26 июнь 2019 3 972

Як зробити курячий рулет з желатином в домашніх умовах

Те, що ковбаса з магазину корисна, і те, що в її склад входить м'ясо, вельми сумнівно. Але чим її замінити, роблячи бутерброд до ранкового чаю? Блюдом, яке готується просто з переліку бюджетних інгредієнтів – курячим рулетом з желатином.

Рецепт вареного курячого рулету з желатином в харчовій плівці
Інгредієнти Кількість
філе курки - 1000 м
желатину в порошку - 25-30 г
часнику - 10-12 г
солі і спецій - за смаком
приправи для курки - за бажанням
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 г: 110 Ккал

Цей нескладний рулет можна вважати базовим. Для нього використовуються тільки основні інгредієнти цієї страви: м'ясо курки, желатин і спеції. Освоївши його можна вже приступати до більш складних рецептур або створювати власний варіант страви, граючи з улюбленими інгредієнтами і їх пропорцій.

Порядок приготування:

  1. Філе курки помити, помакнуть зайву вологу паперовим рушником і нарізати м'ясо невеликими шматочками. При бажанні, можна трохи відбити шматочки курки через плівку, щоб готовий рулет був ще ніжніше;
  2. Змішати шматочки м'яса, желатин, подрібнений часник, сіль та інші спеції;
  3. Отриманий фарш викласти на харчову плівку і, обертаючи нею начинку, сформувати ковбаску. Потрібно буде зробити 7-10 витків плівки;
  4. Ковбаску з фаршу в плівці покласти в киплячу воду і варити до готовності, приблизно 1 годину;
  5. По закінченні варіння, дістати рулет з води і остудити. Подавати холодним як самостійне блюдо або на скибочці хліба, як бутерброд.

Курячий рулет з желатином і овочами в духовці

Другий спосіб приготувати рулет з курки з желатином – запекти його в духовці. Цим способом можна приготувати і ковбаску з базовим рецептом, а можна зробити яскраве блюдо з курячого м'яса з овочами. Крім томатів і болгарського перцю, можна додати цибулю, зелений горошок, морква та інші. Тут є де проявити свою кулінарну фантазію.

Пропорції інгредієнтів, що використовуються в процесі приготування:

  • 1000 г курячого філе;
  • 80 г червоного солодкого болгарського перцю;
  • 240 г помідорів з щільною м'якоттю (сливка або схожого сорту);
  • 30 г швидкорозчинного желатину в порошку;
  • 60 г зелені кропу (або за смаком);
  • сіль і спеції.

Тривалість приготування рулету в духовці така ж, як і у відвареного – 75-85 хвилин.

Готову страву має калорійність 89,0 ккал/100 р.

Послідовність процесів:

  1. Куряче м'ясо відокремити від шкіри і кісток, якщо такі є, і нарізати невеликими кубиками або довільними шматочками;
  2. У перців вирізати насіння і плодоніжки, нарізати кубиками. У томатів акуратно видалити насіння, а м'якоть нарізати такими ж шматочками, як і болгарський перець. Зелень вимити, обсушити і дрібно порубати;
  3. Змішати разом м'ясо, овочі, зелень, желатин, посолити і додати спеції. Скласти фарш в рукав для запікання і щільно згорнути в ковбаску. Краю рукава щільно зав'язати, щоб всередину не потрапляла вода;
  4. Укласти ковбаску-заготовку в миску, каструлю або іншу невисоку посудину, залити зверху водою на 1-2 см вище рулету. Поставити все на годину – годину десять хвилин у духовку, запікати на паровій бані;
  5. Готовий рулет повністю охолодити протягом 3-4 годин.

Рулет з курячих грудок в желе в мультиварці

Альтернативою каструлі і духовці може стати мультиварка, в якій рулет буде рівномірно прогріватися, і в звичайно підсумку порадує своїм ніжним смаком. Так можна готувати рулет як виключно з м'яса курки, так і з додаванням овочів.

Овочі для рулету можна використовувати свіжі, а якщо не сезон, то виручить заморожена овочева суміш за смаком.

Для рулету з курячої грудки з желатином і замороженої овочевої сумішшю слід підготувати такий перелік продуктів:

  • 500 г курячої грудки;
  • 300 г замороженої овочевої суміші;
  • 30 г желатину;
  • 100 мл питної води;
  • 20 г часнику;
  • сіль і спеції за смаком.

Час приготування цієї страви залишається стандартним – 1 годину і 15-20 хвилин.

В стограмовому шматочку рулету буде міститися 104,3 ккал.

Хід роботи:

  1. Спочатку потрібно дати можливість замороженої суміші овочів відтанути при кімнатній температурі;
  2. З курячих грудок зняти шкіру, якщо є кісточки, відокремити їх. М'ясо нарізати невеликими шматочками;
  3. Змішати м'ясо з овочами, подрібненим часником, спеціями, желатином і сіллю. Отриманий фарш скласти в рукав для запікання, щільно зав'язаний з одного боку, влити 100 мл або трохи більше (для любителів желе), зав'язати і з іншого боку;
  4. Рукав з фаршем, укласти на дно мультикастрюли, накрити кришкою і залишити готуватися 60-70 хвилин в режимі «Випічка»;
  5. Після того, як мультиварка закінчить свою роботу, дістати пакет з неї і укласти в підходящу форму, надавши йому вигляд ковбаски. Після повного охолодження, вийняти рулет з рукава і перед подачею нарізати порційними шматочками.

Як приготувати печінка в сметані в мультиварці — це прекрасне доповнення до будь-якого гарніру.

Рецепт рису з кукурудзою — смачне, вегетаріанське блюдо за нашими рецептами.

Що можна приготувати з яловичого серця читайте в нашій статті.

Як зробити ідеальну закуску

Курячий рулет з желатином приваблює багатьох господинь своєї багатоваріантністю і недорогий вартістю інгредієнтів, що входять до складу. Але щоб блюдо вийшло ідеальним і неповторним, слід скористатися порадами досвідчених кулінарів:

  1. Укладати фарш для рулету можна в харчову плівку, фольгу, рукав для запікання або тетрапакет з під соку. Вибір «упаковки» залежить тільки відмінних переваг;
  2. Зазвичай для рулету використовують філе курки, але можна взяти і стегенця, тільки готувати страву в цьому випадку доведеться трохи довше;
  3. Якщо м'ясо нарізати шматочками, то при розрізуванні вийде гарна мармурова нарізка, а якщо його пропустити через м'ясорубку, то готову страву вийти надзвичайно ніжним;
  4. Крім каструлі, духовки та мультиварки готувати курячий рулет з желатином можна і в ветчиннице, тоді він вийде з ідеально провареної серединою і щільною оболонкою;
  5. Вибираючи овочі для начинки, слід пам'ятати, що курка і так виділить багато соку, тому м'якоть овочів обов'язково повинна бути щільною;
  6. В начинку можна додавати не тільки будь-які овочі, зелень і спеції, але і, як це роблять деякі господині, рідкий дим. Він надає страві спокусливий аромат копченостей.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: