Як спекти пиріг на кефірі з яблуками
Домашня випічка не зрівняється ні з одним подібним виробом, купленим в кондитерському магазині. Адже, коли печемо здобу для своїх близьких, ми передаємо всю любов та позитивні емоції, які відчуваємо самі.
Не всі господині мають достатньо досвіду в цій нелегкій праці, проте не варто засмучуватися, адже існує безліч легких рецептів пирогів, рогаликів, коржиків з фруктами і варенням.
Випічка з яблуками завжди користувалася великою популярністю у дітвори, оскільки цей твердий фрукт після термічної обробки стає м'яким, соковитим і набуває непередаваний аромат.
Існує така кількість рецептів шарлотки, а саме так прийнято називати пиріг з яблуками, що готувати цю смакоту можна кожен раз по-новому. Крім фруктів, в тісто можна підкладати горіхи, мак, сухофрукти та цедру. Готують пиріг на кефірі з яблуками в електродуховці, мультиварці або навіть в мікрохвильовій печі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Пшеничне борошно - | 3 склянки |
Яйця - | 3 шт. |
Цукор - | 200 г |
Яблука сорту Симиренка - | 3 шт. |
Сода - | 1 ч. л. |
Кисле молоко - | 250 мл |
Кориця - | пара пучок |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 108 Ккал |
Для приготування випічки підійде як куплений магазинний кефір, так і домашнє скисле молоко. Фрукти краще застосовувати кисло-солодкі чи кислі – вони будуть ідеально поєднуватися з солодкістю борошняної маси.
Розчиняємо в кисломолочному продукті кімнатної температури соду, залишаємо на тридцять хвилин.
Яблука очищаємо, вирізаємо серединку, шаткуємо на довгі пластини, притрушиваем корицею і все ретельно перемішуємо. Теж даємо постояти.
Коли на поверхні кефіру з'являться бульбашки, вбиваємо яйця, сиплемо цукор, а в кінці обов'язково додаємо просіяне борошно.
Підмішуємо не дуже рідке тісто, так щоб ложка стояла і не падала.
Форму простилаем пекарській калькою, відокремлюємо половину тіста, розподіляємо її долонею по всій поверхні. Висипаємо фрукти, кладемо шар тіста, що залишилося.
Запускаємо агрегат на 180 °С. Занурюємо пиріг на кефірі з яблуками на сорок п'ять хвилин. Перевіряємо ступінь готовності зубочисткою або сірником.
Зверху за бажанням можна присипати пудрою або рубаними горіхами.
Заливний пиріг з яблуками: рецепт покроково
Складові:
- Борошно – 200 г;
- Яйця – 4 шт.;
- Розпушувач – 1 ч. л;
- Антонівка – 5 шт.;
- Крохмаль – 1 склянка;
- Вершкове масло – 300 г;
- Біо-кефір – 2 склянки;
- Цукор – 300 р.
Виготовлення: годину.
Калорійність: 112.5 Ккал/100 р.
Готувати заливний пиріг з яблуками на кефірі простіше простого. Масло, розтоплене на водяній бані, додаємо в кефір, додаємо цукор, яйця і протрушенную борошно, змішану з розпушувачем для випічки і крохмалем. Суміш вийде дуже рідким, але не лякайтеся, так і повинно бути.
Фрукти моєму і разом з шкіркою нарізаємо на маленькі квадратики, посипаємо цукром і змішати з борошняною масою до гомогенного стану.
Силіконову форму для випічки рясно промазуємо м'яким вершковим маслом і виливаємо заготовку на майбутній пиріг.
Ставимо готуватися в заздалегідь розігріту електродуховку на п'ятдесят хвилин. Як побачите красиву коричневу скоринку, перевіряйте випічку на готовність.
Яблучний пиріг
Бувають ситуації, коли дуже швидко треба спекти щось до чаю. Наприклад, чоловік повернувся з відрядження або неждано зібралися прийти гості. Врятують ситуацію набір найпростіших продуктів, наявних завжди під рукою, і досить нехитрі способи.
Складові:
- Борошно – 450 г;
- Сода – 1 ч. л.;
- Сік лимона – 1 ст. л.;
- Ванілін – 2 ч. л.;
- Яблука – 4 шт.;
- Цукор – 200 г;
- Яйце – 2 шт.;
- Маргарин – 300 г;
- Кисле молоко – 200 мл
Виготовлення: 120 хвилин.
Калорійність: 108 Ккал/100 р.
Збиваємо яйця з розм'якшений спредом, перетертим в пудру цукром і ваніллю. Коли маса набуде легкість, починаємо партіями всипати протрушенную борошно. У кефір вливаємо суміш харчової соди, погашеної свіжовичавленим соком лимона.
У густу борошняну масу додаємо пінистий кефір і швиденько все промешиваем до гомогенного стану.
Промиваємо фрукти в холодній воді, розкладаємо на рушник просохнути, чистимо шкірку і шаткуємо тоненькі часточки, скориставшись филейным ножем.
Вистилаємо промазанный маргарином пергамент в спеціальну форму для випічки, перекладаємо в неї основну частину тесту. Розподіляємо зверху яблука у вигляді віяла і закриваємо рештою тестом.
Запікаємо п'ятдесят п'ять хвилин в прогрітій до 190 °С електродуховки. Після закінчення цього часу швидкий пиріг на кефірі з яблуками готовий!
Пиріжки з яблуками в духовці — прості рецепти випічки смачних десертів.
Приготуйте курочку в сметані за нашим рецептом.
Читайте як приготувати салат з червоною рибою, рецепти з фото.
Варіант приготування в мультиварці
Борошняна випічка з плодами унікальна тим, що її готують незалежно від сезону. А якщо під рукою є кухонний агрегат мультиварка, взагалі не представляє складності.
Складові:
- Борошно 550 г;
- Розпушувач – 1 пачка;
- Цукор – 300 г;
- Яйця перепілок – 8 шт.;
- Яблука – 3 шт.;
- Біо-кефір – 1 склянка;
- Ванілін – 1 пакетик;
- Масло вершкове – 200 р.
Виготовлення: дві години.
Калорійність: 98 Ккал/100 р.
Варто зазначити, що всі компоненти пирога з яблуками на кефірі повинні бути кімнатної температури – це запорука вдалої випічки. Яйця збиваємо з ваніллю і цукровим піском до утворення гомогенної повітряної маси.
Якщо у вас не виявилося перепелиних яєць, замініть звичайними курячими, з розрахунку 1:2. Тонкою цівкою в білкову суміш вливаємо підігрітий кефір і продовжуємо збивати. У завершенні підкладаємо пекарський порошок з протрушенной борошном.
Яблука промиваємо, обсушуємо серветками і розрізаємо на рівноцінні шматочки, в процесі видаливши серцевину. Якщо вам попалися дуже великі фрукти, використовуйте тільки два, і цього буде достатньо.
Запускаємо прилад на функцію «Випічка», промазуємо дно чаші залишками масла. Розрівнюємо половину тіста, на нього – шар фруктів, завершуємо наступній прошарком тесту.
Герметично закриваємо кришку і запікаємо шістдесят хвилин. По закінченні не поспішайте виймати пиріг, дайте постояти п'ятнадцять хвилин. Потім переверніть на підготовлену ґрати і не чіпайте, поки остаточно не охолоне.
Цю випічку готують не тільки з яблуками. Апельсини, сливи, груші і родзинки теж відмінно підійдуть.
Пиріг «Шарлотка»
Випічка на основі бісквітного тіста і яблук під назвою «Шарлотка» готується в кожній родині ще з радянських часів. Варіантів виконання дуже багато, найдоступніший з них – на магазинної кисломолочке.
Складові:
- Борошно – 440 г;
- Яйце – 2 шт.;
- Цукор – 200 г;
- Кефір – 200 мл;
- Олія нерафінована – 100 мл;
- Пудра – 2 ст. л.;
- Порошок в тісто – 1 ст. л.
Виготовлення: години дві.
Калорійність: 113.3 Ккал/100 р.
Пиріг «Шарлотка з яблуками на кефірі, незважаючи на усталену народна думка, що він вимагає навичок, може приготувати навіть зовсім недосвідчена господиня. Розберемо рецепт покроково.
Збиваємо гоголь-моголь.
Підливаємо теплий кефір, не перестаючи працювати міксером.
Подбавляем протрушенную борошно з розпушувачем, тільки вже не збиваємо, а переходимо на віночок, для тіста, щоб воно не вийшло жорстким. В кінці вливаємо нерафінована олія.
Вимиті фрукти шаткуємо півкільцями, обов'язково вирізаючи серцевину.
Змащуємо маслом роз'ємну форму, виливаємо частина тесту, на неї розкладаємо порубані яблука, присипаємо цукром і покриваємо залишилася борошняний масою. Запускаємо електродуховку на 185 °С.
Ставимо пропікається «Шарлотку» на п'ятдесят хвилин. Коли побачите рум'янець зверху, перевірити на готовність зубочисткою, і якщо вона виявилася липкою з шматочками тіста, готуйте ще п'ять – сім хвилин.
Готовий остиглий пиріг з яблуками притрусіть за допомогою металевого сита цукровою пудрою.
Секрети смачної випічки
- Часто виникає проблема: яблука при випічці зморщилися і осіли, а верхівка пирога занадто високо піднялася, таким чином у випічці з'явилася діра. Щоб цього уникнути, рекомендується перед додаванням фрукта підігріти його;
- Готувати випічку з яблуками потрібно на помірному вогні, так пиріг добре пропечеться, не буде вологим, і весь сік залишиться всередині;
- Рекомендується застосовувати відразу два види яблук, щоб смак вийшов більш насиченим, а аромат – яскравим;
- Змішайте тростинний і коричневий цукор, притрусіть цією сумішшю фрукти, і смак вийде пікантним і незвичайним;
- Кефір можна використовувати будь-якої жирності. Його завжди можна замінити кислим молоком або ряжанкою;
- Ніколи не ставте борошняні вироби в холодну духовку;
- Щоб не пригоріла верхівка пирога з яблуками, поставте форму на самий нижній ярус або натягніть зверху щільно фольгу.
Приємного апетиту!