07 июнь 2019 8 159

Як приготувати стейк з індички на сковороді

М'ясо індички вважається досить сухим, і тільки правильне приготування гарантує відмінний результат. Цей продукт відноситься до дієтичних. Їм починають підгодовувати грудних дітей, а дорослим допомагає боротися з депресією, так як стимулює вироблення ендорфінів (гормонів щастя). Варто спробувати нагодувати смачною стравою родичів або гостей. Часу піде небагато, а результат вас порадує.

Класичний варіант
Інгредієнти Кількість
стейк індички - 0,6 кг
сік лимона - 100 г
паприка, перець запашний, сіль - за смаком
олія оливкова - кілька ложок
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 86 Ккал

Перший рецепт, звичайно ж, класичний, щоб ви навчилися смажити стейк з індички на сковороді правильно. Особливих відмінностей від смаження стейків з іншого м'яса немає, але є свої нюанси. Головне правильно замаринувати м'ясо і правильно обсмажити.

Філейну частину індички (краще, якщо це буде грудинка) промити проточною водою і розділити на рівні частини поперек волокон гострим ножем. Кожен шматок повинен бути товщиною не менше 1 см і не більше 2 см, щоб м'ясо добре просмажене і не вийшло сухим.

Далі кожен стейк трохи відбиваємо спеціальним молоточком. У маленькій мисочці змішати лимонний сік з оливковою олією, сіллю і спеціями. Натираємо всі шматочки, яких у вас повинно було вийти 4. Складаємо в миску і накриваємо харчовою плівкою. Залишимо в холодильнику на 20 хвилин.

Коли індичка замаринується, нагріваємо сковороду з товстим дном. Добре якщо це буде гриль-сковорода. Масла можна не наливати. На невеликому вогні обсмажувати по 2 стейка спочатку 3 з одного боку, а потім стільки ж з іншого. Перевертаючи кілька разів, поки не утвориться скоринка.

Потім накрити кришкою і зменшити температуру. Доводити до готовності 10 хвилин. Якщо після закінчення часу в сковороді залишиться рідина, то її треба випарити, поки м'ясо не почне смажитися знову. Ткнути ножиком в товсту частину і перевірити ступінь готовності.

Подавати можна на великому листі салату.

Рецепт стейка з індички в гірчичному маринаді

Будь маринад не тільки допомагає м'яса стати м'яким, але і насичує усіма прянощами шматочки всередині. А індичка хоч і схожа на курку, але досить більшими. Тому і стейки з грудинки можна нарізати «хорошого» розміру. Давайте ж скоріше дізнаємося, як приготувати стейк з індички в гірчичному маринаді.

Підготуємо:

  • м'ясо птиці (індички) – 300 г;
  • майоран – ½ ч. л.;
  • по 15 г сильної гірчиці і соєвого соусу;
  • кухонна сіль і запашний перець;
  • пісне масло для обсмажування за бажанням.

Необхідно витратити 20-25 хвилин, щоб посадити домочадців за стіл і пригостити їх готовими стейками.

У 100 г буде міститися 83 ккал.

Розморожуємо м'ясо птиці при кімнатній температурі. Споліскуємо під водою і покладемо на паперовий рушник. Ділимо на порційні шматки однакової товщини і трохи відбиваємо молоточком.

Змішати в невеликому посуді гостру гірчицю і соєвий соус.

Намазати кожен стейк. З кожної сторони посипати майораном, чорним перцем і сіллю. З нею треба обережніше, так як в маринаді вже її міститься достатньо. Накриваємо мішечком або харчовою плівкою і ставимо в прохолодне місце на півгодини.

Розігріваємо товстостінну сковорідку і обсмажуємо, постійно перевертаючи і поливаючи соком, який буде вытапливаться.

В кінці доводимо до готовності, закривши кришкою. Подавайте з будь-яким гарніром або як самостійну страву, рясно посипавши зеленню.

Як посмажити стейк з індички в імбирно-медовому маринаді

Змінюючи складу маринаду, смак страви завжди буде новим і цікавим.

Знадобляться наступні інгредієнти:

  • м'ясо птиці – 600 г;
  • по 20 г соку лайма, меду, соєвого соусу та оливкової олії;
  • по 10 г натертого кореня імбиру, цедри лимона, меленого кунжуту;
  • сіль і суміш перців.

Через 1,5 години стейки будуть готові.

Готове м'ясо містить 102 ккал в 100 р.

Готуємо стейки. Промиваємо, обтираем паперовим рушником і відбиваємо молоточком.

Замішуємо маринад. Для цього відразу в глибокій мисці змішуємо: олія оливкова, соєвий соус, лимонний сік, тертий імбир, мед, чорний перець,цедру лимона, кунжут мелений і зовсім трохи солі.

Опускаємо сюди м'ясо індички і добре перемішуємо, щоб маринад потрапив на кожен шматочок. Накриваємо харчовою плівкою або кришкою. Відправляємо в прохолодне місце на 30 хвилин.

Смажити на сковороді-грилі без масла спочатку на сильному вогні, щоб зберегти сік м'яса. Але потрібно часто перевертати. Коли утвориться рум'яна кірочка, зменшуємо вогонь і доводимо до готовності, не перестаючи крутити шматочки.

Гарнір підбирайте по своєму смаку.

Скільки часу смажити стейк з філе індички в клярі

Такий спосіб приготування допомагає повністю зберегти весь сік індички і стейки не вийдуть сухими.

Потрібні прості продукти:

  • м'ясо індички – 0,6 кг;
  • 1 невеликий лимон.;
  • 3 курячих яйця;
  • трохи пшеничного борошна;
  • сіль;
  • часник сушений;
  • оливкова олія– 2 ст. л.;
  • запашний перець;
  • соняшникова олія.

4 порційних шматка будуть готуватися 1 годину з урахуванням маринування.

В 100 г готового продукту буде міститися 156 ккал.

Як завжди починаємо з обробки м'яса. На стейки краще брати грудинку. Розморожуємо при кімнатній температурі, нарізаємо впоперек волокон гострим ножем шматки і трохи відбиваємо. Заливаємо соком лимона, оливковою олією, додаємо роздавлений часник і перчимо. Накривши, відставимо хвилин на 20 маринуватися.

В цей час готуємо кляр. Для цього в мисці добре збиваємо яйця вінчиком або виделкою. Додаємо сіль і борошно. Добре перемішуємо.

Розігріваємо сковороду на середньому вогні з соняшниковою олією. Тепер беремо по одному стейку і вмочаємо в клярі. Відразу відправляємо смажитися. З кожної сторони він повинен побути по 7-8 хвилин. При цьому, коли філе індички повернули, потрібно накрити кришку.

Як приготувати ніжний шоколадний мус для торта — з такою начинкою будь десерт стане європі справжній шедевр.

Читайте як приготувати булочки з сиром — кілька рецептів в нашій статті.

Візьміть на замітку рецепт тушкованих помідорів з баклажанами з часничком — дуже смачна страва.

Як готувати индюшиный стейк під журавлиним соусом

Такий кисло-солодкий соус додасть м'яса індички особливий пікантний смак. Витратьте час, щоб спробувати приготувати це чудове блюдо.

Необхідні продукти для соусу:

  • 1 ст. л. меду;
  • 1 апельсин невеликого розміру;
  • 1 склянка свіжої (замороженої) журавлини.

Для стейків:

  • грудинка індички – 0,5 кг;
  • 1 ст. л. соєвого соусу;
  • сіль;
  • запашний перець.

Піде близько години на приготування стейків і соусу.

129 ккал міститься в 100 р.

Краще спочатку приготувати соус. Для цього теркою знімає з митого апельсина цедру і видавлюємо сік, який відправляємо в каструлю з журавлиною. Варимо 15 хвилин додаємо мед і трохи апельсинової цедри. Залишити на вогні ще хвилин на 10.

Потім вміст пропустити через сито. Можна трохи розбавити окропом.

Розділимо грудинку на рівні шматочки і відіб'ємо їх молоточком. Посолити, поперчити і поллємо соєвим соусом. Дамо постояти хвилин 15 і посмажимо на сухій сковороді на середньому вогні 20 хвилин, постійно перевертаючи.

Подавати краще з рисом, поливаючи смажені стейки соусом.

Королівський стейк гриль з індички

В основному такі стейки смажать в духовій шафі, але вони прекрасно виходять і на сковороді. Розглянемо цей спосіб приготування.

Необхідні інгредієнти:

  • 2 стейка індички;
  • 0,2 кг грибів (печериць);
  • 1 велика цибулина;
  • 2 ст. л. соєвого соусу;
  • сіль;
  • мелений перець;
  • 0,1 кг сиру;
  • оливкова олія.

Через 50 хвилин вечеря на двох буде готовий.

У 100 г королівського стейка міститься 177 ккал.

2 свіжих стейка індички відіб'ємо молоточком і замаринуем. Для цього поллємо на нього трохи соєвого соусу, оливкової олії, трохи підсолимо і поперчимо. Залишимо, поки готується начинка у холодному місці.

Шаткуємо дрібно цибулину і відправляємо пассироваться на розігрітій з маслом сковороді до золотистого кольору. В цей час помиємо печериці, прибираємо пошкоджені місця і нарізаємо тоненькими пластинками. Зсипаємо до цибулі і тушкуємо до готовності, посоливши і поперчив.

Ставимо розігріти сковороду-гриль без масла. Викладаємо туди стейки і швидко обсмажуємо з обох боків до рум'яної скоринки, причому з одного боку, вона повинна бути світліше. Тепер зменшуємо вогонь.

На підсмажену сторону викладаємо начинку і посипаємо зверху натертим сиром. Щільно закриваємо кришкою і залишаємо нудитися. Намагайтеся дарма її не відкривати, щоб сир міг подплавиться. Через 8 хвилин вимкніть плиту і залиште накритими ще на пару хвилин.

Ось так можна обійтися без духовки при готування королівських стейків.

Корисні поради

Для стейків краще брати грудку індички. Там м'ясо ніжне і його можна порізати поперек волокон.

Не варто сильно відбивати стейки з індички, щоб вони не вийшли сухими. А щоб м'ясо не пошкодити, накрийте його харчовою плівкою перед використанням молоточка.

Дотримуйтеся температурного режиму, щоб сік не витік, і м'ясо не стало сухим.

Що ще почитати: