25 май 2019 25 337

Як зробити торт «Наполеон» частим гостем застілля

Одним з атрибутів, як свята, так і буденного чаювання, незмінно є торт. Кулінарний шедевр з оформленням, продуманим особисто вами, з інгредієнтами, улюбленими найбільше, і виготовлений своїми руками — такий торт здатний порадувати всіх присутніх в день «Х», запам'ятається надовго, і не залишить байдужим ні маленьких ласунів, ні досвідчених гурманів.

Добре відомий усім торт «Наполеон» є класикою кулінарного жанру, для його створення буде потрібно додати дещицю певних зусиль і часу, тому не кожна господиня вибирає цей варіант десерту.

Запропоновані варіанти рецепту «Наполеона» з готового тіста, стануть в нагоді всім, хто обмежений у часі, але бажає бачити тортик на своєму столі.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
напівфабрикат готового листкового тіста - 1 кг
натуральне молоко - 1 л
яйце курки - 4 шт.
цукор - 350 г
борошно з пшениці - 3 ст. ложки
масло вершкове - 250 г
ванілін - 1 пакетик
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 380 Ккал

Приготування основи

Заздалегідь розморожене листкове тісто розрізати на пласти, в кількості 12-16 штук, враховуючи розмір дека або блюда. Нарізані частини розкачати в коржі розміром товщини 3 або 4 мм.

На дно підноса постелити кулінарний пергамент або силіконовий килимок для запікання, викласти заготовку. Проколоти тісто виделкою по периметру, щоб уникнути здуття. Випікати в духовці при температурі 200С, кожен корж близько 5 хвилин, до золотистого кольору.

Залишилися після розкочування обрізки тіста, знадобляться в подальшому для обсипання торта, спекти в духовці аналогічним способом.

Приготування заварного крему

У чашу з високими стінками розбити яйця, додати склянку молока, ванілін і цукор, ретельно розтерти інгредієнти за допомогою віночка або міксера. Продовжуючи збивання, ввести муку, уникаючи утворення грудочок. Збивати, поки не вийде однорідна маса, схожа з консистенцією густої сметани.

Залишилося молоко вилити в каструлю з товстим дном розігріти на плиті, не доводячи до кипіння. У підігріте молоко вилити збиту яєчно-молочну масу, і регулярно помішуючи виделкою або вінчиком, не допускаючи грудкування, довести до готовності, поки маса не загусне.

Зняти посуд з вогню, остудити до теплого стану. Заздалегідь підготувати вершкове масло, збивши його міксером у пишну піну. В масло дозовано ввести остиглу суміш, також збити.

Приготування заварного крему важливо не поспішати, і проводити змішування інгредієнтів поетапно малими порціями, ретельно розтирати. В іншому випадку крем розшарується на складові, що неприпустимо.

Збірка торта

Спечені коржі розташувати один на інший, намазуючи кожен заварним кремом. Завершальний корж і боки торта також рясно змащувати. Залишки спеченого листкового тіста подрібнити за допомогою блендера або терки, отриманої обсипати крихтою торт з усіх боків. Торт готовий!

Для досягнення кращого результату, можна вдатися до таких хитрощів:

  • використовувати напівфабрикат листкового тіста не піддавався повторному розморожуванні-заморожуванню;
  • для випікання коржів використовувати деко з пергаментом, без додавання жирів;
  • перед подачею на стіл, готового торта рекомендована витримка в холодному місці, тривалістю від однієї години, це дозволить коржам сильніше просочитися кремом і уникнути сухості.

На основі цього класичного рецепту можна готувати «Наполеон» з додаванням різних компонентів, керуючись особистими смаковими пристрастями. Торт можна доповнити фруктами, ягодами, горіхами, згущеним молоком та іншими продуктами по своєму смаку.

Читайте як приготувати вишуканий люля кебаб з баранини в духовці або на мангалі.

Навчіться готувати неймовірно смачний суп харчо з яловичини з м'ясом і прянощами.

Як приготувати соковиті курячі ніжки в мультиварці. Це блюдо можна подавати як окремо так і як доповнення до будь-якого гарніру.

Як зробити швидкий «Наполеон» зі згущеним молоком

Необхідні інгредієнти для одного виробу:

  • напівфабрикат без дріжджового листкового тіста – 1 кг;
  • цукор – 50 гр;
  • вершкове масло – 200 гр;
  • молоко згущене – 400 гр;
  • вершки підвищеної жирності – 250 мл

Час приготування: випікання – 45 хвилин, витримка в холодильнику — від 1 години. Калорійність: 440 Ккал на 100 гр.

Приготування основи

Коржі для швидкого «Наполеона» отримують за схемою класичного рецепту. Нарізані пласти готового листкового тіста випікаються в духовці з температурою 200С, близько 5 хвилин кожен. Додатково заготовлюється тісто на обсипання.

Приготування крему

Крем із згущеним молоком легкий у приготуванні, і цей процес займає набагато менше часу, ніж отримання заварного крему. В глибокій чаші збити міксером вершки і цукор, м'яке вершкове масло змішати зі згущеним молоком, також розтерти. З'єднати збиті вершки з отриманим мусом, перемішати до одноманітної маси. Крем готовий!

Збірка торта

Не відрізняється від виконання класичного «Наполеона»: коржі обмазані кремом перекладаються між собою, промащуються з усіх сторін, і обсипаються крихтою.

Приготований за цим рецептом торт відрізняється підвищеною калорійністю і вмістом жирів, зате припаде до смаку всім справжнім ласунам.

Ледачий «Наполеон» з готового листкового тіста з полуницею

Необхідні інгредієнти для одного виробу:

  • листкове бездріжджове тісто – 750 гр;
  • цукор – 150 гр;
  • масло вершкове – 200 гр;
  • молоко згущене – 400 гр;
  • вершки 32% жирності – 200 мл;
  • полуниця свіжа – 350 гр;
  • м'ята – 2-3 гілочки.

Час приготування: випікання – 45 хвилин, витримка в холодильнику – від 30 хвилин. Калорійність: 400 Ккал на 100 гр.

Приготування основи

Для кращого розуміння, можна вивчити представлений вище рецепт класичного «Наполеона», тут же викладено короткий опис.

Розморожене і нарізане тісто випікати у формі пластів, до золотистого кольору в духовці з температурою 200С, близько 5 хвилин. Готові коржі вийняти і остудити.

Приготування крему

Вершки збити міксером, додавши цукор. Масло розм'якшити, додати згущене молоко, перемішати до однорідної маси. В отриману суміш ввести збиті раніше вершки і ще раз перемішати.

Збірка торта

Промити плоди полуниці, видалити плодоніжки. Більшу частину ягід нарізати пластинками, залишивши кілька штук для прикраси верхнього шару торта.

Коржі укладати послідовно, роблячи прошарку з крему, з додаванням полуниці. Рясно промазати верхівку і боки торта, обсипати крихтою, прикрасити рештою ягодами. Прибрати в холодне місце для витримки.

Перед подачею на стіл прикрасити верхній шар гілочками м'яти. Приємного апетиту!

Як приготувати «Наполеон» з готового листкового тіста з маскарпоне і лікером

Коли хочеться відійти від звичок і випробувати щось нове і вишукане, господиням на озброєння знадобиться наступний рецепт.

Необхідні інгредієнти для одного виробу:

  • готове листкове тісто – 500 гр;
  • цукор – 130 гр;
  • молоко — 200 мл;
  • жовток яйця — 6 шт.;
  • сир Маскарпоне – 50 гр;
  • борошно з пшениці, сіяна – 3 ст. ложки;
  • лікер – 50 мл;
  • мигдальні пелюстки – 1 упаковка.

Час приготування: випікання – 1 год, витримка в холодильнику – 2 години. Калорійність: 415 Ккал на 100 гр.

Приготування основи

Заготовити коржі за рецептом класичного торта «Наполеон».

Приготування крему

Використовуємо за основу рецепт традиційного заварного крему. У приготовлений і охолоджений до температури трохи вище кімнатної крем, додати сир Маскарпоне і лікер. Ретельно перемішати, допускається легке збивання виделкою або вінчиком.

Збірка торта

Коржі послідовно скласти між собою, прошарувати частиною заварного крему, не чіпаючи верхній шар і боки торта. Витримати в холодильнику не менше 2 годин, після чого обмазати торт залишилися кремом зі всіх сторін, і обсипати мигдалевими пелюстками.

Вийшов торт «Наполеон» з готового листкового тіста володіє підвищеною ніжністю і ароматом, і буде гідно оцінений всіма присутніми за столом.

Використовуючи запропоновані вище рецепти, будь-яка господарка зможе порадувати і здивувати своїх гостей, адже завдяки їх простоті і ясності, приготування торта «Наполеон» більше не є важким завданням. А це означає, що тепер цей смачний продукт можна буде подавати на стіл набагато частіше, витрачаючи при цьому незначна кількість часу і сил!

Що ще почитати: