24 июнь 2019 1 095

Сім простих рецептів зігріваючого глінтвейну

Ми підібрали для вас прості рецепти приготування зігріваючого напою, який легко приготувати в домашніх умовах.

Корисні властивості

Глінтвейн містить вино, прянощі, спеції і фрукти. Часто в напій додають гвоздику, імбир, корицю, чорний перець і мускатний горіх. Ці продукти містять корисні антиоксиданти і ефірні речовини.

Такі натуральні інгредієнти, як імбир, кориця, перець підвищують зігріваючий властивість вина. Також вони виводять з організму токсини і допомагають боротися з застудою. А цитрусові фрукти, додані в глінтвейн, насичують організм необхідним вітаміном С.

Крім того, вино в підігрітому стані відмінно прогріває організм, збагачує корисними амінокислотами, тонізує, зміцнює імунну систему. Гаряче вино, прянощі і фрукти, що містяться в глінтвейні, прогрівають не гірше аптечних порошків від застуди.

Перед прийомом глінтвейну, можна зробити інгаляції – просто подихати над гарячим напоєм. А, крім того, фрукти і прянощі насичують напій вітамінами. Вживайте глінтвейн під час застуди, зрозуміло, в помірній кількості.

Секрети приготування

Не купуйте готові суміші для глінтвейну. У них часто додають штучні аромати, що зводить до нуля оздоровчий ефект глінтвейну. Не варто брати для цього напою дороге вино. Купіть найпростіше, краще сухе, ніж напівсолодке, солодке або кріплене. Все одно при нагріванні смак і міцність вина знижується, а з парами випаровується аромат. Все-таки глінтвейн відноситься до зігрівальних, а не благородних напоїв.

Загальні правила для всіх бажаючих самостійно приготувати цей напій: знадобиться пляшка сухого вина (червоного або білого), яку підходящої каструлі треба нагріти з гвоздикою, мускатом, імбиром, корицею і корочками мандарина.

Для солодощі потрібно додати цукор, а краще натуральний мед. Зверніть увагу, саме нагріти, а не кип'ятити! Тут головне – не захоплюватися і як тільки по краях каструлі почнуть з'являтися бульбашки, треба вимкнути і розлити глінтвейн по чашечці.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
сухе червоне вино - 150 мл
мед - 30 г
апельсинові і яблучні шматочки - 3-4 шт.
гвоздичні парасольки - 2 шт.
кориця - 1 паличка
кардамон, мускат, імбир і аніс - за бажанням
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 89 Ккал

Приготувати глінтвейн за класичним рецептом в домашніх умовах зовсім неважко.

З'єднати всі потрібні інгредієнти, добре перемішати, щоб аромати змішалися, і підігріти на слабкому вогні в мисці (або турці).

Щоб домогтися повного розчинення меду треба в процесі готування напій помішувати. Інакше мед може прилипнути до дна миски.

Готовий напій вилити разом з фруктами і спеціями в товстостінний бокал.

 

Простий рецепт глінтвейну з цитрусовими

Цитрусові фрукти роблять напій ще корисніше.

Вам знадобиться:

  • 500 г сухого червоного вина;
  • 250 г апельсинового соку;
  • кориця – 2 палички;
  • 60 г коричневого цукру;
  • апельсин.

На приготування напою піде 15 хвилин, його енергетична цінність складе 99 ккал.

Апельсин ретельно помити, видалити з нього цедру, нарізати її кубиками. Сам фрукт розділити на часточки. У підходящої ємності змішати сік з вином.

Всипати цукор, додати корицю (палички розламати на кілька шматочків), апельсинові дольки і цедру. Поставити ємність на вогонь і, не доводячи напій до кипіння, помішувати, щоб цукор повністю розчинився.

Гарячий напій залишити на вимкненій плиті. Через 5 хвилин розлити його по чашках.

Безалкогольний напій в домашніх умовах

Замість вина у глінтвейн можна додати сік, наприклад, вишневий. Це додасть смаку і прикрасить напій.

Вам знадобиться:

  • 750 мл вишневого соку;
  • 125 мл звичайної води;
  • жменька апельсинової цедри;
  • жменька цедри лимона;
  • половина яблука;
  • 50 грам родзинок;
  • кориця (палички) – 2 штуки;
  • за смаком додати імбир, гвоздику і кардамон.

На приготування глінтвейну знадобиться 20 хвилин, напій в розрахунку на одну порцію містить 125 ккал.

У підготовлений посуд налити сік, до нього додати воду та інші продукти, згідно з рецептом, змішати. Поставити ємність на мінімальний вогонь, прогріти, але до кипіння не доводити. Закрити напій кришкою і залишити його на 5-7 хвилин для настоювання. Після чого розлити по чашкам.

Як приготувати пряний напій з білого вина

Звучить-то як – глінтвейн з білого вина! Відразу здається, що у нього приємний смак.

Щоб його приготувати, вам знадобиться:

  • 150 мл сухого білого вина;
  • 300 мл мандаринового соку;
  • 20 мл коньяку або апельсинового лікеру;
  • 3 ч. ложки меду (рідкого);
  • кориця – 3 палички;
  • 6 часточок мандарина;
  • яблуко;
  • додати за смаком гвоздику і бадьян.

Глінтвейн можна зробити за 10-15 хвилин, при цьому в одній порції всього 98 ккал.

Приготування:

  1. У високу каструлю влити біле вино, всипати цукор, додати прянощі за смаком. Поставити на помірний вогонь;
  2. Яблуко дрібно нашаткувати, а часточки мандарина розрізати на дві частини. Відправити фруктові шматочки до вину;
  3. Напій не повинен кипіти, тому його треба злегка підігріти. Як тільки з дна каструлі почнуть підніматися дрібні бульбашки, треба додати 20 мл лікеру або коньяку і відразу вимкнути;
  4. Розлити напій по чашках разом з прянощами і фруктами.

Зимовий варіант з яблуками та корицею

Імбир, палички кориці, кардамон і гвоздика – все це дуже корисно додавати в зимовий зігріваючий глінтвейн.

Вам знадобиться:

  • пляшка (0,7 л) червоного вина;
  • 90 г меду;
  • половина лимона;
  • 1 яблуко (кислих сортів);
  • 3-4 шматочки імбиру;
  • 6 бутончиків гвоздики;
  • паличка кориці;
  • 5 горошин чорного перцю;
  • за смаком додати кардамон і мускатний горіх.

Зимовий глінтвейн вдасться зробити за 20 хвилин. Напій в 100 г містить 89 ккал.

Як готувати:

  1. Лимон (з цедрою), яблуко нашаткувати невеликими скибочками;
  2. Вино з'єднати зі спеціями, як слід змішати;
  3. Нагрівати напій до 70 градусів, при цьому обов'язково його помішувати;
  4. Він не повинен кипіти, інакше всі його цілющі властивості зводяться до нуля;
  5. Прибрати каструлю з плити, додати в напій подрібнені фрукти. Дати настоятися протягом 10 хвилин;
  6. Додати мед, заважати до його розчинення. Залишити напій під кришкою ще на 15 хвилин.

Рецепт приготування новорічного глінтвейну

 

Глінтвейн – це ще і тепла атмосфера для спілкування з близькими і друзями. У багатьох країнах люблять проводити вечори, особливо перед Різдвом з чашкою гарячого глінтвейну.

Вам знадобиться:

  • 200 мл напівсолодкого вина (червоного);
  • 50 г коньяку;
  • 20 г цукру;
  • третя частина плоду лимона;
  • гвоздика – за смаком;
  • кориця – 1 штука.

Напій можна зварити за 10 хвилин. В одному келиху (100 гр) міститься 95 ккал.

Покроковий рецепт:

  1. В широкий посуд влити вино, додати цукровий пісок;
  2. Поставити на слабкий вогонь, прогріти до появи пухирців. Для повного розчинення цукру необхідно рідину під час готування помішувати;
  3. Прибрати посуд з глінтвейном з плити. Додати часточки лимона, спеції і влити коньяк;
  4. По закінченню 10 хвилин розлити його по келихах, додавши шматочок кориці і гвоздичную зірочку.

Як приготувати котлети з індички читайте в нашій статті.

Що таке соус ткемалі, з чого його роблять і до чого подавати читайте в нашій статті.

Що можна приготувати з кабачка і картоплі — ми зібрали кілька цікавих рецептів, які можна готувати кожен день.

Напій домашнього приготування проти застуди

В глінтвейні з імбиром містяться корисні мінерали, амінокислоти, вітамін C, які неодмінно допоможуть при застуді. До речі, червоне вино також є прекрасним імуномодулятором.

Вам знадобляться інгредієнти:

  • пляшка червоного вина (краще сухого);
  • 250 г чистого (без газу) води;
  • яблуко – 2 плоду;
  • апельсин – 2 штуки;
  • склянку меду;
  • кориця – 1-2 палички;
  • обов'язково додати імбир – по своєму смаку.

Приготування займе 15 хвилин. Калорійність 100 г напою не перевищить 99 ккал.

Рецепт зігріваючого глінтвейну в домашніх умовах від застуди:

  1. У звичайну каструлю (не алюмінієву) влити воду, поставити на вогонь;
  2. Після закипання додати цілі спеції (корицю, імбир). Мелені прянощі зроблять напій мутним;
  3. Влити червоне вино, додати мед, нарізані апельсини і яблука;
  4. Напій прогріти до кипіння доводити не потрібно;
  5. По краю посуду почали з'являтися бульбашки, значить, пора вимикати і розливати по чашках.

Як правильно пити

  1. Глінтвейн краще пити в гарячому вигляді;
  2. В холодному напої значно знижується аромат, смак і він вже не зігріває;
  3. Глінтвейн є самостійним блюдом, незважаючи на це, його можна поєднувати з різноманітними десертами. Наприклад, з фруктами та печивом;
  4. Гарячий напій часто п'ють на свіжому повітрі, тому він чудово поєднується зі стравами, приготованими на грилі. Це може бути шашлик, ковбаски або різна випічка.

Корисні поради

  1. При готуванні температура напою не повинна перевищувати 80 градусів;
  2. Варто врахувати, що у будь-якого напою на основі вина є ряд протипоказань. Глінтвейн не рекомендується вживати всім, у кого проблеми з травленням, гіпертонія, виразка шлунку, серцево — судинні захворювання;
  3. За допомогою свіжоприготованого глінтвейну ви можете істотно знизити перші симптоми застуди і на третину скоротити час захворювання. Цей напій має цілющі властивості, він очищає організм від токсинів.

Цей напій володіє інтенсивним запахом і смаком. Гарячим глінтвейном наповнюють високі і прозорі келихи, щоб можна було милуватися його насиченим кольором. Особливою популярністю він користується в осінній та зимовий період. Він надає неоціненну допомогу в сезон застуд.

Що ще почитати: