09 июнь 2019 2 576

Рецепти приготування смаженої цвітної капусти

Цвітна капуста – овоч, який люблять далеко не всі люди, але при правильному приготуванні її можна перетворити на смачна і дуже корисна страва. З неї можна приготувати величезну кількість самих різних смаколиків, якщо докласти трохи зусиль і бажання.

Рецепт смаженої цвітної капусти з яйцем
Інгредієнти Кількість
капусти - 500 грам
борошна - 50 грам
солі - за смаком
рослинної олії - 40 грам
яєць - 2 шт.
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 60 Ккал

Приготувати смачний гарнір з простих продуктів, досить легко і просто. Потрібно тільки трохи терпіння.

З допомогою простих продуктів, які є в холодильнику у кожної людини, завжди можна приготувати щось смачненьке і при цьому корисне.

  1. Капуста ретельно миється і просушується на рушник, потім вона акуратно розбирається на невеликі суцвіття;
  2. Воду налити в невелику каструльку, додати в неї сіль, довести до кипіння і покласти туди суцвіття;
  3. Варити овочі 7 хвилин на середньому вогні, потім відкинути їх на друшляк і під проточною водою добре охолодити;
  4. Яйця розбити в миску, додати сіль і добре збити віночком, потім додати борошно і ще раз добре перемішати до однорідної консистенції;
  5. Суцвіття покласти в яєчну суміш, викласти їх на гарячу сковорідку і смажити на середньому вогні до золотистого кольору з двох сторін.

Готову капусту можна подавати як самостійно блюдо або як гарнір до ніжного м'яса або рибки.

Капуста в клярі на сковороді

Приготувати суцвіття капусти в клярі дуже легко і з цим завданням зможе впоратися навіть недосвідчений кулінар.

Інгредієнти:

  • 200 мл сметани;
  • 25 грам солі;
  • 3 яйця;
  • 1 головка капусти;
  • 100 грам вершкового масла;
  • 150 грам борошна;
  • цукор – 15 грам;
  • щіпка соди.

Час приготування страви: 30 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 59 ккал.

Цвітну капусту можна готувати різними способами, але якщо хочеться чогось смачного, краще всього приготувати її в клярі. Таке блюдо сподобається не тільки дорослим, але й дітям.

  1. Капуста добре промивається, поділяється на суцвіття і викладається в глибоку каструльку;
  2. Суцвіття заливаються окропом і варяться 5 хвилин на невеликому вогні;
  3. Яйця добре збиваються міксером, до них додається сметана, борошно, цукор, сіль за смаком і сода на кінчику ножа, все вимішується;
  4. Охолоджені суцвіття умочують в тісто і смажать на вершковому маслі з двох сторін.

Це смачне блюдо можна подавати з різними соусами, які можна приготувати самостійно або ж купити їх у магазині.

Як посмажити капусту в сухарях

Приготувати ніжну і соковиту капусту, яка буде нагадувати своїм смаком трохи рибу і м'ясо, дуже просто і легко. Таке блюдо буде корисним для діток, які з задоволенням будуть їсти його, навіть якщо не дуже люблять овочі.

Інгредієнти:

  • 0, 6 кг капусти;
  • сіль;
  • 2 яйця;
  • 80 грам панірувальних сухарів.

Час приготування страви: 20 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 60 ккал.

Для приготування цих ласощів, можна використовувати не тільки свіжу, але і заморожену капусту, яка навіть після заморожування не втрачає своїх корисних властивостей і смакових якостей.

  1. Капусту промити, розібрати на суцвіття і відварити в киплячій воді 5 хвилин, перекинути на друшляк і охолодити;
  2. Яйця розбити в миску, додати трохи солі за смаком і збити віночком;
  3. Суцвіття занурити в яєчну суміш, обваляти їх у панірувальних сухарях і обсмажити на сковорідці з усіх боків.

Подавати страву краще всього разом з різними ковбасними виробами, а також м'ясом.

Тефтелі з підливою — кілька варіантів страви які чудово підійдуть до різних гарнірів.

Смачний і корисний салат з капусти з морквою — читайте рецепт тут.

Голубці з молодої капусти — читайте як приготувати це смачне блюдо.

Простий німецький рецепт

Цвітна капуста дуже високо цінується за свій ніжний смак, а також простоту в приготуванні. Завдяки різним способам, можна приготувати такі страви, які здивують не тільки рідних, але й друзів.

Інгредієнти:

  • 0, 5 кг капусти;
  • олія рослинна;
  • 300 грам мисливських ковбасок;
  • 2 морквини;
  • 1 велика цибулина;
  • 200 грам баклажана;
  • сіль;
  • кріп.

Час приготування страви: 60 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 190 ккал.

Це на перший погляд просте блюдо, дуже добре підходить не тільки для обіду або вечері, але і для вечірніх посиденьок з друзями за пивом. Суцвіття капусти і ковбаска, підсмажена на сковорідці, створюють ідеальне поєднання смаку.

  1. Капуста дуже ретельно миється, потім заливається 2 л підсоленої води, щоб всі комахи, які є всередині, спливли на поверхню;
  2. Баклажани миють, ріжуться невеликими кубиками, потім 30 хвилин вимочуються в підсоленій воді, щоб прибрати гіркоту;
  3. Лук ріжеться кубиками, морквина натирається на тертці, ковбаски нарізати невеликими гуртками;
  4. Морква та цибулю обсмажують на сковорідці 5 хвилин, потім додайте баклажани, які тушкують ще 5 хвилин, потім ковбаска, суцвіття і все готується ще 5 хвилин;
  5. Вміст сковорідки перчится, солиться, додається зелень, пів склянки води перемішується, накривається кришкою і стоїть на плиті до того моменту, поки рідина практично повністю не випарується.

Приготування цієї страви трохи клопітна, але всі рідні і близькі закохаються в нього з першої ж ложки.

Кулінарні поради

Для приготування смачних і корисних страв необхідно вибирати якісні та свіжі овочі. Цвітна капуста обов'язково повинна мати рівний забарвлення, без темних плям.

Під час термічної обробки краще всього не доготувати суцвіття, ніж перетримати. Цей овоч дуже смачний навіть у сирому вигляді, а завдяки недостатній термічній обробці в ньому зберігаються всі корисні мікроелементи і вітаміни. Щоб прибрати різкий і специфічний запах, у воду можна додати 100 мілілітрів молока, яке додасть суцвіттям ніжний смак і приємний аромат.

Після відварювання капусту обов'язково потрібно помістити під холодну воду, щоб зберегти її пружність і ніжний смак.

Перед смаженням суцвіття краще всього спочатку вмочити в борошно і тільки потім в кляр, який після проведення цієї процедури буде краще триматися на овочах.

Після смаження суцвіття обов'язково потрібно викласти на паперові рушники, щоб зайвий жир вбрався в них, а вони залишилися хрусткими і дієтичними.

Використовуючи ці прості секрети приготування смаженої цвітної капусти, можна навчитися створювати з простих продуктів оригінальні і при цьому корисні сніданки, обіди, вечері. Навіть ті люди, які не дуже люблять овочі, зможуть насолодитися їх ніжним, соковитим смаком.

Що ще почитати: