07 апрель 2019 63

Як смачно приготувати курячу печінку з грибами

Печінка курки з додаванням грибів є корисним і смачним блюдом, яке можна подати до святкового або повсякденного столу. Існує безліч рецептів, які допомагають зробити печінка курки з грибами м'якою, соковитою і дуже ніжною.

Курячу печінку можна варити, тушкувати або запікати. Самим смачним соусом для такої страви вважається сметанний.

Рецепти приготування страви покроково

Курячу печінку з грибами можна приготувати для шикарного вечері з близькою людиною або як закуску для веселої і галасливій компанії.

Рецепт 1
Інгредієнти Кількість
печінки - 600 г
печериць - 12 шт.
лука - 1 шт.
суміші перців - за смаком
олії для смаження - 30 мл
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 108 Ккал

Печериці очистити, ретельно промити і розрізати на чверті. Потім обсмажити печериці в маслі. Для смаження вистачить від п'яти до семи хвилин. Печінка добре вимити, порізати на невеликі шматки і додати в сковороду до печерицям.

Очищену цибулину подрібнити на середні шматки. Додати до печінки і грибів. За смаком страву посолити і додати суміш перців. Накрити і протушкувати ще протягом п'ятнадцяти хвилин.

До такої страви як гарнір подають картопляне пюре, відварну гречку, пшеничну кашу або макарони. Прикрасити зверху рекомендується гілочкою кропу, базиліка або кропу.

Рецепт 2

Необхідно для страви:

  • 0,5 кг печінки;
  • 200 г будь-яких грибів;
  • Часник 1;
  • 30 г борошна;
  • 1 ст. ложка паприки;
  • пучок кропу;
  • трохи солі і меленого перцю.

Для підливи:

  • 1 помідор;
  • 60 мл білого кислого вина.

Час приготування: півгодини.

Калорійність: 119 ккал на 100 р.

Порізані гриби відварити і відкинути на друшлаг. Цибулю дрібно нарізати і окремо обсмажити. До нього додати подрібнений часник і гриби. Смажити протягом семи хвилин.

Субпродукт помити, порізати брусочками і обваляти в борошні з додаванням паприки. Потім викласти на сковороду з маслом і трохи протушкувати. Додати цибулю і гриби. Гасити ще п'ять хвилин. Не забути посолити і поперчити.

Щоб приготувати соус, з томату необхідно зняти шкірку і подрібнити за допомогою м'ясорубки або блендера. Потім змішати з вином і влити в тушковану печінку. Готувати страву на слабкому вогні ще кілька хвилин.

Бажано прикрасити порубаним базиліком, зеленою цибулею або петрушкою.

Печінка з грибами в соусі з сметани

Дане блюдо вважається відмінною ідеєю для столу в разі несподіваного приходу гостей. Поєднання грибів, печінки та сметанного соусу створює незабутній смак і ніжний аромат.

Продукти:

  • 0,6 кг печінки;
  • 350 г грибів;
  • 1 цибуля ріпчаста;
  • 300 мл 20% сметани;
  • 1 зубок часнику;
  • 40 мл олії для смаження;
  • трохи борошна;
  • перець;
  • орегано;
  • подрібнений сухий базилік;
  • пучок зелені;
  • сіль.

Час приготування: 35 хвилин.

Калорійність: 112 Ккал в 100 р.

Субпродукт нарізати невеликими шматками. У сковороду влити олію, а коли воно нагріється, додати печінку. Обсмажити на слабкому вогні протягом восьми хвилин. Для рівномірного прожарювання її слід періодично перемішувати. Також потрібно за смаком посолити і додати приправи.

Гриби помити, нарізати невеликими шматочками, а цибулю – кільцями. Часник видавити часникодушилкою.

Оброблену печінку вийняти з сковороди і викласти на тарілку. В маслі, де вона готувалася, обсмажити подрібнений часник і цибулю. Якщо цибуля став прозорим, до нього додати гриби і готувати їх на середньому вогні до випаровування рідини. Після додати до печерицям печінку і ще згасити. Всипати орегано, перець і базилік.

Борошно розвести в сметані і перемішати до однорідного стану (у суміші не повинно бути грудок). Суміш вилити в печінку з цибулею і грибами. Все перемішати і тушкувати на маленькому вогні.

Щоб зробити смак більш вираженим, до продукту можна додати черемшу. А можна нарізати будь-яку зелень і притрусити зверху на печінку з грибами в сметанному соусі.

Подавати до такої страви рекомендується картопля, каші, овочеве пюре. Відмінно підійдуть різні салати з помідорів, капусти або огірків.

Печінка з печерицями і картоплею

Сподобається незвичайне поєднання печінці, картоплі та грибів будь-якому гурману. Підійде на сніданок і перший вечерю. Соковите Блюдо, оригінальне і смачне.

Необхідні продукти:

  • 750 г печінки курки;
  • 400 г печериць;
  • 10 картоплин;
  • 320 мл молока;
  • 2 ріпчасті цибулини;
  • 40 р борошна;
  • 80 г зелені;
  • приправа;
  • сіль;
  • олія для смаження.

Час приготування: 95 хв.

Калорійність: 110 Ккал на 100 р.

Картоплю потрібно очистити, нарізати кубиками і підсмажити. Печериці ретельно промити і порізати четвертинками або часточками. Їх обсмажують окремо. Миту і нарізану печінку смажити з додаванням подрібненого лука. Через десять хвилин всипати борошно і швидко перемішати.

Влити в субпродукт молоко на сковороді, додати спеції і за бажанням – приправи. Тушкувати, поки соус не почне густіти.

У спеціальний горщик з глини інгредієнти скласти в такій послідовності: картопля печериці і печінку.

Можна додати воду. Накрити кришкою і поставити в духовку на півгодини.

Подають з рубаною зеленню, посипаній зверху. Картоплю можна замінювати гречкою або перловою крупою.

Запечені грибочки з курячою печінкою

Ніжні шматочки печінки курки в сметані з соковитими грибами надають страві особливого смаку. Запечена куряча печінка з грибами в сметані підійде як друге блюдо на обід або вечерю.

Продукти:

  • 350 г печінки;
  • 175 г грибів проварених;
  • 100 г нежирної сметани;
  • 1 невелика цибулина;
  • за смаком – сіль і приправи;
  • 40 г масла будь-якого;
  • трохи борошна для соусу (30-40 м).

Час приготування: близько 65 хвилин.

Калорійність: 115 Ккал на 100 р.

Відварені гриби нарізати і обсмажити. До них додати рубаний лук. Коли почне утворюватися скоринка на грибах, додати за смаком приправи і посолити.

Печінку нарізати невеликими скибочками. Її обваляти в борошні і підрум'янити на маслі в сковороді, потім викласти у форму для запікання. Зверху висипати гриби і додати інші інгредієнти. Запікати в духовці при температурі близько 200 градусів.

До страви підійде будь салат із овочів.

Що таке пепероні? Як приготувати піцу з ковбасою.

Спробуйте приготувати рибу по-грецьки з овочами, наші підказки і фото-рецепти допоможуть вам приготувати це смачне блюдо.

Конвертики з лаваша з сиром і зеленню — чудова закуска на святковий стіл або на пікнік.

Готуємо в мультиварці

В мультиварці печінка з грибами готується швидко. Крім того, поживні речовини залишаються в продуктах в більшій кількості, ніж при інших способах приготування.

Необхідні інгредієнти:

  • 600 г печінки курячої;
  • 400 г будь-яких грибів, краще печериць;
  • 2 цибулини;
  • 2 ст. ложки томатної пасти;
  • 1 ст. ложка борошна;
  • 150 мл води;
  • 100 г 20% сметани;
  • сіль.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність: 105 Ккал на 100 р.

В чаші розігріти масло і додати в нього нарізану брусками печінку, яку слід трохи обсмажити. Після цього каструлю відключають.

У сковороді посмажити подрібнені цибулю та гриби. Ці інгредієнти перекласти до смаженої печінки. Борошно ретельно перемішати зі сметаною і томатною пастою. Вилити суміш до продуктів, які знаходяться в чаші. Посолити. поперчити, додати прянощі і влити воду. Накрити чашу з печінкою та грибами кришкою. Готувати півгодини в режимі гасіння.

Готову страву подають з різними салатами, посипавши зеленню.

Поради кулінарів

Для приготування смачного, якісного і соковитого страви кулінари радять готувати курячу печінку з грибами таким чином:

  1. Щоб перевірити готовність печінки курки, необхідно трохи розрізати її. При виділенні прозорого соку, продукт нормально просмажився. Крім того, він буде дуже соковитим. Коли на зрізі виникає кров або з'являється червоність, то це означає, що печінка ще не готова.
  2. Для приготування курячої печінки, щоб вона вийшла соковитою і не пересушилась, оптимальний час — від семи до десяти хвилин.
  3. Овочі рекомендується прожарювати в тому ж маслі, в якому готувалася печінка.
  4. Замість сметани соус для курячої печінки можна приготувати з вершками або молоком.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: