08 март 2019 8 207

Як запекти курку з скоринкою в мультиварці

Приготувати ароматну і соковиту курку можна не тільки в духовці, але і в мультиварці. Для цього треба тільки вибирати тушки невеликого розміру і доповнювати смак м'яса різними спеціями, інгредієнтами.

Можна запекти курку в мультиварці цілком і як це зробити
Інгредієнти Кількість
курка - 1 штука
лист лавровий - 2 шт.
каррі - 4 грама
сіль - за смаком
суміш перців - за смаком
Час приготування: 100 хвилин Калорійність на 100 г: 170 Ккал

У приготуванні курки в мультиварці немає нічого складного, а результат виходить дуже смачним. З допомогою звичайного кухонного приладу можна значно полегшити собі життя.

  1. Невелику тушку промити під водою, потім з допомогою паперових рушників добре протерти її і видалити зайву вологу;
  2. У ємності змішати з сіллю і каррі цю суміш втерти в курку з усіх боків, в тому числі і всередині, покласти туди перець, лавровий лист;
  3. Перекласти курку в каструлю і вибрати режим «випічки», готувати 60 хвилин.
  4. Через 30 хвилин з початку запікання тушку потрібно перевернути на іншу сторону, щоб м'ясо рівномірно приготувалося.

Щоб курка вийшла смачною, обов'язково потрібно вибирати тільки невеликі тушки, які повністю поміщаються в чашу мультиварки. Крильця і ніжки можна перев'язати нитками, щоб вони щільно прилягали до тіла і займали набагато менше місця.

Курка, запечена з часником і каррі у фользі

Щоб курка, приготована в мультиварці, вийшла ніжною і ароматною, перед запіканням її можна загорнути у фольгу, яка збереже всі соки усередині м'яса.

Інгредієнти:

  • 1 тушка;
  • 4 зубчики часнику;
  • сіль;
  • мелений перець;
  • каррі.

Час приготування: 3 години.

Калорійність на 100 грам: 175 ккал.

  1. Тушка добре миється під проточною водою, потім просушується і отставляется в бік;
  2. Каррі, сіль, перець змішати в окремій ємності, додати до приправ часник, подрібнений і пропущений через прес, перемішати;
  3. Натерти тушку з зовнішньої і внутрішньої сторони приправами і поставити в холодильник на 1 годину;
  4. Страву готувати в чашу мультиварки в режимі «випічка» по 15 хвилин з кожного боку, потім загорнути її фольгу і відправити запікатися ще на 80 хвилин, а за 30 хвилин до кінця приготування розгорнути фольгу і дати м'ясу підрум'янитися.

Курка буде апетитною і рум'яною, якщо її добре натерти каррі. Чим більше буде цієї приправи на тушці, тим гарніше вона буде.

Як запекти курку з скоринкою в соєво-медовому соусі

Запечена курка – блюдо, яке присутнє на столах досить часто, але при бажанні можна завжди експериментувати і готувати птицю за новими рецептами. Соєво-медовий соус додасть м'ясу ніжні і пікантні нотки, зробить ще смачніше.

Інгредієнти:

  • куряча тушка – 1 штука;
  • масло – 50 мілілітрів;
  • часник – 3 зубчики;
  • мед – 10 грам;
  • соус соєвий– 80 мілілітрів.

Час приготування: 120 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 186 ккал.

  1. Тушка промивається, просушується і викладається на велику тарілку;
  2. У невелику мисочку викласти мед, додати соєвий соус, масло і натертий на тертці часник і перемішати;
  3. Натерти соусом м'ясо з усіх боків, залишити на годину замаринувати;
  4. Викласти тушку в чашу мультиварки, вибрати режим «випічка» і готувати 40 хвилин.

Приготована за цим рецептом курка має привабливий зовнішній вигляд. Шкурка рум'яна, яскрава, а смак м'яса незвичайно ніжний, смачний. Таке блюдо краще всього подавати з пюре або запеченою картоплею.

Запечена картопля з курячою тушкою

Картопля в мультиварці можна готувати з цілої куркою або окремими її частинами – філе, стегенцями, крильцями. Більш святково виглядає тушка, яка готується цілком.

Інгредієнти:

  • 6 штук картоплі;
  • часник – 4 зубчики;
  • 1 куряча тушка;
  • майонез – 60 мілілітрів;
  • сіль;
  • приправи;
  • рослинне масло.

Час приготування: 70 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 169 ккал.

  1. Курку ретельно оглянути, видалити пір'я і волоски, які могли залишитися, помити і витерти паперовими серветками і натерти сіллю;
  2. Почистити часник пропустити через чеснокодавку, додати до нього майонез, спеції;
  3. Нарізати почищену картоплю на часточки;
  4. Натерти чашу мультиварки маслом, викласти в неї курку, а зверху покласти картоплю;
  5. Запікати тушку з картоплею 1 годину в режимі «випічки», півгодини з однієї сторони і стільки ж з іншої.

Таке блюдо подавати тільки гарячим, а для краси, його можна зверху посипати зеленню.

Рецепт запеченої курки з яблуками

Курка з яблуками, запечена в мультиварці, своїм смаком значно відрізняється від тих страв, які готуються в духовці або рукаві. Яблука надають м'ясу ніжність, соковитість і незвичайні, але трохи пікантні нотки.

Інгредієнти:

  • курка – 1 тушка;
  • сіль;
  • 2 яблука;
  • масло;
  • 4 зубчики часнику;
  • трави сушені.

Час приготування: 4 години.

Калорійність на 100 грам: 165 ккал.

  1. Курку помити в теплій воді, протерти бавовняно-паперової серветкою;
  2. Сушену зелень пересипати в ступку, додати до неї сіль, рослинне масло і 2 зубчики подрібненого часнику, добре розтерти все;
  3. Натерти м'ясо маринадом, зробити в ньому невеликі надрізи і всередину їх вставити порізаний часточками часник, залишити в холодному місці на 2 години, щоб курка замаринувалась і ввібрала в себе аромати;
  4. Помиті червоні яблука нарізати невеликими шматочками і викласти їх всередину тушки, краї якої зашити або закріпити за допомогою зубочисток;
  5. Перекласти тушку в каструлю і готувати в режимі «випічки» 30 хвилин з одного боку, півгодини з іншого, потім знову перевернути тушку і готувати ще 20 хвилин.

Тушка, приготована за цим рецептом, виходить надзвичайно смачною. Її потрібно дістати з чаші, викласти на тарілку і дати їй трохи часу охолонути. Подавати в гарячому вигляді з різними гарнірами і свіжими овочами.

Домашня ковбаса в духовці — пропонуємо вам ознайомитися з декількома цікавими рецептами з різних видів м'яса.

Рецепт неймовірного пирога зі смородиною тут.

Візьміть на замітку способи фарбування яєць в цибулинні. Спробуйте наші варіанти від найпростіших, до витіювато-вигадливих. Зустрічайте Великдень креативно!

Курка, запечена у фользі у вершковому соусі

Куряче м'ясо, приготоване в мультиварці, вийде більш ароматним і ніжним, якщо додати до нього вершковий соус.

Інгредієнти:

  • курка – 1 тушка;
  • спеції;
  • часник – 2 зубчики;
  • сіль;
  • масло вершкове;
  • мелений перець.

Час приготування: 95 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 174 ккал.

  1. Тушка куряча промивається, просушується;
  2. У миску викласти масло, приправи, сіль за смаком, перемішати;
  3. На курці трохи підняти шкірку і залити всередину трохи олійного суміші, а іншою частиною натерти м'ясо з усіх боків;
  4. Крильця і ніжки зв'язати ниткою, курку загорнути у фольгу, перекласти в чашу мультиварки і запікати 60 хвилин вибравши функцію «випічка», а потім ще 20 хвилин трохи розкривши фольгу.

Під час приготування на курочці утворюється смачна і ароматна кірочка. Вершкове масло зробить м'ясо ніжним і вишуканим.

Корисні поради

Для приготування в мультиварці краще всього вибирати свіжі тушки невеликого розміру. Жирні і великі курки не придатні для запікання, оскільки їх м'ясо більш жорстке. Крім того, вони не зможуть рівномірно і повністю приготуватися і в деяких місцях м'ясо може залишитися сирим, а в іншому почне пригорати.

Для приготування курки в мультиварці, її обов'язково потрібно натерти різними спеціями – меленим перцем, сіллю, каррі, прованськими і сушеними травами, часником. Від цього її смак буде більш насиченим і цікавим. Також, тушку можна замаринувати в різних соусах, які не тільки додадуть страві пікантний смак, але і додадуть шкірі красивий, блискучий зовнішній вигляд.

Якщо курка готується у фользі, її готовність можна визначити не тільки за зовнішнім виглядом м'яса, але і самої фольги, яка на вигинах трохи чорніє. Щоб шкірка підрум'янилася, тушку треба готувати спочатку у фользі, а за 20 хвилин до кінця приготування розкрити її і дати добре пропектися.

Смак курячого м'яса стане ніжніше і соковитіше, якщо його натерти спеціями, розсолом, сіллю і поставити в холодильник на 1 або кілька годин. Незвичайний і оригінальний присмак м'яса надають мандарини, різні овочі, гриби, яблука, зелень, а також спеції.

Що ще почитати: