28 март 2019 1 802

Як приготувати грибний суп з перловкою

Грибний суп з перловкою — це перша страва, основними складовими якого є гриби. Вони можуть бути свіжими, сушеними, маринованими або навіть солоними. Найчастіше використовують лисички, гливи, печериці та білі гриби.

Це блюдо вважається вегетаріанським, але іноді його готують на наваристому бульйоні або навіть кладуть м'ясо. Зелень, картопля, моркву, крупи – це вже інгредієнти необов'язкові, але часто використовуються для грибного супу.

Часто, якщо перше блюдо готують з печериць, то перебивають його в пюреобразную масу.

Якщо це азіатський варіант приготування грибного супу, то в нього додають імбир, соєвий і рибний соус.

До цієї страви можна подавати житні сухарики з часником або смажені грінки. Суп краще не готувати у великому обсязі, він смачний тільки, коли свіжий. На другий день він не пропаде, але, на відміну від інших супів, не настоїться, а навпаки, втратить частину смакових якостей.

Як тільки відкривається грибний сезон, любителі цього супу поспішають запастися головним компонентом. Грибочки заморожують, а взимку по мірі необхідності використовують. Але придбати тепличний продукт можна в будь-який час.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
лисички або інші гриби - 300 г
масло - 2 ст. л.
крупа - 2 ст. л.
картопля - 3 шт.
зелень - 50 г
цибулина - 1 шт.
сіль - щіпка
Час приготування: 150 хвилин Калорійність на 100 грам: 52 Ккал

У традиційному виконанні такого супу з перловкою використовують грибний бульйон, тобто гриби спочатку варять, потім виймають, обсмажують, а потім відправляють назад в каструлю. Перлової крупи потрібно зовсім мало, щоб суп не перетворився в густу кашу.

Свіжозібрані гриби заливаємо окропом, накриваємо кришкою і даємо розпаритися близько години. Зливаємо, занурюємо знову в гарячу воду, промиваємо і по ходу вичищаємо бруд. Лисички – не дуже великі, тому не потрібно їх різати.

Цілими розміщуємо їх в ємність, кладемо цибулину і відварюємо двадцять хвилин, зціджуємо навар. Вважається, що первинний бульйон від лісових грибів не годиться в їжу. Повторюємо процедуру: проварюємо годину, виймаємо шумівкою лисички і підсмажуємо на соняшниковій олії.

Бульби очищаємо і нарізаємо шматочками.

Крупу промиваємо.

Підготовлені компоненти кладемо в готовий бульйон і варимо п'ятнадцять хвилин.

В кінці кладемо гриби, свіжу зелень, підсолюємо і відключаємо.

Залишаємо настоятися під закритою кришкою.

Грибний суп з сушених грибів з перловкою і овочами

Гриби в засушеному вигляді дуже ароматні і зберігають в собі головну частину мікроелементів. А якщо приготувати суп з ними в спеціальному електроприладі, то отримаєте одна насолода. Роботи будуть досить низькими.

Складові:

  • сушені гриби – зв'язка;
  • морква – 1 шт.;
  • картопля – 2 шт.;
  • перловка – 50 г;
  • сіль, спеції – 0.5 ч. л.;
  • пісне масло – 1 ст. л.;
  • вода – 1 л.

Виготовлення: 2 години.

Енергетична цінність: 57 Ккал/100 р.

Сушені гриби залити теплою водою і залишити размякать на годину. Овочі потрібно почистити, нашаткувати соломкою (все крім картоплі, її покришити кубиками). Запустити електроприлад на функцію «Випічка» і підсмажити засмажку до гарного кольору.

Перловку промити, злити воду і разом з картоплею додати в чашу агрегату. Виловити гриби з води і додайте в ємність до решти продуктів. Герметично прикрити кришку приладу і, переключивши на функцію «Суп» готувати ще півтори години. По закінченні притрусити спеціями, сіллю і залишити настоюватися.

До цієї страви підійдуть свіжий білий батон і домашня сметана. Масло можна застосовувати вершкове або рослинне – це не принципово.

Грибний суп з заморожених грибів з перловою крупою в мультиварці

Для грибного супу підійдуть будь-які морожені напівфабрикати, наявні в будинку: маслюки, грузді навіть маленькі лисички і піддубники. Якщо у бульйон додати вершковий соус, то страва вийде дуже м'яким і ніжним.

Складові:

  • гриби – 300 г;
  • картопля – 3 бульби;
  • масло вершкове – 1 ст. л.;
  • вершки – 450 мл;
  • приправи – 1 ч. л.;
  • морква і цибуля – 1 шт.;
  • масло – 35 мл

Виготовлення: 10 годин.

Енергетична цінність: 68 Ккал/100 р.

Поміщаємо заморожені гриби в миску і залишаємо розморожувати в холодильнику на одну ніч. Можна прискорити процес і залити їх теплою водою. Через годину вони вже будуть готові до приготування.

Очищаємо картоплю, нарізаємо кубиками і закладаємо провариваться з грибами і помитою крупою в заздалегідь включений агрегат на півгодини.

Почищені овочі шаткуємо брусками і обсмажуємо на нерафінованій олії. Готові овочі з грибами, кашею і засмажкою перекладаємо в ємність блендера і занурювальний насадкою пюрируем. В кашоподібну масу вливаємо холодні вершки, перемішуємо і викладаємо назад в каструлю, додаємо спеції і готуємо грибний суп із заморожених грибів з перловкою ще п'ятнадцять хвилин.

Молочний коктейль з бананом — смачне ласощі, які люблять і діти, і дорослі.

Суп з грибами з глив — тут є свій секрети, читайте нашу статтю.

Читайте як спекти смачний сирний кекс в мультиварці. Рецепт з покроковим фото.

Корисні поради

  1. У суп з грибів можна додати лист лавра, але в кінці, і відразу ж після завершення приготування його вийняти, щоб суп наситився ароматом прянощів, а не віддавав гіркотою;
  2. Перловку перед додаванням в суп обов'язково потрібно промити;
  3. Якщо ви використовуєте піддубники або підосичники, то додайте в блюдо вершки або плавлений сир, щоб воно мало більш апетитний вигляд;
  4. У суп для підвищення смаку можна підсипати дрібку цукру;
  5. Страви з грибів не рекомендується їсти на ніч і взагалі переїдати. Вони дуже тяжкі на шлунок;
  6. Сушені гриби можна замочити в підсоленому домашньому молоці, так вони набудуть свіжий аромат;
  7. Грибну приправу можна приготувати самостійно. Досить просто перетерти засушені гриби в борошно і зберігати в скляній стерильної банці, щільно закритою кришкою;
  8. Якщо у вас немає своїх грибів, купувати їх потрібно тільки в спеціалізованих торгових точках, щоб бути впевненим у їхній якості;
  9. Гурмани додають в грибний суп чорнослив або курагу.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: