05 май 2019 46

Як спекти пухкий бісквіт в хлібопічці

Традиційно бісквіт готується в духовій шафі. Останнім часом господині почали робити в мультиварці, але от в хлібопічці – справжня рідкість. Сьогодні ми вирішили показати вам, що в цьому немає нічого страшного, і якщо у вас є ХП, обов'язково використовуйте її для приготування бісквіта.

Основний рецепт
Інгредієнти Кількість
вершкове масло - 20 г
яйця - 10 шт.
розпушувач - 10 г
борошно - 200 г
пудра цукру - 220 г
ванілін - 2 г
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 254 Ккал

Найпростіший варіант, який підійде для будь-якого десерту. Виходить високим, пишним, м'яким і дуже ніжним.

Як приготувати:

  1. Яйця поділіть в різні ємності.
  2. До жовтків додати пудру і збийте компоненти міксером або віночком до пишної піни.
  3. Білки збийте до стійкої піни.
  4. Білки акуратно, частинами введіть до жовтків, перемішуючи лопаткою.
  5. Борошно змішайте з розпушувачем, ваніліном і поетапно додайте в яєчну масу через сито. Кожен раз вимішуйте масу акуратними рухами.
  6. Форму для хліба змастіть і вилийте туди обережно все тісто.
  7. Увімкніть режим бісквіта або солодкої випічки і чекайте сигналу.

Порада: щоб білки краще взбивались, додайте щіпку солі.

Бісквіт з прошарком ягід в хлібопічці

Комусь бісквіти здаються занадто простими і нудними. З цієї нагоди в нас є рецепт бісквіта з малиновою прошарком. Дуже яскраво, смачно і незвично!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 200 г
яйця 5 шт.
ванілін 2 г
борошно 0,2 кг
малина 180 г
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 233 ккал

Як приготувати:

  1. Малину переберіть, викиньте всю пошкоджену.
  2. Яйця за традицією поділіть в різні ємності, обов'язково в чисті.
  3. Цукор поділіть на дві частини. Одну додайте до жовтків, іншу — до білків.
  4. Спочатку збийте білки до стоячих піків.
  5. Потім займіться жовтками і збивайте, поки ті не зростуть в три рази і не стануть білими.
  6. Після цього білки акуратно введіть жовтки, перемішуючи масу лопаткою.
  7. Борошно з'єднайте з ваніліном і поетапно введіть в яєчну масу.
  8. Коли тісто стане однорідним, залийте половину в хлібопічку.
  9. Розподіліть його і викладіть зверху малину.
  10. Помістіть зверху залишки тіста і розрівняйте.
  11. Запікайте до готовності.
Порада: після того, як прозвучить сигнал, почекайте ще чверть години, тільки потім відкривайте кришку.

Бісквітний торт з кавовим кремом

Не просто бісквіт, а повноцінний торт з неймовірним кремом на основі справжнього шоколаду і кави. Так смачно, що можна подавати до свята.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
темний шоколад 70 г
сіль 2 дрібку
маргарин 50 г
борошно 200 г
вершкове масло 0,1 кг
цукор 0,2 кг
пудра цукру 115 г
какао 50 г
розчинна кава 5 г
яйця 3 шт.
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 404 ккал

Як приготувати:

  1. Яйця розбийте в глибоку миску.
  2. Збийте їх віночком в легку, пишну піну.
  3. Додайте цукор і продовжуйте збивати до тих пір, поки кристали не розчиняться.
  4. Після цього всипте сіль, частинами введіть борошно, продовжуючи збивати.
  5. Форму хлібопічки змастіть маргарином і вилийте в неї тісто.
  6. Розподіліть його і готуйте в режимі бісквіта.
  7. Для крему заздалегідь дістаньте масло.
  8. Розкрийте його і дайте нагрітися до кімнатної температури, стати м'яким.
  9. Наріжте його і помістіть в високу ємність.
  10. За допомогою віночка або міксера збийте до пишноти протягом п'яти хвилин.
  11. Частинами додайте какао, доводячи масу до однорідності.
  12. Поетапно введіть цукрову пудру.
  13. Шоколад дрібно порубаєте або залиште як є, якщо у вас шоколадні краплі.
  14. Розтопіть його до однорідності на водяній бані.
  15. Коли олійна маса стане ідеально однорідною, влийте до неї шоколад і додайте каву.
  16. Ретельно перемішайте все і приберіть в холодильник для «закріплення» хоча б на двадцять хвилин.
  17. Готовий бісквіт вийміть і дайте йому повністю охолонути.
  18. Потім розріжте гострим ножем на необхідну кількість коржів.
  19. Кожен з них змастіть кремом, збираючи торт шарами.
  20. Залишки крему залиште на боки і верх.
  21. Готовий торт приберіть в холодильник на всю ніч для просочення.

Порада: щоб торт був досить вологим, використовуйте просочення.

Шоколадний бісквіт в хлібопічці

Для любителів класики ще один простий варіант – звичайний бісквіт з додаванням какао. Можна їсти просто так, а можна використовувати для якого-небудь десерту.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 0,2 кг
розпушувач 10 г
яйця 5 шт.
какао 40 г
вершкове масло 20 г
борошно 200 г
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 грам: 300 ккал

Як приготувати:

  1. Яйця розбийте в миску, додайте цукор.
  2. Збийте міксером у пишну, легку піну.
  3. Борошно з'єднайте з какао і розпушувачем.
  4. Пропустити масу через сито кілька разів.
  5. Додайте суху суміш до яєчної і акуратно перемішайте.
  6. Відерце хлібопічки змастіть маслом і вилийте туди тісто.
  7. Закрийте кришку і готуйте бісквіт у відповідному режимі.

Порада: замість какао можна використовувати розтоплений шоколад.

Випічка з кремом із згущеного молока

Крем, який люблять усі! Він простий, так як складається всього з двох інгредієнтів. Якщо ви ніколи раніше про нього не чули, пробуйте негайно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 180 г
маргарин 20 г
яйця 6 шт.
вершкове масло 200 г
борошно 230 р
ванілін 2 г
згущене молоко 0,2 л
розпушувач 10 г
лікер 40 мл
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 369 ккал

Як приготувати:

  1. Яйця для приготування бісквіта, як і зазвичай, поділіть.
  2. Одну половину цукру відправте до жовтків, а другу — до білків.
  3. Жовтки збийте так, щоб вони стали білими і збільшилися в об'ємі.
  4. Потім обов'язково чистим віночком збийте білки до піків.
  5. З'єднати обидві маси між собою, але акуратно, поддевом лопаткою.
  6. Розпушувач введіть борошно, перемішайте.
  7. Далі суху суміш частинами введіть до яйця, вимішуючи компоненти до стану ідеального гладкого тіста.
  8. Чашу хлібопічки змастіть маргарином.
  9. Вилийте в неї тісто і готуйте його до золотого кольору в режимі солодкої випічки.
  10. Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника та розкрийте, щоб воно встигло нагрітися до кімнатної температури.
  11. Наріжте його і помістіть в глибоку ємність.
  12. Додайте ванілін і збийте масу до пишного стану.
  13. Далі влийте згущене молоко і продовжуйте збивати.
  14. В кінці введіть лікер і доведіть до однорідного стану.
  15. Готовий бісквіт остудіть і розріжте на три коржі.
  16. Зберіть торт, промазуючи кожен корж кремом.
  17. Залиште трохи на боки і верх, потім приберіть торт для просочення.

Порада: можна використовувати як білу згущене молоко, так і варену.

Читайте також, як приготувати бісквітний торт з полуницею.

А в цій статті ви дізнаєтеся, як приготувати бісквіт на сковороді без використання духовки.

Тут докладно написано про те, як спекти французький хліб в хлібопічці.

Приготування бананового пирога з ванільним мусом

Нехай в цьому рецепті потрібна велика кількість інгредієнтів, але він не такий складний, як здається на перший погляд. Пишні бананові коржі ховають у собі божественний крем з додаванням ванілі, це варто приготувати!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 0,4 кг
вершковий сир 500 г
молоко 120 мл
сода 5 г
цукрова пудра 50 г
банани 2 шт.
борошно 245 г
33% вершки 290 мл
яйця 2 шт.
розпушувач 10 г
ванілін 2 г
какао 70 г
рослинна олія 120 мл
сіль 2 дрібку
вершкове масло 20 г
ваніль 1 стручок
Час приготування: 65 хвилин Калорійність на 100 грам: 270 ккал

Як приготувати:

  1. Для початку з'єднайте цукор, соду, розпушувач, ванілін, какао та сіль.
  2. Все перемішайте і введіть борошно через сито.
  3. Знову змішайте всі лопаткою або віночком.
  4. В сусідню миску налийте молоко, додайте яйця і рослинне масло.
  5. Банани очистіть і відправте в блендер.
  6. Збийте їх до стану пюре і влийте до останніх інгредієнтів.
  7. З'єднайте їх між собою і введіть в борошняну масу.
  8. З допомогою міксера доведіть всі складові до консистенції однорідного тіста.
  9. Ємність для випікання хліба змастіть маслом.
  10. Вилийте тісто і готуйте в режимі бісквіта.
  11. За цей час підготуйте крем: для початку холодні вершки вилийте у високу чашу.
  12. Додайте до них пудру і збийте компоненти до щільної текстури.
  13. Вершковий сир додайте сюди ж.
  14. Ваніль розріжте вздовж і дістаньте кінчиком ножа все насіння.
  15. Відправте їх до вершків і збийте всю масу до однорідності.
  16. Готовий бісквіт вийміть і охолодіть, наріжте на коржі.
  17. Зберіть торт, промазуючи кожен корж підготовленим кремом.
  18. Боки і верх теж змастіть, а після цього приберіть торт в холодильник.
Порада: разом свіжої ванілі в крем можна додати есенцію.

Поради щодо оформлення та подання

Дуже часто під час приготування торта виникає безліч питань про те, як його прикрасити, як декорувати краще? На щастя, сьогодні існують мільйони варіантів, і зараз ми поділимося найпопулярнішими з них.

Якщо торкнутися класику, то можна використовувати шоколадний ганаш – краплинки, які стікають з боків торта. Замінити більш дешевим варіантом – глазур'ю. Можна використовувати самі різні декоративні присипки, намистини і тому подібне.

Зараз модно декорувати десерт шоколадними сферами, тістечками, макарунами, цукерками, батончиками, льодяниками. З тренда не виходять і живі квіти-великі, яскраві, незвичайні!

Повертаючись до класики, не можна не згадати про свіжих ягодах і фруктах. Їх можна присипати харчовим золотом, занурити в карамель і пр. Те ж саме стосується і горіхів, які до того ж можна ще й карамелізувати.

Що стосується подачі готового десерту, то тут все виглядає ще апетитніше! Подавати шматочок торта можна з кулькою морозива, збитими вершками. Якщо брати щось більш сучасне, то можна полити шматочок випічки солоної карамеллю, шоколадним кремом або взагалі подати його з ванільним пудингом.

В ту ж тарілку можна покласти жменю свіжих ягід, які зроблять десерт ще гарнішим і апетитніше. найчастіше з цією метою беруть лохину, полуницю або малину.

Всі смаки наведено в якості прикладів, і ви можете змінювати їх під себе і свої переваги. Все геніальне – просто!

Бісквіт – це хороша основа для приголомшливого десерту. Хлібопічка – інструмент для приготування, який точно впорається зі своїм завданням. Наші рецепти перевірені, так що не бійтеся ризикувати. Адже хто не ризикує, той не п'є шампанського!

Що ще почитати: