:

  1. Важливо звернути увагу на те, що відбивні повинні бути дуже добре відбитими;
  2. Замаринувати м'ясо у гірчиці: добре обмазати з усіх боків і залишити на одну годину;
  3. Цибуля звільнити від лушпиння, вимити і нарізати у формі півкілець. Трохи обсмажити на сковороді з додаванням рослинної олії;
  4. Печериці розділити на шматочки середнього розміру і обсмажити на абсолютно чистій сковороді з додаванням рослинної олії. Після виділення соку додати подрібнений часник і накрити кришкою. Залишити нудитися на плиті на п'ять хвилин;
  5. Тепер можна зайнятися м'ясом. Дістати з ємності, обкачати в пшеничному борошні і обсмажити на сковороді, змазаній рослинною олією рафінованою олією до появи легкої скоринки;
  6. На деко з антипригарним покриттям викласти шар цибулі, відбивні з додаванням солі і перцю, попередньо нарізаний у формі кубиків помідорів, шар обсмажених грибів і в кінці присипати попередньо натертим сиром;
  7. Відправити лист з відбивними в духовку і випікати при температурі 160ºС протягом 20 хвилин;
  8. Після цього дістати з духовки, викласти на тарілку і подати до столу.

Поради кулінарів

Для приготування необхідно використовувати тільки свіже охолоджене яловиче м'ясо. При неможливості придбання такого, слід виконувати природну повну разморозку при звичайній кімнатній температурі.

Для того щоб майбутні відбивні були максимально м'якими і соковитими, необхідно залишити в маринаді підготовлені шматки не менш, ніж на 2 години.

Відбивні з яловичини в духовці – це блюдо, яке вимагає певної кількості часу і терпіння. Але в результаті виходить відмінний варіант гарячого творіння, яке можна подати, як на святковий стіл, так і просто в якості другої страви на обід або вечерю.

Що ще почитати: