Як приготувати пиріг з сиром і яблуками
Пироги з сиром і фруктами готуються легко з тих продуктів, які завжди є під рукою у будь-якої господині. Незважаючи на простоту в приготуванні, така випічка виходить смачною і цілком підійде для святкового столу.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яєць - | 3 шт. |
пекарського порошку - | 15 г |
сиру (200 г) жирністю 5% - | 1 пачка |
масла тваринного походження - | 50 г |
яблук - | 2 шт. |
сметани (жирність 20%) - | 50 г |
цукру - | 180 г |
борошна з пшениці - | 120 г |
ванільного цукру - | 20 г |
цукрова пудра - | для посипання зверху |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 210 Ккал |
Ця випічка зручна тим, що в ній використовуються продукти, які завжди є вдома під рукою. Пиріг готується швидко, та і в цілому він простий у приготуванні.
Дрібний сир (якщо він великий, то його протирають через сито), сметану і розм'якшене масло змішуємо і розтираємо до зникнення грудок.
Курячі яйця розтираємо з цукром з спіненого стану і виливаємо в сирну масу.
Додаємо борошно, яку попередньо змішати з ванільним цукром і пекарським порошком.
Все перемішуємо до однорідності. Консистенція маси повинна бути як у густої сметани.
Яблуко моєму, видаляємо серцевину, нарізаємо часточками у формі півмісяця.
Форму для запікання змащуємо маслом, кладемо в неї 1/3 частину тіста. Часточки яблук рівномірно викладаємо поверх нього. Потім викладаємо половину тіста, що залишилося, і знову покриваємо шаром яблучних часточок. Тісто викладаємо так, щоб всі шматочки яблук були закриті.
Духовку нагріваємо до 200°С і ставимо форму з тестом на середній її рівень. Пиріг потрібно випікати, поки не з'явиться золотава скоринка – трохи більше півгодини. Готовність пирога перевіряють зубочисткою, зробивши проколи у кількох місцях. Якщо вона суха, випічку можна діставати.
Діставши пиріг з духовки, його охолоджують у формі при кімнатній температурі. Потім перекладають на блюдо і подають до столу, посипавши зверху цукровою пудрою.
Королівський пиріг
Ця випічка виходить соковитою і ніжною, має неповторне яблучне післясмак. Пиріг підходить для подачі на святковий стіл.
Знадобиться:
- 600 г цукру;
- 480 г борошна з пшениці;
- 300 г масла тваринного походження;
- шість курячих яєць;
- дві пачки сиру (500 г);
- 15 г пекарського порошку;
- чотири яблука середнього розміру;
- ванілін на кінчику ножа.
Час приготування – 1 годину.
Кількість калорій в 100 гр – 355 ккал.
Борошно для тіста повинна бути правильно підготовленої. Її потрібно просіяти через сито, щоб вона наситилася киснем – це дозволить уникнути утворення грудок.
Масло тваринного походження нарізаємо шматочками і залишаємо в мисці при кімнатній температурі. Інгредієнт повинен дійти до потрібного стану самостійно. Категорично заборонено розтоплювати його в мікрохвильовій печі, так як тісто вийде неправильної консистенції, що зіпсує тісто.
Яйця потрібно розділити на жовтки і білки. Акуратно розбиваємо продукт ножем і, відокремивши білок, поміщаємо його в одну миску, а жовток в іншу.
Щоб приготувати тісто, викладаємо в миску розм'якшені шматочки маргарину, додаємо 1/3 частину цукру і перетираємо все до однорідності. Потім домішуємо 3 яєчних жовтки і все збиваємо міксером.
Після цього додаємо борошно, не перестаючи перемішувати масу, ванілін і пакетик пекарського порошку. Вимішуємо тісто до еластичного і щільного стану. Формуємо з нього кулю, загортаємо в харчову плівку і кладемо на 30 хвилин у холодильник.
Щоб приготувати сирну начинку, до решти жовтків додаємо сир, 200 г цукру і все збиваємо міксером до утворення однорідної пухкої маси.
Яблука звільняємо від шкірки, ріжемо навпіл, видаляємо серцевину, нарізаємо часточки, надаючи їм форму півмісяця.
Яєчні білки збиваємо з цукром до утворення міцних піків.
Після того, як тісто дістали з холодильника, розкачуємо з нього корж товщиною 0,5 см. Вирізаємо пласт трохи більше розміру форми для запікання, щоб тісто заходило на її стінки, і акуратно його в неї вкладаємо. В деяких місцях тісто проколюємо виделкою, це дозволить уникнути його піднімання в процесі запікання. Поверх тіста викладаємо сирну начинку і шматочки яблук.
Духовку попередньо розігріваємо до 180°С, форму з пирогом ставимо на середній ярус і запікаємо протягом півгодини. Як тільки поверхня випічки підрум'янилася, дістаємо пиріг з духовки і обмазуємо верх збитими яєчними білками. Після цього повертаємо його назад в духовку приблизно на 10 хвилин.
Коли відведений для приготування час закінчиться, пиріг дістаємо і залишаємо у формі при кімнатній температурі для застигання. Тільки після цього його можна подати до столу.
Пиріг на кефірі з сиром і яблуками
Ця випічка нарозхват! Особливо її люблять взимку, коли на вулиці мороз і холоднеча, а так хочеться чогось смачного за чашкою чаю.
Знадобиться:
- 250 мл кислого молока або кефіру;
- ½ Пачки ванільного цукру;
- 4 яблука середнього розміру;
- 200 г звичайного цукру;
- два курячих яйця;
- 100 мл олії рослинного походження;
- 15 г пекарського порошку;
- 0,5 ч. ложки харчової соди;
- 300 г пшеничного борошна;
- трохи масла тваринного походження (змастити форму).
Для приготування сирної маси знадобиться:
- одне куряче яйце;
- одна пачка сиру (200 г);
- 10 г ванільного цукру;
- 2 ст. ложки пудри з цукру.
Час приготування – 50 хвилин.
Кількість калорій в 100 гр – 195 ккал.
Змішуємо кефір і харчову соду. Залишаємо масу до погашення соди, а в цей час збиваємо яйця і цукор. Коли сода загаситься, додаємо до неї яєчно-цукрову масу і все перемішуємо. Потім додаємо олію і просіяне борошно, яку попередньо змішати з пекарським порошком. Масу ретельно вимішуємо.
Всі інгредієнти для сирної маси змішуємо. За консистенцією вона повинна вийде як густа сметана.
Яблука звільняємо від шкірки і вирізаємо серцевину. Нарізаємо їх довільної форми і товщини.
Форму змащуємо маслом, кладемо в неї половину тіста. Поверх розкладаємо часточки яблук і закриваємо їх рештою тестом. Сирну масу викладаємо зверху і розрівнюємо по поверхні випічки ложкою.
Духовку нагріваємо до 180°С, ставимо в неї пиріг і залишаємо на 30 хвилин.
По закінченні відведеного часу дістаємо пиріг, студим, обсипаємо цукровою пудрою і подаємо на стіл.
як виміряти потрібну кількість борошна ложкою, скільки чайних ложок борошна потрібно щоб відміряти 150 гр — відповіді на ці питання в нашій статті.
Візьміть на замітку рецепт смачного бефстроганова — це блюдо потрібно обов'язково спробувати.
Як приготувати пишний, ніжний крем з вершків або сметани читайте в нашій статті.
Пиріг з сирного тіста з фруктами
Присмак сиру у готової випічки майже не відчувається. Зате пиріг наповнений грушевим смаком, після якого залишається яблучне післясмак.
Знадобиться:
- одна груша;
- 200 г борошна з пшениці;
- 200 г цукрового піску;
- 100 г масла тваринного походження;
- одне яблуко;
- 20 г ванільного цукру;
- одна пачка сиру (200 г);
- 15 г пекарського порошку;
- три курячих яйця;
- для прикраси — цукрова пудра.
Час приготування – 80 хвилин.
Кількість калорій в 100 гр – 215 ккал.
Спочатку збиваємо міксером цукровий пісок і масло тваринного походження. Потім по одному додаємо яйця, продовжуючи збивати, сир і ванільний цукор. До отриманої маси додаємо просіяне борошно, попередньо змішану з пекарським порошком. Усе ретельно вимішуємо.
Яблуко і грушу моєму. У яблука вирізаємо серцевину і нарізаємо його шматочками у вигляді півмісяця. Грушу ріжемо кружечками, видаляючи насіння.
У форму для випічки викладаємо половину тіста. Поверх кладемо яблука і заливаємо їх другою частиною тіста. Зверху встромляємо кружечки груш в довільному порядку.
Духовку розігріваємо до 180°С, ставимо в неї форму з тестом і запікаємо 60 хвилин.
Після того як пиріг з сирного тіста з яблуками і грушами охолоне, посипаємо його цукровою пудрою.
Корисні поради
Яблука після нарізки швидко чорніють. Щоб це не сталося і зовнішній вигляд випічки не був зіпсований, їх після нарізки потрібно збризнути свіжовичавленим лимонним соком. Інший варіант – очищення і нарізку яблук проводити безпосередньо перед використанням фрукта.
Королівський пиріг з сиром і яблуками після приготування має остигати протягом 8 годин. Це дозволить йому настоятися, а його поверхня покриється золотистими крапельками.
Щоб сирна випічка вийшла хорошою, для її приготування потрібно використовувати тільки сухий сир. Якщо він мокрий, то його загортають у марлю, зав'язую вузол і підвішують в якому-небудь місці на 8 годин. Це дозволить зайвої рідини піти.
Перевіряючи готовність випічки зубочисткою або дерев'яною паличкою, протикати потрібно центральну частину выпекаемого вироби.
На деку на запікання пирога йде менше часу, ніж при використанні форми з високими бортиками.