Як приготувати шоколадний торт в мультиварці
Вміння готувати у жінок в крові. Хтось розвиває в собі ці здібності, хтось ні, але більшість дам все-таки прагнуть вразити оточуючих хорошими кулінарними здібностями. Адже недарма і прислів'я є «Шлях до серця чоловіка йде через шлунок», тому це важливе вміння.
Верхи ж професіоналізму є випічка, оскільки вона вимагає особливих зусиль. Але з появою мультиварки можна перестати переживати про це, адже з її допомогою можна створити чудовий шоколадний шедевр!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошна та цукру - | по одній склянці |
яєць - | 2 шт. |
сметани - | 250 г |
какао - | 80 г |
пекарського порошку - | 1 ч. л. |
шоколаду - | 1 шт. |
ягід або цукатів - | для прикраси |
масла - | для змазування |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 г: 250 Ккал |
- Курячі яйця збивати віночком до появи піни. Додати цукор разом зі сметаною і знову збити;
- Борошно просіяти разом з пекарським порошком і какао. Перемішати до однорідності;
- Змішати обидві маси разом і зробити тісто, густотою як на оладки;
- Чашу мультиварки змастити маслом. Можна брати рослинна, але краще користуватися вершковим – смак торта буде трохи ніжніше;
- Виставити мультиварку на режим «Випічка» з таймером на 50 хвилин;
- Тісто викласти в миску і накрити кришкою;
- Шоколадку розтопити в мікрохвильовці або використовуючи водяну баню. Шоколад брати за смаком. Розмір шоколадки залежить від того, як багато глазурі хочеться. Можна його зовсім не використовувати, все на власний розсуд;
- Після сигналу таймері акуратно дістати торт і полити його отриманої глазур'ю;
- Прикрасити за бажанням.
Шоколадний торт зі сметанним кремом
Склад:
- 750 мл сметани;
- склянку борошна і цукрового піску;
- 120 гр порошку какао;
- яйце;
- 1 ч. л соди;
- 100 гр гіркого шоколаду.
Кількість часу: 60 хвилин.
Калорійність: 330 калорій.
- Від загальної кількості сметани взяти 250 мл (1,5 склянки) і погасити в ній соду;
- Від загальної кількості цукру залишити столову ложку для крему, а решта висипати в миску і розбити туди яйце;
- Цукор збивати з яйцем до тих пір, поки не зникнуть крупинки цукру;
- Змішати цукрову суміш зі сметаною і гашеного в ній содою і збити міксером всю масу;
- Борошно просіяти з допомогою сита і додати до неї какао-порошок. Добре перемішати;
- Шоколад розтопити з допомогою мікрохвильової печі або іншим способом. Додати до тесту;
- Духовку розжарити при температурі 200 градусів;
- Приготувати форму для випічки не більше 24 см в діаметрі і застелити її папером для випікання. Трохи змастити маслом, щоб дно торта не підпеклось;
- Викласти у форму тісто і відправити в духовку на півгодини. Дивитися по готовності, торт може бути готовий раніше, в залежності від потужності духовки;
- Перевірити готовність можна за допомогою зубочистки – проткнувши нею пиріг, якщо вона суха, то випічку можна виймати;
- Приготувати крем, змішавши залишилася сметану з цукром і збивши їх. Поставити в холодильник на час приготування коржів;
- Дістати великий корж з духовки і розрізати його так, щоб вийшло два коржі по тонший;
- Дістати з холодильника і збити крем його ще раз;
- Нанести на перший корж рівномірним шаром і прикрити другим;
- Верх і боки також добре змастити кремом. Прикрасити за смаком.
Шоколадно-банановий торт в мультиварці
Поєднання шоколаду та бананів – це гарантований успіх будь-якого десерту. Тим більше торта. Готувати такий торт просто і досить швидко.
Продукти:
- 200 мл молока;
- цукровий пісок – 360 гр;
- пшеничне борошно – 200 гр;
- какао – 4 ст. л;
- олія – 30 мл;
- 3 курячих яйця;
- 20 гр розпушувача;
- 1 г ваніліну;
- сметана – 500 гр;
- банани – 2 штуки.
Час: 90 хвилин.
Калорійність: 335 калорій.
- Яйця змішати зі склянкою цукрового піску і збивати міксером протягом 10 хвилин безперервно так, щоб утворилася густа біла піна;
- Борошно просіяти і перемішати до однорідності з ваніліном і какао;
- Отриману суху суміш невеликими порціями ввести в цукрово-яєчну масу і перемішати лопаткою. Міксером це робити не варто;
- Чашу від мультиварки густо змастити маслом, вилити в неї тісто і закрити щільно кришкою;
- Виставити режим «Випічка» і таймер на 65 хвилин;
- Після того, як прозвучить сигнал акуратно вийняти бісквіт з чаші і остудити;
- Гострим і широким ножем відрізати від коржа верхівку і відкласти;
- З великої частини бісквіта вийняти весь м'якуш так, щоб залишилося тільки дно і стінки, причому вони не повинні бути дуже тонкими;
- Сметану змішати з цукром, частина крему відкласти для прикраси, а в решту додати порізані на шматочки банани і подрібнений м'якуш;
- Наповнити корж кремом і зверху прикрити верхівкою;
- Прикрасити шоколадний торт залишилася сметаною.
Торт з какао на окропі з ягодами
Бісквіт, зроблений за допомогою окропу – це фантастика? Ні, це реальність! І це дуже-дуже смачно! Особливо, якщо додати ягід!
Знадобиться:
- борошно – 2,5 гранованих склянки;
- дві частини цукру — 1,5 ст. і ¾ ст.;
- 2 яйця;
- полуниця – 0,4 кг;
- молоко і окріп – по 1 склянці;
- 0,5 склянки рослинного масла;
- 1 ч. л соди;
- 20 гр. розпушувача;
- какао-порошок – 5 ст. л;
- сметана – 0,5-0,7 кг (30%).
Час приготування: 80 хвилин.
Калорійність: 350 калорій.
- Перемішати всі сипучі складові (борошно, 1, 5 ст. цукру, соду, розпушувач і какао) в окремому посуді;
- Молоко, масло змішати і додати до суміші яйця. Віночком довести до однорідності;
- Змішати суху масу і рідку до однорідності. Потім до них додати склянку окропу і знову добре перемішати;
- Мультиварку включити на одну годину при режимі «Випічка»;
- За сигналом таймера дістати отриманий корж розрізати його навпіл (якщо вийшов дуже високий, можна зробити три і більше коржів);
- Залишити бісквіт охолонути і зробити крем;
- Цукор, що залишився додати в сметанную масу і збити. Частина крему відкласти для прикраси;
- Більшу частину полуниці посоватися на середні шматочки і додати в крем. Решту ягоду використовувати для прикраси;
- Перемазати коржі отриманим сметано-ягідним кремом і зібрати в один торт;
- Весь торт перемазати кремом і прикрасити залишилася полуницею.
Картопля фрі в духовці — популярне блюдо, але набагато корисніше.
Рецепт рідкого тіста для пирогів та іншої випічки.
Рецепти дивовижною випічки з сиру — фото і покрокові рекомендації допоможуть вам приготувати це блюдо.
Кулінарні хитрості
Випічка – процес досить складний і точний. Зміни в рецепті або найменше відхилення загрожує вилитися в невдачі, але є маленькі хитрощі, які можуть допомогти досягти відмінного результату:
- Для приготування коржів зі сметаною, варто використовувати тільки магазинну продукцію;
- А от для приготування крему необхідно брати тільки домашню сметану, оскільки вона густа. Якщо під рукою лише магазинний продукт, то сметану потрібно попередньо викласти складену в кілька разів марлю й підвісити над мискою. Зайва рідина зійде і в марлі залишиться густа маса;
- Щоб бісквіт вийшов повітряним, яйця необхідно брати для нього тільки охолоджені;
- Використовувати тільки чисту посуд без жирних слідів;
- Сметану можна замінити вершковим кремом (рікотта, маскарпоне);
- Замість полуниці для торта можна використовувати будь-яку іншу ягоду, але тоді необхідно змішати її з невеликою кількістю желатину, щоб не було занадто багато соку;
- При приготуванні крему зі сметани й цукру необхідно дати йому настоятися в холодильнику, щоб цукор повністю розчинився, а потім ще раз добре збити;
- Розпушувач і сода – продукти взаємозамінні, але їх можна додавати одночасно для більшого ефекту.
Невеликі хитрощі і мультиварка допоможуть приготувати чудовий шоколадний торт, який стане прикрасою як святкового столу, так і простого сімейного вечора!