Як приготувати домашній пиріг з курагою
З сухофруктів можна готувати багато корисних напоїв, а також випічку. Дуже смачною і ароматною виходить випічка з курагою, яка надає їй незвичайний смак. Вона ідеально поєднується з дріжджовим, пісочним та іншими видами тіста.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
молоко - | 0,1 літра |
масло вершкове - | ¼ Пачки |
дріжджі - | 1 чайна ложка |
вода - | 0,3 літра |
ванілін - | щіпка |
цукор - | 0,2 кілограма |
жовток яйця - | 1 шт. |
борошно - | 320 грам |
курага - | 300 г |
Час приготування: 155 хвилин | Калорійність на 100 грам: 225 Ккал |
Кожна господиня вміє готувати дріжджове тісто, з якого готуються пиріжки, хліб, булочки, але можна з його допомогою спекти смачний пиріг з оригінальною начинкою.
- В теплу воду всипати дріжджі, залишити на 10 хвилин;
- У сотейник налити молоко, трохи підігріти його і додати масло і цукор, ванілін і перемішати до повного розчинення інгредієнтів;
- З'єднати воду з молоком, всипати борошно, приготувати тісто дати 20 хвилин настоятися в теплі, ще раз вимісити і залишити на 2 години підніматися;
- Курагу перекласти в сотейник, залити водою і тушкувати 15 хвилин, всипати 150 грам цукру, варити ще 40 хвилин;
- Розділити тісто на дві кульки, один розкачати, перекласти у форму, сформувати бортики, розподілити по поверхні начинку і з другого кульки зробити сіточку, промазати всі жовтком;
- Запікати пиріг з курагою 20 хвилин.
Готувати такий десерт потрібно при температурі 180 градусів, поки він підрум'яниться і стане золотистим.
Татарський пиріг з курагою
Балиш – класичний татарський пиріг з ніжною начинкою з кураги. Після приготування він виходить щільним, але залишається при цьому м'яким і ароматним.
Інгредієнти:
- розпушувач;
- 0,2 літра сметани;
- 6 столових ложок цукру;
- маленька пачка вершкового масла;
- курага — 0,2 кілограма;
- борошно – 0,6 кілограма.
Час приготування: 75 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 227 ккал.
- Частину борошна висипати в ємність, додати масло і добре перетерти все в крихту, влити сметану, кинути трохи солі;
- Борошно з'єднати з розпушувачем, додати до крихті, замісити еластичне тісто, дати трохи часу постояти;
- Сухофрукти промити, викласти їх у чашу блендера, додати цукор і все подрібнити;
- Частину тіста викласти на поверхні форми, зробити бортики, викласти начинку, прикрити тістом, що залишилося, придавити краю і за допомогою виделки зробити проколи;
- Випікати 45 хвилин.
Щоб випечені пироги виходили смачними, необхідно вибирати добру і ніжну курагу, але якщо вона трохи суховата, то її обов'язково потрібно буде трохи пропарити в гарячій воді.
Пиріг з яблуками і курагою
Яблука і курага – ідеальне поєднання для приготування пирогів, які стають ароматними, ніжними, а тісто тане в роті.
Інгредієнти:
- яблука – 200 грам;
- 200 грам цукру;
- борошно – 0,3 кілограма;
- 4 яйця;
- сода;
- молоко згущення – 70 мілілітрів;
- курага – 120 грам;
- кориця;
- пудра цукрова;
- лимонний сік.
Час приготування: 40 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 207 ккал.
- Під проточною водою помити курагу, залити її свіжоприготованим зеленим чаєм;
- Збити в стійку піну яйця, покласти цукор, згущене молоко і акуратно перемішати;
- В іншу посудину насипати борошно, покласти гашене соком лимона соду, яєчну суміш і перемішати;
- Перелити тісто в змащену форму, викласти порізану курагу і очищене і нарізане часточками яблуко;
- Поставити в духовку на півгодини.
Щоб пиріг виглядав ще привабливіше, можна посипати його подрібненим з допомогою блендера цукром.
Пиріг з сухофруктами
Дуже швидко і просто можна приготувати пиріг з сухофруктами. Така випічка не тільки смачна, але й корисна, багата мікроелементами.
Інгредієнти:
- кориця;
- родзинки – 1 стакан;
- сода;
- 2 склянки відвару з сухофруктів;
- 2 склянки цукру;
- курага – 200 грам;
- сіль;
- 200 мілілітрів масла;
- 800 грам борошна;
- сік лимона.
Час приготування: 40 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 230 ккал.
- Налити масло в миску, додати до нього цукор і претереть все до однорідності;
- Помити курагу і родзинки залити гарячою водою, порізати кубиками і відправити в ємність з маслом;
- В отриману масу влити відвар, покласти гашене соком соду, корицю, перемішати, додати борошно;
- Тісто перелити у форму і запікати 30 хвилин.
Після того, як пиріг буде готовим, йому потрібно дати кілька хвилин настоятися.
Оселедець під шубою рулетом — незвичайна подача цього простого і улюбленого багатьма страви.
Читайте як приготувати ситну і смачну піцу на сковороді з різноманітними начинками.
Візьміть на замітку рецепти випічки з сиру без яєць.
Рецепт пирога з пісочного абрикосами і сиром
Ніжний, пісочний пиріг з ароматною начинкою з сиру і кураги – десерт, який варто готувати для своїх рідних. Домашня, приготовлена з любов'ю, власними руками випічка, завжди радує смаком і зовнішнім виглядом.
Інгредієнти:
- 0,5 склянки кураги;
- 1,5 склянки цукру;
- маргарин – 0,12 кілограма;
- 220 грам борошна;
- яйця – 3;
- сода;
- 2 склянки сиру.
Час приготування: 50 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 313 ккал.
- Викласти в чашу блендера сир, висипати трохи цукру, охолоджені яйця і перебити до однорідності;
- Курагу промити, порізати кубиками, додати в начинку і перемішати;
- Розм'якшений маргарин змішати зі склянкою цукру, содою і борошном, перетерти;
- Більшу частину піщаної крихти перекласти у форму, застеленому пергаментом, залити начинкою, посипати рештою тестом;
- Випікати в духовці 30 хвилин.
Краще всього подавати випічку до столу холодною. Їй потрібно дати трохи часу настоятися, порізати шматочками і викласти на блюдо.
Випічка з горіхами і урюком в мультиварці
Гарбузовий пиріг з сухофруктами – корисний і ароматний десерт. Випекти його можна за допомогою мультиварки, завдяки якій навіть не потрібно буде турбуватися про те, що він може пригоріти.
Інгредієнти:
- гарбуз – 0,2 кілограма;
- розпушувач;
- курага – 0,5 склянки;
- яйця – 3;
- горіхи;
- 180 грам цукру;
- 120 грам борошна;
- манка – 0,5 склянки;
- масло.
Час приготування: 80 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 255 ккал.
- Шматочки гарбуза очистити від шкірки, порізати кубиками і подрібнити у блендері;
- Збити цукор разом з яйцями, додати пюре з гарбуза;
- Манку, борошно, розпушувач з'єднати і з'єднати з гарбузово-яєчною масою;
- Помиту курагу і горіхи порізати шматочками, перекласти в тісто, перемішати, вилити в миску, добре политої маслом;
- Випікати в мультиварці 60 хвилин в режимі «випічки».
Під час приготування випічки в мультиварці, необхідно також орієнтуватися на її потужність. Якщо пиріг буде ще сируватий, то потрібно його ще допекти, включивши техніку 20 хвилин.
Корисні поради
З кураги можна готувати смачну начинку, перебиваючи її з цукром, але для цього потрібні тільки м'які, великі сухофрукти без пошкоджень. Також, її можна порізати шматочками і додати до тесту, разом з родзинками, горіхами, яблуками.
Для приготування пирогів з курагою, краще всього вибирати якісні сухофрукти. Вони не повинні бути занадто засушеними, але якщо такі трапилися, то перед приготуванням їх обов'язково потрібно замочити в окропі, який зробить їх більш м'якими.
Щоб випічка стала більш ароматною, під час її приготування можна додати ваніль, корицю, особливо якщо використовуються не тільки сушені фрукти, але і свіжі.
Всі пироги потрібно випікати в заздалегідь розігрітій духовці, щоб вони змогли повністю і рівномірно пропектися. Зовні вони будуть більш привабливими, якщо прикрасити їх сіточкою, різними візерунками і кісками з тіста, які може навчитися робити кожна дівчина, було б бажання. Варіантів того, як прикрасити випічку існує дуже багато.