19 апрель 2019 19

Як робити ковбасу в харчовій плівці в домашніх умовах

Зараз вже важко уявити холодильник у будь-якій сім'ї, який не буде містити такий продукт, як ковбаса. Її їдять на сніданок, додають в різні салати, гарячі страви і створюють бутерброди.

Однак знайти смачну ковбасу на магазинних прилавках досить складно, а ціна на неї буде настільки висока, що буде в кілька разів вище ціни на м'ясо. Саме тому стало популярним готувати якісну і смачну продукцію в домашніх умовах без всяких добавок. Є тільки один мінус – знайти свинячі кишки або череву для них досить важко. Та й просто доторкатися до них досить огидно.

Все це призвело до того, що були придумані способи приготування домашньої ковбаси за допомогою інших засобів, в тому числі харчової плівки. Можливо, її зовнішній вигляд і не буде настільки ж красивою, але ковбаса в харчовій плівці вийде не тільки смачною, але і корисною.

Що таке риет і як правильно готувати цю закуску читайте в нашій статті.

Хочете щось швиденько приготувати до чаю? Візьміть на замітку наш рецепт швидкого тесту для пирогів на дріжджах.

Покроковий рецепт оригінального торта у вигляді футбольного поля. Привітайте свого чемпіона з шиком!

Домашня ковбаса в харчовій плівці з свинини і курки
Інгредієнти Кількість
свиняча вирізка - 1 кг 500 г
куряче філе - 1 кг
сало - 250 г
яйце - 4 шт.
крохмаль - 4 чайн.л.
сіль - 2 чайн.л.
суміш прянощів - за смаком
харчова плівка - скільки знадобиться
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 282 Ккал

Приготовлена в домашніх умовах смачна ковбаса без додавання будь-яких стабілізаторів і інших домішок є одним з найбільш смачних делікатесів. Однак з-за того, що раніше їх готували тільки в кишках, вважалося, що час, витрачений на приготування страви, не варто було результату.

Із-за можливості використовувати харчову плівку стало можливим готувати її дуже швидко і просто. При цьому, правильно приготовлена, вона має дуже ароматний, соковитий і пікантний смак.

Покроковий рецепт:

  1. Спочатку потрібно обмити всі м'ясні продукти: м'ясо, сало і філе. Все це нарізати досить дрібними кубиками. Вони перемішуються між собою в досить великій мисці. Сало допоможе зробити ковбасу більш соковитою, додавши досить пісному м'ясу трохи жиру;
  2. Далі, слід приготувати яєчну суміш. Для цього розбийте в окрему миску всі курячі яйця і злегка збийте їх за допомогою віночка або міксера. Після цього суміш слід приправити за допомогою солі і підібраних за своїм смаком спецій. Часник можна дрібно нарізати, так і пропустити через прес. Все це добре перемішати і поступово ввести крохмаль, постійно помішуючи, щоб не з'явилися зайві грудочки;
  3. Після потрібно влити отриману яєчну суміш в м'ясо. Всі інгредієнти перемішуються, після чого фаршу дається трохи часів просочитися спеціями. За цей час на столі розкачайте харчову плівку;
  4. На край плівки викладіть фарш і розтягніть його по довжині, щоб виглядом він став нагадувати ковбаску. Після цього фарш загортається та щільно закривається, щоб в процесі приготування з неї не витік сік;
  5. Ковбаса повинна готуватися в духовці близько години часу. Найкраща температура 180 градусів. Перед подачею слід прибрати фольгу і нарізати на шматочки.

Малокалорійний продукт

Куряче м'ясо, мабуть, найдешевший з наявних видів м'яса. При цьому крім економічного аспекту воно дуже зручно для термічної обробки, адже цей вид м'яса готується дуже швидко. Однак з-за того, що в ньому знаходиться багато хрящів і кісток, краще всього набувати філе. Це позбавить вас від відходів.

До речі, такий вид ковбаси дуже дієтичний, тому що куряче м'ясо містить дуже мало жиру.

Інгредієнти:

  • фарш курячий – 1 кг;
  • сало – 250 гр;
  • цибуля ріпчаста – 2 головки;
  • часник – 5 зубчиків;
  • перець горошком – 5 подрібнених горошин;
  • желатин – 20 гр;
  • горілка – 20 мл;
  • масло рослинне – 20 гр;
  • сіль;
  • спеції – перець, паприка, мускатний горіх.

Час приготування: 2 години.

Калорійність: 135 Ккал.

Куряча ковбаса в домашніх умовах в харчовій плівці робиться так:

  1. Дрібно наріжте попередньо обмытое і висушене сало. Після цього почищену цибулину і часник подрібніть за допомогою м'ясорубки або блендера;
  2. В окремій мисці перемішати між собою всі наявні інгредієнти, поки спеції не розподіляться по всьому фаршу. Все має настоюватися протягом кількох годин у прохолодному місці, бажано холодильнику;
  3. Візьміть килимок для суші і постеліть на неї харчову плівку. Частина фаршу викладається частина з наявного фаршу і рівно розподіляється у вигляді ковбаски. Всі скачайте і щільно запакуйте по обидві сторони, щоб сік при готуванні не витікав;
  4. Після цього закрутіть ковбасу ще й у фольгу, також повністю закрутивши. Готуйте ковбаски, поки не закінчиться весь наявний фарш;
  5. Курячу ковбасу краще варити, тому слід скласти в широку каструлю. Залийте ковбаски гарячою водою і доведіть до кипіння. Після цього зменшіть вогонь до повільного і готуйте ще приблизно годину. Вийміть їх з води і залиште на столі остигати. Після цього залиште ковбасу на ніч у холодильник;
  6. Готову ковбасу позбавте від плівки, так і від фольги. Після цього подавайте до столу.

Ковбаса печінкова

Цей рецепт печінкової ковбаси ідеально підходить для тих господинь, які ніколи не пробували приготувати його в домашніх умовах. Тут немає ніяких добавок, тому кінцевий результат буде дуже смачний натуральний продукт. А головне, в якості цього продукту ви можете бути повністю впевнені.

Печінка у цьому рецепті можна використовувати абсолютно будь-яку, тут буде фігурувати куряча. Це додасть ковбасі дуже ніжний смак. При цьому така ковбаса дуже ситна і тому чудово підійде для сніданку і додавання в бутерброди.

Інгредієнти:

  • куряча печінка – 500 гр;
  • свіже сало – 500 гр;
  • часник – 4 зубців;
  • борошно – 1,3 склянки;
  • крохмаль – 75 гр;
  • яйце – 4 шт;
  • майонез – 2 стіл.л.;
  • сіль;
  • спеції: перець, мускатний горіх, коріандр та інші.

Час приготування: 1 годину 40 хвилин.

Калорійність: 258 Ккал.

Рецепт домашньої печінкової ковбаси в харчовій плівці за етапами:

  1. Добре промийте наявну печінку і помістіть її в комбайн. Також можна використовувати для подрібнення м'ясорубку. Сало ділиться навпіл, після чого одна частина відправляється в м'ясорубку до печінки, а інша нарізати дуже дрібними шматочками. Не забудьте зрізати шкірку, вона тут зовсім не потрібна. Краще перед додаванням сало трохи потримати в морозилці, вистачить всього півгодини;
  2. Печінку і сало перетворюється у фарш, після чого додається дрібно нарізане сало. Після цього слід додати яйця, майонез, крохмаль, борошно, спеції і часник. Все ретельно перемішати і при необхідності додати ще трохи спецій, адже печінкова ковбаса повинна бути досить ароматною;
  3. Плівка розстилається на обробну дошку, після чого за допомогою ложки викладіть печінкову суміш. Вона повинна бути далеко від країв, адже оскільки фарш жирний, то він легко може вилитися. На одну ковбасу використовуйте близько 6 столових ложок фаршу. Плівка загортається способом, схожим на цукерку з обох сторін. Знадобиться приблизно п'ять-шість шарів плівки. Після цього кінці слід загорнути за допомогою нитки;
  4. Ковбаса печінкова відварюється у великій каструлі. Вода повинна наповнювати принаймні половину каструлі. Почекайте, поки вона закипить, посоліть воду і тільки після цього опустіть у неї ковбасу. Вариться така ковбаса близько години на середньому вогні і після цього потрібно остудити її. Рожевий відтінок ковбаси пропаде після того, як вона повністю охолоне. Зніміть плівку.

Фарш в харчовій плівці повинен бути покладений досить щільно, щоб не було зайвих порожнин, інакше потім ковбаса може розпастися. Не робіть дуже великий батон ковбаси, а накрутіть кілька маленьких. При бажанні їх можна заморожувати.

Що ще почитати: