15 май 2019 728

Як правильно приготувати пишне тісто для піци

Що саме головне в піці? Ковбаса? Сир? Соус? Це, звичайно, важливо, але важливіше всього приготувати правильне тісто. Щоб воно не було надто тонким і не сохло в духовці, щоб не вийшло занадто товстим і добре пропекалось. Найкраще в домашніх умовах готувати пишне тісто. Адже існує безліч перевірених рецептів!

Рецепт пишного дріжджового тіста для піци
Інгредієнти Кількість
дріжджі і сіль - по 5 г
вода - 1 склянка
борошно - 3 склянки
масло оливи - 30 мл
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 274 Ккал
Щоб швидко отримати пишне тісто, краще всього використовувати дріжджі. Їх використання скорочує час приготування тіста, а також гарантує «пишність» і легкість кінцевого продукту.
  1. Дріжджі, всипати у воду. Вона не повинна бути холодною, інакше дріжджі не будуть грати. Краще всього використовувати воду кімнатної температури або ту, яку попередньо злегка підігріти;
  2. Перш ніж продовжувати готувати, треба почекати «гри» дріжджів і тільки потім продовжувати. Побачити це легко – коли дріжджі почнуть бродити, над ними підніметься невелика «шапочка»;
  3. Всипати до них сіль і влити олію. Краще всього використовувати оливкову або рослинна, але без запаху;
  4. Борошно пропустити через сито і додати до решти продуктів. Тісто у результаті повинно вийти пишне і гладке. Можливо, буде потрібно трохи більше або трохи менше борошна;
  5. Залишити підніматися (не менше години). Бажано в теплому місці і накрите рушником;
  6. Як тільки тісто підійде треба його кілька разів обім'яти на дошці і приступити до приготування піци.

Тісто без дріжджів

Якщо під рукою немає дріжджів, а побалувати себе італійським блюдом хочеться можна скористатися цим рецептом. Це дуже швидкий і простий рецепт, а в підсумку вийде чудова піца на пишною основі!

Склад:

  • борошно – 320 гр;
  • сметана – 0,2 л;
  • сода – на кінчику ч. л;
  • топлене масло – 2 ст. л;
  • сіль – 1 ч. л;
  • яйце – 2 шт.

Необхідний час: 10 хвилин.

Калорії: 300.

  1. Яйця розбити в глибоку миску і додати до нього сіль;
  2. Добре збити їх міксером або віночком до густої піни;
  3. Соду додати в сметану і добре розмішати. Сметану для цього рецепту треба брати густу, жирну, краще всього домашню;
  4. Змішати дві маси і добре перемішати;
  5. Розтопити масло і влити до сметані, а потім порційно додати борошно, яку вкрай бажано заздалегідь перетрусити через сито;
  6. Замісити тісто, яке повинно вийде липковатым, не тугим;
  7. Як тільки все буде готово можна викладати основу на деко і займатися начинкою. Тільки робити це акуратно, щоб не порвати.

Як швидко і смачно приготувати банани в карамелі — спробуйте цей десерт вже сьогодні.

Читайте як правильно приготувати смачний плов на багатті. Дізнайтесь, які спеції підкреслять смак страви.

Візьміть на замітку рецепт ніжного печива з корицею і яблуками.

Тісто на кефірі

Кефір часто використовують при приготуванні тіста. Воно швидко піднімається і виходить пишним і дуже смачним! Цей варіант для тих, хто не любить чекати і витрачати багато часу на приготування їжі.

Продукти:

  • кефір – 0,2 л;
  • борошно – 380 гр;
  • олія соняшникова– 10 мл;
  • яйце;
  • сіль з содою – по 5 гр.

Витрачений час:15 хвилин.

Калорійність: 213 калорій.

  1. Спочатку змішати сухі інгредієнти: борошно з сіллю і содою;
  2. Потім вологі: кефір з рослинним маслом, і до них же вбити яйце;
  3. Добре перемішавши інгредієнти окремо потім з'єднати їх разом в глибокій мисці;
  4. Як тільки всі продукти будуть з'єднані треба починати місити тісто;
  5. Занадто довго вимішувати його не можна, інакше воно стане занадто тугим і почне ламатися;
  6. Руки треба змочувати водою або рослинним маслом і акуратно обминати. В результаті повинен вийти еластичний м'який шар;
  7. Потім злегка розкачати і викласти на деко, де вже підігнати під розміри;
  8. Далі йде черга начинки.

Поради з приготування смачної піци пишною

Щоб приготувати добру основу і в результаті отримати відмінну піцу можна застосовувати такі хитрощі:

  1. Борошно завжди просіяти! Інакше тісто не вийде м'яким і повітряним;
  2. Не варто занадто сильно місити його, воно не повинно втратити м'якість і еластичність. Якщо ж його обминати занадто довго і сильно, то воно втратить весь повітря і не підніметься;
  3. Найкраще розкачати і розминати основу не з допомогою качалки, а руками. У знаменитих піцеріях можна побачити, як майстри готують її без допомоги додаткових приладів, а підкидаючи і розминаючи руками. Саме тоді піца виходить неймовірно пишними, повітряної і смачною;
  4. В якості начинки можна використовувати все що завгодно, але класичним варіантом стануть помідори, моцарелла, оливки, гриби і салямі;
  5. Випікати піцу необхідно при високих температурах не нижче 200 градусів і відправляти страву вже в розжарену піч, а не в холодну.

Готувати піцу в домашніх умовах просто, однак ця справа вимагає практики. Трохи практики і самі італійці попросять дати рецепт!

Що ще почитати: