30 июнь 2019 64

Рецепти соковитою курячої печінки в сметані

Любителям курячих субпродуктів сподобається на смак ніжна печінка, приготована в сметанному вершковому соусі.

Вона підходить до будь гарнірів.

У поєднанні зі сметаною суха печінка, з наявною в ній гіркуватістю, стає солодкуватим, приємним на смак стравою, яка так і тане в роті.

Щоб додати їй смаку та аромату в соус зі сметани іноді додають різні спеції, трави, вино.

Вона дуже корисна.

У ній містяться необхідні вітаміни, мікроелементи, фолієва кислота.

Тому її слід включати в раціон харчування регулярно, тим більше, що рецептів приготування курячої печінки багато як в сметані, так і в інших соусах.

Її необхідно вживати в їжу при хворобах легенів, перевтомі, діабеті, втоми, коли ослаблений зір, для швидкого відновлення після пологів, вагітним жінкам, при атеросклерозі.

Правильний вибір курячої печінки

Вибираючи печінка курки, слід знати, що у неї повинен бути коричневий колір з властивим для неї бордовим відтінком, без будь-яких зелених плям.

Цей продукт якісний.

Не можна купувати продукт, якщо він жовтого кольору, світлих відтінків, занадто темний.

Тоді продукт може бути заражена сальмонелою від хворої птиці.

У неї повинні бути відсутні лімфовузли.

Якщо вона свіжа, то запах трохи солодкуватий, якщо неякісна з гірчинкою, і вираженим кислим запахом.

Куряча печінка, приготована в сметанному соусі
Інгредієнти Кількість
куряча печінка - 400 г
цибулю - 1 штука
морква - 2 штуки
олія оливкова - 2 – 3 ложки
чорний мелений перець - за смаком
сметана - 2-3 ст. ложки
лавровий лист - 2 штуки
сіль - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 130 Ккал

Алгоритм виконання роботи з приготування курячої печінки в сметані:

  1. Приготуйте необхідні для страви інгредієнти. Морквину попередньо потрібно очистити, вимити, натерти, використовуючи тертку середньої величини.
  2. Цибулину почистити від луски і порізати звичайним кубиком.
  3. Приготовлені моркву та цибулю треба підсмажити, використовуючи рослинне масло, поки овочі трохи підрум'яняться.
  4. М'ясо вимити, попередньо вимочити в молоці, щоб зникла гіркота, нарізати будь-яким способом (кубиками, смужками).
  5. Додати до підсмажених овочів.
  6. Додати 3 столові ложки сметани, а також лавровий лист, перець — щіпка, сіль. Ретельно все перемішати. За бажанням можна додати яблуко, натерте попередньо на крупній тертці, хто страву любить погостріше – додати видавлений часник.
  7. Накрити все кришкою і тушкувати протягом 25 хвилин — на зовсім слабкому вогні. Незабаром вийде дуже смачний соус, коли сметана з'єднається з соком овочів і печінки.

Представляємо вам відео, в якому показують покроково як приготувати курячу печінку зі сметаною:

Субпродукт в сметанно-грибному соусі

Куряча печінка зі сметаною, приготована за цим рецептом – справжнє свято для шлунка.

Вона готується до сметано-грибному соусі під шубою з лука.

Виходить надзвичайно апетитно і смачно.

Око радує і утворилася красива золотисто-коричнева скоринка.

Страву можна готувати як повсякденно, так і до святкового столу.

Вам знадобляться:

  • сметана – 400-500 г;
  • куряча печінка – 1 -1,5 кг;
  • цибуля – 2-3 штуки;
  • борошно – 2 столові ложки;
  • гриби – 200-300 р;
  • сухарі панірувальні – 1-2 столові ложки;
  • олія оливкова -3-4 ст. ложки для смаження;
  • сіль – щіпка.

Алгоритм приготування курячої печінки зі сметаною і грибами:

  1. Цибулю попередньо очистити, потім треба порізати кільцями або півкільцями, обсмажити на розпеченому маслі, поки добре не підрум'яниться.
  2. М'ясо вимити, нарізати на шматки середньої величини, обваляти в борошні. Найкраще це робити, використовуючи не тарілку, а поліетиленовий пакет, в який необхідно всипати борошно. Потім відправити в пакет з борошном печінку. Зав'язати пакет міцно, щоб він не розв'язався. Взяти за край цього пакета і обережно потрясти. Кожен шматочок під час трясіння покриється шаром борошна.
  3. На глибоку сковороду з розпеченою олією додати ці шматочки. Обсмажити зовсім небагато — всього 5-7 хвилин. Вони усередині будуть сирими, а зверху встигнуть покритися пристойною скоринкою. Заправити сіллю, спеціями з перців.
  4. Ємність, в якій збираєтеся запікати страву, слід добре обмазати маслом. Потім викладається шар печінки, зверху шар смаженої цибулі.
  5. Гриби нарізати соломкою, злегка обсмажити, додати до них сметану. Посолити, трохи поперчити і дати трохи настоятися.
  6. Якщо є бажання, можна додавати сметану не гриби, а кетчуп, тертий сир, пасту.
  7. Шар цибулі, зверху заливається сметано-грибним приготованим соусом. Засипається зверху тонкий шар панірувальний сухарів.
  8. Відправляємо в духовку для запікання при температурі 220 С на 20 хвилин.

Куряча печінка тушкована в сметані з вином

Вам знадобляться:

  • печінка куряча -600 – 700 г;
  • червоне сухе вино – 250 г;
  • цибуля – 1 штука;
  • сметана – 1 склянка;
  • бекон – 200 г;
  • рослинна олія (для смаження) – 3 ст. ложки;
  • перець – щіпка;
  • сіль – щіпка;
  • спеції (за смаком).

Готуємо курячу печінку зі сметаною і вином так:

  1. Субпродукт вимити, вимочити в молоці, нарізати на шматки невеликої величини, злегка обсмажити до появи скоринки.
  2. Залити її вином і тушкувати близько 10 хвилин.
  3. Цибулину очистити, порізати півкільцями. Обсмажити його на сковороді разом з шматочками бекону.
  4. Викласти до продукту шар попередньо обсмаженого лука з беконом, зверху заправити склянкою сметани. Додати перець, сіль. Всі інгредієнти тушкувати ще 15 хвилин. Блюдо готове.

Всі знають, що ніяка магазинна булочка не може замінити домашньої випічки. Сосиски в тісті в духовці — правильне домашнє приготування.

А що у нас на обід? Суп! Та не простий, а з галушками, завдяки яким буденна страва може стати абсолютно новим за смаком.
Численні рецепти є в статті.

Звідки з'явився торт Наполеон і чому його так іменували можна дізнатися тут. Також там знайдете його покроковий рецепт.

Важливі поради

Щоб уникнути гірчинки, яка присутня в курячому продукті, її слід залишити в молоці для замочування на 2 години.

Після закінчення цього часу, вона стане набагато ніжніше, позбувшись від небажаної гірчинки.

Видалити гіркоту можна не тільки з допомогою вимочування.

Інший спосіб – ошпарювання окропом, поки субпродукт не змінить свій колір.

Печінка, приготована за цим рецептом, — низькокалорійне блюдо.

На 100 грам калорійність курячої печінки в сметані становить 147 р.

На 1 порцію – 235 р.

Слід знати, що за смаком вона набагато ніжніше яловичої або свинячої.

Виходить м'яке, ситне блюдо, яке сподобається кожному, хто його спробує.

Перевагою страви є його надзвичайно ніжний і смачний сметанний соус, який робить печінка м'якою.

Готується страва дуже швидко.

Можна побалувати себе, приготувавши його на вечерю і подавши разом з овочами.

Якщо приготування курячої печінки в сметані вас не зацікавило, що навряд чи, але все ж, то є інший варіант:

Що ще почитати: