30 июнь 2019 783

З яким кремом краще поєднується шоколадний бісквіт

Шоколадний бісквіт – ласощі, яке популярне у багатьох любителів солодкого. Багато господинь віддають перевагу самостійно піч таку випічку. В процесі виготовлення може виникнути питання: з яким кремом краще поєднується шоколадний бісквіт?

Головне, що потрібно запам'ятати – смак крему повинен бути ніжним і оттеняющим основний аромат шоколаду. Саме тому в скарбничці кожної господині повинні бути кілька рецептів кремів, щоб підбирати їх відповідно випадку або власними смаковими уподобаннями.

Білковий крем
Інгредієнти Кількість
цукор - 400-500 г
яєчні білки - 10 шт.
згущене (можна з фруктовими добавками або готове варене) молоко - 20 г
вода - 150 мл
желатин (можна заздалегідь розчинити) - 20 г
ванілін (або замінник – ванільний екстракт) - 5 г
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 44 Ккал

Ідеальний варіант для доповнення і прикраси шоколадного бісквіта. Цей рецепт відрізняється легкістю приготування і низьким вмістом калорій.

Як робити такий смачний крем для шоколадного бісквіта:

  1. Яйця, щоб позбутися від можливих бактерій, промити в теплій воді (особливо, якщо вони сільські);
  2. Відокремити білки від жовтків, так як кожна частина готується окремо, потім білки прибрати в холодильник хвилин на 10);
  3. Холодною водою для кращого приготування, залити желатин (залишити до повного набухання);
  4. Після цього нагріти, але не кип'ятити;
  5. Процідити підігрітий желатин і покласти в нього згущене молоко, перемішати;
  6. Збити білки до утворення повітряної пінки;
  7. Додати в них трохи цукру (100 г), збивати далі до повного розчинення цукру;
  8. Після цього додати цукор, що залишився і збивати до утворення досить щільного і однорідної маси;
  9. Після цього з'єднати желатинову основу зі збитими білками, добре перемішати.

Крем повністю готовий до використання в якості прошарку або прикраси для шоколадного бісквіта.

Вершковий з чорносливом

Ще один популярний рецепт крему, який добре поєднується зі смаком шоколаду. Для його приготування потрібно взяти такі інгредієнти:

  • вершки жирні (30%) — 500 мл;
  • лікер (або сироп, якщо бісквіт готується для дітей) — 150 мл;
  • цукровий пісок – 60 г;
  • сушена слива (без кісточки)- 200 р.

Час, що відводиться на приготування – 40 хвилин + 1 день на підготовку інгредієнтів.

Калорій в готової випічки (на 100 г) – 65 ккал.

Кроки приготування:

  1. Чорнослив вимочити у воді (краще всього залишити його на ніч заздалегідь);
  2. Подрібнити чорнослив, порізавши його на невеликі шматочки;
  3. Залити чорнослив лікером (сиропом);
  4. Помістити чорнослив в холодильник на 10-12 годин;
  5. Після цього пропустити чорнослив через м'ясорубку (або блендер);
  6. Вершки і цукор збити в піну;
  7. Для приготування слід чергувати шари або змішати обидві частини в одну.

Цей варіант крему виходить ніжним і ароматним, дозволяє експериментувати і отримувати безліч смаків.

Рецепт торта «Спартак» — з шоколадним бісквітом і ніжним білковим кремом.

Як приготувати дивовижно смачні гнізда з макаронів з фаршем на сковороді.

Читайте як приготувати соковитий курник з млинцями в нашій статті.

Кремова глазур

Один з найбільш швидких в приготуванні, ідеально підходять для шоколадного бісквіта. Щоб приготувати його, знадобиться наступний набір інгредієнтів:

  • вершки (жирністю до 20-30%) – 250 мл;
  • темний шоколад (можна гіркий) – 150 г (2 плитки).

Час, що витрачається, на всі приготування – 20 хвилин.

Калорійність крему – глазурі (на 100 г) – 50 ккал.

Кроки приготування:

  1. Вершки розігріти на середньому вогні (не кип'ятити);
  2. Шоколад розділити на невеликі шматочки, покласти в гарячі вершки, розмішувати до повного розчинення шоколаду;
  3. Залишити суміш остигати (в умовах кімнатної температури).

Після того як вершки і шоколад охолонуть, вони придбають консистенцію, необхідну для використання в якості крему для бісквіта.

Крем молочний (з згущеного молока)

Для приготування цього виду крему потрібно використовувати прості інгредієнти:

  • згущене молоко (можна зі смаковими добавками) – 200 г;
  • масло вершкове -1/2 стандартної пачки або 200 г;
  • ванільний цукор – 7 р.

Час приготування – 20 хвилин.

Калорійність крему (на 100 г) – 50 ккал.

Кроки приготування:

  1. Масло розтопити, потім збити, використовуючи міксер;
  2. Влити в масло, згущене молоко і всипати цукор (при цьому, не перестаючи збивати).

Залишити на кілька хвилин в теплому приміщенні, щоб крем загус.

Яєчно-горіховий

Для шоколадного бісквіта ідеально підходить крем, в основі якого лежать горіхи. Для приготування цього елемента готового бісквіта потрібні такі інгредієнти:

  • вершкове масло – 100 г;
  • молоко – 150 мл;
  • жовтки (окремо від білків) – 2 шт;
  • горіхи, очищені від шкаралупи (будь за смаком) – 50 г;
  • цукор – 150 г;
  • ванілін (його можна виключити з рецепту) – 5 г;
  • крохмаль – 10 р.

Час повного приготування – 30 хвилин.

Калорій міститься на 100 г – 58 ккал.

Кроки приготування:

  1. Всі інгредієнти, крім масла і горіхів змішати і збити до однорідності;
  2. Отриману суміш трохи підігріти (на водяній бані), не кип'ятити;
  3. Горіхи подрібнити і додати до основних інгредієнтів, перемішати;
  4. Залишити остигати при кімнатній температурі;
  5. Масло розтопити, потім збити в блендері, додати до решти інгредієнтів, перемішати.

Після того, як крем повністю охолоне, його необхідно ще раз добре збити.

Сирний

Цей вид крему також підкреслить вишуканий смак шоколаду, створить гармонійну композицію і додасть страві користі, оскільки кількість калорій нижче, ніж в інших варіантах. Для того щоб приготувати крем на основі сиру, знадобляться наступні інгредієнти:

  • сир (можна використовувати в пачках або домашній, але не зернистої структури) – 420-450 м;
  • вершкове масло (в крайньому випадку кулінарний жир або маргарин) – 100 г;
  • цукровий пісок (можна з різними смаковими — фруктовими добавками) – 100 г;
  • фрукти (на вибір господині) – 200 р.

Час, який затратится на приготування – 25 хвилин.

Калорійність (на 100 г) – 38 ккал.

Кроки приготування:

  1. Вершкове масло розтопити;
  2. Змішати з цукровим піском, збити до повного розчинення кристалів (маса повинна вийти однорідною за кольором і консистенції);
  3. Сир протерти через сито, потім в легку масу додати масляний склад, добре перемішати;
  4. Фрукти (або ягоди) порізати на дрібні шматочки і з'єднати з сирною основою, перемішати до однорідності.

Прикрашати можна як прошарками, так і зверху.

Який крем підходить для шоколадного бісквіта з вишнею

Вибираючи прошарок для прикраси, важливо враховувати, який смак буде у готового бісквіта. Підкреслити вишуканий смак шоколаду і витончений вишневий аромат дозволить крем з какао і вершками в складі. Інгредієнти для його приготування максимально прості для придбання:

  • цукор (самостійно приготовлена пудра) – 20 г;
  • вершки (жирні, не менше 25%) — 0,5 л;
  • какао (порошок) – 30 р.

Час приготування – 10 хвилин.

Калорійність — 41 ккал (на 100 г крему).

Кроки приготування:

  1. Змішати какао та вершки;
  2. Збити до отримання легкої піни;
  3. Додати цукор і збивати до отримання густого складу.

Для того щоб процес прикраси бісквіту з вишнею проходив швидше, необхідно використовувати кулінарний шприц, тоді вийде створити незвичайний орнамент або красиву напис на випічці.

Кавовий крем

Смачний і легкий з додаванням кави крем допоможе зробити шоколадно – вишневий бісквіт ще більш виразним. Солодкий смак вишні може бути підкреслять ароматною кавою, тому крем є вдалим варіантом для подібного бісквіта. Для приготування крему слід використовувати такі інгредієнти, як:

  • молоко (можна застосувати безлактозное) — 50 мл;
  • яйце – 1шт;
  • кава (мелена порошковий) – 50 р;
  • вершки (або додаткову кількість молока, але жирного, можна застосувати топлене) – 50 мл;
  • желатин – 10 г;
  • цукровий пісок – 30 р.

Час, який доведеться витратити на приготування — 20 хвилин.

Калорійність (на 100 г кавового крему) – 34 ккал.

Кроки приготування:

  1. Молоко, вершки, цукор і яйце змішати, трохи збити і підігріти;
  2. В одержаний склад додати каву, перемішати;
  3. Потім додати желатин, перемішати і збити до отримання стійкої, повітряної маси.

Охолодити і прикрасити бісквіт – можна зробити прошарок або викласти візерунок зверху, використовуючи кулінарний рукав або кондитерський шприц.

Класичний рецепт

Класична прошарок з вершками підходить для найрізноманітніших видів випічки. Винятком не став і бісквіт з вишнею у складі. Насичений смак і контрастний колір зроблять солодке блюдо не тільки смачним, але і візуально привабливим, отже, апетитним. Інгредієнти, які слід використовувати:

  • сир – 250-300 г (можна зробити самостійно або придбати готовий);
  • вершки – 200 мл (1 гранований стакан);
  • пісок дрібний цукровий – ½ склянки або 150 г;
  • вода (підігріта) – 20 мл;
  • желатин – 10 р.

Час приготування – 20 хвилин (може знадобитися ще близько 5 хвилин на приготування посуду).

Калорій в порції 100 г – 35 ккал.

Кроки приготування:

  1. Желатин змішати з водою, розчинити;
  2. Сир протерти через дрібне сито;
  3. Потім в нього слід додати цукор (2/3 від наявної кількості);
  4. Вершки змішати з рештою цукру, збити в піну;
  5. Желатин (повністю розчинений) слід ввести в сирну масу (краще всього вливати його тонкою цівкою);
  6. Потім в сир додається збита вершкова піна;
  7. Склад, що вийшов, потрібно ще раз збити.

Прикрашати отриманим кремом слід вже приготований шоколадний бісквіт.

Банановий

Урізноманітнити палітру смаків можна, приготувавши для шоколадно – вишневого бісквіта банановий крем. Для цього потрібно переконатися в наявності наступних інгредієнтів:

  • молоко коров'яче) – 120 мл;
  • цукор – 30 г;
  • стиглий банан – 1 шт;
  • родзинки – 10 г;
  • яйце – ½ шт;
  • ванілін – 3-5 м;
  • Шкірка (цедра) з 1 цитрусового, бажано, лимона – 20 р.

Час приготування – 25 хвилин.

Калорійність (на стандартні 100 г готового крему) – 38 ккал.

Кроки приготування:

  1. Молоко змішати з цукром, поставити на повільний нагрів;
  2. Банан подрібнити в пюре, додати до молока, перемішати;
  3. Натерти цедру лимона на дрібній тертці;
  4. Яйце (1/2 від об'єму) збити до легкої піни;
  5. Додати всі ці інгредієнти в молоко, перемішати;
  6. Потім додати родзинки і ванілін;
  7. Варити на водяній бані до загустіння, потім остудити і збити до щільного стану.

Прикрасити бісквіт зверху.

Для приготування кремів, в основі яких лежать молоко або вершки, рекомендується вибирати молочні продукти з показниками жирності не нижче 3,2% для молока, і 15% — для вершків.

В результаті крем придбає насичений смак, а його консистенція буде щільним, але легкою. Приготування кремів з підігрівом слід проводити на водяній бані або в спеціальній (не металевою) посуді, щоб уникнути окислення.

Що ще почитати: