16 июнь 2019 1 170

Швидкі рецепти для ледачих на кожен день

Іноді хочеться приготувати щось смачне, але в той же час, не прикладаючи великих зусиль. А адже найчастіше, щоб приготувати смачний і ситний обід потрібно багато часу і сил. Але все-таки не варто засмучуватися, є рецепти страв, які так і називаються – «для ледачих».

При цьому вони настільки різноманітні, тут можна знайти і вареники, і випічку, і страви на перше і друге. Отже, представляємо вашій увазі швидкі рецепти для ледачих на кожен день.

Перші страви

«Ледачий» суп – просто і смачно
Інгредієнти Кількість
картопля - 2-3 штуки
сосиски - 2-3 штуки
яйце - 1 штука
вода - 1500 мл
сіль - 2 ч. ложки
приправи, зелень - за смаком
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 г: 170 Ккал

Процес приготування:

  1. Для початку знімаємо шкірку з картоплі, споліскуємо від бруду;
  2. Нарізаємо картоплю кубиками;
  3. На вогонь ставимо каструлю з водою, висипаємо кубики картоплі і залишаємо отвариваться;
  4. Як тільки картопля стане трохи м'якою, додаємо сіль, спеції за бажанням і перемішуємо;
  5. Сосиски очищаємо від шкірки і ріжемо сосиски на кружечки;
  6. Засипаємо сосиски в каструлю з картоплею і залишаємо отвариваться;
  7. Куряче яйце вбиваємо в чашку. Збиваємо куряче яйце до однорідності;
  8. Після цього заливаємо яйце в суп і перемішуємо;
  9. Потім залишаємо ще кип'ятитися 2-3 хвилини і вимикаємо газ.

Суп з фрикадельками

З яких інгредієнтів будемо готувати суп:

  • фарш — 350 грам;
  • 2 літри води;
  • картопля – 2-3 штуки;
  • одна морквина;
  • цибулина;
  • 120 грам вермішелі або локшини;
  • сіль на свій смак;
  • мелений перець на свій розсуд;
  • яйце – 1 штука;
  • кілька гілочок зелені.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 210 ккал.

Приготування по кроках:

  1. У миску кладемо м'ясний фарш, додаємо в нього трохи солі, підсипаємо щіпку чорного перцю і викладаємо сире яйце. Все ретельно розмішати;
  2. Картопляні бульби потрібно чистити від шкірки і ретельно промити;
  3. Нарізаємо картоплю на невеликі скибочки;
  4. Цибулю і моркву очищаємо від шкірки;
  5. Цибулю необхідно нашаткувати квадратиками, а морквяний коренеплід потрібно протерти теркою з крупною решіткою;
  6. Поміщаємо на газ ємність з водою, прогріваємо до кипіння;
  7. У киплячу воду насипаємо картоплю, додаємо цибулю і моркву;
  8. Далі за допомогою маленької ложки викладаємо в фарш воду. Набираємо м'ясо не надто багато, фрикадельки повинні бути не дуже великими;
  9. Відварюємо всі компоненти протягом 15 хвилин;
  10. Далі висипаємо вермішель або локшину;
  11. Відварюємо всі інгредієнти ще хвилин 10;
  12. Знімаємо готовий суп з плити, посипаємо дрібно посіченою зеленню і розливаємо по тарілках.

Другі страви

Швидкий рецепт «ледачих» вареників

Продукти для приготування:

  • сир з однорідною консистенцією – 400 грам;
  • пара яєць;
  • борошно – 140 грам;
  • цукор на свій смак;
  • трохи солі для відварювання;
  • трохи борошна для підсипання.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 180 ккал.

Починаємо готувати:

  1. Для початку сир викладаємо в чашку, підсипаємо до нього цукровий пісок і розминаємо;
  2. Далі викладаємо до сиру з цукром яйця і все добре перемішуємо;
  3. Після цього додаємо борошно і вимішуємо однорідне тісто;
  4. На поверхню робочого столу насипаємо борошно, викладаємо тісто;
  5. Робимо з тіста ковбаску, добре прокатуємо її;
  6. Після цього тісто розрізаємо на невеликі шматочки. З кожного шматочка розкачуємо невелику коржик;
  7. В центрі кожної коржі робимо невелику виїмку, в цій виїмку буде надалі утримуватися вершкове масло або сметана;
  8. Наливаємо воду в каструлю, ставимо на вогонь і додаємо сіль;
  9. Як тільки вода закипить, додаємо в неї коржі і відварюємо;
  10. Відварюємо ліниві вареники протягом 3-5 хвилин;
  11. Як тільки всі коржі будуть на поверхні, їх слід вийняти шумівкою в чашку або глибоку тарілку;
  12. Перед тим, як подавати на стіл, необхідно додати трохи вершкового масла або сметани.

Запіканка з пельменів «Ледача дружина»

Які інгредієнти потрібні:

  • пельмені в замороженому вигляді – 2 пачки;
  • три цибулини;
  • скибочка сирного продукту – 100 грам;
  • чотири курячі яйця;
  • майонез – 280 грам;
  • кухонна сіль – ½ ст. ложки;
  • мелений перець;
  • рослинна олія;
  • петрушка, кріп – кілька стебел.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 270 ккал.

Як готувати:

  1. Очищаємо цибулю від шкірки і рубаємо його на невеликі кубики;
  2. Прогріваємо сковорідку, підливаємо масло і висипаємо шматочки цибулі;
  3. Обсмажуємо цибулю протягом 2-3 хвилин, при цьому помішуємо. Шматочки цибулі повинні стати прозорими з золотистим відтінком;
  4. Розпалюємо духовку і залишаємо прогріватися;
  5. Форма для запікання зверху промащується рослинним маслом і поміщається в духовку на кілька хвилин;
  6. Прогріта форма запобігає прилипання пельменів;
  7. Викладаємо на дно форми пельмені рівномірним шаром;
  8. Зверху пельмені посипаємо сіллю і меленим перцем;
  9. Далі також викладаємо шаром поверх пельменів обсмажену цибулю;
  10. Викладаємо в миску курячі яйця і ретельно розмішуємо;
  11. Після цього додаємо до яєць сіль, перець і майонез;
  12. Яєчну суміш з майонезом знову добре розмішуємо, можна для розмішування скористатися міксером;
  13. Далі пельмені і цибулю заливаємо яєчної заливкою, щоб вона рівномірно розподілилася по всій поверхні;
  14. Шматочок сиру протираємо теркою з крупною решіткою, викладаємо зверху протертий сир рівномірним шаром;
  15. Прибираємо форуму в духовку, залишаємо випікатися при температурі 200-220 градусів;
  16. Період випікання становить близько 40-45 хвилин;
  17. Після того як запіканка буде готова, посипаємо її зверху зеленню і подаємо на стіл.

Що таке смузі? Як приготувати цей напій, користь чи шкоду. З яких продуктів готуються найкорисніші смузі.

А як ви ставитеся до картоплі фрі? Ви чули про неї лише як про шкідливий продукт? Прочитайте нашу статтю і навчитеся готувати картоплю фрі в духовці зовсім без масла, що робить цей продукт корисним і низькокалорійним.

Куряча грудка запечена в духовці за нашим рецептом стане вашим улюбленим блюдом — спробуйте!

Ліниві голубці

Які інгредієнти потрібні:

  • свіжа капуста – вилок середнього розміру;
  • фарш з будь-якого м'яса – 350 грам;
  • рис – 150 грам;
  • головка цибулі;
  • один морквяний коренеплід;
  • 30 грам томатів;
  • борошно – 60-70 грам;
  • рослинна олія;
  • одне яйце;
  • сіль;
  • можна додати спеції.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 280 ккал.

Швидкий рецепт приготування по кроках:

  1. Для початку очищаємо з лука шкірку і ріжемо на маленькі квадратики;
  2. Морквину промиваємо про бруду, зверху чистимо шкірку;
  3. Протираємо моркву на крупній тертці;
  4. У сковорідку потрібно налити трохи олії і розігріти;
  5. У гаряче масло засипаємо цибулю і моркву. Всі компоненти перемішуємо і смажимо хвилин 5;
  6. Рис потрібно промити кілька разів в холодній воді;
  7. Далі відварюємо рис до полумягкости;
  8. Капусту треба порубати на тонку соломку;
  9. Кладемо всі інгредієнти в миску, додаємо фарш. Всі підсолюємо, приправляємо спеціями і перемішуємо;
  10. Далі розбиваємо яйце і додаємо в суміш усіх інгредієнтів;
  11. Робимо з суміші котлетки і готуємо їх на рослинній олії;
  12. Смажимо котлети з двох сторін;
  13. Поверхня форми для запікання змащується олією і викладаємо в неї готові котлетки;
  14. Після цього готуємо соус. У сковорідку з олією, в якій до цього обсмажувалися голубці, засипаємо 2-3 великі ложки борошна і пасеруємо кілька хвилин;
  15. Додаємо трохи томату і перемішуємо;
  16. Підливаємо трохи води, розмішуємо і готуємо ще 5 хвилин;
  17. Потім заливаємо котлетки або соусом голубці;
  18. Кладемо все в духовку;
  19. Запікаємо голубці при температурі 180-200 градусів протягом 15-20 хвилин.

Швидкі рецепти закусок

Простий салат з буряка, маринованих грибів і солоних огірків

Для салату потрібні такі компоненти:

  • 300 грам буряка;
  • 2 солоних огірка;
  • 100 грам маринованих опеньків;
  • пучок цибулі зеленої;
  • рослинне масло — неповна ст. ложка.

Час приготування – 15 хвилин.

Калорійність – 80 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Буряк чистимо від шкірки і промиваємо;
  2. Протираємо буряк на тертці з великими зубцями;
  3. Огірки потрібно розрізати на тонкі смужки, весь сік зливаємо;
  4. Опеньки нарізати дрібними шматочками;
  5. Пересипаємо всі інгредієнти в чашку;
  6. Цибуля промиваємо і шаткуємо тонкими кільцями, висипаємо в чашку до інших компонентів;
  7. Додаємо рослинне масло і розмішуємо.

Салат зі свіжими помідорами, кукурудзою і сухариками

Які компоненти потрібні для приготування:

  • 3 яйця у відвареному вигляді;
  • помідори – 2 штуки;
  • баночка консервованої кукурудзи;
  • кілька листків салату;
  • сухарики зі смаком томату і зелені;
  • майонез для заправки.

Час приготування – 20 хвилин.

Калорійність – 140 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Яйця потрібно зварити до крутого стану;
  2. Як тільки не зваряться, їх треба охолодити і очистити;
  3. Нарізаємо готові яйця невеликими брусочками;
  4. Помідори потрібно сполоснути і порізати соломкою;
  5. Листя салату споліскуємо і розриваємо на невеликі шматочки;
  6. Нарізані інгредієнти засипаємо в салатницю;
  7. Кладемо консервовану кукурудзу, попередньо зливаємо весь сік;
  8. Засипаємо до інгредієнтів сухарики;
  9. Всі компоненти заправляємо майонезом і перемішуємо.

Салат з кальмарів з йогуртом

Для приготування будуть потрібні продукти:

  • 3-4 кальмара середнього розміру;
  • один свіжий огірок;
  • половина головки цибулі червоного;
  • половина упаковки несолодкого йогурту;
  • сіль на свій смак;
  • перець чорний мелений;
  • спеції.

Час приготування – 20 хвилин.

Калорійність – 120 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Першим ділом потрібно кальмари почистити і відварити до готовності. Відварювати їх слід протягом 4 хвилин;
  2. Після цього варені кальмари нарізаємо на невеликі шматочки;
  3. Огірок промиваємо та нарізаємо соломкою;
  4. Лук очищаємо і нарізаємо у вигляді півкілець;
  5. Після цього цибулю слід залити гарячою водою і залишити постояти в ній хвилини 3;
  6. Далі зливаємо воду і викладаємо цибулю до інших компонентів;
  7. Всі компоненти заправляємо йогуртом, додаємо сіль, чорний перець і спеції;
  8. Добре розмішуємо і викладаємо в салатницю;
  9. Для додання гострого смаку і аромату можна покласти дрібно порубані зубчики часнику.

Випічка на швидку руку

Швидкі пончики для самих ледачих

Які інгредієнти потрібні:

  • яйця – 2 штуки;
  • сметана – 80 грам;
  • цукор – 80 грам;
  • ванільний порошок – 1 невеликий пакетик;
  • щіпка харчової соди;
  • борошно. Її потрібно стільки, щоб при замішуванні тісто стало по консистенції схоже на сметану.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 220 ккал.

Особливості приготування:

  1. У миску розбиваємо два яйця і розмішуємо їх;
  2. Далі додаємо сметану, цукор-пісок, ванілін і харчову соду. Найкраще соду погасити оцтом;
  3. Всі інгредієнти перемішуємо до однорідності;
  4. Потім всипаємо борошно. Її потрібно не дуже багато, тісто не повинно бути густим;
  5. Далі потрібно поставити на вогонь глибоку сковорідку з олією;
  6. Масла потрібно багато, всі пончики повинні в ньому плавати;
  7. Змочуємо велику ложку холодною водою, це потрібно для того, щоб до неї тісто не прилипало;
  8. Набираємо ложкою тісто і викладаємо в киплячу олію;
  9. Якщо масло багато, то пончики будуть в ньому перевертатися самі;
  10. Смажитися пончики повинні не довго, всього 2-3 хвилини;
  11. Викладаємо готові пончики на тарілку і подаємо на стіл.

Швидкий тортик без випічки

Які інгредієнти будуть потрібні:

  • молоко концентроване без цукру – 300 мл;
  • банку згущеного молока;
  • один лимон;
  • печиво пряжене молоко – 1 кілограм.

Час приготування – 20 хвилин.

Калорійність – 240 ккал.

Приготування:

  1. У чашку наливають концентроване молоко, туди ж додаємо банку згущеного молока;
  2. Лимон і розрізаємо з двох частин видавлюємо сік і виливаємо його в молоко;
  3. Все добре перемішуємо. Найкраще все збити міксером до однорідної консистенції. За структурою крем виходить рідкий, але за рахунок лимонного соку він трохи загусне, так і має бути;
  4. Після цього на будь-яку форму для торта кладемо на харчову плівку;
  5. Викладаємо шар печива і заливаємо його кремом;
  6. Далі знову шар печива і шар крему, ще шар печива і крему. Викладаємо шари, поки не скінчиться крем;
  7. Прибираємо торт на ніч у холодильник. За ніч печиво всі просочиться і стане м'яким;
  8. Вранці виймаємо торт і подаємо його до ранкової кави або чаю.

Рецепти для ледачих підійдуть абсолютно для будь-якої господині – для дослідної або для початківця. Приготування цих страв досить просте і швидке. Приємного апетиту!

Що ще почитати: