Фото-рецепти бісквіта в мультиварці — приготувати повітряний десерт легко!
Бісквіт є досить популярним складовим кондитерських виробів. Тим не менш, його приготування в духовці часто вважають непосильним завданням недосвідчені кулінари. Але тепер є диво-помічниця — мультиварка!
Бісквіт — це не тільки основа для приготування багатьох тортів і тістечок, але і відмінний варіант самостійного блюда. Нехитрий склад продуктів і простота приготування — основні його переваги.
А якщо до цього додати дещицю фантазії і гарного настрою в процесі готування, на виході можна отримати десерт, гідний будь-якого святкового столу.
З приходом на кухні незамінною помічниці господинь – мультиварки – позитивні зміни відбулися в умовах приготування більшості страв. Не стала винятком і випічка.
Мультиварка створює ідеальні температурні умови і забезпечує рівномірне випікання без підгорілих країв, чого не так просто досягти в звичайній духовці.
Часто труднощі з випічкою бісквіта в духовці пов'язані з перевищенням необхідної температури, що призводить до швидкого утворення твердої кірки на поверхні пирога. Вона створює перешкоду для випаровується з тіста вологи, що може стати причиною недостатньої готовності бісквіта зсередини і пригорання зовні.
Крім того, непропеченный пиріг неминуче опаде, як тільки буде вийнято з духовки.
Господині залишиться лише правильно підібрати інгредієнти і замісити тісто.
Досягти успіху в реалізації цих завдань обов'язково допоможуть наведені нижче рецепти бісквіта в мультиварці з фото і практичні рекомендації.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Борошно - | 1 склянка |
Яйця - | 4 шт. |
Масло - | для промазування чаші |
Цукор - | 1 склянка |
Ванільний цукор - | 1 пакет |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 286 Ккал |
Покроковий рецепт приготування з фото:
- Збивати яєчні білки до появи стійких піків;
- Поступово і акуратно додати жовтки і два види цукру, не припиняючи збивати;
- Відклавши міксер, порційно ввести борошно, акуратно перемішуючи тісто ложкою;
- Тісто готове;
- У чашу мультиварки (її необхідно попередньо промазати маслом) помістити приготоване тісто, підрівняти поверхню;
- Випікати коржі, встановивши програму «Випічка» на 50 хвилин;
- Готовий бісквіт безпосередньо після закінчення випічки вийняти з чаші і залишити остигати. Високий і такий ароматний бісквіт готовий!
Всі етапи готування цієї випічки ви можете простежити у відеозапису:
Легкий шоколадний бісквіт
Великою популярністю користується шоколадний варіант бісквіта, для приготування якого знадобиться наступний перелік складових:
- 2 склянки борошна;
- 2 склянки цукру;
- 2 курячих яйця;
- 1 стакан молока;
- 6 столових ложок какао-порошку;
- ½ Склянки соняшникової олії;
- 10 грам вершкового масла;
- 1 склянку кип'яченої води;
- 1,5 чайної ложки соди;
- 20 грам ванільного цукру;
- 1,5 чайної ложки розпушувача для тіста;
- Панірувальні сухарі або крихта.
Приготування:
- Близько 5 хвилин (до утворення піни) збивати попередньо сполучені яйця і два види цукру;
- Соняшникову олію, а потім молоко влити в отриману в пункті 1 (яєчну) суміш;
- З'єднати і перемішати залишилися сухі інгредієнти (какао-порошок, борошно, соду, розпушувач для тіста);
- Поступово, порціями додавати суху суміш в рідку і розмішати;
- Доведену до кипіння воду швидко вмішати в тісто;
- У чашу мультиварки (промазану маслом, можна присипати її крихтою або сухарями), викласти тісто, підрівняти поверхню;
- Випікати в програмі «Випічка» 75 хвилин;
- Діставати бісквіт з чаші краще безпосередньо після закінчення випічки. Пишний шоколадний бісквіт готовий!
Вашій увазі пропонується відео з рецептом приготування цього казково смачного бісквіта:
Рецепт бісквітного торта в мультиварках Редмонд або Поларіс
Справжній бісквітний торт можна спекти в мультиварці Редмонд або Поларіс, розташовуючи наступним набором доступних і недорогих продуктів.
Для бісквіта:
- 1 склянка борошна;
- 5 курячих яєць;
- 1 склянка цукру;
- 200 грам вершкового масла;
- 2 столові ложки рослинного масла;
- 4 столові ложки какао;
- 150 грам горіхів;
- 1 пакет ванільного цукру;
- 1 пакет розпушувача для тіста.
Для крему:
- 200 грам сметани;
- ½ Склянки цукру.
Приготування покроково:
- Попередньо відокремлені яєчні білки збити міксером, тонкою цівкою всипаючи цукор;
- Поступово додавати до маси жовтки, а слідом попередньо подтаявшие шматочки вершкового масла;
- Вмішати в тісто борошно;
- Ретельно вимісити тісто ложкою або лопаткою, додаючи решту сухі інгредієнти – розпушувач і ванільний цукор;
- Відокремити ½ частину тіста і з'єднати з какао-порошком, в іншу половину додати подрібнені за допомогою блендера горіхи;
- Випекти коржі в мультиварці (чашу попередньо промазати маслом) за 25 хвилин у програмі «Випічка» кожен;
- Приготувати сметанний крем, збивши міксером зазначені вище інгредієнти;
- Готові коржі промазати кремом, можна додатково прикрасити або покрити торт глазур'ю.
Ось ще варіант тортика з бісквітною основою, заварним кремом і малиною:
Секретні прийоми в приготуванні вдалою випічки
Приготування бісквіта, як і будь випічки, є свої особливості і секретні прийоми, винайдені досвідченими господинями. Наведемо деякі з них:
- Серед безлічі способів приготування бісквіта найбільш успішними є ті, якими передбачено окреме збивання білків з подальшим додаванням жовтків по одному. Це надає бісквіту пишність і пористість;
- Легкість і легкість тесту забезпечується шляхом просіювання борошна перед додаванням. Крім іншого, це допоможе очистити борошно від додаткових домішок. Просіяти борошно рекомендується безпосередньо в тісто;
- Після додавання в тісто борошна його категорично забороняється збивати будь-яким способом (блендер, міксер і навіть спеціальні насадки для тіста не підійдуть). Це може сильно нашкодити пишноти бісквіта;
- Бісквітне тісто не любить різких рухів, не рекомендується штовхати, пересувати мультиварку;
- Протягом часу випікання не слід перевіряти готовність пирога і взагалі відкривати мультиварку. Це призведе до того, що бісквіт відразу ж опуститься. Кришку можна відкрити лише по закінченні передбаченої програми готування.
Читайте ще цікаві рецепти випічки в мультиварці-помічниці. Чудова випічка в мультиварці: рецепти з фото на будь-який смак. Підбірка різних рецептів для вас!
Такі забуті пиріжечки, як сочники з сиром, потрібно згадувати частіше, а ще краще готувати. Тут ви знайдете покрокові рецепти.
Скільки грам в чайній ложці? А в склянці? Відповіді шукайте в цій пізнавальної статті. Занесіть її в закладки, знадобиться!
У мультиварках деяких виробників відсутній режим «Випічка» (це, наприклад, мультиварки Панасонік, Мулинекс).
Господині такого агрегату слід поступити наступним чином:
- Встановити режим «Суп/На пару» на 10 хвилин;
- Потім, не відкриваючи кришку, почекати 30 хвилин режиму автоматичного підігріву;
- Знову запустити програму «Суп/На пару» на півгодини.
При використанні наведеної схеми бісквіт вийде високий і повітряний, точно такий, як і в режимі «Випічка».
На закінчення зауважимо, що різноманіття способів приготування бісквіта і його застосування в складі різних десертів може бути обмежена лише межами фантазії кулінара. А мультиварку можна заслужено вважати помічником «номер один» в приготуванні цього виду випічки.
Дотримуючись наведених рекомендацій, будь-яка господиня здатна спекти смачний повітряний бісквіт для торта або іншого десерту.