14 июнь 2019 533

Як приготувати пиріг з капустою в мультиварці

Мультиварка стала незамінним приладом на будь-якій кухні. З її допомогою можна не тільки спрощувати кухонну рутину, але і створювати смачні шедеври на святковий стіл. Пиріг з капустою може стати прикрасою звичайної вечері або чудово виглядати на святковому застіллі.

Лінивий пиріг з капустою на кефірі в мультиварці
Інгредієнти Кількість
половина капустяного качана - близько 500 г
цибулина - 1 шт.
яйця - 3 шт.
кефір - 70 мл
борошно - 100 г
сіль - пучку
цукор - 1 ч. л.
масло пісне - 20 мл
спеції - на свій розсуд
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 100 Ккал

Що може бути простіше, ніж ледачий пиріг? Він не займе багато часу, а результат буде чудовим!

  1. Цибулю очистити і дрібно порубати. На рослинній олії спасерувати цибулю;
  2. Капусту пошинкувати і пересипати сіллю. З силою зім'яти її кілька разів, а потім викласти до неї вже готовий цибулю;
  3. Яйця розбити в миску, змішати з цукром, а потім поступово влити кефір, додати борошно;
  4. У тісто можна додати щіпку солі, але робити це необхідно обережно, оскільки капуста вже солона;
  5. Капусту всипати в тісто і розмішати;
  6. У каструлю додати трохи олії, щоб пиріг не пригорів і випікати його на режимі «Випічка» цілу годину;
  7. Вилити пиріг в мультиварку і закрити щільно кришку;
  8. Після таймера не виймати пиріг відразу, а дати йому постояти трохи (10-15 хв);
  9. Акуратно дістати пиріг, використовуючи кошики-пароварки. Подавати гарячим.

Пиріг на сметані з капустою і яйцем

Смачний овочевий пиріг, який буде ідеальним рішенням для сімейної вечері або обіду. Всю основну роботу зробить прилад, ну а підготувати інгредієнти — це дуже просто.

Інгредієнти:

  • сметана – 100 гр;
  • борошно – 100 гр;
  • капуста – 0,5 кг;
  • 3 яйця
  • пекарський порошок – 1 ч. л;
  • майонез – 50 гр;
  • цибулина;
  • сіль з перцем – по 0,5 ч. л.

Час приготування: 2 години 20 хвилин.

Калорійність: 130 ккал.

  1. У капусти зрізати верхні листки, промивають. Дрібно порубати і пом'яти руками, щоб виділився сік;
  2. Цибулю подрібнити і перемішати з капустою. В мультиварці, з невеликим додаванням олії, обсмажити овочі на режимі «Випічка» протягом півгодини;
  3. Яйця збити з пекарським порошком і додати сметану, майонез і борошно;
  4. У суміш поступово всипати все борошно. Тісто має вийде рідкуватим, як жирна сметана;
  5. Капусту з цибулею дістати з мультиварки;
  6. Додати в чашу невелику кількість масла. Залити в неї половину тіста, потім викласти овочеву начинку і зверху вилити тісто;
  7. На режимі «Випічка» готувати пиріг протягом години, а потім акуратно перевернути його і ще 15 хвилин підтримати на тому ж режимі;
  8. Подавати гарячим.

Хашлама з яловичини — спробуйте приготувати це цікаве блюдо з кавказькими стравами.

Рецепт простого пирога з журавлиною — рецепт смачною випічки зі свіжими, соковитими ягодами.

Читайте як приготувати дієтичні сирники без манки і борошна. Смачний десерт з мінімумом калорій.

Рецепт дріжджового капустяного пирога

Капустяний пиріг – це давня страва, яку готували багато поколінь жінок з допомогою справжніх росіян печей. Але сьогодні той самий ароматний пиріг можна приготувати за допомогою мультиварки. Особливо смачно робити пиріг на основі дріжджового тіста.

Склад:

  • 20 мл рослинного масла;
  • одна середня морква;
  • одна невелика цибулина;
  • півкіло капусти;
  • сіль на кінчику ножа;
  • 1 ч. л цукрового піску;
  • 10 гр дріжджів (сухих);
  • мелений перець за бажанням.

Час приготування: 3 години.

Калорійність: 140 калорій.

  1. Дріжджі розвести теплою водою. Яйце розмішати з цукром і сіллю, а потім додасть і половину всього рослинного масла. Змішати дві маси разом;
  2. Порційно всипати борошно і замісити еластичне тісто;
  3. Залишити тісто підніматися протягом години в теплому місці;
  4. Капусту нашаткувати разом з цибулею і морквою. Згасити овочі в мультиварці на режимі «Випічка» протягом півгодини. Пару раз перемішати в процесі, щоб овочі не підгоріли;
  5. Як тільки капуста буде готова, дістати її з мультиварки і трохи остудити;
  6. Готове тісто дістати і розкачати його до тонкого коржа (5 мм);
  7. Овочі розкласти на тісто і акуратно скрутити його в рулет;
  8. Каструлю змастити невеликою кількістю олії і викласти туди рулет, розклавши його по колу у формі равлика;
  9. Щоб пиріг піднявся, спочатку необхідно включити теплий «Підігрів» на 10 хвилин;
  10. Як тільки пройде час, включити «Випічка» на 65 хвилин і випікати пиріг з одного боку, а після завершення часу добре пропекти його з іншого боку 5-10 хвилин;
  11. Подавати гарячим.

Листковий пиріг

Ласувати смачними пирогами хочеться всім, але не всім хочеться возитися з тестом, дріжджами і болісно чекати, вийде чи не вийде ласощі. Всього цього можна легко уникнути, якщо використовувати два важливих помічника: мультиварку і листкове тісто. А щоб пиріг був смачним, для начинки можна брати молоду капусту разом з фаршем, грибами і сиром.

Продукти:

  • готове листкове тісто (1 уп..);
  • капуста – 0,5 качана (близько 500 гр);
  • фарш – 0,2 кг;
  • яйце;
  • гриби – 0,2 кг;
  • сир – 50 гр;
  • морква і цибулина;
  • 20 мл соняшникової олії;
  • сіль – на кінчику ножа.

Витрачений час:1 год.

Калорійність: 220 калорій.

  1. Приготувати овочеву начинку: моркву, цибулю порізати і спасерувати, капусту нашаткувати, гриби нарізати і обсмажити;
  2. Фарш обсмажити на іншій сковороді, а потім змішати разом з цибулею і морквою, грибами і капустою. Кілька хвилин смажити все разом на сковороді, посоливши і додавши спеції;
  3. Яйця круто відварити і натерти на тертці. Сир теж потерти і перемішати з яйцями;
  4. Змішати всі інгредієнти разом;
  5. Тісто, попередньо розморожене, розкачати пластом до 4-5 мм в товщину;
  6. В центр тіста викласти акуратно начинку;
  7. Згорнути пиріг конвертом і дуже добре запечатати всі краю;
  8. У змащену маслом каструлю акуратно помістити в неї пиріг;
  9. На режимі «Випічка» готувати пиріг 20 хвилин;
  10. Після таймера вийняти пиріг і покласти знову іншою стороною. Пекти ще 10 хвилин.

Кулінарні хитрості

Боятися випічки зовсім не варто. Головний секрет тут – дотримуватися в точності всі пункти рецепту і бути вкрай уважним до пропорцій. Є також і інші корисні поради, до яких можна прислухатися:

  1. Для пирога з капустою в мультиварці тісто підійде будь – сметанне, кефірний, дріжджове або бездріжджове. Капуста з будь-яким видом тесту буде дуже смачним поєднанням;
  2. Можна використовувати і квашену капусту в якості начинки. Тільки до неї треба буде додати варене яйце;
  3. Для пікантного смаку можна зверху пиріг посипати корицею;
  4. Урізноманітнити начинку можна за допомогою яєць, грибів, насіння кунжуту і будь-яких інших овочів;
  5. Найкраще при використанні свіжої капусти для начинки, брати молоді качани. Смак буде більш насиченим;
  6. Деякі мультиварки не мають режиму «Випічки», але в них є подібні режими, якими можна скористатися. Необхідно лише уважно прочитати інструкцію;
  7. Якщо використовується стара капуста, те її обов'язково необхідно дрібно нашаткувати і попередньо протушкувати;
  8. У кефирном тесті можна використовувати сметану, несолодкий йогурт і навіть ряжанку.
  9. При випіканні пирога в мультиварці його обов'язково необхідно перевертати, інакше зверху він не пропечеться.

В точності дотримуючись всі пункти рецептів та застосовуючи корисні поради на практиці, гарантовано можна отримати смачний і ситний пиріг з капустою, який простий у приготуванні.

Що ще почитати: