21 март 2019 2017

Як приготувати бездріжджове тісто для піци

Справжня італійська піца готується саме на основі тесту без додавання дріжджів. Переваг у неї предостатньо. По-перше, її приготування не займає великої кількості часу.

По-друге, завдяки своєму нейтрального смаку, вона не перебиває смак інших компонентів цієї страви італійської кухні. На сьогоднішній день придумано величезну кількість рецептів приготування цієї основи.

Хочемо представити вашій увазі кілька дуже цікавих і легких варіацій приготування тіста для цього страви італійської кухні. Також розповімо про деякі тонкощі цього процесу.

Швидке бездріжджове тісто для піци

Захотілося побалувати своїх домочадців італійською стравою, але всі бажання відпадає тільки при одній думці про тест? Не проблема. Ось вам на допомогу дуже простий і швидкий рецепт для італійської страви.

Склад:

  • 500 грам борошна;
  • Два курячих яйця;
  • Половина склянки молока;
  • 1 ч. л. рослинного жиру;
  • 1 ч. л. солі.

Тривалість приготування: 15 хвилин.

Калорійність готового тіста: 265 ккал.

Хід роботи:

  1. Просійте пару раз пшеничне борошно;
  2. Додайте сіль;
  3. Змішайте в невеликому посуді, з допомогою виделки, тепле молоко з яйцем;
  4. Додайте до цієї суміші рослинний жир;
  5. Потроху вливайте в борошно молочно-яєчну суміш. Постійно заважайте всі вилкою;
  6. Вимісіть з цієї кашки дуже еластичне тісто. Цей процес займе близько 10 хвилин;
  7. Накрийте одержаний борошняний кулька рушником і поставте у тепле місце.

Вийшло борошняний виріб має відпочити хвилин 15. За цей час ви можете підготувати наповнювач для майбутнього кулінарного шедевра.

Гарних вам успіхів!

Рецепт пісного тіста без дріжджів

Сучасні італійці кажуть, що справжня піца готується саме на пісному тесті. Воно не повинно перебивати смаки і запахи даної страви. Основа повинна бути трохи жестковатой. Давайте і ми з вами приготуємо таку основу для подібного страви італійської кухні.

Склад:

  • Половина склянки рідини;
  • 375 грам пшеничного борошна;
  • Третя частина склянки оливкової жиру;
  • Половина ч. л. солі;
  • 1 ч. л. розпушувача.

Тривалість приготування: 10 хвилин.

Калорійність готового тіста: 215 ккал.

Хід роботи:

  1. Два рази просійте борошно пшеничне в окремій мисці;
  2. Введіть до неї сіль і розпушувач;
  3. В середині борошняний гірки, зробіть невелике заглиблення;
  4. Введіть в нього рідину і оливковий жир;
  5. Поступово, згрібаючи з країв борошно, замісіть круте, але еластичне тісто. Процес замісу триває близько 65 хвилин.

З усіх продуктів вийшов, внаслідок замісу, повинен вийти невеликий кулька. Запакуйте його в харчову плівку і поставте в холодне місце на півгодини. Цього часу вам чудово вистачить для створення майбутньої начинки.

Гарних вам успіхів!

Бездріжджове тісто для піци на кефірі

Приготована за цією рецептурою основа для італійської страви виходить дуже м'яка і повітряна. Чимось вона схожа з тією, що готується із застосуванням дріжджів. Створіть і ви подібне чудо на своїй кухні. Готується досить легко і швидко.

Склад:

  • 750 грам борошна;
  • 1,5 склянки кефіру;
  • Щіпка солі;
  • Щіпка соди.

Тривалість приготування: 15 хвилин.

Калорійність готової основи: 243 ккал.

Хід роботи:

  1. Просійте через сито борошно пшеничне два рази;
  2. Змішайте борошно з сіллю;
  3. В середині борошняний гірки зробіть невелику ямку;
  4. Вилийте туди кефір і соду;
  5. Після остаточного розчинення соди в кефірі, починайте процес замісу;
  6. Закінчите роботу, коли борошняний кулька стане еластичним і перестане приставати до рук.

Оберніть борошняний кулька ситцевій ганчірочкою і приберіть на 15 хвилин у тепле місце. Вільний час витратьте для підготовки начинки.

Гарних вам успіхів!

Читайте як смачно і просто приготувати курячі крильця в духовці. Ми зібрали найсмачнішу збірки рецептів цієї страви.

А ви знаєте як приготувати горбушу в духовці? Пропонуємо вам кілька порад від відомих кулінарів, розкриваємо секрети.

Ситна страва — спагеті під соусом болоньєзе. Незважаючи на чудернацьке назва приготувати його дуже просто.

Тонке тісто на основу піци на сметані

Вас чекає приголомшливий успіх, якщо ви візьмете за основу саме цей варіант тесту. У кінцевому підсумку виходить дуже ніжна і ароматна основа. Дане тісто з легкістю замінить звичний багатьом дріжджове тісто.

Склад:

  • 500 грам пшеничного борошна;
  • 250 мл рідкої сметани;
  • 30 грам вершкового жиру;
  • Два курячих яйця;
  • 15 грам рафінаду;
  • Половина ч. л. солі.

Тривалість приготування: 45 хвилин.

Калорійність основи: 165 ккал.

Хід роботи:

  1. Просійте пару раз борошно через дрібне сито;
  2. Змішайте її з сіллю і рафінадом;
  3. Розтопити в сотейнику масло до рідкого стану;
  4. В середині борошняний купки зробіть невелику ямку;
  5. Відправте туди розбиті курячі яйця, рідку сметану і топлений вершковий жир;
  6. Потихеньку приступайте до процесу замісу.

Поки готовий борошняний клубок відпочиває під ситцевій ганчіркою, запасіться наповнювачем (начинкою) для вашого майбутнього шедевра.

Гарних вам успіхів!

Як приготувати листкове тісто для італійської піци на маргарині

Без всякого сумніву, справжня італійська піца не готується на листковому тісті. Але щоб внести якусь родзинку у це банальне блюдо, зробіть блюдо саме на основі з нього. Страва буде пишним, з цікавим хрускотом. А на його приготування вам знадобиться дуже мало часу і зусиль. Дане страву полюблять всі ваші члени сім'ї, а гості залишаться в повному захваті.

Склад:

  • Упаковка мерзлого маргарину;
  • 500 грам пшеничного борошна;
  • 125 мл рідини;
  • 15 грам оцтової кислоти;
  • Щіпка солі.

Тривалість приготування: 15 хвилин.

Калорійність готової основи: 375 ккал.

Хід роботи:

  1. Просійте пару раз пшеничне борошно;
  2. Дістаньте маргарин з морозилки і покладіть в борошняну купку;
  3. За допомогою ножа, перетворіть борошно з маргарином у масляну крихту;
  4. Налийте у миску воду, оцтову кислоту і сіль. Ретельно розчиніть все;
  5. Зробіть невелику ямку в масляній крихті;
  6. По частинам вливайте в неї рідину зі склянки, замішуючи тісто.

Готове борошняний виріб має полежати в холодильнику приблизно годину. Через цей часовий проміжок, можете творити з нього будь-які кулінарні шедеври.

Гарних вам успіхів!

Рецепт рідкого тесту на кефірі

Цей рецепт придуманий для піци на сковороді. Вона виходить дуже ніжна і тендітна. Саме в піцеріях використовують даний вид тесту. Створіть і ви на своїй кухні цей кулінарний шедевр.

Склад:

  • 250 мл кефіру;
  • 375 грам пшеничного борошна;
  • Два свіжих яйця;
  • Третя частина ч. л. соди;
  • 1 ст. л. оцтової кислоти;
  • 1 ч. л. рафінаду;
  • 1 ч. л. солі.

Тривалість приготування: 10 хвилин.

Калорійність 100 мл рідкої суміші: 110 ккал.

Хід роботи:

  1. Пару раз просійте борошно пшеничне за допомогою сита;
  2. Помістіть її в глибоку миску;
  3. Влийте в неї склянку кефіру. Ретельно перемішайте;
  4. Введіть в отриману суміш курячі яйця, сіль, рафінад і соду;
  5. Збийте всю масу за допомогою віночка.

Дайте пару хвилин відпочити отриманої рідини і сміливо починайте творити. Для подібних цілей чудово підійде звичайна сковорода з високими бортами.

Приємних вам успіхів!

Основа на піцу з рідкого сметанно-майонезное тесту

Представляємо вашій увазі другу інтерпретацію рідкої основи для італійського шедевра. Ось тільки головними складовими стали майонез і сметана. Створіть мі ви подібне диво для своїх домочадців.

Склад:

  • Склянка пшеничного борошна;
  • 4 ст. л. майонезу;
  • 4 ст. л. рідкої сметани;
  • Два курячих яйця;
  • Щіпка солі;
  • Щіпка соди.

Тривалість приготування: 5 хвилин.

Калорійність 100 мл готової субстанції: 150 ккал.

Хід роботи:

  1. Просійте двічі борошно;
  2. Змішайте майонез зі сметаною. Надішліть суміш в борошно;
  3. Введіть куряче яйце, сіль і соду. Ретельно змішайте всі інгредієнти віночком.

Отримана маса готова до вживання. Готуйте начинку і починайте творити чудеса кулінарії.

Приємних вам успіхів!

Корисні поради

Крім хорошого рецепту, необхідно володіти знаннями правильного приготування борошняної субстанції для піци. Деякі секрети італійських домогосподарок ми розповімо в цьому розділі статті.

Для створення справжнього італійського дива потрібно знати:

  • Обов'язково додавайте сіль до складу вашої майбутньої підкладки для піци. Без солі вона вийде прісною і несмачною;
  • Бажано для розкочування використовувати свої руки, а не качалку. Просто акуратними рухами розтягуйте в різні боки борошняний грудку;
  • Не кладіть на основу багато начинки. Тісто погано пропечеться;
  • Процес випічки здійснюється тільки на високій температурі.

Сподіваємося, наша стаття допоможе у ваших творах. Частіше балуйте свою сім'ю цим чудовим блюдом італійської кухні. Піцу навіть можна подати замість хліба на обідній стіл. Всім гарних успіхів!

І приємного апетиту!

Що ще почитати: