28 март 2019 2 471

Як приготувати шоколадний торт в мультиварці

Вміння готувати у жінок в крові. Хтось розвиває в собі ці здібності, хтось ні, але більшість дам все-таки прагнуть вразити оточуючих хорошими кулінарними здібностями. Адже недарма і прислів'я є «Шлях до серця чоловіка йде через шлунок», тому це важливе вміння.

Верхи ж професіоналізму є випічка, оскільки вона вимагає особливих зусиль. Але з появою мультиварки можна перестати переживати про це, адже з її допомогою можна створити чудовий шоколадний шедевр!

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
борошна та цукру - по одній склянці
яєць - 2 шт.
сметани - 250 г
какао - 80 г
пекарського порошку - 1 ч. л.
шоколаду - 1 шт.
ягід або цукатів - для прикраси
масла - для змазування
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 г: 250 Ккал
Готувати торт з допомогою мультиварки дуже просто і швидко. Адже цей чудовий прилад виконує половину роботи сам, без сторонньої допомоги. А це означає, що господиня витрачає вполовину менше свого часу.
  1. Курячі яйця збивати віночком до появи піни. Додати цукор разом зі сметаною і знову збити;
  2. Борошно просіяти разом з пекарським порошком і какао. Перемішати до однорідності;
  3. Змішати обидві маси разом і зробити тісто, густотою як на оладки;
  4. Чашу мультиварки змастити маслом. Можна брати рослинна, але краще користуватися вершковим – смак торта буде трохи ніжніше;
  5. Виставити мультиварку на режим «Випічка» з таймером на 50 хвилин;
  6. Тісто викласти в миску і накрити кришкою;
  7. Шоколадку розтопити в мікрохвильовці або використовуючи водяну баню. Шоколад брати за смаком. Розмір шоколадки залежить від того, як багато глазурі хочеться. Можна його зовсім не використовувати, все на власний розсуд;
  8. Після сигналу таймері акуратно дістати торт і полити його отриманої глазур'ю;
  9. Прикрасити за бажанням.

Шоколадний торт зі сметанним кремом

Якщо хочеться на вечерю не просто кекс до чаю, а повноцінний торт, але немає часу возитися з приготуванням крему або просто немає різноманітності інгредієнтів, то на допомогу прийде простий рецепт шоколадного торта зі сметанним кремом.

Склад:

  • 750 мл сметани;
  • склянку борошна і цукрового піску;
  • 120 гр порошку какао;
  • яйце;
  • 1 ч. л соди;
  • 100 гр гіркого шоколаду.

Кількість часу: 60 хвилин.

Калорійність: 330 калорій.

  1. Від загальної кількості сметани взяти 250 мл (1,5 склянки) і погасити в ній соду;
  2. Від загальної кількості цукру залишити столову ложку для крему, а решта висипати в миску і розбити туди яйце;
  3. Цукор збивати з яйцем до тих пір, поки не зникнуть крупинки цукру;
  4. Змішати цукрову суміш зі сметаною і гашеного в ній содою і збити міксером всю масу;
  5. Борошно просіяти з допомогою сита і додати до неї какао-порошок. Добре перемішати;
  6. Шоколад розтопити з допомогою мікрохвильової печі або іншим способом. Додати до тесту;
  7. Духовку розжарити при температурі 200 градусів;
  8. Приготувати форму для випічки не більше 24 см в діаметрі і застелити її папером для випікання. Трохи змастити маслом, щоб дно торта не підпеклось;
  9. Викласти у форму тісто і відправити в духовку на півгодини. Дивитися по готовності, торт може бути готовий раніше, в залежності від потужності духовки;
  10. Перевірити готовність можна за допомогою зубочистки – проткнувши нею пиріг, якщо вона суха, то випічку можна виймати;
  11. Приготувати крем, змішавши залишилася сметану з цукром і збивши їх. Поставити в холодильник на час приготування коржів;
  12. Дістати великий корж з духовки і розрізати його так, щоб вийшло два коржі по тонший;
  13. Дістати з холодильника і збити крем його ще раз;
  14. Нанести на перший корж рівномірним шаром і прикрити другим;
  15. Верх і боки також добре змастити кремом. Прикрасити за смаком.

Шоколадно-банановий торт в мультиварці

Поєднання шоколаду та бананів – це гарантований успіх будь-якого десерту. Тим більше торта. Готувати такий торт просто і досить швидко.

Продукти:

  • 200 мл молока;
  • цукровий пісок – 360 гр;
  • пшеничне борошно – 200 гр;
  • какао – 4 ст. л;
  • олія – 30 мл;
  • 3 курячих яйця;
  • 20 гр розпушувача;
  • 1 г ваніліну;
  • сметана – 500 гр;
  • банани – 2 штуки.

Час: 90 хвилин.

Калорійність: 335 калорій.

  1. Яйця змішати зі склянкою цукрового піску і збивати міксером протягом 10 хвилин безперервно так, щоб утворилася густа біла піна;
  2. Борошно просіяти і перемішати до однорідності з ваніліном і какао;
  3. Отриману суху суміш невеликими порціями ввести в цукрово-яєчну масу і перемішати лопаткою. Міксером це робити не варто;
  4. Чашу від мультиварки густо змастити маслом, вилити в неї тісто і закрити щільно кришкою;
  5. Виставити режим «Випічка» і таймер на 65 хвилин;
  6. Після того, як прозвучить сигнал акуратно вийняти бісквіт з чаші і остудити;
  7. Гострим і широким ножем відрізати від коржа верхівку і відкласти;
  8. З великої частини бісквіта вийняти весь м'якуш так, щоб залишилося тільки дно і стінки, причому вони не повинні бути дуже тонкими;
  9. Сметану змішати з цукром, частина крему відкласти для прикраси, а в решту додати порізані на шматочки банани і подрібнений м'якуш;
  10. Наповнити корж кремом і зверху прикрити верхівкою;
  11. Прикрасити шоколадний торт залишилася сметаною.

Торт з какао на окропі з ягодами

Бісквіт, зроблений за допомогою окропу – це фантастика? Ні, це реальність! І це дуже-дуже смачно! Особливо, якщо додати ягід!

Знадобиться:

  • борошно – 2,5 гранованих склянки;
  • дві частини цукру — 1,5 ст. і ¾ ст.;
  • 2 яйця;
  • полуниця – 0,4 кг;
  • молоко і окріп – по 1 склянці;
  • 0,5 склянки рослинного масла;
  • 1 ч. л соди;
  • 20 гр. розпушувача;
  • какао-порошок – 5 ст. л;
  • сметана – 0,5-0,7 кг (30%).

Час приготування: 80 хвилин.

Калорійність: 350 калорій.

  1. Перемішати всі сипучі складові (борошно, 1, 5 ст. цукру, соду, розпушувач і какао) в окремому посуді;
  2. Молоко, масло змішати і додати до суміші яйця. Віночком довести до однорідності;
  3. Змішати суху масу і рідку до однорідності. Потім до них додати склянку окропу і знову добре перемішати;
  4. Мультиварку включити на одну годину при режимі «Випічка»;
  5. За сигналом таймера дістати отриманий корж розрізати його навпіл (якщо вийшов дуже високий, можна зробити три і більше коржів);
  6. Залишити бісквіт охолонути і зробити крем;
  7. Цукор, що залишився додати в сметанную масу і збити. Частина крему відкласти для прикраси;
  8. Більшу частину полуниці посоватися на середні шматочки і додати в крем. Решту ягоду використовувати для прикраси;
  9. Перемазати коржі отриманим сметано-ягідним кремом і зібрати в один торт;
  10. Весь торт перемазати кремом і прикрасити залишилася полуницею.

Картопля фрі в духовці — популярне блюдо, але набагато корисніше.

Рецепт рідкого тіста для пирогів та іншої випічки.

Рецепти дивовижною випічки з сиру — фото і покрокові рекомендації допоможуть вам приготувати це блюдо.

Кулінарні хитрості

Випічка – процес досить складний і точний. Зміни в рецепті або найменше відхилення загрожує вилитися в невдачі, але є маленькі хитрощі, які можуть допомогти досягти відмінного результату:

  1. Для приготування коржів зі сметаною, варто використовувати тільки магазинну продукцію;
  2. А от для приготування крему необхідно брати тільки домашню сметану, оскільки вона густа. Якщо під рукою лише магазинний продукт, то сметану потрібно попередньо викласти складену в кілька разів марлю й підвісити над мискою. Зайва рідина зійде і в марлі залишиться густа маса;
  3. Щоб бісквіт вийшов повітряним, яйця необхідно брати для нього тільки охолоджені;
  4. Використовувати тільки чисту посуд без жирних слідів;
  5. Сметану можна замінити вершковим кремом (рікотта, маскарпоне);
  6. Замість полуниці для торта можна використовувати будь-яку іншу ягоду, але тоді необхідно змішати її з невеликою кількістю желатину, щоб не було занадто багато соку;
  7. При приготуванні крему зі сметани й цукру необхідно дати йому настоятися в холодильнику, щоб цукор повністю розчинився, а потім ще раз добре збити;
  8. Розпушувач і сода – продукти взаємозамінні, але їх можна додавати одночасно для більшого ефекту.

Невеликі хитрощі і мультиварка допоможуть приготувати чудовий шоколадний торт, який стане прикрасою як святкового столу, так і простого сімейного вечора!

Що ще почитати: