Як правильно спекти шоколадний бісквіт
Що може бути краще повітряного, шоколадного десерту з бісквіту? За його смак багато дівчат готові пробачити високу калорійність, але не всі здатні досягти високих смакових якостей. Тому готуємо ручку, блокнот і записуємо самі перевірені рецепти, а також секрети приготування «правильного» шоколадного бісквіта.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яйця (бажано великі) - | |
масло - | |
цукор - | |
борошно (просеянная) - | |
какао - | |
Час приготування: 65 хвилин | Калорійність на 100 грам: 300 Ккал |
Захотіли приготувати на вечерю десерт, а з вибором не визначилися? У цьому випадку, зупиніться на класичному рецепті шоколадного бісквіта. Без сумнівів будь десерт на основі цього тесту буде вдалим: коржі виходять повітряними, а з додаванням какао — неймовірно смачні.
Етапи приготування:
- Білки відразу ж відокремити і прибрати на охолодження;
- До жовтків яєць всипати половину рецептурного цукру і на високій швидкості збити міксером до отримання кремовою і однорідної консистенції;
- Розігріти духовку до температурного режиму 200С;
- Охолоджені до цього моменту яєчні білки на високій швидкості збити до утворення стійкої піни. Всипати цукор і знову збити. В результаті білкова маса повинна бути настільки стійкою, що при перевертанні щільно утримувати на дні посуду;
- У борошно пересипати через сито какао і перемішати;
- До білкової маси акуратно ввести в жовткову. Перемішати у напрямку знизу вгору;
- Поступово всипати суміш з какао і борошна. Не варто затягувати процес замісу, інакше коржі не піднімуться, будуть тугими і гумовими;
- Форму змастити;
- Влити тісто і відправити випікатися, попередньо зменшивши температуру духовки до 170С;
- Шоколадний бісквіт випікають 40 хвилин, при цьому перші 25 хвилин відкривати духовку заборонено, інакше тісто осяде;
- Готовність коржа перевірити традиційним способом – зубочисткою;
- Готовий бісквітний корж повинен охолонути у формі і тільки потім перекласти на дерев'яну дощечку чи сітку.
Бісквіт шоколадний на кефірі для торта
Будь-яка господиня у своєму кулінарному арсеналі повинна мати, як мінімум два рецепти приготування бісквіта. Ситуації бувають різні. Наприклад, в холодильнику закінчилися яйця, а приготувати торт, ну дуже хочеться.
Рецептурні компоненти:
- сода – 0,5 ч. л.;
- цукор – 200 г;
- кефір (можна кефір) – 1 склянка;
- какао – 2 ст. л.;
- борошно – 200 р.
Час готування: на підготовку тесту 15 хвилин + 30 хвилин випікання.
Кількість калорій: 251 ккал.
Етапи приготування:
- У кефір всипати цукор і збити;
- Ввести соду;
- Через сито всипати какао з борошном;
- За допомогою лопаточки перемішати інгредієнти тесту до однорідності. Консистенція бісквітного тіста повинна бути рідкою;
- Залити у форму тісто;
- Випікати бісквітний корж при температурному режимі 200С близько півгодини;
- Готовий бісквіт повинен охолонути у формі.
Рецепт крему для капкейків — смачний, ніжний десерт який стане ідеальним частуванням для дитячого свята.
Як приготувати пісне вівсяне печиво читайте в нашій статті.
Візьміть на замітку рецепт пісних вареників з грибною начинкою.
Бісквіт з какао «на окропі»
Мало кому відомий, але дуже «правильний» спосіб приготування пишного бісквіта.
Рецептурні компоненти:
- молоко – 200 мл;
- олія – 100 мл;
- упаковка розпушувача;
- яйця – 2 шт.,
- дрібнокристалічний цукор – 250 г;
- сода – 1 ч. л.;
- какао – 80 г;
- борошно (просеянная) – 1,5 граненого склянки;
- окріп – 1 стакан.
Час готування: на приготування тіста 15 хвилин + 55 хвилин на випікання.
Кількість калорій: 268 ккал.
Етапи приготування:
- Всі сухі компоненти, зазначені в рецептурі перемішати в глибокій посуді;
- До легкої пінки збити яйця;
- Влити молоко з рослинною олією;
- Добре перемішати до повного з'єднання трьох компонентів;
- Рідку масу цівкою влити до сухих інгредієнтів і перемішати до одержання густої маси;
- Влити до отриманого тесту окріп і швидко перемішати;
- Форму змащувати жиром не потрібно. Достатньо застелити пергаментом;
- Влити рідкий бісквітне тісто;
- Перші 5 хвилин корж випікається при температурному режимі 220С, наступні 50 хвилин – 180С;
- Готовий пишний корж не виймати з форми до повного охолодження.
Як спекти шоколадний торт в мультиварці
Ще один варіант приготування шоколаду на окропі», але тільки в самому улюбленому багатьма господинями кухонному девайсі – мультиварці. Бісквіт, спечений за цим рецептом, вийде настільки пишним, що для прошарку його доведеться розрізати не на 3, а на 4 коржі.
Ще одна перевага: просочувати його не треба, так як після випічки він вже буде вологим. Однак різати його потрібно акуратно, щоб не розсипався.
Рецептурні компоненти:
- масло – ½ склянки (рафінована);
- какао-порошок – 5 ст. л.;
- крутий окріп – 1 стакан;
- борошно (просеянная) – 400 г;
- дрібнокристалічний цукор – 400 г;
- ванілін – 20 г;
- упаковка розпушувача;
- яйця (великого розміру) – 2 шт.;
- молоко – 200 мл
Час готування: для підготовки 40 хвилин + 1 годину і 15 хвилин займе приготування.
Кількість калорій: 280 ккал.
Етапи приготування:
- Ванілін, цукор і яйця збити до кремової пінообразної консистенції близько 5 мнуть;
- Просіяти в борошно і какао. Об'єднати і всипати розпушувач;
- У збиту суміш з яєць влити молоко і масло;
- Слідом за частинами додавати суміш із сухих інгредієнтів;
- Після повного введення борошна влити склянку окропу і інтенсивно перемішати;
- Форму мультиварки змастити маслом, обсипати дно і стінки сухарями або вафельною крихтою;
- Встановити режим «Випічка», таймер — 75 хвилин. Якщо таймер розрахований лише на 50 хвилин, то через зазначений час потрібно знову встановити його ще на 25 хвилин;
- Як тільки лунатиме сигнал про готовність, бісквіт вийняти і відразу ж акуратно відокремити від форми.
Як зробити крем масляний
Завдяки тому, що цей вид крему прекрасно тримає свою форму, його часто використовують в якості прошарку (щоб зробив торт пишніше) і для оформлення десертів.
Рецептурні компоненти:
- масло – 1 упаковка;
- какао – 2 ст. л.;
- молоко згущене – ¾ банки;
Час приготування: 20 хвилин.
Калорійність: 541 ккал.
Етапи приготування:
- Перед тим як почати приготування крему, масло потрібно довести до кімнатної t;
- Розм'якшений інгредієнт збити міксером (на низькій швидкості) близько хвилини;
- Продовжуючи процес тонкою цівкою влити згущене молоко;
- Як тільки обидва інгредієнта з'єднаються, в однорідну консистенцію всипати цукор і перемішати віночком без утворення грудочок.
Шоколадний крем для бісквіта
Різновидів шоколадного крему так багато, що часом не знаєш який саме вибрати. Однак є кілька варіантів, які жодного разу не підводили господинь: ні смаком, ні консистенцією. Ось один з них.
Рецептурні компоненти:
- масло – 400 г;
- гіркий шоколад – 300 г або 3 плитки;
- упаковка ваніліну;
- пудра – 2 склянки;
- яйця (великого розміру) – 2 шт.;
- маленька щіпка солі.
Час приготування: 25 хвилин.
Калорійність: 518 ккал.
Етапи приготування:
- Розпустити на водяній бані подрібнений шоколад і трохи остудити;
- Масло збити протягом 3-х хвилин разом з сіллю і ванільним цукром;
- Поступово всипати пудру;
- Слідом вбити яйце. Ретельно збити і ввести друге яйце;
- В кінці процесу влити розтоплений теплий шоколад;
- Збивати ще 3 хвилини.
Корисні поради
Якщо вирішили освоїти приготування пишного шоколадного бісквіта, то обов'язково візьміть на замітку 8 перевірених порад:
- Не відокремлюйте жовтки і білки;
- Яйця збивати не менш 20хвилин, щоб піна стала пружною, а об'єм збільшився мінімум в 5 разів;
- При використанні ручного міксера пам'ятайте, що збивати треба тільки в одному напрямку;
- Форму обов'язково застеляти пергаментом, який необхідно змастити олією. У цьому випадку, ніякого прилипання бісквіта не буде. Небажано посипати борошном форму, манкою, сухарями або крохмалем – всі ці інгредієнти погіршать смакові якості;
- Форма до вливання тіста обов'язково повинна бути холодною;
- Борошно замішувати тільки вручну – ніякого міксера;
- Не залишати готове тісто «на потім»;
- Випікати шоколадний бісквіт в добре розігрітій духовці.
Приємного чаювання з домашньою випічкою!