Як спекти пухкий бісквіт в хлібопічці
Традиційно бісквіт готується в духовій шафі. Останнім часом господині почали робити в мультиварці, але от в хлібопічці – справжня рідкість. Сьогодні ми вирішили показати вам, що в цьому немає нічого страшного, і якщо у вас є ХП, обов'язково використовуйте її для приготування бісквіта.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
вершкове масло - | 20 г |
яйця - | 10 шт. |
розпушувач - | 10 г |
борошно - | 200 г |
пудра цукру - | 220 г |
ванілін - | 2 г |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 254 Ккал |
Найпростіший варіант, який підійде для будь-якого десерту. Виходить високим, пишним, м'яким і дуже ніжним.
Як приготувати:
- Яйця поділіть в різні ємності.
- До жовтків додати пудру і збийте компоненти міксером або віночком до пишної піни.
- Білки збийте до стійкої піни.
- Білки акуратно, частинами введіть до жовтків, перемішуючи лопаткою.
- Борошно змішайте з розпушувачем, ваніліном і поетапно додайте в яєчну масу через сито. Кожен раз вимішуйте масу акуратними рухами.
- Форму для хліба змастіть і вилийте туди обережно все тісто.
- Увімкніть режим бісквіта або солодкої випічки і чекайте сигналу.
Порада: щоб білки краще взбивались, додайте щіпку солі.
Бісквіт з прошарком ягід в хлібопічці
Комусь бісквіти здаються занадто простими і нудними. З цієї нагоди в нас є рецепт бісквіта з малиновою прошарком. Дуже яскраво, смачно і незвично!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 200 г |
яйця | 5 шт. |
ванілін | 2 г |
борошно | 0,2 кг |
малина | 180 г |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 233 ккал |
Як приготувати:
- Малину переберіть, викиньте всю пошкоджену.
- Яйця за традицією поділіть в різні ємності, обов'язково в чисті.
- Цукор поділіть на дві частини. Одну додайте до жовтків, іншу — до білків.
- Спочатку збийте білки до стоячих піків.
- Потім займіться жовтками і збивайте, поки ті не зростуть в три рази і не стануть білими.
- Після цього білки акуратно введіть жовтки, перемішуючи масу лопаткою.
- Борошно з'єднайте з ваніліном і поетапно введіть в яєчну масу.
- Коли тісто стане однорідним, залийте половину в хлібопічку.
- Розподіліть його і викладіть зверху малину.
- Помістіть зверху залишки тіста і розрівняйте.
- Запікайте до готовності.
Бісквітний торт з кавовим кремом
Не просто бісквіт, а повноцінний торт з неймовірним кремом на основі справжнього шоколаду і кави. Так смачно, що можна подавати до свята.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
темний шоколад | 70 г |
сіль | 2 дрібку |
маргарин | 50 г |
борошно | 200 г |
вершкове масло | 0,1 кг |
цукор | 0,2 кг |
пудра цукру | 115 г |
какао | 50 г |
розчинна кава | 5 г |
яйця | 3 шт. |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 404 ккал |
Як приготувати:
- Яйця розбийте в глибоку миску.
- Збийте їх віночком в легку, пишну піну.
- Додайте цукор і продовжуйте збивати до тих пір, поки кристали не розчиняться.
- Після цього всипте сіль, частинами введіть борошно, продовжуючи збивати.
- Форму хлібопічки змастіть маргарином і вилийте в неї тісто.
- Розподіліть його і готуйте в режимі бісквіта.
- Для крему заздалегідь дістаньте масло.
- Розкрийте його і дайте нагрітися до кімнатної температури, стати м'яким.
- Наріжте його і помістіть в високу ємність.
- За допомогою віночка або міксера збийте до пишноти протягом п'яти хвилин.
- Частинами додайте какао, доводячи масу до однорідності.
- Поетапно введіть цукрову пудру.
- Шоколад дрібно порубаєте або залиште як є, якщо у вас шоколадні краплі.
- Розтопіть його до однорідності на водяній бані.
- Коли олійна маса стане ідеально однорідною, влийте до неї шоколад і додайте каву.
- Ретельно перемішайте все і приберіть в холодильник для «закріплення» хоча б на двадцять хвилин.
- Готовий бісквіт вийміть і дайте йому повністю охолонути.
- Потім розріжте гострим ножем на необхідну кількість коржів.
- Кожен з них змастіть кремом, збираючи торт шарами.
- Залишки крему залиште на боки і верх.
- Готовий торт приберіть в холодильник на всю ніч для просочення.
Порада: щоб торт був досить вологим, використовуйте просочення.
Шоколадний бісквіт в хлібопічці
Для любителів класики ще один простий варіант – звичайний бісквіт з додаванням какао. Можна їсти просто так, а можна використовувати для якого-небудь десерту.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 0,2 кг |
розпушувач | 10 г |
яйця | 5 шт. |
какао | 40 г |
вершкове масло | 20 г |
борошно | 200 г |
Час приготування: 55 хвилин | Калорійність на 100 грам: 300 ккал |
Як приготувати:
- Яйця розбийте в миску, додайте цукор.
- Збийте міксером у пишну, легку піну.
- Борошно з'єднайте з какао і розпушувачем.
- Пропустити масу через сито кілька разів.
- Додайте суху суміш до яєчної і акуратно перемішайте.
- Відерце хлібопічки змастіть маслом і вилийте туди тісто.
- Закрийте кришку і готуйте бісквіт у відповідному режимі.
Порада: замість какао можна використовувати розтоплений шоколад.
Випічка з кремом із згущеного молока
Крем, який люблять усі! Він простий, так як складається всього з двох інгредієнтів. Якщо ви ніколи раніше про нього не чули, пробуйте негайно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 180 г |
маргарин | 20 г |
яйця | 6 шт. |
вершкове масло | 200 г |
борошно | 230 р |
ванілін | 2 г |
згущене молоко | 0,2 л |
розпушувач | 10 г |
лікер | 40 мл |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 369 ккал |
Як приготувати:
- Яйця для приготування бісквіта, як і зазвичай, поділіть.
- Одну половину цукру відправте до жовтків, а другу — до білків.
- Жовтки збийте так, щоб вони стали білими і збільшилися в об'ємі.
- Потім обов'язково чистим віночком збийте білки до піків.
- З'єднати обидві маси між собою, але акуратно, поддевом лопаткою.
- Розпушувач введіть борошно, перемішайте.
- Далі суху суміш частинами введіть до яйця, вимішуючи компоненти до стану ідеального гладкого тіста.
- Чашу хлібопічки змастіть маргарином.
- Вилийте в неї тісто і готуйте його до золотого кольору в режимі солодкої випічки.
- Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника та розкрийте, щоб воно встигло нагрітися до кімнатної температури.
- Наріжте його і помістіть в глибоку ємність.
- Додайте ванілін і збийте масу до пишного стану.
- Далі влийте згущене молоко і продовжуйте збивати.
- В кінці введіть лікер і доведіть до однорідного стану.
- Готовий бісквіт остудіть і розріжте на три коржі.
- Зберіть торт, промазуючи кожен корж кремом.
- Залиште трохи на боки і верх, потім приберіть торт для просочення.
Порада: можна використовувати як білу згущене молоко, так і варену.
Читайте також, як приготувати бісквітний торт з полуницею.
А в цій статті ви дізнаєтеся, як приготувати бісквіт на сковороді без використання духовки.
Тут докладно написано про те, як спекти французький хліб в хлібопічці.
Приготування бананового пирога з ванільним мусом
Нехай в цьому рецепті потрібна велика кількість інгредієнтів, але він не такий складний, як здається на перший погляд. Пишні бананові коржі ховають у собі божественний крем з додаванням ванілі, це варто приготувати!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 0,4 кг |
вершковий сир | 500 г |
молоко | 120 мл |
сода | 5 г |
цукрова пудра | 50 г |
банани | 2 шт. |
борошно | 245 г |
33% вершки | 290 мл |
яйця | 2 шт. |
розпушувач | 10 г |
ванілін | 2 г |
какао | 70 г |
рослинна олія | 120 мл |
сіль | 2 дрібку |
вершкове масло | 20 г |
ваніль | 1 стручок |
Час приготування: 65 хвилин | Калорійність на 100 грам: 270 ккал |
Як приготувати:
- Для початку з'єднайте цукор, соду, розпушувач, ванілін, какао та сіль.
- Все перемішайте і введіть борошно через сито.
- Знову змішайте всі лопаткою або віночком.
- В сусідню миску налийте молоко, додайте яйця і рослинне масло.
- Банани очистіть і відправте в блендер.
- Збийте їх до стану пюре і влийте до останніх інгредієнтів.
- З'єднайте їх між собою і введіть в борошняну масу.
- З допомогою міксера доведіть всі складові до консистенції однорідного тіста.
- Ємність для випікання хліба змастіть маслом.
- Вилийте тісто і готуйте в режимі бісквіта.
- За цей час підготуйте крем: для початку холодні вершки вилийте у високу чашу.
- Додайте до них пудру і збийте компоненти до щільної текстури.
- Вершковий сир додайте сюди ж.
- Ваніль розріжте вздовж і дістаньте кінчиком ножа все насіння.
- Відправте їх до вершків і збийте всю масу до однорідності.
- Готовий бісквіт вийміть і охолодіть, наріжте на коржі.
- Зберіть торт, промазуючи кожен корж підготовленим кремом.
- Боки і верх теж змастіть, а після цього приберіть торт в холодильник.
Поради щодо оформлення та подання
Дуже часто під час приготування торта виникає безліч питань про те, як його прикрасити, як декорувати краще? На щастя, сьогодні існують мільйони варіантів, і зараз ми поділимося найпопулярнішими з них.
Якщо торкнутися класику, то можна використовувати шоколадний ганаш – краплинки, які стікають з боків торта. Замінити більш дешевим варіантом – глазур'ю. Можна використовувати самі різні декоративні присипки, намистини і тому подібне.
Зараз модно декорувати десерт шоколадними сферами, тістечками, макарунами, цукерками, батончиками, льодяниками. З тренда не виходять і живі квіти-великі, яскраві, незвичайні!
Повертаючись до класики, не можна не згадати про свіжих ягодах і фруктах. Їх можна присипати харчовим золотом, занурити в карамель і пр. Те ж саме стосується і горіхів, які до того ж можна ще й карамелізувати.
Що стосується подачі готового десерту, то тут все виглядає ще апетитніше! Подавати шматочок торта можна з кулькою морозива, збитими вершками. Якщо брати щось більш сучасне, то можна полити шматочок випічки солоної карамеллю, шоколадним кремом або взагалі подати його з ванільним пудингом.
В ту ж тарілку можна покласти жменю свіжих ягід, які зроблять десерт ще гарнішим і апетитніше. найчастіше з цією метою беруть лохину, полуницю або малину.
Всі смаки наведено в якості прикладів, і ви можете змінювати їх під себе і свої переваги. Все геніальне – просто!
Бісквіт – це хороша основа для приголомшливого десерту. Хлібопічка – інструмент для приготування, який точно впорається зі своїм завданням. Наші рецепти перевірені, так що не бійтеся ризикувати. Адже хто не ризикує, той не п'є шампанського!