30 июнь 2019 2 941

Як приготувати домашній паштет з курячої печінки

Варіант бюджетної і досить легким у приготуванні закуски, який полюбився багатьом господиням — паштет. Дійсно, інгредієнти для такої страви дуже доступні, а приготування вже точно не відніме багато часу і зусиль, з ним впорається будь-який новачок на кухні. Переконайтеся самі!

Класичний рецепт печінкового паштету
Інгредієнти Кількість
Печінка - 800 грам
Морква - 2-3 штуки
Цибулю - 2-3 штуки
Вершкове масло - трохи більше половини пачки
Перець і сіль - по чайній ложці
Рослинна олія - для смаження
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 г: 170 Ккал

Спосіб приготування паштету з курячої печінки в домашніх умовах:

Ретельно промийте печінку, потім відкиньте на сито, вода повинна стекти;

Викладіть печінку на розігріту з рослинною олією сковороду і смажте до готовності, періодично не забувайте помішувати;

Далі печінка потрібно прибрати і покласти у сковорідку овочі, попередньо почищені і подрібнені (немає необхідності різати їх занадто дрібно). При цьому масло і бульйон з сковороди не виливайте. Не забувайте в процесі смаження овочі помішувати;

Тричі прокрутіть обсмажені печінку і овочі через м'ясорубку, поки консистенція не стане однорідною. Посоліть, поперчіть масу за смаком. Перекладіть паштет на поліетиленову плівку і розкачайте;

Масло наріжте пластинками і викладіть його на паштет;

Скачайте масу рулетом, остудіть, приберіть в морозильник місце. Через пару годин можна подавати.

Такий варіант відмінно виглядає на святковому столі. Якщо ж зовсім немає часу довго возитися на кухні, просто змішайте печінково-овочеву масу зі спеціями та олією.

Рецепт курячого паштету з печінки «Пікантний»

Інгредієнти:

  • Печінка – кілограм;
  • 3 яйця;
  • Коньяк – 70 мл;
  • Гірчиця – дві неповні ложки;
  • Вершкове масло – півтори пачки;
  • Перець і приправи – за смаком.

Час приготування: 45 хвилин.

Калорійність: 375 ккал / 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Гарненько промийте і злегка обсмажте печінку, поки не зарум'яниться;
  2. Додайте приправи (можете взяти базилік, чебрець, сушений хрін, перець або будь-які інші) і продовжуйте смажити до готовності. Стежте, щоб печінка знаходилась у рідині, інакше ви її пересушите, і вона буде жорсткою;
  3. Подрібніть яйця з печінкою, додайте коньяк і все гарненько перемішайте;
  4. Окремо розтопіть масло, додайте гірчицю, перемішайте;
  5. Далі самий відповідальний момент – оформлення. Розкладіть поліетиленову плівку, а поверх неї розгорніть фольгу;
  6. Викладіть паштет рівним шаром, а потім акуратно полийте його олійно-гірчичною сумішшю. Потім скрутіть у рулет, звільнивши від фольги і поставте в холодне місце.

Вживати бажано не раніше, ніж через три години.

Рецепт печінкового паштету з овочами

Інгредієнти:

  • 700 грам печінки;
  • 2-3 морквини;
  • Картопля – 300-400 грам;
  • Цибуля – 200-300 грам;
  • Соняшникова олія – 120 грам;
  • Вершкове масло – одна пачка;
  • Сіль, перець – по чайній ложці.

Калорійність: 195 ккал / 100 г.

Час приготування: 45 хвилин.

Родзинку паштету за даним рецептом надає картопля, який не тільки підкреслює смак печінки, але і дозволяє значно заощадити. Смак картоплі практично не відчувається, а ось морква надає солодкуватий присмак. Печінковий паштет з курячої печінки з овочами виходить ніжний і м'який.

Спосіб приготування:

  1. Отже, спочатку наріжте цибулю півкільцями і покладіть його в сковорідку з рослинним маслом. Сковороду поставте на невеликий вогонь;
  2. Поступово додайте інші овочі: очищену і нарізану кружальцями моркву, картоплю (його теж треба почистити, а потім порізати на невеликі брусочки і промити холодною водою, щоб прибрати крохмаль). Після додавання кожного інгредієнта добре перемішуйте вміст сковороди;
  3. Потім підготуйте печінка: промийте, приберіть сполучну тканину і розріжте навпіл. Якщо волога випаровується надто швидко, то щоб уникнути підгоряння додайте в сковороду невелику кількість окропу;
  4. Після чверті години додайте до печінки сіль і перець. Також можете додати пару листочків лаврушки;
  5. Коли печінка буде готова, зніміть сковороду з плити. Якщо поклали лавровий лист, його необхідно вийняти і викинути;
  6. Далі печінку і овочі прокрутіть через м'ясорубку, бажано це зробити багаторазово, щоб маса стала однорідною. До неї додайте ще вершкове масло.

Паштет готовий і його можна сміливо подавати відразу ж після приготування. Зберігати цю страву рекомендується в прохолодному місці під кришкою.

Рецепт від Юлії Висоцької

Інгредієнти:

  • Печінка — кілограм;
  • Молоко — літр;
  • 2 цибулини;
  • 2 морквини;
  • Вершкове масло — півтори пачки;
  • Оливкова олія — 120 мл;
  • Вершки — 60 мл;
  • Яйця — 2 штуки;
  • Коньяк або херес — 30 мл;
  • Петрушка пучок;
  • Морська сіль і перець.

Час приготування: 60 хвилин (не рахуючи замочування).

Калорійність: 305 ккал / 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Печінка промийте, залийте молоком і залиште на три години (а краще довше). Потім дістаньте і висушіть її за допомогою серветки;
  2. На сковорідці розігрійте столову ложку вершкового масла і дві столові ложки оливкової. У цьому маслі злегка обсмажте печінку, щоб вона залишалася м'якою, але, при цьому, без крові;
  3. Зваріть моркву і яйця (окремо один від одного). Коли морква звариться, дрібно поріжте;
  4. Обсмажте моркву з подрібненою цибулею в двох столових ложках оливкової олії. Яйця також потрібно подрібнити;
  5. У блендері подрібніть на великій швидкості печінка, яйця, овочі, вершки і приблизно чверть пачки вершкового масла. Якщо немає блендера, можна пропустити через м'ясорубку три або навіть чотири рази;
  6. У паштетную масу додайте коньяк або херес, і спеції;
  7. В окремій мисці з'єднайте 50 грам оливкової олії і 200 грам вершкового масла (попередньо їх размягчив). Додайте рубану петрушку, а потім перемішайте і приберіть в прохолодне місце;
  8. Паштет з курячої печінки рівно викладіть на плівку;
  9. У центр покладіть масло із зеленню і скачайте плівку з паштетом в рулетик так, щоб усередині кожного нарізаного шматочка було масло;
  10. Приберіть готове блюдо на кілька годин в холодильник.

Смачна тушкована капуста з сосисками в мультиварці готується дуже швидко, і це допоможе заощадити вам кілька хвилин.

Читайте як приготувати паровий омлет в мультиварці. Це блюдо — кращий варіант смачного і корисного сніданку.

Соковита і смачна куряча грудка в кефирном маринаді. Приготуйте філе куряче за нашим рецептом, вам точно сподобається. Пробуйте — рецепт тут.

Паштет в мультиварці

Інгредієнти:

  • Печінка — 600 грам;
  • 2 цибулини;
  • Морква — 2 штуки;
  • Сіль і перець — по чайній ложці;
  • Часник — 2 невеликих зубчики;
  • Вершкове масло — 120 грам.

Час приготування: 1,5 години.

Калорійність: 170 ккал / 100 г.

Як приготувати паштет з курячої печінки в мультиварці:

  1. Печінка очистіть і наріжте не надто дрібно;
  2. Цибулю наріжте, а морквину натріть на тертці;
  3. Часник почистіть;
  4. Всі приготовані інгредієнти посоліть і поперчіть, перемішайте;
  5. Готуйте в мультиварці на режимі «гасіння» одну годину при закритій кришці;
  6. Після цього печінка перекладіть в миску і дайте охолонути;
  7. Потім додайте вершкове масло і все збийте блендером;
  8. Якщо хочеться паштет більш м'якою, пухкої консистенції, додайте молоко або вершки. Також можна додати бульйон, що залишився після гасіння.

Корисні поради по приготуванню

  • Експериментуйте. Класичний рецепт паштету зазвичай включає в себе печінка, овочі і спеції. Але якщо вам хочеться приготувати що-небудь оригінальне, не бійтеся додавати будь-які додаткові інгредієнти. Так, наприклад, сир чудово урізноманітнює це блюдо. Також можна додати різні пряні трави. До речі, інгредієнти можна додати, так і виключити, наприклад, в паштет можна не класти морква;
  • Використовуйте якісні інгредієнти. Ця рада, насамперед, стосується основного інгредієнта – печінки. Цей продукт вважається одним з найбільш складних у приготуванні. Мало того, що потрібно уважно стежити, щоб не перетримати його на вогні, так печінку ще і відома тим, що може гірчити. Відбувається це із-за неправильного оброблення печінки, коли на неї потрапляє рідина з жовчного міхура. Щоб печінка не гірчила, уважно огляньте її перед покупкою, на ній повинні бути відсутніми темно-зелені плями і патьоки. Якщо у вас все-таки є хоч найменші сумніви, тоді на допомогу вам вимочування – потримайте печінка кілька годин у воді або молоці перед приготуванням. Гірше від цього точно не буде. Навіть навпаки, вимочування дозволяє не тільки позбутися гіркоти, але і пом'якшує печінку;
  • Паштет грубого помелу. Більшість рецептів рекомендує пропустити печінку з овочами через м'ясорубку багаторазово, щоб паштет став більш однорідним і повітряним. Але це більшість! Якщо ви любите паштети і різноманітність, спробуйте і більш грубий помел, в ньому є своя принадність, прокрутіть печінково-овочеву масу через м'ясорубку тільки один раз;
  • Оформлення і подача. Багато рецепти пропонують паштети у вигляді рулету. Але якщо у вас немає часу возитися, то можна не морочитися, а просто додати масло і перемішати, смакові якості при цьому залишаться такими ж. На святковому столі паштет буде вигідно виглядати з зеленню, а також зі свіжими огірками та помідорами. Також прикрасити паштет можна за допомогою зерен граната.

В даній статті запропоновано п'ять варіантів приготування паштету з курячої печінки, обов'язково спробуйте, щоб зрозуміти, який з них вам більше до душі і не бійтеся експериментів.

Удачі у приготуванні!

Що ще почитати: