20 март 2019 1 982

Як приготувати курку з овочами в мультиварці

Згідно думку дієтологів, тільки м'ясо індички випереджає куряче за дієтичними властивостями. Але, як показує практика, індичатина ще не прижилася на столах російських сімей, чого не скажеш про курку, яка залишається неперевершеним лідером по частоті вживання.

Чи варто говорити про її смакових якостях? Куряче м'ясо набагато ніжніше яловичини і не такий важкий для шлунка, як наприклад, свинина.

А ще курка простий в приготування і в цьому ви зараз переконаєтесь. Пропонуємо до розгляду рецепти курки з овочами в мультиварці.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
сушений базилік - 0,5 ч. л.
кабачки - 300 г
гранули сушеного часнику - 0,5 ч. л.
курячі гомілки - 800 г
сушений лук - ½ Ч. л.
червоний солодкий перець - 1 шт.
порошок меленої паприки - 1 ч. л.
баклажани - 3 шт.
томат-пюре - 100 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 94 Ккал
Всі любителі курки знають про кожному способі приготування цього найніжнішого продукту. Його смажать, маринують, запікають на грилі або в духовці. А якщо її відварити, то можна отримати не тільки смачне м'ясо, але і насичений корисний бульйон.

Однак порівняно з усіма видами теплової обробки, самим улюбленим для багатьох господинь залишається гасіння. Адже в процесі гасіння продукт не тільки допомагає страви стати ніжним і надає відтінок пташиного м'яса, але і максимально зберігає всі свої корисні якості.

Як готувати курку з овочами в мультиварці:

  1. На мультиварці встановити режим смаження і протягом 20 хвилин обсмажувати гомілки без олії з усіх боків;
  2. За цей час приступити до підготовки овочів. Нарізати їх можна довільно. З баклажан бажано зняти шкірку;
  3. Як тільки гомілки обсмажаться з усіх боків, перемкнути режим «Гасіння» і покласти овочі;
  4. Посолити, посипати спеціями, перемішати з томатним пюре і тушкувати близько 30 хвилин;
  5. Готовність можна визначити по аромату і утворився в процесі приготування насиченого бульйону.

Страву подають як в гарячому, так і в теплому вигляді. Краще всього буде поєднуватися з розсипчастим гарніром, так як він вбере більшу частину рідини у готового рагу.

Читайте як приготувати шарлотку з капусти — наші рецепти допоможуть вам урізноманітнити домашню випічку.

Смажений рис по-китайськи — це незвично, смачно і ситно. Наш покроковий рецепт тут.

Читайте як приготувати смачну картоплю фрі в мультиварці.

Курка з картоплею та овочами в мультиварці

Незважаючи на те, що у всі часи кращою посудом для приготування м'яса вважався казан, з появою мультиварки, казану довелося віддати певну частину лавров популярності. Новітній кухонний агрегат не тільки рівномірно розподіляє тепло під час приготування, але і істотно скорочує тривалість перебування на кухні.

Компоненти рецептури:

  • половинка болгарського перцю;
  • філе курки – 200 г;
  • сіль за смаком;
  • олія – 1 ст. л.;
  • великі бульби картоплі – 4 шт.;
  • морква;
  • сметана 20% – 2 ст. л.;
  • білокачанна капуста – 200 г;
  • помідори – 2 шт.

Тривалість приготування: 55 хвилин.

Кількість калорій: 69 ккал.

Як готувати:

  1. М'ясо курки нарізати кубиками невеликого розміру. В чашу кухонного девайса влити олію і викласти філе;
  2. Включити «Гасіння», встановити таймер на 50 хвилин. Перший інгредієнт тушкувати 15 хвилин, не забуваючи постійно заважати;
  3. Нарізати дрібними кубиками моркву і відправити в чашу до м'яса;
  4. Капусту нашаткувати, а картоплю порізати кубиками. Обидва інгредієнта відправити тушкуватися до інших компонентів через 10 хвилин. Посолити і влити склянку води;
  5. Тушкувати страву 20 хвилин. Якщо заливали холодну воду, то час гасіння необхідно збільшити на 10-15 хвилин. Час залежить від потужності використовуваної мультиварки;
  6. З томатами попередньо необхідно провести процедуру бланшування. Зняти з них шкірку і подрібнити у блендері разом з болгарським перцем. З'єднати зі сметаною;
  7. Підготовленою томатною заливкою покрити овочі, перемішати і тушкувати до звукового сигналу, оповещающего готовність страви.

Спосіб приготування філе курки по-грузинськи в агрегаті Редмонд

Популярне блюдо вже давно готують не тільки в Грузії, але і за її межами. Не дивно, адже аромат пряних трав і насичений смак «Чахохбілі» нікого не залишать байдужим.

І якщо спочатку, грузинське блюдо готували виключно з м'яса фазана, то зараз найчастіше з курячого. До виникнення мультиварок чахохбілі вимагало наявність великої кількості сковорідок, але завдяки появі сучасної техніки, процес приготування помітно спростився.

Компоненти рецептури:

  • Курочка (філе) – 1,2 кг (не менше);
  • помідори – 7 шт.;
  • біле вино – половина склянки;
  • часник – 5 великих зубчиків;
  • великі цибулини – 4 шт.;
  • солити за смаком;
  • олія – 5 ст. л.;
  • шафран – ¼ ч. л.;
  • рубана зелень – за смаком;
  • мелений гострий перець – щіпка;
  • хмелі-сунелі – ½ ч. л.

Тривалість приготування: 1,5 години.

Кількість калорій: 100.7 ккал.

Як приготувати тушковану курку з овочами по-грузинськи в мультиварці Редмонд:

  1. Для початку необхідно промити тушку курки і обробити на шматки. Майте на увазі, чим дрібніше ви її нарежете, тим легше буде закладати інгредієнт в мультиварку, а значить і страва приготується набагато краще. Далі необхідно встановити режим «Смаження» а в графі продукт «М'ясо» і протягом 5 хвилин розігрівати масло. Викласти шматочки курки і смажити 30 хвилин, іноді перемішуючи;
  2. Поки м'ясної інгредієнт піддається тепловій обробці саме час приступити до нарізки овочів. Цибулини нашаткувати, помідори нарізати кубиками середнього розміру, при цьому шкірку можна залишити. Але якщо хтось не сприймає наявності томатних шкурок в їжі, то продукт потрібно обдати окропом і видалити шкірку. Зелень з часником дрібно порубати;
  3. Через півгодини саме час відправити до м'яса лук, щоб обсмажити до золотистої скоринки і виникнення характерного аромату. Через 5-7 хвилин відправити до м'яса томати, часник і влити вино;
  4. На цьому ж етапі режим потрібно переключити на «Гасіння», а таймер встановити рівно на 1 годину. За 10-15 хвилин до закінчення процесу приготування потрібно страву посолити, приправити і посипати зеленню. Для посилення смаку і надання справжнього грузинського колориту бажано використовувати кінзу.

Рекомендація: наявність у страві вина не робить його забороненим для дітей, так як «градуси» алкогольного напою повністю випаровуються під час гасіння. А ось кількість часнику і перцю рекомендується зменшити.

Кулінарні поради по приготуванню

Коли мова стосується загальних рекомендацій в приготуванні курки, кулінари відзначають, що для гасіння тушка не повинна бути худою і синюшного. Ідеальним вибором в цьому випадку стане молода тушка (до 1 року) вагою до 1,5 кг. Відтінок м'яса повинен бути приємного світло-рожевого кольору

Для гасіння підійде ціла курка, яку до приготування необхідно попередньо обробити на невеликі шматочки. Однак найбільш приємні з точки зору кулінарії, ті частини тушки, які вказані в рецепті.

Найчастіше – це отсортированное філе. У цих цілях віддавайте перевагу грудці, але майте на увазі, що страва вийде більш дієтичне.

М'ясо для приготування курки з овочами в мультиварці купуйте охолоджене, але ніяк не заморожене. Якщо з якихось причин придбали заморожений продукт, то ні в якому разі не розморожуйте його в НВЧ-печі.

В іншому випадку УФ-промені зашкодять ніжну структуру курячого м'яса. Тому, коли плануєте готування на вечір, викладіть тушку з ранку і помістіть її на саму нижню полицю холодильника.

Якщо все ж забули заздалегідь викласти продукт, а час приготування підтискає, то обдайте м'ясо струменем холодної води.

Що ще почитати: