10 июнь 2019 2 112

Як приготувати тісто для смажених пиріжків

Багато людей люблять цей вид борошняних виробів. Всі чудово розуміють, що дані пиріжки дуже шкідливі для людського організму. Але якщо все правильно зробити, шкоди від їх вживання можна істотно знизити. Для цієї дії ми підготували цей матеріал.

Дріжджове тісто для смажених пиріжків
Інгредієнти Кількість
пшеничного борошна - 0,5 кг
вологих дріжджів - 30 грам
яєць - два середніх
жирного кефіру - 250 мл
соняшникової жиру (масла) - 45 мл
цукру - 5 грам
солі - 2,5 грама
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 174 Ккал

Представляємо вам прекрасну рецептуру основи для смажених пиріжків. Готовий виріб виходить дуже м'яким і смачним.

Хід роботи:

Нагрійте кефір до кімнатної температури. Розчиніть в ній дріжджовий інгредієнт і рафінад;

Пропустіть через сито борошно пшеничне;

Посеред борошняний гірки зробіть виїмку;

Введіть в неї дріжджову рідина. Залишити на 5 хвилин;

Змішайте, до однорідного стану яйця і сіль. Введіть їх у дріжджі;

Додайте соняшниковий жир;

Приступайте до процесу замісу еластичного (відстає від рук) тесту;

Борошняний клубок залиште накритим в теплому місці на 15 хвилин.

Тепер ваше виріб готовий до формування пиріжків.

Швидке тісто на смажені пиріжки

Захотілося порадувати свою сім'ю смачними пиріжками, пожаренными на сковороді? Возитися з довгим і рутинним процесом вимішування тіста? Не біда! Існує, досить моментальна рецептура даного виробу. Ось, власне, і вона.

Склад:

  • 500 мл теплої рідини (води);
  • 11 грам сухих дріжджів;
  • 30 грам рафінаду;
  • 15 грам солі;
  • 30 мл соняшникової жиру (масла);
  • 950 грам пшеничного борошна.

Приготування займе 15 хвилин.

Калорії – 132 ккал.

Хід роботи:

  1. Всі вищеперелічені продукти з'єднаєте разом;
  2. Приступите до процесу замісу відстає від рук тесту;
  3. Готовий борошняний клубок накрийте відрізком тканини і приберіть в тепло на 10 хвилин;
  4. По закінченню даного відрізка часу, повторіть заміс.

Готовий борошняний напівфабрикат готовий до будь-яких маніпуляцій. Приємних вам експериментів!

Тісто для смажених пиріжків на кефірі на сковороді

Перед вами ніжна, еластична основа для приготування пиріжків. Працювати з нею дуже приємно. На смак готові пиріжки виходять на славу.

Склад:

  • 550 грам пшеничного борошна;
  • 500 мл рідини (води);
  • 5 грам солі;
  • 15 грам рафінаду;
  • Упаковка дріжджів в сухому вигляді;
  • 45 мл рафінованої соняшникової жиру (масла).

Процес замісу займе 30 хвилин.

Калорії – 125.

Хід роботи:

  1. Розведіть в половині теплої рідини сухі дріжджі і рафінад;
  2. Пропустіть два рази через сито борошно пшеничне;
  3. Введіть в неї сіль і соняшниковий жир;
  4. Змішайте борошняну субстанцію з розчиненими дріжджами;
  5. Другу частину рідини доведіть до бурхливого стану і введіть в борошняну масу. Гарненько перемішайте пластиковою лопаткою;
  6. Остиглу суміш перетворіть в еластично замішане тісто.

Ваше борошняний виріб відразу готовий до кулінарних експериментів.

Рецепт сирного тіста для смажених пиріжків

Хочемо розповісти про одного дуже цікавою рецептурою тіста. Будь пиріжки вийдуть надзвичайно ніжними та смачними. Побалуйте ними своїх домочадців.

Склад:

  • 750 грам пшеничного борошна;
  • 2,5 г соди;
  • 250 мл жирного кефіру;
  • 250 грам сирної маси (сир);
  • Одне куряче яйце (велике);
  • 2,5 грама солі;
  • 7,5 грама рафінаду;
  • Соняшниковий жир (олію).

Заміс займе 35 хвилин.

Калорії – 195.

Хід роботи:

  • Введіть борошно харчову соду;
  • З'єднайте сирну масу з курячим яйцем, кефіром, сіллю і рафінадом;
  • Введіть масу з сиру борошняну суміш. Здійсніть заміс м'якого, липковатого тесту;
  • В накритому стані відправте борошняний клубок в тепло на 20 хвилин.

Після визрівання тіста, приступайте формувати пиріжкові напівфабрикати. Приємних вам кулінарних експериментів!

Заварне тісто на пиріжки смажені

Дуже корисне тісто виходить за даним рецептом. Побалуйте своїх близьких смаженими пиріжками, приготованими на цій основі.

Склад:

  • 60 грам пшеничного борошна;
  • 45 мл соняшникової жиру (масла);
  • 15 грам рафінаду;
  • 5 грам солі; солі;
  • 250 мл дуже гарячої рідини (води);
  • 250 мл крижаної рідини;
  • 50 грам дріжджів;
  • Борошно для замісу тіста.

Заміс займе 40 хвилин.

Калорії – 115.

Хід роботи:

  1. Введіть просіяне пшеничне борошно — сіль, рафінад і соняшниковий жир;
  2. Ввести в цю суміш, дуже гарячу рідину. Перемішати до однорідності;
  3. Додати крижану рідина. Інтенсивно перемішати;
  4. Дрібно порізати пресовані дріжджі. Додати їх в опару. Ретельно все з'єднати;
  5. Рідку опару залишити на 30 хвилин в дуже теплому просторі;
  6. Через цей проміжок часу замісіть м'яке, еластичне тісто.

Шашлик з курки в духовці рецепт можна приготувати дуже просто і не дорого, потрібно знати деякі секрети.

Тим, хто любить морепродукти напевно сподобається рецепт запеченого в духовці стейка лосося у фользі. Читайте рецепт.

Візьміть на замітку рецепти випічки з сиру на швидку руку. Ці рецепти виручать вас, коли потрібно щось швиденько приготувати до чаю.

Повітряне тісто для смажених пиріжків

За даною рецептурою готується дуже повітряна і бульбашкова основа для смажених пиріжків. Кількість інгредієнтів розрахована на 20 пиріжків середньої величини. Крім них, ви зможете з цього тіста приготувати смачні біляші.

Склад:

  • 375 мл чистої питної рідини (води);
  • 45 мл соняшникової жиру (масла);
  • 600 грам пшеничного борошна;
  • 25 грам цукрового піску;
  • Щіпка солі;
  • 5 грамів сухих дріжджів.

Заміс займе часу – 2 години 45 хвилин.

Калорії – 110.

Хід роботи:

  1. Розведіть в теплій питної рідини сухі дріжджі, цукровий пісок;
  2. Введіть в них 100 грам просіяного пшеничного борошна. Збийте міксером до утворення бульбашок. Залиште цю ємність в дуже теплому місці на 30 хвилин;
  3. У отдохнувшую опару, введіть іншу частку просіяного борошна;
  4. Зробіть перший заміс;
  5. Додавши соняшниковий жир, здійсніть другий заміс;
  6. Накривши посудину з борошняним грудкою, приберіть його в тепло, попередньо накривши кришкою. Відпочивати він має 2 години.

Готове тісто збільшиться в об'ємі в 3 рази. Набряклий борошняний ком готовий до формування пиріжків.

Як приготувати смажені пиріжки

Для даного виду борошняного вироби придатне будь-яке тісто. Грунтуйтеся на своєму смаку під час даного процесу.

Після приготування борошняної основи, приступайте до приготування майбутнього наповнювача для своїх пиріжків. Начинка може бути як солодка, так і більш пікантна. До солодкої відносяться будь-які ягоди і фрукти. Немає різниці, вони будуть свіжими, замороженими або у вигляді повидла. Головне, щоб не сильно рідким був ваш наповнювач. Також дотримуйтесь баланс солодощі.

Ви можете приготувати і більш пікантну начинку. Ідеально підходять для цих цілей сирий фарш з м'яса або птиці, овочі, варені яйця із зеленню, сир, рис з яйцями, протушенная капуста, варена картопля і так далі. Грунтуйтеся під час вибору наповнювача лише на перевагах вашої родини.

Після того, як наповнювач готовий, приступайте до процесу розкочування борошняного кома. Для цих цілей використовуйте дерев'яну качалку. З розкотив борошняного пласта виріжте кружечки, трикутники або квадрати. В залежності від того, яка форма буде у вашого виробу.

Далі на підготовлені борошняні формочки, накладіть наповнювач. Приступайте до формування борошняних напівфабрикатів. Є три дуже ефектних способу сформувати пиріжок:

  • Овал. Невеликий шматочок тіста розкачайте качалкою до 0,5 см овальної форми. У середину покладіть невелику кількість підготовленого наповнювача. З'єднайте краї так, щоб вийшов своєрідний півмісяць. Місце з'єднання перед приготуванням щільно втисніть всередину;
  • Коло. На кружечок тіста (товщиною 0,5 см) покладіть ложечку начинки. Взведите кромки тіста і з'єднайте їх. Повинен вийти своєрідний мішок. Надайте місця з'єднання, плескату форму з допомогою пальців;
  • Трикутник. Частку тіста розкачати до товщини 0,5 див. В її центр помістіть невелику кількість наповнювача. Трошки притисніть його долонькою. Дотримуйтеся межі коржі. Намажте ці межі крижаний рідиною. Дані бортики складіть один на одного під нахилом 45 градусів. Вийде своєрідна стрілка. З рештою бортиком поступите так само, як і двома попередніми.

Після процесу ліплення напівфабрикатів приступайте до процесу обжарювання. Для цього розжарте велика кількість рафінованої соняшникової жиру (масла). Викладайте в нього сирі пиріжки. Смажте з обох боків до рум'яного кольору. Приготування повинно відбуватися на помірному вогні. У міру потреби, міняйте соняшниковий жир на більш свіжий. В кінці приготування покладіть пиріжки у велику посуд і пропарте їх під кришкою на повільному вогні 7 хвилин.

Готову страву подавайте на великому підносі. Зверху притрусіть рубаним кропом.

Секрети досвідчених господинь

У цієї страви є свої хитрощі приготування. Давайте розглянемо їх:

  • Безпосередньо пропустіть борошно крізь сито перед замісом тіста;
  • Прекрасний варіант рідини – крижана вода;
  • Рідкі інгредієнти вводити в сухі;
  • Слідкуйте за станом вимішаного вироби. Воно має добре відставати від поверхні рук;
  • Обов'язково додайте в нього соняшниковий жир;
  • Слідкуйте за кількістю додається рідини. Велика її зміст загрожує деякими неприємностями;
  • Дотримуйтесь міру додавання рафінаду;
  • Щоб не зіпсувати смак і зовнішній вигляд готових пиріжків, соди повинно бути в міру;
  • Якщо так вже сталося, що ви поклали більше соди, ніж потрібно – капніть трохи соку лимона в тісто;
  • Миска, або стіл, для замісу повинна бути ідеально вимитої і висушеної;
  • На поверхню обробного столу нанесіть пшеничне борошно;
  • Не перестарайтеся з крутістю замісу;
  • Чим тонше розкачати борошняний грудку, тим смачніше вийде виріб після обжарювання.

Дотримуючись наших рекомендацій, ви отримаєте на виході ідеальні пиріжки. Сподіваємося, наша стаття допомогла вам розібратися в приготуванні даних борошняних виробів. Тісто не так вже складно в приготуванні, як здається.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: