24 апрель 2019 149

Як приготувати пиріг з сиром і яблуками

Пироги з сиром і фруктами готуються легко з тих продуктів, які завжди є під рукою у будь-якої господині. Незважаючи на простоту в приготуванні, така випічка виходить смачною і цілком підійде для святкового столу.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
яєць - 3 шт.
пекарського порошку - 15 г
сиру (200 г) жирністю 5% - 1 пачка
масла тваринного походження - 50 г
яблук - 2 шт.
сметани (жирність 20%) - 50 г
цукру - 180 г
борошна з пшениці - 120 г
ванільного цукру - 20 г
цукрова пудра - для посипання зверху
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 210 Ккал

Ця випічка зручна тим, що в ній використовуються продукти, які завжди є вдома під рукою. Пиріг готується швидко, та і в цілому він простий у приготуванні.

Дрібний сир (якщо він великий, то його протирають через сито), сметану і розм'якшене масло змішуємо і розтираємо до зникнення грудок.

Курячі яйця розтираємо з цукром з спіненого стану і виливаємо в сирну масу.

Додаємо борошно, яку попередньо змішати з ванільним цукром і пекарським порошком.

Все перемішуємо до однорідності. Консистенція маси повинна бути як у густої сметани.

Яблуко моєму, видаляємо серцевину, нарізаємо часточками у формі півмісяця.

Форму для запікання змащуємо маслом, кладемо в неї 1/3 частину тіста. Часточки яблук рівномірно викладаємо поверх нього. Потім викладаємо половину тіста, що залишилося, і знову покриваємо шаром яблучних часточок. Тісто викладаємо так, щоб всі шматочки яблук були закриті.

Духовку нагріваємо до 200°С і ставимо форму з тестом на середній її рівень. Пиріг потрібно випікати, поки не з'явиться золотава скоринка – трохи більше півгодини. Готовність пирога перевіряють зубочисткою, зробивши проколи у кількох місцях. Якщо вона суха, випічку можна діставати.

Діставши пиріг з духовки, його охолоджують у формі при кімнатній температурі. Потім перекладають на блюдо і подають до столу, посипавши зверху цукровою пудрою.

Королівський пиріг

Ця випічка виходить соковитою і ніжною, має неповторне яблучне післясмак. Пиріг підходить для подачі на святковий стіл.

Знадобиться:

  • 600 г цукру;
  • 480 г борошна з пшениці;
  • 300 г масла тваринного походження;
  • шість курячих яєць;
  • дві пачки сиру (500 г);
  • 15 г пекарського порошку;
  • чотири яблука середнього розміру;
  • ванілін на кінчику ножа.

Час приготування – 1 годину.

Кількість калорій в 100 гр – 355 ккал.

Борошно для тіста повинна бути правильно підготовленої. Її потрібно просіяти через сито, щоб вона наситилася киснем – це дозволить уникнути утворення грудок.

Масло тваринного походження нарізаємо шматочками і залишаємо в мисці при кімнатній температурі. Інгредієнт повинен дійти до потрібного стану самостійно. Категорично заборонено розтоплювати його в мікрохвильовій печі, так як тісто вийде неправильної консистенції, що зіпсує тісто.

Яйця потрібно розділити на жовтки і білки. Акуратно розбиваємо продукт ножем і, відокремивши білок, поміщаємо його в одну миску, а жовток в іншу.

Щоб приготувати тісто, викладаємо в миску розм'якшені шматочки маргарину, додаємо 1/3 частину цукру і перетираємо все до однорідності. Потім домішуємо 3 яєчних жовтки і все збиваємо міксером.

Після цього додаємо борошно, не перестаючи перемішувати масу, ванілін і пакетик пекарського порошку. Вимішуємо тісто до еластичного і щільного стану. Формуємо з нього кулю, загортаємо в харчову плівку і кладемо на 30 хвилин у холодильник.

Щоб приготувати сирну начинку, до решти жовтків додаємо сир, 200 г цукру і все збиваємо міксером до утворення однорідної пухкої маси.

Яблука звільняємо від шкірки, ріжемо навпіл, видаляємо серцевину, нарізаємо часточки, надаючи їм форму півмісяця.

Яєчні білки збиваємо з цукром до утворення міцних піків.

Після того, як тісто дістали з холодильника, розкачуємо з нього корж товщиною 0,5 см. Вирізаємо пласт трохи більше розміру форми для запікання, щоб тісто заходило на її стінки, і акуратно його в неї вкладаємо. В деяких місцях тісто проколюємо виделкою, це дозволить уникнути його піднімання в процесі запікання. Поверх тіста викладаємо сирну начинку і шматочки яблук.

Духовку попередньо розігріваємо до 180°С, форму з пирогом ставимо на середній ярус і запікаємо протягом півгодини. Як тільки поверхня випічки підрум'янилася, дістаємо пиріг з духовки і обмазуємо верх збитими яєчними білками. Після цього повертаємо його назад в духовку приблизно на 10 хвилин.

Коли відведений для приготування час закінчиться, пиріг дістаємо і залишаємо у формі при кімнатній температурі для застигання. Тільки після цього його можна подати до столу.

Пиріг на кефірі з сиром і яблуками

Ця випічка нарозхват! Особливо її люблять взимку, коли на вулиці мороз і холоднеча, а так хочеться чогось смачного за чашкою чаю.

Знадобиться:

  • 250 мл кислого молока або кефіру;
  • ½ Пачки ванільного цукру;
  • 4 яблука середнього розміру;
  • 200 г звичайного цукру;
  • два курячих яйця;
  • 100 мл олії рослинного походження;
  • 15 г пекарського порошку;
  • 0,5 ч. ложки харчової соди;
  • 300 г пшеничного борошна;
  • трохи масла тваринного походження (змастити форму).

Для приготування сирної маси знадобиться:

  • одне куряче яйце;
  • одна пачка сиру (200 г);
  • 10 г ванільного цукру;
  • 2 ст. ложки пудри з цукру.

Час приготування – 50 хвилин.

Кількість калорій в 100 гр – 195 ккал.

Змішуємо кефір і харчову соду. Залишаємо масу до погашення соди, а в цей час збиваємо яйця і цукор. Коли сода загаситься, додаємо до неї яєчно-цукрову масу і все перемішуємо. Потім додаємо олію і просіяне борошно, яку попередньо змішати з пекарським порошком. Масу ретельно вимішуємо.

Всі інгредієнти для сирної маси змішуємо. За консистенцією вона повинна вийде як густа сметана.

Яблука звільняємо від шкірки і вирізаємо серцевину. Нарізаємо їх довільної форми і товщини.

Форму змащуємо маслом, кладемо в неї половину тіста. Поверх розкладаємо часточки яблук і закриваємо їх рештою тестом. Сирну масу викладаємо зверху і розрівнюємо по поверхні випічки ложкою.

Духовку нагріваємо до 180°С, ставимо в неї пиріг і залишаємо на 30 хвилин.

По закінченні відведеного часу дістаємо пиріг, студим, обсипаємо цукровою пудрою і подаємо на стіл.

як виміряти потрібну кількість борошна ложкою, скільки чайних ложок борошна потрібно щоб відміряти 150 гр — відповіді на ці питання в нашій статті.

Візьміть на замітку рецепт смачного бефстроганова — це блюдо потрібно обов'язково спробувати.

Як приготувати пишний, ніжний крем з вершків або сметани читайте в нашій статті.

Пиріг з сирного тіста з фруктами

Присмак сиру у готової випічки майже не відчувається. Зате пиріг наповнений грушевим смаком, після якого залишається яблучне післясмак.

Знадобиться:

  • одна груша;
  • 200 г борошна з пшениці;
  • 200 г цукрового піску;
  • 100 г масла тваринного походження;
  • одне яблуко;
  • 20 г ванільного цукру;
  • одна пачка сиру (200 г);
  • 15 г пекарського порошку;
  • три курячих яйця;
  • для прикраси — цукрова пудра.

Час приготування – 80 хвилин.

Кількість калорій в 100 гр – 215 ккал.

Спочатку збиваємо міксером цукровий пісок і масло тваринного походження. Потім по одному додаємо яйця, продовжуючи збивати, сир і ванільний цукор. До отриманої маси додаємо просіяне борошно, попередньо змішану з пекарським порошком. Усе ретельно вимішуємо.

Яблуко і грушу моєму. У яблука вирізаємо серцевину і нарізаємо його шматочками у вигляді півмісяця. Грушу ріжемо кружечками, видаляючи насіння.

У форму для випічки викладаємо половину тіста. Поверх кладемо яблука і заливаємо їх другою частиною тіста. Зверху встромляємо кружечки груш в довільному порядку.

Духовку розігріваємо до 180°С, ставимо в неї форму з тестом і запікаємо 60 хвилин.

Після того як пиріг з сирного тіста з яблуками і грушами охолоне, посипаємо його цукровою пудрою.

Корисні поради

Яблука після нарізки швидко чорніють. Щоб це не сталося і зовнішній вигляд випічки не був зіпсований, їх після нарізки потрібно збризнути свіжовичавленим лимонним соком. Інший варіант – очищення і нарізку яблук проводити безпосередньо перед використанням фрукта.

Королівський пиріг з сиром і яблуками після приготування має остигати протягом 8 годин. Це дозволить йому настоятися, а його поверхня покриється золотистими крапельками.

Щоб сирна випічка вийшла хорошою, для її приготування потрібно використовувати тільки сухий сир. Якщо він мокрий, то його загортають у марлю, зав'язую вузол і підвішують в якому-небудь місці на 8 годин. Це дозволить зайвої рідини піти.

Перевіряючи готовність випічки зубочисткою або дерев'яною паличкою, протикати потрібно центральну частину выпекаемого вироби.

На деку на запікання пирога йде менше часу, ніж при використанні форми з високими бортиками.

Що ще почитати: