11 март 2019 1 220

Як швидко спекти кекс «Простіше простого»

На приготування незрівнянною випічки для своїх рідних господині часом витрачають цілу добу та велика кількість грошових коштів на інгредієнти, і прикраси до неї. Хоча й існує безліч рецептів випічки на швидку руку, які дадуть можливість заощадити свої сили і час, отримавши відмінний результат.

До цієї категорії можна віднести домашній кекс на швидку руку, час приготування якого варіюється від 15 хвилин до години. Для різноманітності смаку можна підібрати собі окремий спосіб приготування, будь-то кекс з варенням або шоколадний.
Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
Молоко - 300 мл
Цукровий пісок - 250 г
Масло вершкове - 180 г
Борошно пшеничне - 600 г
Яйця - 2 штуки
Ванілін - ¼ Ч. ложки
Родзинки - 1 жменю
Сода, гашене оцтом - 1 ч. ложка
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 400 Ккал

Приготувати цей десерт можна в духовій шафі, мікрохвильової печі або мультиварці. При цьому час приготування не буде сильно відрізнятися.

Насамперед слід поставити вершкове масло на маленький вогонь, щоб довести його до танення. Тим часом можна швидко збити яйця, почасово всипаючи до них цукровий пісок. Після чого можна додати до суміші молоко температури кімнати.

Як тільки масло досягне необхідної консистенції, можна буде зняти його з плити, однак, ні в якому разі не додавати його відразу до яєчної суміші. Поки масло знаходиться в гарячому стані, воно може згорнути білки.

Додавши до маси масло, необхідно почати всипати борошно. Те ж саме стосується інших сухих інгредієнтів, включаючи гашену соду, ванілін і родзинки. Крім того, родзинки в даній випічці можна замінити на інші види сухофруктів, наприклад, курагу.

Краще підібрати для випікання спеціально призначену для кексів форму. Вона виглядає як силіконова шина з круглим отвором в центрі. Її потрібно промазати будь-яким маслом, будь то вершкове або рослинне, а потім вилити отриману в результаті масу. Залишається лише залишити кекс в духовій шафі на 30 хвилин.

Щоб вірно вийняти кекс з його форми, потрібні 2 великих плоских блюдця. На перше треба вивалити кекс, перевернувши силіконову форму. Друге блюдце необхідно притиснути до кексу, а потім знову перевернути. Так, випічка виявиться на ньому своєю верхньою стороною.

При подачі до чаю можна використовувати цукрову пудру.

Кекс «Простіше простого» на сметані

Другий варіант приготування відрізняється від першого тим, що в якості основного інгредієнта використовується сметана, а не молоко. Це не просто збільшує кількість калорій, що містяться в кексі, але і робить його гарним і ніжним на смак. Таким чином, будуть потрібні:

  • Борошно пшеничне – 250 г;
  • Яйце – 1 штука;
  • Сметана – 1-2 ст. ложки;
  • Цукровий пісок – 250 г;
  • Розпушувач – 0, 5 ч. ложки;
  • Масло вершкове – 130 р.

Даних інгредієнтів вистачить на 4 порції. Приготування кексу на сметані займе 50 хвилин з урахуванням підготовки інгредієнтів і випікання, а калорійність однієї порції буде дорівнює приблизно 640 ккал.

Почати слід з збивання яєць, до яких треба почасово всипати цукровий пісок. Робити це можна за допомогою міксера на підвищеній швидкості, це дасть майбутньої випічці пишність.

Що стосується сухих інгредієнтів, то їх треба додати до яєчної суміші після закінчення першого збивання, а потім ще раз збити. На цей раз сильно можна не збивати, досить ретельно все перемішати ложкою. Сухі грудочки борошна в тісті виключені.

Масло необов'язково тримати на вогні до повного розчинення, його треба лише довести до м'якого стану. Домогтися цього можна, залишивши його постояти в теплій кімнаті. Після чого можна змішати сметану з маслом, додати до основної маси тіста.

Залишається лише підготувати силіконову форму для кексів, змастивши її. Час до повної готовності становитиме 40 хвилин.

Швидкі шоколадні мафіни

Наступний рецепт нехай і відрізняється від попередніх своїм шоколадним смаком, зробити його може абсолютно кожен, навіть дитина. Для нього не потрібно духова шафа, головне, щоб кухня була оснащена мікрохвильовою піччю. Готується ця випічка настільки швидко, що можна взяти на замітку в якості відмінного повсякденного сніданку. Отже, знадобляться:

  • Какао-порошок – 2 ст. ложки;
  • Крохмаль – 1 ст. ложка;
  • Цукровий пісок – 3, 5 ст. ложки;
  • Сода – 0, 5 ч. ложки;
  • Молоко – 5-6 ст. ложок;
  • Олія оливкова – 3 ст. ложки;
  • Яйце – 1 штука.

Приготування шоколадного кексу займе 15 хвилин з урахуванням підготовки інгредієнтів і випікання, а калорійність 100 г буде дорівнює приблизно 400 ккал.

Спершу треба вибрати ємність для замісу, всипати в неї всі сухі інгредієнти, а саме, борошно, соду, цукор-пісок, крохмаль і какао порошок. Все необхідно ретельно змішати між собою.

Окремо слід збити яйце з молоком, використовуючи міксер. До раніше отриманої сухій масі треба додати яєчну суміш. У результаті повинно вийти тісто, рідке по консистенції.

Залишається лише спекти кекс в мікрохвильовій печі. Час до повної готовності становитиме 5 хвилин. Звичайно, можна прикрасити його, використовуючи топлений шоколад.

Салат зі свіжої капусти — це перше що приходить на розум якщо хочеться чогось легенького, але дуже корисного. Готуйте його правильно і смачно.

Візьміть на замітку рецепти смачною картопляної запіканки з м'ясним фаршем. Читайте нашу добірку рецептів.

Рецепт кошичків з пісочного тіста у різноманітними начинками. Це неймовірно цікавий варіант для десерту або закуски. Читайте як правильно готувати.

Простий кекс з варенням на швидку руку

Варення, доданий до кексу, забезпечить його не тільки додатковим смаком, але і прекрасним ароматом. Зрозуміло, використовувати можна будь-який його вид. Колір кексу, отриманого в результаті, темний, хоча какао-порошок інгредієнти входити не буде. Щоб спекти такий міні-пиріг, треба підготувати наступні інгредієнти:

  • Варення (з будь-яких ягід) – 1 склянка;
  • Кефір – 225 мл;
  • Борошно пшеничне – 600 г;
  • Цукровий пісок – 175 г;
  • Ванілін – 5 м;
  • Яйце – 1 штука;
  • Сода – 1, 5 ч. ложки.

Приготування кексу з варенням займе 1 годину з урахуванням підготовки інгредієнтів і випікання, а калорійність 100 г буде дорівнює 320 ккал.

У кефір треба засипати соду і перемішати, дочекавшись шипіння. Яйце необхідно збити, додавши до нього ванілін і цукровий пісок. Повинна вийти однорідна суміш, тому краще брати яйце кімнатної температури. Отримане можна змішати з кефіром, у той час як маса буде продовжувати пінитися.

Додавши до суміші пшеничне борошно, слід домогтися рідкуватий консистенції, тобто від щільності густої сметани вона повинна відрізнятися. Після можна додати до тесту варення абсолютно з будь-яких ягід.

Для цього рецепта бажано подбати про те, щоб на кухні була мультиварка. Необхідний для кексу режим – це «Випічка», його треба поставити на 50 хвилин, затока тісто в мультиварочную чашу.

Кекс на швидку руку – найвигідніший варіант випічки:

  • Час його приготування варіюється від 15 хвилин до години;
  • Він не вимагає великої кількості дорогих інгредієнтів, все можна знайти за рукою;
  • Можна спекти його в духовій шафі, мікрохвильової печі або скороварці;
  • Є можливість урізноманітнити смак, додавши родзинки, курагу, варення або какао-порошок;
  • Приготувати кекс можуть навіть маленькі діти.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: